X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Vendigo Koleżanka

Wysłany: 10 października, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina199012 wrote:
    @Nowa202 ogromne gratulacje ❤️ to takie budujące kiedy czytam że się Wam udaje ❤️

U mnie dziewczyny wyniki przyszły dopiero dziś. Beta 6,0 ale czuję się typowo okresowo
    To świetny wynik, chyba jesteś w ciąży!!! Czytałam, że często objawy okresowe są też pierwszym objawem ciąży :)
    Gratuluję!!!!!

♀️91 ♂️87

Starania od: 01.2024

♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
    Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
    💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10

♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
    💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas

04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
    05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Vendigo Koleżanka

Wysłany: 10 października, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Cześć dziewczyny można do Was dołączyć?? Za miesiąc pochodzę do pierwszej inseminacji to będzie ostatni cykl przed zamknięciem roku starań 🤗
    Pewnie, że tak, wszyscy są mile widziani :)
    Wcześnie zaczęliście diagnostykę, skoro przed upływem roku starań już podchodzicie do IUI :)

Luizaczek lubi tę wiadomość

♀️91 ♂️87

♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
    💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10

♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
    💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 10 października, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Cześć dziewczyny można do Was dołączyć?? Za miesiąc pochodzę do pierwszej inseminacji to będzie ostatni cykl przed zamknięciem roku starań 🤗

Hejka, witamy 😊
    i powodzenia 🤞🏻 jesteś już pod opieką kliniki?

♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
    drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌

♂88’ hormony, nasienie✔️
    DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️ stres oxy ❌

12 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych❌
    wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
    ⏳ 2. IUI 10/2025 - lametta, ovitrelle, cyclogest, acard
  • Paulina199012 Znajoma

Wysłany: 10 października, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    A ile jesteś to było po zaatrzyku? Bo jak jakieś 12-13 dni to może to raczej już wypłukany i coś tam kiełkuje? 🤞🏻

@tosiekk wczoraj kiedy robiłam betę to był 10 dzień po inseminacji i 11 dzień po zastrzyku. 2 miesiące temu gdy miałam zastrzyk to utrzymywał się do 14 dnia dlatego jakoś nie wierzę w to że coś tam się dzieje.

@Vendigo dziękuję kochana bardzo chciałabym się cieszyć ale testy sikane wychodzą negatywne dlatego obawiam się że ten wynik to jeszcze ślady zastrzyku.

• Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 października, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    To chociaż tyle dobrego, jestem dobrej myśli, że w tym cyklu zamkniesz ten temat 🙏🏻 a jak tam plany zmiany lekarza?

Gicio, 27.10 mamy wizytę u nowego gina. Jestem pełna nadziei, obym się nie rozczarowała 🫣

Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
    10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...
  • Paulina199012 Znajoma

Wysłany: 10 października, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:

@Luizaczek zapraszamy :) ja sama też jestem od niedawna a dziewczyny są tu ogromnym wsparciem ❤️

• tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 10 października, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina199012 wrote:
    @tosiekk wczoraj kiedy robiłam betę to był 10 dzień po inseminacji i 11 dzień po zastrzyku. 2 miesiące temu gdy miałam zastrzyk to utrzymywał się do 14 dnia dlatego jakoś nie wierzę w to że coś tam się dzieje.

@Vendigo dziękuję kochana bardzo chciałabym się cieszyć ale testy sikane wychodzą negatywne dlatego obawiam się że ten wynik to jeszcze ślady zastrzyku.

Zrobiłabym betę po 48h jeszcze, żeby zobaczyć jak się zachowuje. Bo w tym przypadku faktycznie na dwoje babka wróżyła, może coś tam się jednak dzieje. Bardzo Ci tego życzę 🙏🏻

drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 października, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:

Hejka, hejka! Witamy w naszym gronie 🫶

A jakies badania diagnostyczne macie??
    😁

Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
    10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...
  • Luizaczek Koleżanka

Wysłany: 10 października, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    Pewnie, że tak, wszyscy są mile widziani :)
    Wcześnie zaczęliście diagnostykę, skoro przed upływem roku starań już podchodzicie do IUI :)
    Szczerze powiem że nie koniecznie chciałam już inseminację. Bardziej chciałam ułożyć wszystkie puzzle i dowiedzieć się w czym tkwi problem. Mam macicę miesniakowata i już przeszłam dwie operacje usunięcia mięśniaków, do tego co roku pojawia się jakiś polip więc ginekolog stwierdziła że nie ma na co czekać tylko działać puki w środku czysto 😉 zmieniła więc trochę moje myślenie
    U mnie też minusem jest że mój facet jest w ciągłych rozjazdach i ciężko nam się zgrać z owulacją więc myślę że jak można się wspomóc bez jakieś specjalnej ingerencji to trzeba korzystać

Sylaada lubi tę wiadomość

⏳ Listopad 2024
    MUCHA nie siada 🪰✅
    Jajowody ✅(lewy bez szału)
    🥺Podejrzenie adenomiozy
  • Luizaczek Koleżanka

Wysłany: 10 października, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Hejka, hejka! Witamy w naszym gronie 🫶

A jakies badania diagnostyczne macie??
    😁
    Robiłam drożność jajowodów i histeroskopie . Jeszcze czeka mnie AMH ale tylko dla formalności
    TŻ robił seminogram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 17:10

Britkaa lubi tę wiadomość

⏳ Listopad 2024
    MUCHA nie siada 🪰✅
    🥺Podejrzenie adenomiozy
  • Vendigo Koleżanka

Wysłany: 10 października, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wierzę, że Ci się udało! Będziesz robić dalej sikańce, czy powtórzysz będę jutro/poniedziałek?

@britkaa, @tosiekk, dzięki za miłe słowa. Ja tam jeszcze wierzę, że wydarzy się cud i nie dostanę @, zrobię betę i przyjdę z wynikiem do gina by zobaczyć jego minę 🤣 mężowi też powiedziałam, że dopóki nie zobaczę krwi, to ciągle mam nadzieję. Juz się na mnie złościł, że się znowu nakręcam, bo dyskutowałam z chatem gpt, na ile są jeszcze szanse 🤣

U siebie w robocie nic bym nie mówiła o staraniach, gdybym była silniejsza psychicznie. Ja po prostu nie daje sobie rady i muszę się wypłakać, wygadać, a nie mam komu. Mąż mówi, że szkoda moich łez, bo najważniejsze że mamy siebie. Moi rodzice nie chcą rozmawiać o takich rzeczach, uważają ze albo powinniśmy się rozstać i powinnam z kimś innym spróbować, albo iść prosto do IVF, albo adopcja. Wszystkie psiapsi mają dzieci i udało im się bardzo szybko, więc nie rozumieją. Mam tylko jedną, która starała się trochę dłużej i udało się z IVF, więc ona co nieco rozumie ale sama ma już dwójkę dzieci i nie ma cierpliwości by tego wysłuchiwać, raczej sama chce ponarzekać jak jej ciężko :(

Myślałam, żeby zaczac chodzić na jakąś terapię, ale nie potrafię się przełamać

♀️91 ♂️87

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Paulina199012 Znajoma

Wysłany: 10 października, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Zrobiłabym betę po 48h jeszcze, żeby zobaczyć jak się zachowuje. Bo w tym przypadku faktycznie na dwoje babka wróżyła, może coś tam się jednak dzieje. Bardzo Ci tego życzę 🙏🏻

@tosiekk dziękuję Ci bardzo ❤️ od dziś jestem w Hiszpanii i nie bardzo wiem gdzie mogłabym tu zrobić betę ale faktycznie jeśli w ciągu 2 dni nie dostanę okresu to poszukam jakiejś kliniki.

tosiekk lubi tę wiadomość

• tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 10 października, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Szczerze powiem że nie koniecznie chciałam już inseminację. Bardziej chciałam ułożyć wszystkie puzzle i dowiedzieć się w czym tkwi problem. Mam macicę miesniakowata i już przeszłam dwie operacje usunięcia mięśniaków, do tego co roku pojawia się jakiś polip więc ginekolog stwierdziła że nie ma na co czekać tylko działać puki w środku czysto 😉 zmieniła więc trochę moje myślenie
    U mnie też minusem jest że mój facet jest w ciągłych rozjazdach i ciężko nam się zgrać z owulacją więc myślę że jak można się wspomóc bez jakieś specjalnej ingerencji to trzeba korzystać

Faktycznie, jeśli takie problemy się u Ciebie pojawiają to chyba rozsądnie jest kuć żelazo póki gorące i macica jest czyściutka. Czasem ciężko odkryć jakikolwiek puzzel, u nas mija już prawie 2 lata starań, kilkanaście tys na diagnostykę wydane a odpowiedzi nadal nie ma.
    Więc jeśli jesteście gotowi działać to czemu nie 😎
    będziesz stymulowana do IUI?

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • Luizaczek Koleżanka

Wysłany: 10 października, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Faktycznie, jeśli takie problemy się u Ciebie pojawiają to chyba rozsądnie jest kuć żelazo póki gorące i macica jest czyściutka. Czasem ciężko odkryć jakikolwiek puzzel, u nas mija już prawie 2 lata starań, kilkanaście tys na diagnostykę wydane a odpowiedzi nadal nie ma.
    Więc jeśli jesteście gotowi działać to czemu nie 😎
    będziesz stymulowana do IUI?
    Życzę Ci żebyś szybko zobaczyła upragnione dwie kreski ☺️
    Mam brać Aromka od 3 dnia cyklu

⏳ Listopad 2024
    MUCHA nie siada 🪰✅
    🥺Podejrzenie adenomiozy
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 10 października, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    Ja tam wierzę, że Ci się udało! Będziesz robić dalej sikańce, czy powtórzysz będę jutro/poniedziałek?

@britkaa, @tosiekk, dzięki za miłe słowa. Ja tam jeszcze wierzę, że wydarzy się cud i nie dostanę @, zrobię betę i przyjdę z wynikiem do gina by zobaczyć jego minę 🤣 mężowi też powiedziałam, że dopóki nie zobaczę krwi, to ciągle mam nadzieję. Juz się na mnie złościł, że się znowu nakręcam, bo dyskutowałam z chatem gpt, na ile są jeszcze szanse 🤣

U siebie w robocie nic bym nie mówiła o staraniach, gdybym była silniejsza psychicznie. Ja po prostu nie daje sobie rady i muszę się wypłakać, wygadać, a nie mam komu. Mąż mówi, że szkoda moich łez, bo najważniejsze że mamy siebie. Moi rodzice nie chcą rozmawiać o takich rzeczach, uważają ze albo powinniśmy się rozstać i powinnam z kimś innym spróbować, albo iść prosto do IVF, albo adopcja. Wszystkie psiapsi mają dzieci i udało im się bardzo szybko, więc nie rozumieją. Mam tylko jedną, która starała się trochę dłużej i udało się z IVF, więc ona co nieco rozumie ale sama ma już dwójkę dzieci i nie ma cierpliwości by tego wysłuchiwać, raczej sama chce ponarzekać jak jej ciężko :(

Myślałam, żeby zaczac chodzić na jakąś terapię, ale nie potrafię się przełamać

Kurczę, no wszystkie wiemy jak czasami ciężko o zrozumienie otoczenia. Ja akurat jestem taka, że nie chce poruszać tego tematu z nikim, nie mówię o staraniach, a jak ktoś pyta mnie kiedy dziecko to odpowiadam, że mam czas, nie lubię dzieci itp. Jakoś wolę to trzymać w sobie, ewentualnie rozmawiać z mężem 🙄
    Ale jeśli odczuwasz potrzebę, żeby przepracować z kimś ten temat to może terapia to dla Ciebie dobre rozwiązanie? Otrzymasz fachową pomoc, nikt nie będzie umniejszał Twojemu problemowi. Na pewno byłoby lżej na serduszku

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • tosiekk Przyjaciółka

Wysłany: 10 października, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Życzę Ci żebyś szybko zobaczyła upragnione dwie kreski ☺️
    Mam brać Aromka od 3 dnia cyklu

I wzajemnie!! 🫶
    No i super, Aromek może nawet zwiększy Wasze szanse bo uda sie wyhodować więcej pęcherzyków? 😁 a jak nie to i tak wpłynie pozytywnie na jakość komórek.
    A jak planujecie to rozegrać jeśli chodzi o rozjazdy męża? Bo tu jednak przy IUI czasem jest szybka akcja i okazuje się, że z dnia na dzień trzeba „dowieźć plemniki” na konkretną godzinę 🤭

♂88’ hormony, nasienie✔️

wyleczona ureaplasma ✔️

❌ 1. IUI 09/2025
  • Luizaczek Koleżanka

Wysłany: 10 października, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    I wzajemnie!! 🫶
    No i super, Aromek może nawet zwiększy Wasze szanse bo uda sie wyhodować więcej pęcherzyków? 😁 a jak nie to i tak wpłynie pozytywnie na jakość komórek.
    A jak planujecie to rozegrać jeśli chodzi o rozjazdy męża? Bo tu jednak przy IUI czasem jest szybka akcja i okazuje się, że z dnia na dzień trzeba „dowieźć plemniki” na konkretną godzinę 🤭
    A już sobie wszystko wyliczyłam i chłop sobie zaklepał urlop. Ja też rozmawiałam z lekarzem rodzinnym i ma mi wystawić l4

⏳ Listopad 2024
    MUCHA nie siada 🪰✅
    🥺Podejrzenie adenomiozy
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 10 października, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    No powiem Ci, ze od tego czasu nie tykam anty. Boję się.

Dziękuję, wczoraj moj maz mnie bardzo wspierał, nalał zupki, ktora ja zrobilam dzien wczesniej😅 przytulil, dobrym slowem uraczył.
    Jest mi duzo lepiej, jedziemy dalej i czekamy na dalsze losy..🙂

Britka a coś powiesz o tym na co wpłynęły tabletki antykoncepcyjne? Brałam wiele lat i często myślałam czy nie zrobiłam sobie kuku w kontekście płodności..

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin, Endomesin, Wiesiołek (do owu)
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 10 października, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    I mam do Was pytanko - brała któraś Cyclogest dopochwowo? Bardzo jest upierdliwe stosowanie go?
    Ja nigdy nie brałam proga innego niż Duphaston, więc totalnie nie mam wiedzy

Brałam do kilku cykli. Upierdliwe bo brudzi bielizne, ja nosiłam w tym czasie podpaski ;-) Czuję się na nim dobrze, czasem mnie muli i dziwnie uspokaja, spać się chce mocno. Natomiast to i tak najlepszy prog do tej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 14:39

♀️ 90' ♂️ 90'
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9

Cukrzyca typu mody 2
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    💊Suplementy:
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 10 października, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina199012 wrote:

Dość wcześnie zrobiona ta beta. Test nawet o wysokiej czujności tego wyniku jeszcze by Ci nie wyłapał. Najlepiej czekać po prostu te dwa tygodnie od IUI, bo wtedy jest pewność :) Trzymam kciuki, a nuż złapałaś sam początek 😊

Paulina199012 lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9

Cukrzyca typu mody 2
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    💊Suplementy:
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ