*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylaada wrote:To ja zazdroszczę bardzo żałuję, że nie mieliśmy zgody na IVF bez IUI 😅
Ja też zazdroszczę, że niektóre pary dostają kwalifikacje od razu, bez inseminacji.
U nas też naciskają na te minimum 2 IUI, a ja żałuję tylko wydanych pieniędzy 🥲♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌
♂88’ hormony, nasienie✔️
DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️ stres oxy ❌
12 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych❌
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025 - lametta, ovitrelle, cyclogest, acard -
tosiekk wrote:Ja nie wierzę, że to endometrium jakoś spektakularnie urośnie do jutra do 10, musiałoby dobić chociaż 7 mm, a to mało prawdopodobne. Zresztą przy tak dużych pęcherzykach powinnam już dostać Ovitrelle jeśli mielibyśmy działać, no ale nic. Jutro mam jeszcze pobranie krwi przed wizytą to pewnie będzie wiadomo więcej 🤷🏼♀️
Moja gin na wzrost endometrium zaleca 100mg dopochwowo syldenafilu (jest w lekach na erekcję) 3 dni przed inseminacja, włączając w to dzień zabiegu. Ostatnio w klinice przy okazji regularnej wizyty rozmawiałam z dziewczyną, która też miała kiepskie endometrium na monitoringu i dostała też zalecenia takich tabsów dopochwowo, więc coś w tym musi być. Może jeśli nie pomoże Tobie, to ktoś inny zapyta o to swojego lekarza.
Niezmiennie trzymam za Was wszystkie kciuki 🤗 -
Dango wrote:Podczytuję wątek z dużego sentymentu i nie łam się grubością endometrium, u mnie IUI była na endometrium 5,6 (a Ovitrelle zaraz po zabiegu) i magia mimo wszystko się zadziała.
Moja gin na wzrost endometrium zaleca 100mg dopochwowo syldenafilu (jest w lekach na erekcję) 3 dni przed inseminacja, włączając w to dzień zabiegu. Ostatnio w klinice przy okazji regularnej wizyty rozmawiałam z dziewczyną, która też miała kiepskie endometrium na monitoringu i dostała też zalecenia takich tabsów dopochwowo, więc coś w tym musi być. Może jeśli nie pomoże Tobie, to ktoś inny zapyta o to swojego lekarza.
Niezmiennie trzymam za Was wszystkie kciuki 🤗
Wow i zrobili Ci IUI na takiej grubości endometrium? U mnie lekarz sprawdzał przez zabiegiem czy jest minimum 7 mm bo inaczej by odpuścił♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
1 IUI 30.06.25 ❌
2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
Przygotowania do IVF 🤰🫶
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0
Cukrzyca typu mody 2
USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
USG piersi 🆗 🗓️07.25
TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
Drożność jajowodów 🆗 04.25
Cykle naturalne 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin, Endomesin, Wiesiołek (do owu)
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Paulina199012 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, którym zrobiła się torbiel po stymulacji. Czy przed rozpoczęciem kolejnego cyklu z lamettą lub clo miałyście USG żeby sprawdzić czy ta torbiel się wchłonęła?
Ja zrobiłam na własną rękę i dobrze, bo urosła nie wchłonęła się i dostałam lek, który wchłonąć się pomógł♀️ 90' ♂️ 90'
1 IUI 30.06.25 ❌
2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
Przygotowania do IVF 🤰🫶
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Cukrzyca typu mody 2
USG piersi 🆗 🗓️07.25
💊Suplementy:
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Sylaada wrote:Ja zrobiłam na własną rękę i dobrze, bo urosła nie wchłonęła się i dostałam lek, który wchłonąć się pomógł
Wlasnie na monitoringu bylam i 3cm torbiel mam. Doktor mi dala antykoncepcje, jestem zalamana. Powiedziala, ze wtedy na 100% peknie, a i tak z torbiela marne szanse na ciaze w tym cyklu.....
Rycze i sie nie moge uspokoic 😢
Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.
09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm... -
Dango wrote:Podczytuję wątek z dużego sentymentu i nie łam się grubością endometrium, u mnie IUI była na endometrium 5,6 (a Ovitrelle zaraz po zabiegu) i magia mimo wszystko się zadziała.
Niezmiennie trzymam za Was wszystkie kciuki 🤗
Wow, w mojej klinice nie chcą robić na endometrium poniżej 7 mm… gratuluję z całego serca, jesteś nadzieją dla nas 😍
Ja wczoraj odczyniłam chyba wszelkie czary w kierunku mojego endometrium- orzechy, migdały, morele, omega w poczwórnej dawce, koktajl z buraka i stał się jakiś cud, bo dziś endometrium 8 mm. Lekarz w szoku nie mniej niż ja 😂 przy okazji zrobili mi LH i estradiol i wyszło super, bo pęcherzyki już dojrzałe a piku LH jeszcze nie ma, więc dostałam Ovi i jutro działamy z IUI.
@Britkaa strasznie mi przykro z powodu tej torbieli
wiem jak boli stracony cykl i jak się teraz czujesz…
Ale lekarka ma rację, z tą torbielą ciążą pewnie byłaby problematyczna.. a czy Ty miałaś Ovitrelle na pęknięcie w tym cyklu? dziwne, że się zadziało coś takiegoDango, Sylaada lubią tę wiadomość
♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ ANA ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌
♂88’ hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025 - lametta, ovitrelle, cyclogest, acard -
Britkaa wrote:Wlasnie na monitoringu bylam i 3cm torbiel mam. Doktor mi dala antykoncepcje, jestem zalamana. Powiedziala, ze wtedy na 100% peknie, a i tak z torbiela marne szanse na ciaze w tym cyklu.....
Rycze i sie nie moge uspokoic 😢
Ja tez jestem załamana bo własnie lekarz napisał mi sms, że jeśli nie będzie ciąży (a nie czuję aby cokolwiek się działo) to mam przyjść na USG po miesiaczce sprawdzić czy się wchłonęła (4cm) więc październik pójdzie na marne 😭 cykle mam stymulowane bo bez tego moje pęcherzyki nie rosną wiec szansa na naturalne zajście jest mała -
@Britkaa @Paulina199012 sciaskam bardzo mocno, wiemy jak bardzo boli stracony cykl, ale zawsze bo burzy wychodzi słońce nie w tym cyklu to w następnym. Walczymy bardzo długo, a cel jest tuż za rogiem. Mamy prawa być rozczarowane i płakać ile tylko potrzebujemy. Trzymajcie się dziewczynki.
Paulina199012 lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Sylaada wrote:Wow i zrobili Ci IUI na takiej grubości endometrium? U mnie lekarz sprawdzał przez zabiegiem czy jest minimum 7 mm bo inaczej by odpuścił
tosiekk wrote:Wow, w mojej klinice nie chcą robić na endometrium poniżej 7 mm… gratuluję z całego serca, jesteś nadzieją dla nas 😍
Ja wczoraj odczyniłam chyba wszelkie czary w kierunku mojego endometrium- orzechy, migdały, morele, omega w poczwórnej dawce, koktajl z buraka i stał się jakiś cud, bo dziś endometrium 8 mm. Lekarz w szoku nie mniej niż ja 😂 przy okazji zrobili mi LH i estradiol i wyszło super, bo pęcherzyki już dojrzałe a piku LH jeszcze nie ma, więc dostałam Ovi i jutro działamy z IUI.tosiekk lubi tę wiadomość
-
@Paulina199012
Miałaś robić betę w czwartek, jeśli dobrze pamiętam? Nie martw się jeszcze, dopóki nie masz wyników, wszystko jest możliwe. Wczoraj się naczytałam, że ciąża w pierwszych dniach nie daje żadnych objawów, albo takie jak na okres. To, że nie czujesz się ciążowo, nie znaczy że nie jesteś
@Britkaa
Ile czasu masz brać te antykoncepcję, miesiąc? Pomysl o tym od drugiej strony, że zdarza się że dziewczyny po odstawieniu pigulek anty, zachodza od razu w ciążę. Może u Ciebie też taki scenariusz będzie?
Ja dziewczyny nadal cierpię z powodu bólu brzucha, to już 4 dzieńco chwila sprawdzam, czy nie zaczęły się plamienia 🫣 wypadła mi jeszcze plomba wczoraj i byłam u dentysty, któremu powiedziałam, żeby traktował mnie jak ciężarna jakby co 🤣 to się śmiał, że albo jestem, albo nie jestem, to mu wyjaśniłam,że nie zawsze to takie proste jakby się mogło wydawać.
U nas w domu mały dramat, mój ślubny złapał jakąś infekcje cewki moczowej, mówi że sika drutem kolczastym i ból jest nie do opisania. Jeden urolog dał mu antybiotyk na 2 tygodnie, drugi kazał mu nie brać tego antybiotyku, bo będzie miał jałowe nasienie przez najbliższy czas, tylko łykać jakieś inne prochy. On biedny cierpi strasznie, nie wyobrażam sobie żebyśmy w kolejnym cyklu mieli z czymkolwiek próbować, jeśli teraz się nie udało
♀️91 ♂️87
Starania od: 01.2024
♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10
♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas
04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
Vendigo wrote:@Paulina199012
Miałaś robić betę w czwartek, jeśli dobrze pamiętam? Nie martw się jeszcze, dopóki nie masz wyników, wszystko jest możliwe. Wczoraj się naczytałam, że ciąża w pierwszych dniach nie daje żadnych objawów, albo takie jak na okres. To, że nie czujesz się ciążowo, nie znaczy że nie jesteś
@Britkaa
Ile czasu masz brać te antykoncepcję, miesiąc? Pomysl o tym od drugiej strony, że zdarza się że dziewczyny po odstawieniu pigulek anty, zachodza od razu w ciążę. Może u Ciebie też taki scenariusz będzie?
Ja dziewczyny nadal cierpię z powodu bólu brzucha, to już 4 dzieńco chwila sprawdzam, czy nie zaczęły się plamienia 🫣 wypadła mi jeszcze plomba wczoraj i byłam u dentysty, któremu powiedziałam, żeby traktował mnie jak ciężarna jakby co 🤣 to się śmiał, że albo jestem, albo nie jestem, to mu wyjaśniłam,że nie zawsze to takie proste jakby się mogło wydawać.
U nas w domu mały dramat, mój ślubny złapał jakąś infekcje cewki moczowej, mówi że sika drutem kolczastym i ból jest nie do opisania. Jeden urolog dał mu antybiotyk na 2 tygodnie, drugi kazał mu nie brać tego antybiotyku, bo będzie miał jałowe nasienie przez najbliższy czas, tylko łykać jakieś inne prochy. On biedny cierpi strasznie, nie wyobrażam sobie żebyśmy w kolejnym cyklu mieli z czymkolwiek próbować, jeśli teraz się nie udało
@Vendigo tak będę robić betę w czwartek to będzie co prawda 10 dzień po inseminacji ale dziś oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca gdzie było cień cienia. Chyba mam gorszy okres po prostu i już czasami brakuje sił na to wszystko.
Fajnie was tu mieć dziewczyny ❤️Britkaa lubi tę wiadomość
-
Vendigo wrote:
@Britkaa
Hej, wiesz co ogólnie ja nie jestem taka 'łatwa' i stwierdziłam, ze opinia jednego lekarza nie przesadza wszystkiego.
Umowilam sie dosc szybko na konsultacje online z innym ginekologiem nieplodnosciowym i on powiedzial, ze wg niego taka torbiel dosc czesto sie zdarza po stymulacji i torbiele do 3-4cm nie sa jakies bardzo grozne(oczywiscie kontrolując je w trakcie cyklu czy sie nie rozrastaja i czy nie zaczyna mocno boleć) i ze na taka torbielke to jest duża ingerencja antykoncepcja i on jednak by poszedl w stronie nie 'hamowania' wszystkiego i tak czy tak bez stymulacji starania sie i w fazie lutealnej branie progesteronu. Ogólnie tez powiedział, ze ta torbiel może, ALE nie musi być przeszkoda w zajściu w ciąże w kolejnym cyklu.
Zdecydowałam, ze nie chce brać antykoncepcji w tym miesiacu i licze na to, ze po progesteronie i w trakcie tego cyklu ta torbielka sie wchlonie.
Zobaczymy co będzie.
Ale też bardzo mocno zastanawiam sie nad zmianą lekarki i nawet kliniki w której jesteśmy.
Kurde, jak nie urok to....wiadomo😔 Kurde te bóle już trochę masz, zawsze tak masz w okresie lutealnym czy to są inne odczucia niż zwykle??
Kurcze to przykro, ze ma infekcję, ogólnie nawet furagina ma w ulotce, ze branie jej moze negatywnie wplynac na plodnosc. Ja pamietam jeden raz jak domniemałam, ze jestem w ciazy(a moze wtedy bylam? bo u mnie w wywiadzie 2 poronienia są) to pamietam, ze wspierałam się żurawiną(piłam taki sok z apteki do rozrabiania pare razy dziennie) i mialam takie saszetki Femanosse i taki zestaw mi wtedy pomógł🫶😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 14:42
Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.
tosiekk wrote:Wow, w mojej klinice nie chcą robić na endometrium poniżej 7 mm… gratuluję z całego serca, jesteś nadzieją dla nas 😍
Ja wczoraj odczyniłam chyba wszelkie czary w kierunku mojego endometrium- orzechy, migdały, morele, omega w poczwórnej dawce, koktajl z buraka i stał się jakiś cud, bo dziś endometrium 8 mm. Lekarz w szoku nie mniej niż ja 😂 przy okazji zrobili mi LH i estradiol i wyszło super, bo pęcherzyki już dojrzałe a piku LH jeszcze nie ma, więc dostałam Ovi i jutro działamy z IUI.
@Britkaa strasznie mi przykro z powodu tej torbieli
wiem jak boli stracony cykl i jak się teraz czujesz…
Ale lekarka ma rację, z tą torbielą ciążą pewnie byłaby problematyczna.. a czy Ty miałaś Ovitrelle na pęknięcie w tym cyklu? dziwne, że się zadziało coś takiego
No i widzisz super 🥰 u mnie też pod koniec nagle dorastało. Trzymam kciuki za IUI do jutro to też pewnie jeszcze przyrośnie. Będą ładne warunki 🥰tosiekk lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
1 IUI 30.06.25 ❌
2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
Przygotowania do IVF 🤰🫶
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Cukrzyca typu mody 2
USG piersi 🆗 🗓️07.25
💊Suplementy:
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Dziewczyny co do tych torbieli. Na stymulacji to może się zdarzać, ovitrelle nie zawsze zagwarantuje pęknięcie pęcherzyka pęcherzyków. Moja torbiel z 1/2 pęcherzyki urosła większa. Poszłam na USG po pewnej negatywnej becie nie miałam antykoncepcji, inny lek - po paru dniach już czułam że jest lepiej. Pierwsze dni musiałam się oszczędzać bo było ryzyko pęknięcia. Kojarzę, że torbiel miała więcej niż 5 cm - pewnie trochę za późno poszłam na USG, ale lekarz miał pomysł abym w ogóle czekała do miesiączki więc dobrze że poszłam 😄 Przeżyłam, lek pomógł a na monitoringu w kolejnym cyklu nie było śladu torbieli 😊
Starania są nieprzewidywalne i przykro mi, że trafiają się Wam niespodzianki. Nie pociesze, ale jesteśmy w tym razem 🫶.
Moja przygoda z IUI miała się zacząć od maja. Miało być raz dwa trzy i ewentualnie in vitro a do sierpnia zrobiliśmy dwie IUI.. niestety. W którymś momencie zrozumiałam, że to nie będzie jak w zegarku. Może być, ale nie mogę się nastawiać, że na pewno.♀️ 90' ♂️ 90'
1 IUI 30.06.25 ❌
2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
Przygotowania do IVF 🤰🫶
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Cukrzyca typu mody 2
USG piersi 🆗 🗓️07.25
💊Suplementy:
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Choinka123 wrote:@Britkaa @Paulina199012 sciaskam bardzo mocno, wiemy jak bardzo boli stracony cykl, ale zawsze bo burzy wychodzi słońce nie w tym cyklu to w następnym. Walczymy bardzo długo, a cel jest tuż za rogiem. Mamy prawa być rozczarowane i płakać ile tylko potrzebujemy. Trzymajcie się dziewczynki.
Dziękuję
Oswajam sie, ale dzisiaj jeszcze bedzie smutny dzien, ale daje sobie na to przyzwolenie 😢Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
Paulina199012 wrote:Ja tez jestem załamana bo własnie lekarz napisał mi sms, że jeśli nie będzie ciąży (a nie czuję aby cokolwiek się działo) to mam przyjść na USG po miesiaczce sprawdzić czy się wchłonęła (4cm) więc październik pójdzie na marne 😭 cykle mam stymulowane bo bez tego moje pęcherzyki nie rosną wiec szansa na naturalne zajście jest mała
Przykro mi, ściskam Cię🫶🫶
Jestesmy w tym razem😘Paulina199012 lubi tę wiadomość
Sylaada wrote:Dziewczyny co do tych torbieli. Na stymulacji to może się zdarzać, ovitrelle nie zawsze zagwarantuje pęknięcie pęcherzyka pęcherzyków. Moja torbiel z 1/2 pęcherzyki urosła większa. Poszłam na USG po pewnej negatywnej becie nie miałam antykoncepcji, inny lek - po paru dniach już czułam że jest lepiej. Pierwsze dni musiałam się oszczędzać bo było ryzyko pęknięcia. Kojarzę, że torbiel miała więcej niż 5 cm - pewnie trochę za późno poszłam na USG, ale lekarz miał pomysł abym w ogóle czekała do miesiączki więc dobrze że poszłam 😄 Przeżyłam, lek pomógł a na monitoringu w kolejnym cyklu nie było śladu torbieli 😊
A ci to byl za lek?? Pamietasz??
@Britkaa dzięki za podsuniecie tej żurawiny i Femanosse. Ta Femanosse to chyba sobie kupię, bo ja mam często zapalenie pęcherza
nawet w dniu IUI coś się tam działo, ale wzięłam furagine 2 h przed i jakoś dotrwałam, a po IUI jak ręka odjął. Następnego dnia próbowaliśmy jeszcze naturalnie na wszelki wypadek i może jakieś bakterie na niego przeszły
muszę skoczyć po pracy po sok z żurawiny, pije raz dziennie Wit C i mówi, że czuje się po niej lepiej, więc może i żurawina pomoże.
Podziwiam też, że sprawdziłaś z drugim lekarzem, co myśli o tej torbieli, bo ja bym pewnie posłuchała pierwszego, popłakała i poszła w antykoncepcję jak kazał.
Jak długo jesteś w obecnej klinice i u lekarki u której jesteś?
A te moje bóle, to czasem tak mam, więc nie jest to nic nadzeuczajnego, ale zazwyczaj trochę później i nie tak intensywne, ale mówiąc szczerze wcześniej nie przywiązywałam do tego aż takiej wagiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 16:40
♀️91 ♂️87
Starania od: 01.2024
♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10
♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas
04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
Sylaada wrote:Dziewczyny co do tych torbieli. Na stymulacji to może się zdarzać, ovitrelle nie zawsze zagwarantuje pęknięcie pęcherzyka pęcherzyków. Moja torbiel z 1/2 pęcherzyki urosła większa. Poszłam na USG po pewnej negatywnej becie nie miałam antykoncepcji, inny lek - po paru dniach już czułam że jest lepiej. Pierwsze dni musiałam się oszczędzać bo było ryzyko pęknięcia. Kojarzę, że torbiel miała więcej niż 5 cm - pewnie trochę za późno poszłam na USG, ale lekarz miał pomysł abym w ogóle czekała do miesiączki więc dobrze że poszłam 😄 Przeżyłam, lek pomógł a na monitoringu w kolejnym cyklu nie było śladu torbieli 😊
Starania są nieprzewidywalne i przykro mi, że trafiają się Wam niespodzianki. Nie pociesze, ale jesteśmy w tym razem 🫶.
Moja przygoda z IUI miała się zacząć od maja. Miało być raz dwa trzy i ewentualnie in vitro a do sierpnia zrobiliśmy dwie IUI.. niestety. W którymś momencie zrozumiałam, że to nie będzie jak w zegarku. Może być, ale nie mogę się nastawiać, że na pewno.
Podpisuję się 100% pod tym co napisałaś - nasza IUI miała zacząć się w maju, a wyszła ureaplasma. Czekanie na nowy cykl, antybiotyki, probiotyki, powtórne wymazy, okres urlopowy… i wystartowaliśmy we wrześniu. W całych staraniach ciężko mieć jakiś harmonogram, bo może sie tyle rzeczy po drodze wysypać, że ciężko cokolwiek planować 🤭
@Britkaa - rozumiem, że nie chcesz tracić cyklu na antykoncepcję i wolisz próbować chociaż naturalnie, to normalne. Ale tak sobie myślę, i tak nie podejdziecie do IUI w tym cyklu, bo lekarka nie pozwala, więc może jednak warto byłoby wziąć anty i mieć 100% pewności ze w kolejnym cyklu już ruszycie z IUI? a jak weźmiesz w tym cyklu proga i nie zadziała? odwlecze się kolejny miesiąc 🙄 oczywiście nie zrozum mnie źle, nie chce Ci nic sugerować, po prostu głośno myślę o Twojej sytuacji ❤️ ewentualnie może faktycznie @Sylaada podpowie jaki inny lek dostała w podobnej sytuacji
@Vendigo współczuję sytuacji męża, musi się okropnie męczyćantybiotyk może faktycznie wpłynąć na jakość nasienia, ale nieleczona infekcja chyba jeszcze bardziej… macie jakiś plan awaryjny?
Co do furaginy to ostatnio właśnie czytałam, że faceci nie powinni w ogóle jej łykać, bo mega zle wpływa na parametry nasienia, więc dobrze że stosujecie naturalne metody. Zdrówka dla Was, niech szybko sobie od Was idą te infekcje!♀96’ Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
♂88’ hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025 - lametta, ovitrelle, cyclogest, acard