X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • PA Autorytet

Wysłany: 23 marca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    halo halo, coś tam idzie u Was Dziewczyny do przodu? 😊
    U mnie niestety nie. Dziś odstawiłam leki po 3 inseminacji I w maju będziemy startować z IVF.

Riaska98, ReperujePrymus trzymam kciuki 🙂

Riaska98, ReperujePrymus lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/2026 kwalifikacja IVF
  • ReperujePrymus Znajoma

Wysłany: 23 marca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    U mnie niestety nie. Dziś odstawiłam leki po 3 inseminacji I w maju będziemy startować z IVF.

Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć i również trzymam kciuki mocno za Ciebie. IVF to nie jest łatwe wydarzenie w życiu. ALE ...trzeba sobie znaleźć jakiś mentalny ponton (albo dmuchanego flaminga!) i się go trzymać zawzięcie i uparcie, żeby nie utonąć w trudniejszych momentach :) Oczywiście każda z nas ma inną historie ale gdybyś chciała zapytać o coś związanego z IVF to pisz śmiało 🙂

• Riaska98 Znajoma

Wysłany: 24 marca, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia2158 wrote:
    Cześć :) jakbyście mogły powiedzieć w którym dniu cyklu miałyście IUI? ☺️
    Hejka, ja bede miec w 14 dniu cyklu

• Riaska98 Znajoma

Wysłany: 24 marca, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    Witajcie! Dołączam do wątku :) Wróciliśmy do starań o rodzeństwo po udanym IVF. Od początku naszej drogi, zeby zostac rodzicami walczyliśmy z niskimi parametrami nasienia. Poprawiły się na tyle, że dziś podeszliśmy do inseminacji. Pozdrawiam z kanapy, na której zamieszkałam od powrotu z kliniki do domu :) Miło was poznać!
    O to widzę ze startujemy w podobnym czasie, bo ja dziś jade na inseminacje :)
    Powodzenia! Oby sie udało 🥰

• Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus, powodzenia 🍀😊
    Oby to był ten cykl 🧡

ReperujePrymus lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹
  • Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:

Najważniejsze, że macie plan 🍀 to zawsze jakoś pozytywnego kopa daje do dalszych starań 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹
  • Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 10 dpiui, 11 po ovitrelle i pomimo planowanego testu w sobotę, zrobiłam dzisiaj, żeby się upewnić, że już ovitrelle zszedł, a tu nic z tego 🫣 pierwszy raz mam ovi i o ile spoko przed iui to wkurza mnie, że tak mąci potem 🤪

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    Witajcie! Dołączam do wątku :) Wróciliśmy do starań o rodzeństwo po udanym IVF. Od początku naszej drogi, zeby zostac rodzicami walczyliśmy z niskimi parametrami nasienia. Poprawiły się na tyle, że dziś podeszliśmy do inseminacji. Pozdrawiam z kanapy, na której zamieszkałam od powrotu z kliniki do domu :) Miło was poznać!
    Witam w klubie też wczoraj mieliśmy IUI ale już 3. Ja miałam w 13dc. Kciuki mocno zaciśnięte 🤞🤞🤞

31 & 35
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
    ▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
    ▪️03.26 IUI- trzecia

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Witam w klubie też wczoraj mieliśmy IUI ale już 3. Ja miałam w 13dc. Kciuki mocno zaciśnięte 🤞🤞🤞
    Trzymam kciuki 🍀 do trzech razy sztuka 😁

Choinka123 lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹
  • ReperujePrymus Znajoma

Wysłany: 24 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    O to widzę ze startujemy w podobnym czasie, bo ja dziś jade na inseminacje :)
    Powodzenia! Oby sie udało 🥰

Mocno, mocno kibicuje! Daj znać jak się czujesz po zabiegu :)
    Choinka123 wrote:

Mega cieszę się, że jesteś w tym samym momencie :) Oczywiście, kciuki aż bolą ❤️ Czy Twój lekarz w trzeciej IUI jakoś zmodyfikował leki/zmienil podejście w stosunku do poprzednich?

• ReperujePrymus Znajoma

Wysłany: 24 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    U mnie dzisiaj 10 dpiui, 11 po ovitrelle i pomimo planowanego testu w sobotę, zrobiłam dzisiaj, żeby się upewnić, że już ovitrelle zszedł, a tu nic z tego 🫣 pierwszy raz mam ovi i o ile spoko przed iui to wkurza mnie, że tak mąci potem 🤪

To ciekawe, moja lekarka nie ostrzegła mnie, żeby nie testować zbyt wcześnie ze względu na ovitrelle. Ale w sumie w zaleceniach w ogóle nie mam testowania z moczu, tylko βHCG 12 dni po inseminacji

• Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    To ciekawe, moja lekarka nie ostrzegła mnie, żeby nie testować zbyt wcześnie ze względu na ovitrelle. Ale w sumie w zaleceniach w ogóle nie mam testowania z moczu, tylko βHCG 12 dni po inseminacji
    Beta między 10 a 12 dpoiui już jest uznawana za nie zakłamaną przez ovitrelle, więc masz bezpieczne zalecenia 😊
    Test jest bardziej zdradliwy i najlepiej robić ok 14 dni po iui 🙂

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    Mega cieszę się, że jesteś w tym samym momencie :) Oczywiście, kciuki aż bolą ❤️ Czy Twój lekarz w trzeciej IUI jakoś zmodyfikował leki/zmienil podejście w stosunku do poprzednich?
    Nie, nic nie zmienił, nawet dopytywałam specjalnie kilka razy. Ale wszytskie jeśli chodzi o leki były takie same, nawet dzień cyklu zawsze był 13 😂. Nie robię sobie nadziei przy drugiej głowa mocno szała ale narazie baaardzo na chłodno podchodzimy. Zobaczę jak będzie wraz z upływem czasu 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 12:51

31 & 35
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
    ▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
    ▪️03.26 IUI- trzecia

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Riaska98 Znajoma

Wysłany: 24 marca, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po, 07.04 mam zrobić betę. Leżałam okolo 20 minut po zabiegu, ja chyba zwariuję przez te dwa tygodnie 🙈

Choinka123 lubi tę wiadomość

• ReperujePrymus Znajoma

Wysłany: 24 marca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj jakieś skrajne myśli od optymizmu do pesymizmu. I czuje, że raczej nie jestem w życiowej formie - chyba schodzą ze mnie wczorajsze emocje. Czuję się też taka jakby ...zdezorientowana? Nie wiem w którą stronę kierować myśli i uwagę.
    Muszę chyba się ogarnąć i wyjść z mieszkania, żeby przewietrzyć głowę 🙂

• ReperujePrymus Znajoma

Wysłany: 24 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Dziewczyny ja już po, 07.04 mam zrobić betę. Leżałam okolo 20 minut po zabiegu, ja chyba zwariuję przez te dwa tygodnie 🙈

Będziemy tu probowały nie zwariować razem 😛 Się okaże z jakim skutkiem. Ciekawe czy na oddziałach psychiatrycznych jest internet 😛
    Najważniejszy krok już zrobiłyśmy 🧡

• Riaska98 Znajoma

Wysłany: 24 marca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    U mnie dzisiaj jakieś skrajne myśli od optymizmu do pesymizmu. I czuje, że raczej nie jestem w życiowej formie - chyba schodzą ze mnie wczorajsze emocje. Czuję się też taka jakby ...zdezorientowana? Nie wiem w którą stronę kierować myśli i uwagę.
    Muszę chyba się ogarnąć i wyjść z mieszkania, żeby przewietrzyć głowę 🙂
    Mysle ze tez mnie to czeka, juz staram sie sobie ułożyć plan co moge robić w ten czas zeby nie myśleć tylko o tym czy sie udało

• Riaska98 Znajoma

Wysłany: 24 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    Będziemy tu probowały nie zwariować razem 😛 Się okaże z jakim skutkiem. Ciekawe czy na oddziałach psychiatrycznych jest internet 😛
    Najważniejszy krok już zrobiłyśmy 🧡
    Hahah oj tak, razem raźniej 😁 nawet w psychiatryku 🤣🙈

• Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Dziewczyny, jest to wyjątkowo długie dwa tygodnie 🫣😅

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹
  • ReperujePrymus Znajoma

Wysłany: 24 marca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy stosujecie jakąś specjalną dietę/wspomagacze/suplementy po inseminacji? :)

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ