X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Nie dostałam żadnych leków ☺️ iui na niepękniętym pęcherzyku - dzień przed iui o 22 ovitrelle.

Dziewczyny, niezmiennie trzymam kciuki za ten cykl u Was 🍀
    A powiedz nam jak sie czujesz ? Kiedy wizyta u lekarza?🥰

• ReperujePrymus Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    U mnie jakos od 4 dnia po inseminacji czuje ciągnięcie jajników (ale nie wiem czy to moze przez to ze mialam stymulacje lub przez zastrzyk) jestem tez senna od 2 dni ( robię drzemkę w ciągu dnia okolo 2h) no i wczoraj mialam rewolucję żołądkowe

Przykro mi z powodu rewolucji żołądkowych. Senność jest też u mnie, ale nie wiem zupełnie czy to od chorych zatok, czy od progesteronu, który biorę 🤷‍♀️

U mnie z leków progesteron 1x1 od trzeciego dnia po IUI i zastrzyki z heparyny od IUI. Ta heparyna jest u mnie dlatego, że mam mutację genetyczną predysponującą do zakrzepicy a progesteron jeszcze dodatkowo zwiększa to ryzyko. Poza tym suplementy jak przed owulacją - witaminy i kwas foliowy

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alacjowa a mam pytanie widzę że masz napisane u siebie że starania od lutego a w marcu od razu inseminacja , mogę zapytać dlaczego tak ? W sensie że bez naturalnych starań np rok i dopiero itd :)?

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024 :( (

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...!!!

Wysłany: 1 kwietnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Alacjowa a mam pytanie widzę że masz napisane u siebie że starania od lutego a w marcu od razu inseminacja , mogę zapytać dlaczego tak ? W sensie że bez naturalnych starań np rok i dopiero itd :)?

Jeśli dobrze pamiętam Akacjowa walczy z plagą dzisiejszych czasów czyli niskimi parametrami nasienia, ale jeśli coś źle zrozumiałam z jej poprzednich wiadomości to mnie poprawi :) :) :)

• Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A powiedz nam jak sie czujesz ? Kiedy wizyta u lekarza?🥰
    Średnio, zmęczenie dokucza i fale mdłości, ale póki co wszystko do zniesienia ☺️ wizyta dopiero w połowie kwietnia, zorganizowałw bym może coś szybciej, ale w sumie nie wiem czy jest sens tak szybko 😊 jedyne co to można potwierdzić czy ciąża jest właściwie umiejscowiona 🤔

ReperujePrymus lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Szkoda czasu na naturalne starania w naszym przypadku 😉 ja nie mam naturalnie owulacji, więc i tak musze być stymulowana, a mąż ma obniżone parametry nasienia, więc mieliśmy wybór czy staramy się naturalnie na cyklu stymulowanym czy iui albo nawet in vitro. Zdecydowaliśmy się na iui przez dwa miesiące, zanim przystąpimy do in vitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 13:54

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • MonikaMadzia Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    A jakie leki dostałyście po inseminacji ? Przy kontroli przed inseminacje pękł wam pęcherzyk czy robiliście na jeszcze nie pękniętym.
    Ja dostałam progesteron besins 1x1 od drugiego dnia po iui
    Inseminacje miałam przy niepękniętym pęcherzyku 19mm, dostałam zastrzyk ovi do zrobienia po inseminacji
    Progesteron mam brać 10 dni i testować, jak ujemny to odstawić

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ja dostałam progesteron besins 1x1 od drugiego dnia po iui
    Inseminacje miałam przy niepękniętym pęcherzyku 19mm, dostałam zastrzyk ovi do zrobienia po inseminacji
    Progesteron mam brać 10 dni i testować, jak ujemny to odstawić
    Uważam że to najgorszy prog , jak go brałam miałam takie problemy typu mocne zawroty głowy nagła senność która kończyła się drzemką 2/3 godziny okropnie dzień w dzień a potem jak skończyłam brać ją ręką odjął potem się dowiedziałam jakie są konsekwencje tego leku czasem

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024 :( (

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...!!!
  • MonikaMadzia Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Uważam że to najgorszy prog , jak go brałam miałam takie problemy typu mocne zawroty głowy nagła senność która kończyła się drzemką 2/3 godziny okropnie dzień w dzień a potem jak skończyłam brać ją ręką odjął potem się dowiedziałam jakie są konsekwencje tego leku czasem
    Ja przez pierwsze kilka dni miałam okropną senność, wieczorem wcześnie musiałam iść spać, rano nie mogłam wstać, w ciągu dnia też ciągle chciało mi się spać, chyba w takim razie muszę pomyśleć o innym progesteronie, jaki polecacie?

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mnie dzis bez przerwy bolą jajniki i troche brzuch, I delikatnie czuje bol sutków (ale to zawsze tez przed okresem czuje)

Wysłany: 1 kwietnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj od południa pojawiło się😦kłucie/ciągnięcie w pochwie. Kiedy to poczułam skojarzyło mi się z początkiem infekcji moczowej, wypiłam od razu cały dzbanek żurawiny ale jednak nie czuje tego charakterystycznego nieprzyjemnego szczypania przy oddawaniu moczu. Teraz nasiliło się tak, że musiałam się położyć... Czy któraś z Was miała taki objaw? 😵‍💫 Trochę się boję, że to początek infekcji, wzięłam już probiotyk

Jupiter lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 kwietnia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Kochane mnie dzis bez przerwy bolą jajniki i troche brzuch, I delikatnie czuje bol sutków (ale to zawsze tez przed okresem czuje)

Riaska, to chyba wszystko pozytywne objawy :)
    Będziesz testować w trakcie Świąt? Czy zaczekasz do bety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 20:28

Jupiter lubi tę wiadomość

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    U mnie dzisiaj od południa pojawiło się😦kłucie/ciągnięcie w pochwie. Kiedy to poczułam skojarzyło mi się z początkiem infekcji moczowej, wypiłam od razu cały dzbanek żurawiny ale jednak nie czuje tego charakterystycznego nieprzyjemnego szczypania przy oddawaniu moczu. Teraz nasiliło się tak, że musiałam się położyć... Czy któraś z Was miała taki objaw? 😵‍💫 Trochę się boję, że to początek infekcji, wzięłam już probiotyk
    A moze to promieniowanie od jajnikow? Czy myslisz ze to nie to?

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    Riaska, to chyba wszystko pozytywne objawy :)
    Będziesz testować w trakcie Świąt? Czy zaczekasz do bety?
    Chyba spróbuję testować, tak aby widzieć czy jest kreska i czy ciemnieje czy znika
    A ty?

Wysłany: 1 kwietnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam krwawić. Nie wiedziałam, że to wgle możliwe dostać miesiączki podczas przyjmowania progesteronu 😔😔😔

• Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    Dziewczyny zaczęłam krwawić. Nie wiedziałam, że to wgle możliwe dostać miesiączki podczas przyjmowania progesteronu 😔😔😔

O kurcze :( Ale to rozumiem to krwawienie, a nie mocniejsze plamienia? Brałaś progesteron dłużej niż 10 dni?

👶🏻Pierwsza ciąża 2018 (1cs Aromek + Ovitrelle)

12.2024 - start starań o drugie dziecko
    27.03.2026 - IUI 🤞
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    No co ty..
    Chyba dostałaś przed terminem?
    Przykro mi bardzo

• Sylaada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłam tak na chwilę dać znać, że gdyby któraś miała pytania to jestem. Przechodziliśmy IUI co prawda doszliśmy w drodze medycznej dalej 😜😜😜 i zupełnie nie chce Was widzieć po tej stronie 😉 ale pomyślałam, że może przyda Wam się w razie co ktoś po doświadczeniach tytułowych.

Owocnych starań!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 22:02

Jupiter, Riaska98 lubią tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    ❌1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25
    ✅Kwalifikacja IVF 16.10
    💉IVF, stymulacja start 10.11.25
    19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
    ✅12.25 biopsja CD56, CD138
    ✅11.25 Kariotypy par
    💉 Zoladex wyciszenie 3/3
    💉 Insulinoterapia od 01.26
    Immuno: 01.26
    Ana3 DFS70+++
    Cross match 15,7%
    KIR BX 2DS2 obecny 1/5
    03.26 Transfer
    przygotowanie 💊
    cz.1 Estrofem, Acard, Gynoflor, Lacibos Femina , Oestrogel, Vagirux
    cz.2 Estrofem, Acard, Lacibos Femina, Prolutex, Duphaston Ultrogesan, Neoparin
    5dpt ⏸️ beta 39,900 Prog. 134 cudzie trwaj 🥹

❌Cukrzyca HbA1c 03.26 6,75 ➡️ 6,34 💪
    ❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
    ✅USG piersi 🗓️07.25
    ❌TSH 2,76🗓️04.26 1,6 🗓️03.26 2,1 🗓️01.26
    AMH 1,720 🗓️10.25
    ✅Drożność jajowodów - lewy udrożniony z opóźnieniem 04.25

💊 Leki:
    Euthyrox N50

Wysłany: 1 kwietnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyraźna czerwona krew. 10 dzień po ovitrelle, 9 dzień po inseminacji. A progesteron biorę od 7 dni...

• Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    Wyraźna czerwona krew. 10 dzień po ovitrelle, 9 dzień po inseminacji. A progesteron biorę od 7 dni...
    U mnie w poprzednim cyklu też przyszła miesiączka jeszcze na progu - w 6 dniu stosowania

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ