*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam biopsję CD138 i chyba nigdy więcej tego badania nie zrobię, bo to był dla mnie taki ból, który trwał może 5 sekund, ale nadal się wzdrygam na myśl o nim. Na wynik czekałam około 2 tygodnie. Myślę, że to dobry pomysł rozszerzyć sobie badania o tę biopsję, bo często ten marker jest ukryty i nie daje żadnych oznak, a zaburza płodność.Lola0807 wrote:Hej Vendigo, widzę w opisie że miałaś biopsję endometrium. Możesz powiedzieć co było badane i jak długo czeka się na wyniki?

Ja będę miała najprawdopodobniej usuwanego polipa i zastanawiam się czy przy okazji nie poprosić o rozszerzenie badań, skoro już będą zaglądać do środka.♀️91 ♂️87
Starania od: 01.2024
♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10
♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas
04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
Hej dziewczynki,
Przykro mi, ze u was tyle okresow😢
Chcialam wam dac znac, ze od tygodnia jestem na sztucznej menopauzie i robie sporo badan.
Mialam tez biopsje endometrium jak ty @vendigo i byla dosc bolesna, ale jednak ja najbardziej przezylam droznosc jajowodow(tego bolu nic nie przebije, ryczałam na korytarzu z 20 minut wtedy po badaniu). Ale lekarz ze względu na to ze jestem medyczna zaproponował mi znieczulenie- na tej biopsji, ale nie moglam tyle czasu poswiecic, wiec zrobilam na zywca. Ale mysle, ze sa normalnie lekarze, ktorzy bez problemu kazdej pacjentce zrobia znieczulenie jezeli wyrazi taką chęć.
Uwazam @vendigo, ze bardzo dobrze, ze poszerzylas diagnostyke, ja niby mam czekac na wynik okolo 4 tyg nawet, ale moze bedzie po 3tygodniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:32
Ona 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8, cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w wysokiej normie + rozszerzone badania w normie.
09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...
27.10 zmiana kliniki i zmiana lekarza
Adenomioza❌
Homocysteina 9,60 ❌
Cytologia✅
MUCHa✅
Zespół Antyfosfolipidowy✅
Biopsja endometrium ✅
Kariotypy✅ Bx i C1C1
Kiry prawidłowe✅
Imk❌
Cytokiny❌
Crossmatch 36,6% ❔
Konsultacja immunologa 11.12 ❔
Sztuczna menopauza na wyciszenie adenomiozy
5.11-30.12.25 Diphereline💉 💉 -
To dla mnie drożność jajowodów była w ogóle bezbolesna, coś w stylu cytologii 🤣 jednak co kobieta, to inaczej przeżywa

Zrobiłam sobie dzisiaj AMH, żeby zobaczyć jak szybko spada mi rezerwa. 1.5 roku temu było 4.17, a teraz 3.87. Myślicie, że to duży zjazd jak na taki okres czasu?
Byłam dzisiaj u lekarza po receptę na Lamette i był taki kociokwik w klinice, tyle ludzi, kobiet, par, aż mi się serce scisnelo z żalu, że tyle osób ma problemy
♀️91 ♂️87
Starania od: 01.2024
♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10
♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas
04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
Vendigo wrote:To dla mnie drożność jajowodów była w ogóle bezbolesna, coś w stylu cytologii 🤣 jednak co kobieta, to inaczej przeżywa

Zrobiłam sobie dzisiaj AMH, żeby zobaczyć jak szybko spada mi rezerwa. 1.5 roku temu było 4.17, a teraz 3.87. Myślicie, że to duży zjazd jak na taki okres czasu?
Byłam dzisiaj u lekarza po receptę na Lamette i był taki kociokwik w klinice, tyle ludzi, kobiet, par, aż mi się serce scisnelo z żalu, że tyle osób ma problemy
Mi też lekarz powiedział, że mam wysoki próg bólu, bo drożność zniosłam bez zająknięcia.
Tak. Przykry widok nas wszystkich. Wszystkich oczekujących na cud.
🤷🏼♀️ 33
👨32
PCOS - przed lekami miesiączki co 40-50 dni
Jajowody drożne✅
Badania nasienia ✅
1. IUI ❌
2. IUI ❌
3. IUI in progress -
Aleksandra1919 wrote:Hej,
Jestem nowa na forum, natomiast wiele wątków przeczytałam
Jestem po pierwszej IUI - 31.10. Jakie otrzymałyscie leki po?
Dziewczyny, wracam do Was... Tak jak wcześniej pisałam, po brałam cyclogest i 5.11 przyjęłam ovitrelle.
Dziś rano poszłam na betę, wynik 300. Zastanawiam się, na ile ovitrelle mógł wpłynąć na wynik. Będę powtarzać badanie, najchętniej zrobiłabym to jutro, jednak zastanawiam się, czy jest sens robić to dzień po dniu. -
Aleksandra1919 wrote:Dziewczyny, wracam do Was... Tak jak wcześniej pisałam, po brałam cyclogest i 5.11 przyjęłam ovitrelle.
Dziś rano poszłam na betę, wynik 300. Zastanawiam się, na ile ovitrelle mógł wpłynąć na wynik. Będę powtarzać badanie, najchętniej zrobiłabym to jutro, jednak zastanawiam się, czy jest sens robić to dzień po dniu.
Z tego co wiem to zastrzyk potrafi się utrzymać do 10 dni i dopiero po tym czasie najlepiej wykonać test czy też betę⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Jajowody ✅(lewy bez szału)
🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
💊 Metformina, Endoover , Wit do -
Ile dni po inseminacji?Aleksandra1919 wrote:Dziewczyny, wracam do Was... Tak jak wcześniej pisałam, po brałam cyclogest i 5.11 przyjęłam ovitrelle.
Dziś rano poszłam na betę, wynik 300. Zastanawiam się, na ile ovitrelle mógł wpłynąć na wynik. Będę powtarzać badanie, najchętniej zrobiłabym to jutro, jednak zastanawiam się, czy jest sens robić to dzień po dniu.🤷🏼♀️ 33
👨32
Jajowody drożne✅
Badania nasienia ✅
1. IUI ❌
2. IUI ❌
3. IUI in progress -
A dlaczego dopiero 5.11 został podany zastrzyk??Aleksandra1919 wrote:Inseminacja była 31.10
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
To był drugi zastrzyk, na pękniecie był wieczorem 29.10.Luizaczek wrote:A dlaczego dopiero 5.11 został podany zastrzyk??
Ten drugi jak to pani doktor powiedziała, na wsparcie tematu. Niestety nie pamiętam, czy coś więcej mówiła odnośnie tego drugiego zastrzyku (jakoś tak emocjonalnie było) ale się dowiem przy okazji wizyty 🤪
Luizaczek lubi tę wiadomość
-
Vendigo wrote:To dla mnie drożność jajowodów była w ogóle bezbolesna, coś w stylu cytologii 🤣 jednak co kobieta, to inaczej przeżywa

Nie wiem czy sam spadek jest znaczący, ale samo AMH tak czy inaczej masz bardzo, bardzo ładne
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
IVF, stymulacja start 10.11.25 💉
19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
18.12.25 biopsja CD56, CD138
Transfer 2026? 🥹
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0
Cukrzyca typu mody 2
USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
USG piersi 🆗 🗓️07.25
TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
Drożność jajowodów 🆗 04.25
Cykle naturalne 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Nie rozumiem, czym miało być wsparcie tematy według Pani doktor, ale mogę tylko podejrzewać, że:Aleksandra1919 wrote:To był drugi zastrzyk, na pękniecie był wieczorem 29.10.
Ten drugi jak to pani doktor powiedziała, na wsparcie tematu. Niestety nie pamiętam, czy coś więcej mówiła odnośnie tego drugiego zastrzyku (jakoś tak emocjonalnie było) ale się dowiem przy okazji wizyty 🤪
a) miałaś jeden pęcherzyk, który nie pękł po pierwszym zastrzyku,
b) miałaś dwa lub więcej pęcherzyków i po pierwszym zastrzyku wszystkie nie pękły, a drugi zastrzyk miał to pęknięcie wywołać (ja miałam taką podwójną owulację w jednym cyklu).
No ale skoro IUI było 31 października, a miesiączka się nie pojawiła to w poniedziałek beta da już wiarygodny wynik. Trzymam kciuki
🤷🏼♀️ 33
👨32
Jajowody drożne✅
Badania nasienia ✅
1. IUI ❌
2. IUI ❌
3. IUI in progress -
Sasak wrote:Nie rozumiem, czym miało być wsparcie tematy według Pani doktor, ale mogę tylko podejrzewać, że:
a) miałaś jeden pęcherzyk, który nie pękł po pierwszym zastrzyku,
b) miałaś dwa lub więcej pęcherzyków i po pierwszym zastrzyku wszystkie nie pękły, a drugi zastrzyk miał to pęknięcie wywołać (ja miałam taką podwójną owulację w jednym cyklu).
No ale skoro IUI było 31 października, a miesiączka się nie pojawiła to w poniedziałek beta da już wiarygodny wynik. Trzymam kciuki
Był pęcherzyk, który w dniu IUI pękł (monitoring potwierdził), więc tu nie ma mowy o niepeknietym pęcherzyku
w środę wizyta, dopytam co konkretnie miał nam dać ten drugi zastrzyk. Dziś wynik bety 700
Paulina199012 lubi tę wiadomość
-
Aleksandra1919 wrote:Był pęcherzyk, który w dniu IUI pękł (monitoring potwierdził), więc tu nie ma mowy o niepeknietym pęcherzyku
w środę wizyta, dopytam co konkretnie miał nam dać ten drugi zastrzyk. Dziś wynik bety 700 
Super wynik 💪💪( może tam kiełkują dwie fasolki?🤔😁😁)⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Beta super!! Nie wytrzymałabym do środy na Twoim miejscu 🙈Aleksandra1919 wrote:Był pęcherzyk, który w dniu IUI pękł (monitoring potwierdził), więc tu nie ma mowy o niepeknietym pęcherzyku
🤷🏼♀️ 33
👨32
Jajowody drożne✅
Badania nasienia ✅
1. IUI ❌
2. IUI ❌
3. IUI in progress -
Jaką brałaś dawkę cyclogestu?? Bierzesz go nadal??Aleksandra1919 wrote:😱😱😂 Odezwę się w środę wieczorem 😂❤️⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Hej dziewczyny
Za półtorej tygodnia mam podchodzić do inseminacji . Miałam jeden cykl ostatni stymulowany lametta , trzy piękne pęcherzyki , progesteron 7dpo 28,70ng., niestety nie udało się .. ze względu na moje niskie AMH w wieku 29 lat - 1,52 to w kolejnym cyklu zalecono nam inseminacje
Mam przyjść 10dc sprawdzić jak rosną pęcherzyki i dopiero potem dowiem się czy inseminacja na kolejny dzień czy za dwa dni .
Jak to u was wyjadało ? Kiedy brałyście Ovitrelle przed inseminacja przy stymulacji?👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc
08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
09.2025 HSG -
Plapart wrote:Hej dziewczyny
Za półtorej tygodnia mam podchodzić do inseminacji . Miałam jeden cykl ostatni stymulowany lametta , trzy piękne pęcherzyki , progesteron 7dpo 28,70ng., niestety nie udało się .. ze względu na moje niskie AMH w wieku 29 lat - 1,52 to w kolejnym cyklu zalecono nam inseminacje
Mam przyjść 10dc sprawdzić jak rosną pęcherzyki i dopiero potem dowiem się czy inseminacja na kolejny dzień czy za dwa dni .
Jak to u was wyjadało ? Kiedy brałyście Ovitrelle przed inseminacja przy stymulacji?
Pierwszy monitoring w 8dc, następny 10dc - tego dnia o 22 zastrzyk. 12dc między 11 a 13 pęcherzyk pękł.
Plapart lubi tę wiadomość
-
Aleksandra1919 wrote:Pierwszy monitoring w 8dc, następny 10dc - tego dnia o 22 zastrzyk. 12dc między 11 a 13 pęcherzyk pękł.
12 dc wieczorem monitoring -pecherzyk 21mm i zastrzyk
13 dc inseminacja na jeszcze niepekniętym pęcherzyku.
14 dc zrobiliśmy jeszcze dolewkę według zaleceń położnej 😅
W 18 dc potwierdziłam na kontroli pęknięcie pęcherzyka
Plapart lubi tę wiadomość
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
💊 Metformina, Endoover , Wit do