X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Dziewczyny a jak miałyście z zaleceniami współżycia? czy przed nie i dopiero po czy wgl nie trzeba ?

Nam kazali przed zrobić jeden dzień przerwy, a wcześniej współżyć i później dzień po inseminacji także współżycie.

👶🏻Pierwsza ciąża 2018 (1cs Aromek + Ovitrelle)

12.2024 - start starań o drugie dziecko
    27.03.2026 - IUI 🤞
  • MonikaMadzia Debiutantka

Wysłany: 31 marca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Jestem tu nowa, w poniedziałek 23.03 miałam inseminacje, ovitrelle po iui, w środę 25.03 potwierdzone ciałko żółte i progesteron 1x1, po 10 dniach mam testować, ale mam plamienia, bardzo jasno brązowe i nie ma tego dużo ale zastanawiam się dlaczego 😔 czy jest tu ktoś z kliniki Artvimed w Krakowie i doktor M?

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Jestem tu nowa, w poniedziałek 23.03 miałam inseminacje, ovitrelle po iui, w środę 25.03 potwierdzone ciałko żółte i progesteron 1x1, po 10 dniach mam testować, ale mam plamienia, bardzo jasno brązowe i nie ma tego dużo ale zastanawiam się dlaczego 😔 czy jest tu ktoś z kliniki Artvimed w Krakowie i doktor M?
    Te plamienia pojawiły ci sie teraz ? Czy odrazu po inseminacji?

• Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Dziewczyny a jak miałyście z zaleceniami współżycia? czy przed nie i dopiero po czy wgl nie trzeba ?
    3-4 dni przerwy przed iui i poprawka w dzień iui oraz następnego dnia ☺️

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png

Wysłany: 31 marca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Te plamienia pojawiły ci sie teraz ? Czy odrazu po inseminacji?
    Po inseminacji od razu były, ale takie o wiele mniejsze, jedynie na papierze ale na bieliźnie nie, od dwóch dni są mocniejsze. To była pierwsza inseminacja. W styczniu i lutym były jeszcze naturalne próby. Nie miałam nigdy stymulacji, w styczniu i lutym miałam monitoring i potwierdzona owulację i lekarz zadecydował że pierwsza i druga inseminacje zrobimy na cyklu naturalnym. W styczniu po owulacji miałam delikatne plamienie ale po 3-4 dniach brania progesteronu ustąpiło aż pojawił się okres. W lutym z kolei też brałam progesteron ale plamienia nie było w ogóle. A teraz jest wyraźnie większe 😔 w sobotę mam testować ale wątpię że się udało, więc na kolejnej wizycie zapytam lekarza co to może być, ale może ktoś miał podobny problem? Dodam że ja ogólnie mam plamienia okoloowulacyjne

Wysłany: 31 marca, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Mi lekarz powiedział że można w sobotę i niedzielę (inseminacja była w poniedziałek), z kolei nic nie mówił czy działać coś na poprawkę po inseminacji 🤔

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak sie czujecie? Pojawily sie jakies przeczucia?

• Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:

Ja dziś 5 dzień po inseminacji i kujące bóle z lewej strony gdzie były pęcherzyki dominujące, temp 36,9, piersi bolą, ale to obstawiam od duphastonu.

27.03.2026 - IUI 🤞
  • ReperujePrymus Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Dzięki!

Tak, u nas walka suplementacja, Pentohexalem, zmiana stylu życia, leczenie bakterii e coli w posiewie i mamy ogromną poprawę (w rok z 13mln/ml na 92mln/ml) i ogromna poprawa w DFI ( będziemy robić powtórkę za 3 miesiące, tutaj też była inna metoda badania więc to też robi różnicę ale nie aż taka chyba).

U Was co było największym problemem w nasieniu? Jakieś leki od androloga były stosowane?

U nas największym problem była katastrofalnie niska liczebność. Lekarze mówili wprost o bezpłodnosci - mieliśmy poniżej pół miliona plemników na ml. Wyleczyliśmy infekcje, zaczęła się walka Clositlbegytem i mnóstwem suplementów, parametry podniosły się do kilku mln i stanęły w miejscu. Wtedy zdecydowaliśmy się na usunięcie żpn. I niestety w naszym przypadku operacja przyniosła fatalny efekt. Liczebnosc i większość innych parametrów się pogorszyła. Emocjonalnie już tego nie dźwigaliśmy. Trafiliśmy wtedy do bardzo zadaniowej i bezpośredniej lekarki gin+androlog. Przeprowadziła nas przez IVF, które udało się za pierwszym razem.
    Teraz przypominam sobie, że na pierwszej wizycie zapytała nas ile chcemy mieć dzieci. To było dla mnie wtedy najbardziej absurdalne pytanie świata, bo drżeliśmy i rozpadliśmy się na myśl o tym, czy uda się nam chociaż RAZ zajść w zdrowa ciążę.
    Minęły dwa lata i jesteśmy w miejscu, którego nie przewidywaliśmy. Mąż nie przerwał terapii Clostilbegytem po IVF, brał go przez cały ten czas bo czuł się po nim lepiej niż bez niego. W styczniu zrobił badanie nasienia i poza lekko obniżoną morfologią wyszła... norma.
    Nasza gin powiedziała, że to może być efekt wieloletniego przyjmowania Clostilbegytu i zmniejszonej presji psychicznej bo mamy już synka. Ale pewnie się nie dowiemy czy rzeczywiście to pomogło.
    Próbujemy IUI

@Jupiter, nazw suplementów niestety już nie pamiętam, było tego mnóstwo, ale u męża efekt nie był spektakularny.

Wysłany: 1 kwietnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:

3 dni abstynencji przed IUI, dzień po poprawić naturalnie :)

Wysłany: 1 kwietnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:

U mnie 5-6 dpi były jakieś lekkie skurcze i kłucia a teraz od trzech dni raczej cisza i przez to jestem troche smutna

A u Ciebie Riaska?

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReperujePrymus wrote:
    U mnie 5-6 dpi były jakieś lekkie skurcze i kłucia a teraz od trzech dni raczej cisza i przez to jestem troche smutna

A u Ciebie Riaska?

U mnie jakos od 4 dnia po inseminacji czuje ciągnięcie jajników (ale nie wiem czy to moze przez to ze mialam stymulacje lub przez zastrzyk) jestem tez senna od 2 dni ( robię drzemkę w ciągu dnia okolo 2h) no i wczoraj mialam rewolucję żołądkowe

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Ja dziś 5 dzień po inseminacji i kujące bóle z lewej strony gdzie były pęcherzyki dominujące, temp 36,9, piersi bolą, ale to obstawiam od duphastonu.
    Planujesz wcześniej testować przed betą?

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie leki dostałyście po inseminacji ? Przy kontroli przed inseminacje pękł wam pęcherzyk czy robiliście na jeszcze nie pękniętym.

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024 :( (

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...!!!
  • Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Planujesz wcześniej testować przed betą?

Betę mam zrobić 8 kwietnia, a sikane testy chce zacząć robić już w niedziele/poniedziałek bo dłużej już nie wytrzymam :D

27.03.2026 - IUI 🤞
  • Akacjowa_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    A jakie leki dostałyście po inseminacji ? Przy kontroli przed inseminacje pękł wam pęcherzyk czy robiliście na jeszcze nie pękniętym.
    Nie dostałam żadnych leków ☺️ iui na niepękniętym pęcherzyku - dzień przed iui o 22 ovitrelle.

Dziewczyny, niezmiennie trzymam kciuki za ten cykl u Was 🍀

Riaska98 lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Ja po inseminacji nie dostalam żadnych leków (ale to chyba dlatego ze mam idealne wyniki) ja w dniu inseminacji mialam 24mm I prawdopodobnie owulacje mialam albo wieczorem tego samego dnia albo w nocy, bo mialam caly czas klucie jajników a rano kolejnego dnia jak wstalam nie czułam juz nic
    Dopiero ciagniecie znow sie pojawiło okolo 4 dni po inseminacji

• Julka92 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:

Ja po inseminacji tylko duphaston + suplementy i leki, które przyjmuję na stałe.

Miałam dwa pęcherzyki w jednym jajniku - pierwszy pękł w nocy ze środy na czwartek więc były starania naturalne, a drugi był jeszcze niepęknięty (koło 20-22mm) w trakcie piątkowej inseminacji.

27.03.2026 - IUI 🤞
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Nie dostałam żadnych leków ☺️ iui na niepękniętym pęcherzyku - dzień przed iui o 22 ovitrelle.

Dziewczyny, niezmiennie trzymam kciuki za ten cykl u Was 🍀
    Wow nic ? Ja co miesiąc biorę różne leki po owu progesterony itd

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024 :( (

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...!!!
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Betę mam zrobić 8 kwietnia, a sikane testy chce zacząć robić już w niedziele/poniedziałek bo dłużej już nie wytrzymam :D
    Wiem co czujesz 😅 ja z jednej strony najchętniej juz bym robiła testy, a z drugiej boję sie rozczarowania

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ