X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasak wrote:
    Gratulacje! Ja dzisiaj jadę na trzecią inseminację. Trzymajcie kciuki ;)
    Wszystko kciuki na pokład ✊💪 będzie dobrze 🤗

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
    Jajowody ✅(lewy bez szału)
    🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
    💊 Metformina, Endoover , Wit do
  • Sasak Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1919 wrote:
    Nie :-( przepraszam ale wyleciało mi to tam na miejscu z głowy :(
    Nic się nie dzieje. Napisz jeszcze proszę, która to była u Ciebie inseminacja - trudno znaleźć teraz na forum.

🤷🏼‍♀️ 33
    👨32
    PCOS - przed lekami miesiączki co 40-50 dni
    Jajowody drożne✅
    Badania nasienia ✅

1. IUI ❌
    2. IUI ❌
    3. IUI in progress
  • Vendigo Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Luizaczek bardzo mi przykro z powodu bieli :(

Ja jestem po monitoringu, są 2 pęcherzyki, w sobotę IUI. Mojego lekarza nie będzie i ktoś inny zrobi mi IUI, może to i lepiej, bo już zmęczona jestem moim lekarzem i brakiem efektów.

♀️91 ♂️87

Starania od: 01.2024

♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
    Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
    💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10

♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
    💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas

04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
    05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    @Luizaczek bardzo mi przykro z powodu bieli :(

Ja jestem po monitoringu, są 2 pęcherzyki, w sobotę IUI. Mojego lekarza nie będzie i ktoś inny zrobi mi IUI, może to i lepiej, bo już zmęczona jestem moim lekarzem i brakiem efektów.

Jeszcze nie tracę nadziei.
    Trzymam kciuki żeby ten ktoś inny miał lepszą rękę 💪 będzie dobrze 🤗

Sasak, Vendigo lubią tę wiadomość

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
  • Aleksandra1919 Debiutantka

Wysłany: 20 listopada, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasak wrote:
    Nic się nie dzieje. Napisz jeszcze proszę, która to była u Ciebie inseminacja - trudno znaleźć teraz na forum.

Była to pierwsza inseminacja, dlatego sama jestem w szoku bo wiem jakie są statystyki. Cykl ten był też stymulowany od 2dc fostimonem.

LauraR. lubi tę wiadomość

• Sasak Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1919 wrote:
    Była to pierwsza inseminacja, dlatego sama jestem w szoku bo wiem jakie są statystyki. Cykl ten był też stymulowany od 2dc fostimonem.
    Tak, rzeczywiście podbijasz statystyki 😁

Ja podczas inseminacji byłam po pęknięciu jednego pęcherzyka i przed pęknięciem drugiego. Endometrium jak zwykle bardzo ładne, nasienie znakomite - wyniki lepsze niż poprzednio (myślałam, że seks dwa dni przed inseminacją lekko zaburzy nasienie, ale poszło w drugą stronę). Od jutra progesteron, pierwszy raz globulki - do tej pory tylko w formie tabletek.
    Problem u nas jest taki, że nie wiemy gdzie leży problem..

Życzę Ci, żeby fasolka rozwijała się zdrowo :)

🤷🏼‍♀️ 33
    👨32
    Jajowody drożne✅
    Badania nasienia ✅

1. IUI ❌
    2. IUI ❌
    3. IUI in progress
  • Aleksandra1919 Debiutantka

Wysłany: 21 listopada, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasak wrote:

Ja podczas inseminacji byłam po pęknięciu jednego pęcherzyka i przed pęknięciem drugiego. Endometrium jak zwykle bardzo ładne, nasienie znakomite - wyniki lepsze niż poprzednio (myślałam, że seks dwa dni przed inseminacją lekko zaburzy nasienie, ale poszło w drugą stronę). Od jutra progesteron, pierwszy raz globulki - do tej pory tylko w formie tabletek.

Dziękuję 😍 głową do góry, w naszym przypadku też brak konkretnej przyczyny... To znaczy pęcherzyki nie chciały pękać, raz na 3-4 cykle była owulacja. Po kilku próbach już wiem, że sam ovitrelle na mnie nie działa, nawet dawka x2 nic nie dała. Owulacje były po zastrzyku 1xovitrelle, 1x zivaferte.. 🤷 nie ma reguły niestety

• Paulina199012 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasak wrote:

@Sasak trzymam kciuki aby tym razem się udało. U nas też nie ma konkretnego powodu przez który się nie udaje i prawdę mówiąc psychicznie to jest chyba jeszcze cięższe niż wtedy kiedyś wiesz co Ci dolega i możesz coś z tym zrobić.
    Ja byłam dziś zrobić badania z krwi i mam nadzieję że pon/wt będziemy mogli podejść do trzeciej próby IUI.

Sasak lubi tę wiadomość

• Sasak Koleżanka

Wysłany: 21 listopada, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina199012 wrote:
    @Sasak trzymam kciuki aby tym razem się udało. U nas też nie ma konkretnego powodu przez który się nie udaje i prawdę mówiąc psychicznie to jest chyba jeszcze cięższe niż wtedy kiedyś wiesz co Ci dolega i możesz coś z tym zrobić.
    Ja byłam dziś zrobić badania z krwi i mam nadzieję że pon/wt będziemy mogli podejść do trzeciej próby IUI.
    Tak - największym problemem jest dla mnie fakt, że nie wiem, co leczyć. We dwójkę od lat aktywni fizycznie, badania super, owulacja po zastrzykach się pojawiała. No i nic. Zobaczymy, czym tym razem nic nie kiełkuje.

A jakie badania wykonywałaś?

🤷🏼‍♀️ 33
    👨32
    Jajowody drożne✅
    Badania nasienia ✅

1. IUI ❌
    2. IUI ❌
    3. IUI in progress

Wysłany: 21 listopada, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką przypadłość że jak monitoruje cykle to nic się nie dzieje w sensie pęcherzyki nie rosną a później wystrzeliwują w ciągu 2 dni przez co muszę często robić badania krwi żeby nie musieć też biegać na usg co drugi dzień bo musiałabym się chyba zwolnić z pracy :/
    Robię progesteron, LH i estradiol i tej podstawie mój lekarz planuje monitoring zaraz przed potencjalnym zbiegiem. Jutro będę robić badania 3 raz w tym tygodniu i niestety lekarz mi dziś napisal że IUI może mi wypaść w niedzielę lub poniedziałek no ale w niedzielę klinika jest nieczynna więc nie wiem jak będzie w tym miesiącu :(

• Vendigo Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po drugiej IUI. Robił mi ją jeszcze inny lekarz niż myślałam, ale okazał się naprawdę spoko, uwinal się szybko i pozwolił mi 10 min poleżeć na fotelu.
    Tym razem dostałam dupka zamiast luteiny, zobaczymy jak tym razem będę się czuła.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Paulina199012, Sasak lubią tę wiadomość

♀️91 ♂️87

♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
    💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10

♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
    💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas

29.09.2025 IUI 1 ❌

Wysłany: 22 listopada, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    Dziewczyny, ja już po drugiej IUI. Robił mi ją jeszcze inny lekarz niż myślałam, ale okazał się naprawdę spoko, uwinal się szybko i pozwolił mi 10 min poleżeć na fotelu.
    Tym razem dostałam dupka zamiast luteiny, zobaczymy jak tym razem będę się czuła.

@Vendigo no to teraz wszystkie kciuki na pokład 🍀

Wysłany: 22 listopada, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety nie podejdziemy do 3 próby w tym miesiącu :( właśnie wysłałam wyniki badań lekarzowi i napisał że inseminacja wypadłaby jutro. Pozostaje próbować naturalnie 🤷🏻‍♀️

• Sasak Koleżanka

Wysłany: 22 listopada, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    Wcześniej nie leżałaś? Mnie zawsze położna zostawia przykrytą na 10 minut w pokoju zabiegowym i potem po mnie wraca. I wtedy można się w końcu wysiusiać 😃

🤷🏼‍♀️ 33
    👨32
    Jajowody drożne✅
    Badania nasienia ✅

1. IUI ❌
    2. IUI ❌
    3. IUI in progress
  • Vendigo Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasak wrote:
    Wcześniej nie leżałaś? Mnie zawsze położna zostawia przykrytą na 10 minut w pokoju zabiegowym i potem po mnie wraca. I wtedy można się w końcu wysiusiać 😃
    Nie, przy pierwszej leżałam tyle ile trwało wklepanie przez lekarza informacji do systemu i wystawienie recepty, czyli jakieś max 2 min. Powiedział, że tyle starczy 🫠

♀️91 ♂️87

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Vendigo Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam jeszcze, że po tej infekcji układu moczowego miesiąc temu, bardzo pogorszyły się wyniki nasienia mego lubego :( tak jak przy 1 IUI miał super wyniki, tak teraz o połowę gorsze przed preparatyka :( już łyka suple ale to wiadomo, że za 2-3 miesiące będzie widać :(

♀️91 ♂️87

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje że 1 inseminacja zakończyła się niepowodzeniem. Wczoraj 14dpo test negatywny i beta<2 odstawiłam proga i czekam grzecznie na okres 😓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 12:45

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
  • Vendigo Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Ja melduje że 1 inseminacja zakończyła się niepowodzeniem. Wczoraj 14dpo test negatywny i beta<2 odstawiłam proga i czekam grzecznie na okres 😓
    Ściskam Cię mocno, wiem co czujesz 😢 kolejny cykl to nowe szanse, pamiętaj 🤗

@Paulina199012 bardzo mi przykro, ale działajcie naturalnie! To są naprawdę podobne szanse jak przy IUI, a wiecie kiedy się starać skoro lekarz potwierdził, że w niedzielę :) trzymam kciuki!

Luizaczek , Paulina199012 lubią tę wiadomość

♀️91 ♂️87

29.09.2025 IUI 1 ❌
  • Luizaczek Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    Mocne kciuki ✊💪 tym razem musi się udać 😉

⏳ Listopad 2024
    ⏳ Listopad 2025 IUI ❌
    MUCHA nie siada 🪰✅
  • Sasak Koleżanka

Wysłany: 23 listopada, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    A powiem Wam jeszcze, że po tej infekcji układu moczowego miesiąc temu, bardzo pogorszyły się wyniki nasienia mego lubego :( tak jak przy 1 IUI miał super wyniki, tak teraz o połowę gorsze przed preparatyka :( już łyka suple ale to wiadomo, że za 2-3 miesiące będzie widać :(
    Wiesz, tym aż tak bardzo się nie przejmuj - najważniejsze, że to tymczasowy wynik przez infekcję. No i preparatyka nasienia „wyłuskuje” te najlepsze, głowa do góry!!

🤷🏼‍♀️ 33
    👨32
    Jajowody drożne✅
    Badania nasienia ✅

1. IUI ❌
    2. IUI ❌
    3. IUI in progress
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ