*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nadal bol brzucha jak na okres i dzis widzialam lekkie plamienie juz, wiec okres sie pewnie rozkręci na dniachMonikaMadzia wrote:Dziewczyny jak tam dziś? Ja dziś ostatni dzień prog, jutro test i już czuje że będzie okres i już mnie stresuje to kolejne rozczarowanie 😢
-
U mnie w 11, a w zasadzie w 10.5 po ovitrelle już napewno nie było, bo od wtedy robiłam testy i ciemniała kreska.Riaska98 wrote:Dziewczyny, do ilu dni utrzymuje wam sie ovitrelle?
Wcześniej nie sprawdzałam, więc nie wiem kiedy był ten moment przełomowy 😉 -
Dzięki za odpowiedź, dzis mi mija 12 dzien po ovitrelle i zrobiłam test i widze tam jakis cień. Zobaczę rano czy cos sie zmieniaAkacjowa_ wrote:U mnie w 11, a w zasadzie w 10.5 po ovitrelle już napewno nie było, bo od wtedy robiłam testy i ciemniała kreska.
Wcześniej nie sprawdzałam, więc nie wiem kiedy był ten moment przełomowy 😉
A tak przy okazji, Wesołych świąt dla Was Kobitki, mam nadzieję ze za rok wszystkie bedziemy juz w większym gronie ❤️ -
Super, oby to było to, daj znać koniecznie 🧡Riaska98 wrote:Dzięki za odpowiedź, dzis mi mija 12 dzien po ovitrelle i zrobiłam test i widze tam jakis cień. Zobaczę rano czy cos sie zmienia
A tak przy okazji, Wesołych świąt dla Was Kobitki, mam nadzieję ze za rok wszystkie bedziemy juz w większym gronie ❤️ -
Warte dalszej obserwacji, teraz jeszcze wszystko może się zdarzyć 😊Riaska98 wrote:nadal widze tam jakis cień ale mysle ze mniej niz wczoraj. To pewnie ten zastrzyk
Dziewczyny, radosnych i rodzinnych świąt 😊🐣🍀
Riaska98 lubi tę wiadomość
-
Hej, moge dolaczyc do waszego watku? Jestem 5 dp IUI
) 🍀 już nie mogę się doczekać aż mina 2 tygodnie i będę mogła zrobić test ✊🏻✊🏻
Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 4.40 ng/ml
2025
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤
2026
31.03 - IUI 🤞🏻 -
powodzenia 🍀 oj tak ten czas dłuży się wyjątkowo 🫣MimiM29 wrote:Hej, moge dolaczyc do waszego watku? Jestem 5 dp IUI
) 🍀 już nie mogę się doczekać aż mina 2 tygodnie i będę mogła zrobić test ✊🏻✊🏻
MimiM29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak szybko wyszło u Was zalecenie inseminacji? Jestem już trochę niecierpliwa, a w klinice leczenia niepłodności powiedzieli nam, że jeszcze 6 miesięcy zanim będziemy myśleć o inseminacji albo in vitro. Czy to wy naciskałyście na próbę inseminacji czy lekarz sam zaproponował po dłuższym czasie starań?👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
8 cs - nieudane
03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
03.2026 lametta + ovitrelle
04.2026 lametta + ovitrelle -
My mogliśmy praktycznie od razu, wszystko zależne jest od diagnostyki 😊Arisia wrote:Dziewczyny, jak szybko wyszło u Was zalecenie inseminacji? Jestem już trochę niecierpliwa, a w klinice leczenia niepłodności powiedzieli nam, że jeszcze 6 miesięcy zanim będziemy myśleć o inseminacji albo in vitro. Czy to wy naciskałyście na próbę inseminacji czy lekarz sam zaproponował po dłuższym czasie starań?
-
Po zmianie kliniki leczenia praktycznie od razu. W poprzedniej pani doktor twierdziła że będzie mi stymulować owulację (akurat w tym miesiącu w którym byliśmy prawdopodobnie nie miałam owulacji, był to grudzień, a wcześniej nigdy nie miałam monitoringu). Okazuje się że naturalną owulację miałam w styczniu, lutym i marcu (monitorowałam). Pierwsze badanie nasienia wyszło bardzo źle, natomiast drugie uległo poprawie. W nowej klinice lekarz zalecił od razu inseminacje z uwagi na niezbyt dobre parametry nasienia i długi czas starań (od 10.2024).Arisia wrote:Dziewczyny, jak szybko wyszło u Was zalecenie inseminacji? Jestem już trochę niecierpliwa, a w klinice leczenia niepłodności powiedzieli nam, że jeszcze 6 miesięcy zanim będziemy myśleć o inseminacji albo in vitro. Czy to wy naciskałyście na próbę inseminacji czy lekarz sam zaproponował po dłuższym czasie starań?👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
04.2026 IUI cykl naturalny ❌ -
MonikaMadzia wrote:Po zmianie kliniki leczenia praktycznie od razu. W poprzedniej pani doktor twierdziła że będzie mi stymulować owulację (akurat w tym miesiącu w którym byliśmy prawdopodobnie nie miałam owulacji, był to grudzień, a wcześniej nigdy nie miałam monitoringu). Okazuje się że naturalną owulację miałam w styczniu, lutym i marcu (monitorowałam). Pierwsze badanie nasienia wyszło bardzo źle, natomiast drugie uległo poprawie. W nowej klinice lekarz zalecił od razu inseminacje z uwagi na niezbyt dobre parametry nasienia i długi czas starań (od 10.2024).
My dopiero w marcu trafiliśmy do kliniki. Badania nasienia mamy z grudnia i mamy je powtórzyć w kwietniu. Pani doktor też zaczęła od stymulacji, przy czym ja od 4 miesięcy mam ładną owu na monitoringach. Stwierdziła, że zwiększymy szanse na 2 pęcherzyki i przy słabym nasieniu będzie więcej szans na zapłodnienie. Kiedy zapytałam ile cykli proponuje taka stymulacje to odpowiedziała że 6. Trochę mnie to podłamało, bo liczyłam że szybciej przejdziemy do IUI.
👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
8 cs - nieudane
03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
03.2026 lametta + ovitrelle
04.2026 lametta + ovitrelle -
U nas zaproponował sam, albo invitro od sierpnia odrazu (bo w sierpniu mijają 2 lata starań)albo inseminacja i wtedy od czerwca invitro.Arisia wrote:Dziewczyny, jak szybko wyszło u Was zalecenie inseminacji? Jestem już trochę niecierpliwa, a w klinice leczenia niepłodności powiedzieli nam, że jeszcze 6 miesięcy zanim będziemy myśleć o inseminacji albo in vitro. Czy to wy naciskałyście na próbę inseminacji czy lekarz sam zaproponował po dłuższym czasie starań?
-
A jesteście wpisani na listę oczekujących na in vitro czy jak to u Was wygląda? My w marcu wpisaliśmy się ale od razu z informacją od kliniki, że na ten rok już nie ma środków i będą kontaktować się w styczniu 2027, ale podejrzewam że dużo jest par w kolejce i to się może jeszcze przesunąć… muszę zapytać jak to wygląda jeśli chce się sfinansować samemuRiaska98 wrote:U nas zaproponował sam, albo invitro od sierpnia odrazu (bo w sierpniu mijają 2 lata starań)albo inseminacja i wtedy od czerwca invitro.👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
04.2026 IUI cykl naturalny ❌