*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
ReperujePrymus wrote:Czy stosujecie jakąś specjalną dietę/wspomagacze/suplementy po inseminacji?

Też jestem ciekawa, ja dzis wzielam suplementy tak jak zawsze biore, ale może sa jakieś które tymbardziej powinno sie brac po inseminacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 16:35
-
Teoretycznie tak, praktycznie testuje sobie od dzisiaj i zobaczę jak się będą zachowywać testy przez te dni i wtedy zadecyduje czy w ogóle robić bete 😊 to iui nie dało mi jakiś super nadzieji na powodzenie, więc się raczej nie nastawiam na happy end 🫣Riaska98 wrote:A Ty w sobotę beta? Dobrze pamietam? Jak nastawienie?🧑 34 🧔36
2023 🐻
02.2026 - powrót do starań 🧡
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹 -
Od którego dnia cyklu zaczęłaś testować? Jak bedzie ci z dnia na dzien ciemniec to znaczy ze sie udalo?Akacjowa_ wrote:Teoretycznie tak, praktycznie testuje sobie od dzisiaj i zobaczę jak się będą zachowywać testy przez te dni i wtedy zadecyduje czy w ogóle robić bete 😊 to iui nie dało mi jakiś super nadzieji na powodzenie, więc się raczej nie nastawiam na happy end 🫣
Mam nadzieję ze mimo to sie pozytywnie zaskoczysz 🤗 -
Od dzisiaj, więc 24 dc, 11 dzień po ovitrelle i 10 po iui 😊Riaska98 wrote:Od którego dnia cyklu zaczęłaś testować? Jak bedzie ci z dnia na dzien ciemniec to znaczy ze sie udalo?
Mam nadzieję ze mimo to sie pozytywnie zaskoczysz 🤗
Taak, póki co jest delikatna kreska, więc zakładam, że to zastrzyk trzyma, chciałam w czwartek teraz, ale zobaczymy co jutrzejszy poranek przyniesie 🤡🧑 34 🧔36
2023 🐻
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹 -
To dawaj znac jak jutro, oby kreska byla ciemniejsza 🫶🤞Akacjowa_ wrote:Od dzisiaj, więc 24 dc, 11 dzień po ovitrelle i 10 po iui 😊
Taak, póki co jest delikatna kreska, więc zakładam, że to zastrzyk trzyma, chciałam w czwartek teraz, ale zobaczymy co jutrzejszy poranek przyniesie 🤡
Akacjowa_ lubi tę wiadomość
-
Po inseminacji nie, ale do tego co już biorę, dołożyłam probiotyki i olej z wiesiołka. Ale to z myślą o kolejnej próbie IUI. Nie wiem, czy to coś da, ale przynajmniej głowę mam nieco spokojniejszą... 🙈ReperujePrymus wrote:Czy stosujecie jakąś specjalną dietę/wspomagacze/suplementy po inseminacji?

-
@Akacjowa_ Oby się udało👍 Masz tu drużynę dopingującą 😀
Też nie biorę dodatkowych suplementów. Wciąż jem orzechy brazylijskie, o których wspomniała moja lekarka i myślałam o ananasie. Ale wczoraj poczytałam trochę i doszłam do wniosku, że zajadanie się ananasem nie ma większego sensu skoro robię zastrzyki z heparyny - bromelaina z ananasa i heparyna obie mają działanie przeciwzakrzepowe.
Trzy dni po inseminacji mam zacząć brać progesteron doustnie. Zastanawiam się, jeśli się nie uda to czy ten progesteron nie zaburzy kolejnego cyklu? Czy te z Was, które podchodziły do inseminacji już kilka razy miały je jedna po drugiej na kolejnych cyklach?
Rany... Nie byłam gotowa na to, że podczas czekania czas AŻ TAK zwolni. Jak Wam się udaje skupić na pracy? A może właśnie praca Wam teraz pomaga? -
U mnie kreska nadal jest, rano wydawała się ciemniejsza, ale jak jeden test z wczoraj, a drugi świeży to też nie ma co porównywać 🫣
ReperujePrymus, Choinka123 lubią tę wiadomość
🧑 34 🧔36
2023 🐻
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹 -
U mnie po progesteronie nie było żadnych przesunięć w cyklu. Także do kolejnych starań podeszliśmy od razu w kolejnym. Niestety nadmiernie zareagowałam na stymulację i w tym cyklu mamy pauzę. Ale w kwietniu działamy dalej.ReperujePrymus wrote:@Akacjowa_ Oby się udało👍 Masz tu drużynę dopingującą 😀
Też nie biorę dodatkowych suplementów. Wciąż jem orzechy brazylijskie, o których wspomniała moja lekarka i myślałam o ananasie. Ale wczoraj poczytałam trochę i doszłam do wniosku, że zajadanie się ananasem nie ma większego sensu skoro robię zastrzyki z heparyny - bromelaina z ananasa i heparyna obie mają działanie przeciwzakrzepowe.
Trzy dni po inseminacji mam zacząć brać progesteron doustnie. Zastanawiam się, jeśli się nie uda to czy ten progesteron nie zaburzy kolejnego cyklu? Czy te z Was, które podchodziły do inseminacji już kilka razy miały je jedna po drugiej na kolejnych cyklach?
Rany... Nie byłam gotowa na to, że podczas czekania czas AŻ TAK zwolni. Jak Wam się udaje skupić na pracy? A może właśnie praca Wam teraz pomaga?
To fakt. Dłuży się okrutnie. A jeszcze teraz doszedł stres związany z tym czy w ogóle dojdzie do IUI. Więc zamiast myśleć o Świętach odliczam dni do kolejnej wizyty... 🙈😐 -
Święta to dobra okazja, żeby właśnie zająć czymś myśli na chwile 😊Bakallia wrote:U mnie po progesteronie nie było żadnych przesunięć w cyklu. Także do kolejnych starań podeszliśmy od razu w kolejnym. Niestety nadmiernie zareagowałam na stymulację i w tym cyklu mamy pauzę. Ale w kwietniu działamy dalej.
To fakt. Dłuży się okrutnie. A jeszcze teraz doszedł stres związany z tym czy w ogóle dojdzie do IUI. Więc zamiast myśleć o Świętach odliczam dni do kolejnej wizyty... 🙈😐🧑 34 🧔36
2023 🐻
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹 -
Trzymam kciuki za Was 🤞
Ja w jednym cyklu próbowałam suplementu up implantation, ale jak widać nie zadziałał.
Ja mialam IUI miesiąc po miesiącu
U mnie za każdym razem jak odstawiałam progesteron to po 2 dniach dostawałam miesiączkę, więc nie przesuwał mi cyklu ewentualnie o 1 dzień
ReperujePrymus, Riaska98 lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/2026 kwalifikacja IVF -
Ja o dziwo jeszcze dobrze, fakt faktem czytam co chwile cos nowego bo wytrzymać nie mogę, ale jak pomyślę ze jeszcze tak duzo czasu do bety..ReperujePrymus wrote:U mnie dzisiaj irytacja i totalny brak cierpliwości do wszystkiego. Chyba mimo wszystko wolę to niż smutki. A Ty jak się trzymasz?
A ty kiedy robisz bete? -
Riaska98 wrote:Ja o dziwo jeszcze dobrze, fakt faktem czytam co chwile cos nowego bo wytrzymać nie mogę, ale jak pomyślę ze jeszcze tak duzo czasu do bety..
A ty kiedy robisz bete?
W zaleceniach mam 7 kwietnia, a Ty? Wydaje mi sie, że zabraknie mi odwagi, żeby wczesniej zrobić test z moczu. Nie radzę sobie zbyt dobrze w takich stresowych sytuacjach. Mam nadzieję, że poprawie Wam humor anegdotką, że kiedy pojawiły się wyniki egzaminu gimnazjalnego to... zjadłam karteczkę, na której był kod do ich odczytania 😁😁😁 -
Ja tez wlasnie 7 kwietnia mam w zaleceniach.. ja tez mysle ze chyba poczekam do tej bety, boję sie ze testem albo narobię sobie nadzieję jak beda 2 kreski, albo ja stracę jak nic nie będzie.ReperujePrymus wrote:W zaleceniach mam 7 kwietnia, a Ty? Wydaje mi sie, że zabraknie mi odwagi, żeby wczesniej zrobić test z moczu. Nie radzę sobie zbyt dobrze w takich stresowych sytuacjach. Mam nadzieję, że poprawie Wam humor anegdotką, że kiedy pojawiły się wyniki egzaminu gimnazjalnego to... zjadłam karteczkę, na której był kod do ich odczytania 😁😁😁
Hahah to widze faktycznie nie masz nerwów do takich stresowych sytuacji 🤣