*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie niestety nie. Dziś odstawiłam leki po 3 inseminacji I w maju będziemy startować z IVF.Akacjowa_ wrote:halo halo, coś tam idzie u Was Dziewczyny do przodu? 😊
Riaska98, ReperujePrymus trzymam kciuki 🙂
Riaska98, ReperujePrymus lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/2026 kwalifikacja IVF -
PA wrote:U mnie niestety nie. Dziś odstawiłam leki po 3 inseminacji I w maju będziemy startować z IVF.
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć i również trzymam kciuki mocno za Ciebie. IVF to nie jest łatwe wydarzenie w życiu. ALE ...trzeba sobie znaleźć jakiś mentalny ponton (albo dmuchanego flaminga!) i się go trzymać zawzięcie i uparcie, żeby nie utonąć w trudniejszych momentach
Oczywiście każda z nas ma inną historie ale gdybyś chciała zapytać o coś związanego z IVF to pisz śmiało 🙂
-
O to widzę ze startujemy w podobnym czasie, bo ja dziś jade na inseminacjeReperujePrymus wrote:Witajcie! Dołączam do wątku
Wróciliśmy do starań o rodzeństwo po udanym IVF. Od początku naszej drogi, zeby zostac rodzicami walczyliśmy z niskimi parametrami nasienia. Poprawiły się na tyle, że dziś podeszliśmy do inseminacji. Pozdrawiam z kanapy, na której zamieszkałam od powrotu z kliniki do domu
Miło was poznać!
Powodzenia! Oby sie udało 🥰 -
Najważniejsze, że macie plan 🍀 to zawsze jakoś pozytywnego kopa daje do dalszych starań 😊PA wrote:U mnie niestety nie. Dziś odstawiłam leki po 3 inseminacji I w maju będziemy startować z IVF.
🧑 34 🧔36
2023 🐻
02.2026 - powrót do starań 🧡
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹 -
U mnie dzisiaj 10 dpiui, 11 po ovitrelle i pomimo planowanego testu w sobotę, zrobiłam dzisiaj, żeby się upewnić, że już ovitrelle zszedł, a tu nic z tego 🫣 pierwszy raz mam ovi i o ile spoko przed iui to wkurza mnie, że tak mąci potem 🤪🧑 34 🧔36
2023 🐻
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹 -
Witam w klubie też wczoraj mieliśmy IUI ale już 3. Ja miałam w 13dc. Kciuki mocno zaciśnięte 🤞🤞🤞ReperujePrymus wrote:Witajcie! Dołączam do wątku
Wróciliśmy do starań o rodzeństwo po udanym IVF. Od początku naszej drogi, zeby zostac rodzicami walczyliśmy z niskimi parametrami nasienia. Poprawiły się na tyle, że dziś podeszliśmy do inseminacji. Pozdrawiam z kanapy, na której zamieszkałam od powrotu z kliniki do domu
Miło was poznać!
ReperujePrymus lubi tę wiadomość
31 & 35
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
▪️03.26 IUI- trzecia
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Trzymam kciuki 🍀 do trzech razy sztuka 😁Choinka123 wrote:Witam w klubie też wczoraj mieliśmy IUI ale już 3. Ja miałam w 13dc. Kciuki mocno zaciśnięte 🤞🤞🤞
Choinka123 lubi tę wiadomość
🧑 34 🧔36
2023 🐻
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹 -
Riaska98 wrote:O to widzę ze startujemy w podobnym czasie, bo ja dziś jade na inseminacje

Powodzenia! Oby sie udało 🥰
Mocno, mocno kibicuje! Daj znać jak się czujesz po zabiegu
Choinka123 wrote:Witam w klubie też wczoraj mieliśmy IUI ale już 3. Ja miałam w 13dc. Kciuki mocno zaciśnięte 🤞🤞🤞
Mega cieszę się, że jesteś w tym samym momencie
Oczywiście, kciuki aż bolą ❤️ Czy Twój lekarz w trzeciej IUI jakoś zmodyfikował leki/zmienil podejście w stosunku do poprzednich?
-
Akacjowa_ wrote:U mnie dzisiaj 10 dpiui, 11 po ovitrelle i pomimo planowanego testu w sobotę, zrobiłam dzisiaj, żeby się upewnić, że już ovitrelle zszedł, a tu nic z tego 🫣 pierwszy raz mam ovi i o ile spoko przed iui to wkurza mnie, że tak mąci potem 🤪
To ciekawe, moja lekarka nie ostrzegła mnie, żeby nie testować zbyt wcześnie ze względu na ovitrelle. Ale w sumie w zaleceniach w ogóle nie mam testowania z moczu, tylko βHCG 12 dni po inseminacji -
Beta między 10 a 12 dpoiui już jest uznawana za nie zakłamaną przez ovitrelle, więc masz bezpieczne zalecenia 😊ReperujePrymus wrote:To ciekawe, moja lekarka nie ostrzegła mnie, żeby nie testować zbyt wcześnie ze względu na ovitrelle. Ale w sumie w zaleceniach w ogóle nie mam testowania z moczu, tylko βHCG 12 dni po inseminacji
Test jest bardziej zdradliwy i najlepiej robić ok 14 dni po iui 🙂
ReperujePrymus lubi tę wiadomość
🧑 34 🧔36
2023 🐻
14.03.2026 - IUI
24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹 -
Nie, nic nie zmienił, nawet dopytywałam specjalnie kilka razy. Ale wszytskie jeśli chodzi o leki były takie same, nawet dzień cyklu zawsze był 13 😂. Nie robię sobie nadziei przy drugiej głowa mocno szała ale narazie baaardzo na chłodno podchodzimy. Zobaczę jak będzie wraz z upływem czasu 🫣ReperujePrymus wrote:Mega cieszę się, że jesteś w tym samym momencie
Oczywiście, kciuki aż bolą ❤️ Czy Twój lekarz w trzeciej IUI jakoś zmodyfikował leki/zmienil podejście w stosunku do poprzednich?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 12:51
31 & 35
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
▪️03.26 IUI- trzecia
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
U mnie dzisiaj jakieś skrajne myśli od optymizmu do pesymizmu. I czuje, że raczej nie jestem w życiowej formie - chyba schodzą ze mnie wczorajsze emocje. Czuję się też taka jakby ...zdezorientowana? Nie wiem w którą stronę kierować myśli i uwagę.
Muszę chyba się ogarnąć i wyjść z mieszkania, żeby przewietrzyć głowę 🙂 -
Riaska98 wrote:Dziewczyny ja już po, 07.04 mam zrobić betę. Leżałam okolo 20 minut po zabiegu, ja chyba zwariuję przez te dwa tygodnie 🙈
Będziemy tu probowały nie zwariować razem 😛 Się okaże z jakim skutkiem. Ciekawe czy na oddziałach psychiatrycznych jest internet 😛
Najważniejszy krok już zrobiłyśmy 🧡 -
Mysle ze tez mnie to czeka, juz staram sie sobie ułożyć plan co moge robić w ten czas zeby nie myśleć tylko o tym czy sie udałoReperujePrymus wrote:U mnie dzisiaj jakieś skrajne myśli od optymizmu do pesymizmu. I czuje, że raczej nie jestem w życiowej formie - chyba schodzą ze mnie wczorajsze emocje. Czuję się też taka jakby ...zdezorientowana? Nie wiem w którą stronę kierować myśli i uwagę.
Muszę chyba się ogarnąć i wyjść z mieszkania, żeby przewietrzyć głowę 🙂