*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieję ze to dobry objaw, dzis narazie cisza nic nie boliReperujePrymus wrote:Ciągnięcie jajników to doskonały objaw!
U mnie zapalenie zatok w pełni, boli mnie głowa, gardło, trochę stawy, jajniki nie za bardzo 🤷♀️
Odpoczywaj duzo, ciepła herbatka, rosół 😓 -
Riaska98 wrote:Mam nadzieję ze to dobry objaw, dzis narazie cisza nic nie boli
Odpoczywaj duzo, ciepła herbatka, rosół 😓
U mnie dziś panują takie warunki do odpoczynku, że stolarze właśnie wnoszą zabudowę do mieszkania 😄😄😄
Trzymajcie się dziewczyny, spokojnego dnia
Riaska98, Jupiter lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mielayscie accofil do inseminacji?
Jesli tak, to w ktorym dniu byl podawany?
U mnie drugi dzien brania Lametty
W p;rzyszlym tygodniu inseminacja
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
ja nie miałam ☺️Jupiter wrote:Dziewczyny mielayscie accofil do inseminacji?
Jesli tak, to w ktorym dniu byl podawany?
U mnie drugi dzien brania Lametty
W p;rzyszlym tygodniu inseminacja
owocnej stymulacji i powodzenia na iui 🍀
Jupiter lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny!Riaska98 wrote:Ja też nie miałam
Powodzenia!
To twoja 1 inseminacja?
Tak, to moja pierwsza.
Miała być z Accofilem ale podgląd będę mieć po świętach w 12 dc i prawdopobnie przez to nie podamy bo będzie już za późno ( przydałoby się podać 4 dni przed ovu)Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
Jupiter wrote:Dzięki dziewczyny!
Tak, to moja pierwsza.
Miała być z Accofilem ale podgląd będę mieć po świętach w 12 dc i prawdopobnie przez to nie podamy bo będzie już za późno ( przydałoby się podać 4 dni przed ovu)
Cześć
Trzymamy za Ciebie kciuki! U mnie owulacja w cyklu z Aromkiem była na prawdę późno. Miałam monitoring w 11dc a potem drugi w 14dc i chociaż pęcherzyk wyglądał już ładnie to estradiol był tak niski, że lekarka była pewna, że owulacji jeszcze nie będzie. I nie było - inseminacje miałam 18dc na niepękniętym pęcherzyku. Więc może jeszcze uda Ci się podać Accofil. Napiszesz nam o nim coś więcej? Dlaczego Twój lekarz go proponuje, jakie widzu korzyści?
-
Jestem pod opieką immunologa, wykonałam mnóstwo badań. Mam rzadką kombinację KIRów, moje Hashimoto i niedoczynność przez lata była słabo leczona, mam niskie cytokiny więc nawet jeśli zarodek nie jest atakowany to nie jest też chroniony. Chcemy spróbować wszystkiego zanim zdecydujemy się na IVF, stąd inseminacja ze wsparciem immunologicznym. Jeden cykl spróbować na Accofilu i jeden na Accofil + Encorton.ReperujePrymus wrote:Cześć
. Napiszesz nam o nim coś więcej? Dlaczego Twój lekarz go proponuje, jakie widzu korzyści?
ReperujePrymus lubi tę wiadomość
Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
Jupiter wrote:Jestem pod opieką immunologa, wykonałam mnóstwo badań. Mam rzadką kombinację KIRów, moje Hashimoto i niedoczynność przez lata była słabo leczona, mam niskie cytokiny więc nawet jeśli zarodek nie jest atakowany to nie jest też chroniony. Chcemy spróbować wszystkiego zanim zdecydujemy się na IVF, stąd inseminacja ze wsparciem immunologicznym. Jeden cykl spróbować na Accofilu i jeden na Accofil + Encorton.
Dzięki za odpowiedź! Tym mocniej trzymam za Ciebie kciuki 🤞
Widzę w Twojej stopce, że po męskiej stronie też macie (czy już może mieliście) trochę schodów. Niestety znam ten temat, też walczyliśmy bardzo długo o polepszenie parametrów. Podniosły się na tyle, że właśnie próbujemy inseminacji 💙
-
Dzięki!ReperujePrymus wrote:Dzięki za odpowiedź! Tym mocniej trzymam za Ciebie kciuki 🤞
Widzę w Twojej stopce, że po męskiej stronie też macie (czy już może mieliście) trochę schodów. Niestety znam ten temat, też walczyliśmy bardzo długo o polepszenie parametrów. Podniosły się na tyle, że właśnie próbujemy inseminacji 💙
Tak, u nas walka suplementacja, Pentohexalem, zmiana stylu życia, leczenie bakterii e coli w posiewie i mamy ogromną poprawę (w rok z 13mln/ml na 92mln/ml) i ogromna poprawa w DFI ( będziemy robić powtórkę za 3 miesiące, tutaj też była inna metoda badania więc to też robi różnicę ale nie aż taka chyba).
U Was co było największym problemem w nasieniu? Jakieś leki od androloga były stosowane?Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
My mieliśmy przed przerwę 5 dni, I po inseminacji tez nam kazali sie wstrzymać ( nie wiem czy to dobrze bo widzialam większość postów ze kazali po poprawić w domu)Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Dziewczyny a jak miałyście z zaleceniami współżycia? czy przed nie i dopiero po czy wgl nie trzeba ?
-
Kiedy testujesz? mi w klinice mówili że ogólnie przed wystarczy 2/3 dni przerwy a po działać z 1/2 razyRiaska98 wrote:My mieliśmy przed przerwę 5 dni, I po inseminacji tez nam kazali sie wstrzymać ( nie wiem czy to dobrze bo widzialam większość postów ze kazali po poprawić w domu)
ja już i tak jedną nogą w invitro jestem ;/Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
(
W końcu się uda
2026 będzie nasz...!!! -
Akacjowa gratulacje!

Ja miałam inseminację w piątek 27 marca także teraz jestem w najgorszym momencie - oczekiwania na testowanie.
Stymulacja Aromek + Clo, były dwa pęcherzyki na jednym jajniku, początkowo rosły równo, a później jeden przyspieszył, dlatego nie miałam zastrzyku Ovitrelle bo większemu daliśmy szansę naturalne, a ten mniejszy rósł wolniej i na niego była inseminacja. Z objawów od czasu do czasu bolą mnie plecy na dole i czasami jajnik lub pachwina po tej stronie co była owulacja.
Akacjowa_, ReperujePrymus lubią tę wiadomość
👶🏻Pierwsza ciąża 2018 (1cs Aromek + Ovitrelle)
12.2024 - start starań o drugie dziecko
27.03.2026 - IUI 🤞 -
Chyba wszędzie mówią co innego ehhNadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Kiedy testujesz? mi w klinice mówili że ogólnie przed wystarczy 2/3 dni przerwy a po działać z 1/2 razy
ja już i tak jedną nogą w invitro jestem ;/
Inseminacje mialam 24.03 i lekarz mówił żebym zrobiła betę 07.04
Ale w domu mam 10 testów ciążowych ktore mnie wołają i nie wiem czy wytrzymam zeby ich nie zrobic..😵
Teraz bedziesz podchodzić do invitro? Czy jeszcze Inseminacja? -
U mnie tez bol jajnikow tak naprawdę od 4-5 dnia po inseminacjiJulka92 wrote:Akacjowa gratulacje!

Ja miałam inseminację w piątek 27 marca także teraz jestem w najgorszym momencie - oczekiwania na testowanie.
Stymulacja Aromek + Clo, były dwa pęcherzyki na jednym jajniku, początkowo rosły równo, a później jeden przyspieszył, dlatego nie miałam zastrzyku Ovitrelle bo większemu daliśmy szansę naturalne, a ten mniejszy rósł wolniej i na niego była inseminacja. Z objawów od czasu do czasu bolą mnie plecy na dole i czasami jajnik lub pachwina po tej stronie co była owulacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 17:47
-
Riaska98 wrote:U mnie tez bol jajnikow tak naprawdę od 4-5 dnia po inseminacji
Miejmy nadzieję, że to dobry znak bo po pierwszej nie miałam praktycznie objawów
A masz taki ciągły ból? Bo u mnie to jest taki bardziej kujący, potrwa chwilę i przestaje, najbardziej odczuwalne były zaraz po owulacji wtedy czułam nawet jakby ciepło w jajniku.
Czy myślicie, że jest sens badać progesteron tydzień po owulacji jeśli została potwierdzona na usg? Przyjmuję duphaston.
Ja betę mam zrobić 8 kwietna, ale chyba już od 5 czyli od niedzieli zacznę robić sikańce. To nasza ostatnia inseminacja, jak się nie uda to jestem już wstępnie umówiona na kwalifikację do rządowego programu in-vitro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 18:58
👶🏻Pierwsza ciąża 2018 (1cs Aromek + Ovitrelle)
12.2024 - start starań o drugie dziecko
27.03.2026 - IUI 🤞 -
U nas powiedzial ze nie trzeba robic przerwy od wspolzycia, mozna nawet dzien przed.Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Dziewczyny a jak miałyście z zaleceniami współżycia? czy przed nie i dopiero po czy wgl nie trzeba ?
Po mamy poprawic naturalnie.Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
Trzymam kciuki oby sie udało 🥰Julka92 wrote:Miejmy nadzieję, że to dobry znak bo po pierwszej nie miałam praktycznie objawów
A masz taki ciągły ból? Bo u mnie to są takie kujące, lub potrwa chwilę i przestaje, najbardziej odczuwalne były zaraz po owulacji wtedy czułam nawet jakby ciepło w jajniku.
Ja betę mam zrobić 8 kwietna, ale chyba już od 5 czyli od niedzieli zacznę robić sikańce. To nasza ostatnia inseminacja, jak się nie uda to jestem już wstępnie umówiona na kwalifikację do rządowego programu in-vitro.
I czekamy na dobre wieści.
Ja mam takie bóle jak przy owulacji ciągnięcia, kujące
Ja wlasnie po owulacji miałam mega ulgę i nic mnie nie bolało, I wlasnie te kilka dni po zaczęły znów.
Ciągły bol to nie, kilka razy dziennie okolo mniej więcej godziny trwa npWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 19:00