*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko kciuki na pokład ✊💪 będzie dobrze 🤗Sasak wrote:Gratulacje! Ja dzisiaj jadę na trzecią inseminację. Trzymajcie kciuki
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Jajowody ✅(lewy bez szału)
🥺Podejrzenie adenomiozy , endometriozy i PCOS
💊 Metformina, Endoover , Wit do -
Nic się nie dzieje. Napisz jeszcze proszę, która to była u Ciebie inseminacja - trudno znaleźć teraz na forum.Aleksandra1919 wrote:Nie
przepraszam ale wyleciało mi to tam na miejscu z głowy
🤷🏼♀️ 33
👨32
PCOS - przed lekami miesiączki co 40-50 dni
Jajowody drożne✅
Badania nasienia ✅
1. IUI ❌
2. IUI ❌
3. IUI in progress -
@Luizaczek bardzo mi przykro z powodu bieli

Ja jestem po monitoringu, są 2 pęcherzyki, w sobotę IUI. Mojego lekarza nie będzie i ktoś inny zrobi mi IUI, może to i lepiej, bo już zmęczona jestem moim lekarzem i brakiem efektów.♀️91 ♂️87
Starania od: 01.2024
♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10
♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas
04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
Vendigo wrote:@Luizaczek bardzo mi przykro z powodu bieli

Ja jestem po monitoringu, są 2 pęcherzyki, w sobotę IUI. Mojego lekarza nie będzie i ktoś inny zrobi mi IUI, może to i lepiej, bo już zmęczona jestem moim lekarzem i brakiem efektów.
Jeszcze nie tracę nadziei.
Trzymam kciuki żeby ten ktoś inny miał lepszą rękę 💪 będzie dobrze 🤗
Sasak, Vendigo lubią tę wiadomość
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Sasak wrote:Nic się nie dzieje. Napisz jeszcze proszę, która to była u Ciebie inseminacja - trudno znaleźć teraz na forum.
Była to pierwsza inseminacja, dlatego sama jestem w szoku bo wiem jakie są statystyki. Cykl ten był też stymulowany od 2dc fostimonem.
LauraR. lubi tę wiadomość
-
Tak, rzeczywiście podbijasz statystyki 😁Aleksandra1919 wrote:Była to pierwsza inseminacja, dlatego sama jestem w szoku bo wiem jakie są statystyki. Cykl ten był też stymulowany od 2dc fostimonem.
Ja podczas inseminacji byłam po pęknięciu jednego pęcherzyka i przed pęknięciem drugiego. Endometrium jak zwykle bardzo ładne, nasienie znakomite - wyniki lepsze niż poprzednio (myślałam, że seks dwa dni przed inseminacją lekko zaburzy nasienie, ale poszło w drugą stronę). Od jutra progesteron, pierwszy raz globulki - do tej pory tylko w formie tabletek.
Problem u nas jest taki, że nie wiemy gdzie leży problem..
Życzę Ci, żeby fasolka rozwijała się zdrowo
🤷🏼♀️ 33
👨32
Jajowody drożne✅
Badania nasienia ✅
1. IUI ❌
2. IUI ❌
3. IUI in progress -
Sasak wrote:Tak, rzeczywiście podbijasz statystyki 😁
Ja podczas inseminacji byłam po pęknięciu jednego pęcherzyka i przed pęknięciem drugiego. Endometrium jak zwykle bardzo ładne, nasienie znakomite - wyniki lepsze niż poprzednio (myślałam, że seks dwa dni przed inseminacją lekko zaburzy nasienie, ale poszło w drugą stronę). Od jutra progesteron, pierwszy raz globulki - do tej pory tylko w formie tabletek.
Dziękuję 😍 głową do góry, w naszym przypadku też brak konkretnej przyczyny... To znaczy pęcherzyki nie chciały pękać, raz na 3-4 cykle była owulacja. Po kilku próbach już wiem, że sam ovitrelle na mnie nie działa, nawet dawka x2 nic nie dała. Owulacje były po zastrzyku 1xovitrelle, 1x zivaferte.. 🤷 nie ma reguły niestety -
Sasak wrote:Tak, rzeczywiście podbijasz statystyki 😁
@Sasak trzymam kciuki aby tym razem się udało. U nas też nie ma konkretnego powodu przez który się nie udaje i prawdę mówiąc psychicznie to jest chyba jeszcze cięższe niż wtedy kiedyś wiesz co Ci dolega i możesz coś z tym zrobić.
Ja byłam dziś zrobić badania z krwi i mam nadzieję że pon/wt będziemy mogli podejść do trzeciej próby IUI.
Sasak lubi tę wiadomość
-
Tak - największym problemem jest dla mnie fakt, że nie wiem, co leczyć. We dwójkę od lat aktywni fizycznie, badania super, owulacja po zastrzykach się pojawiała. No i nic. Zobaczymy, czym tym razem nic nie kiełkuje.Paulina199012 wrote:@Sasak trzymam kciuki aby tym razem się udało. U nas też nie ma konkretnego powodu przez który się nie udaje i prawdę mówiąc psychicznie to jest chyba jeszcze cięższe niż wtedy kiedyś wiesz co Ci dolega i możesz coś z tym zrobić.
Ja byłam dziś zrobić badania z krwi i mam nadzieję że pon/wt będziemy mogli podejść do trzeciej próby IUI.
A jakie badania wykonywałaś?🤷🏼♀️ 33
👨32
Jajowody drożne✅
Badania nasienia ✅
1. IUI ❌
2. IUI ❌
3. IUI in progress -
Ja mam taką przypadłość że jak monitoruje cykle to nic się nie dzieje w sensie pęcherzyki nie rosną a później wystrzeliwują w ciągu 2 dni przez co muszę często robić badania krwi żeby nie musieć też biegać na usg co drugi dzień bo musiałabym się chyba zwolnić z pracy

Robię progesteron, LH i estradiol i tej podstawie mój lekarz planuje monitoring zaraz przed potencjalnym zbiegiem. Jutro będę robić badania 3 raz w tym tygodniu i niestety lekarz mi dziś napisal że IUI może mi wypaść w niedzielę lub poniedziałek no ale w niedzielę klinika jest nieczynna więc nie wiem jak będzie w tym miesiącu
-
Dziewczyny, ja już po drugiej IUI. Robił mi ją jeszcze inny lekarz niż myślałam, ale okazał się naprawdę spoko, uwinal się szybko i pozwolił mi 10 min poleżeć na fotelu.
Tym razem dostałam dupka zamiast luteiny, zobaczymy jak tym razem będę się czuła.
Trzymam kciuki za nas wszystkie
Paulina199012, Sasak lubią tę wiadomość
♀️91 ♂️87
♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10
♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
Vendigo wrote:Dziewczyny, ja już po drugiej IUI. Robił mi ją jeszcze inny lekarz niż myślałam, ale okazał się naprawdę spoko, uwinal się szybko i pozwolił mi 10 min poleżeć na fotelu.
Tym razem dostałam dupka zamiast luteiny, zobaczymy jak tym razem będę się czuła.
@Vendigo no to teraz wszystkie kciuki na pokład 🍀 -
Wcześniej nie leżałaś? Mnie zawsze położna zostawia przykrytą na 10 minut w pokoju zabiegowym i potem po mnie wraca. I wtedy można się w końcu wysiusiać 😃Vendigo wrote:Dziewczyny, ja już po drugiej IUI. Robił mi ją jeszcze inny lekarz niż myślałam, ale okazał się naprawdę spoko, uwinal się szybko i pozwolił mi 10 min poleżeć na fotelu.
🤷🏼♀️ 33
👨32
Jajowody drożne✅
Badania nasienia ✅
1. IUI ❌
2. IUI ❌
3. IUI in progress -
Nie, przy pierwszej leżałam tyle ile trwało wklepanie przez lekarza informacji do systemu i wystawienie recepty, czyli jakieś max 2 min. Powiedział, że tyle starczy 🫠Sasak wrote:Wcześniej nie leżałaś? Mnie zawsze położna zostawia przykrytą na 10 minut w pokoju zabiegowym i potem po mnie wraca. I wtedy można się w końcu wysiusiać 😃♀️91 ♂️87
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
A powiem Wam jeszcze, że po tej infekcji układu moczowego miesiąc temu, bardzo pogorszyły się wyniki nasienia mego lubego
tak jak przy 1 IUI miał super wyniki, tak teraz o połowę gorsze przed preparatyka
już łyka suple ale to wiadomo, że za 2-3 miesiące będzie widać
♀️91 ♂️87
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
Ja melduje że 1 inseminacja zakończyła się niepowodzeniem. Wczoraj 14dpo test negatywny i beta<2 odstawiłam proga i czekam grzecznie na okres 😓
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 12:45
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Ściskam Cię mocno, wiem co czujesz 😢 kolejny cykl to nowe szanse, pamiętaj 🤗Luizaczek wrote:Ja melduje że 1 inseminacja zakończyła się niepowodzeniem. Wczoraj 14dpo test negatywny i beta<2 odstawiłam proga i czekam grzecznie na okres 😓
@Paulina199012 bardzo mi przykro, ale działajcie naturalnie! To są naprawdę podobne szanse jak przy IUI, a wiecie kiedy się starać skoro lekarz potwierdził, że w niedzielę
trzymam kciuki!
Luizaczek , Paulina199012 lubią tę wiadomość
♀️91 ♂️87
29.09.2025 IUI 1 ❌ -
Mocne kciuki ✊💪 tym razem musi się udać 😉Vendigo wrote:Dziewczyny, ja już po drugiej IUI. Robił mi ją jeszcze inny lekarz niż myślałam, ale okazał się naprawdę spoko, uwinal się szybko i pozwolił mi 10 min poleżeć na fotelu.
⏳ Listopad 2024
⏳ Listopad 2025 IUI ❌
MUCHA nie siada 🪰✅
Wiesz, tym aż tak bardzo się nie przejmuj - najważniejsze, że to tymczasowy wynik przez infekcję. No i preparatyka nasienia „wyłuskuje” te najlepsze, głowa do góry!!Vendigo wrote:A powiem Wam jeszcze, że po tej infekcji układu moczowego miesiąc temu, bardzo pogorszyły się wyniki nasienia mego lubego
tak jak przy 1 IUI miał super wyniki, tak teraz o połowę gorsze przed preparatyka
już łyka suple ale to wiadomo, że za 2-3 miesiące będzie widać
🤷🏼♀️ 33
👨32
Jajowody drożne✅
Badania nasienia ✅
1. IUI ❌
2. IUI ❌
3. IUI in progress