X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    A jesteście wpisani na listę oczekujących na in vitro czy jak to u Was wygląda? My w marcu wpisaliśmy się ale od razu z informacją od kliniki, że na ten rok już nie ma środków i będą kontaktować się w styczniu 2027, ale podejrzewam że dużo jest par w kolejce i to się może jeszcze przesunąć… muszę zapytać jak to wygląda jeśli chce się sfinansować samemu
    Nie my nie jesteśmy wpisani, ale idzie u nas to sprawnie wszystko bo sa fundusze

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bylam na becie, plamienie juz coraz ciemniejsze i mocniejsze wiec rozkręca sie okres.. mysle ze przy 2 inseminacji niepowodzenie juz nie bedzie tak bardzo bolało, teraz mialam ogromne nadzieję

• Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska rozumiem Cię doskonale...

Ja dziś 11 dni po inseminacji. W sobotę cały dzień bolał mnie brzuch, taki był dziwnie wzdęty, a nie mam z tym problemów, w niedzielę rano i wieczorem bardzo delikatne jasnoróżowe plamienie, pozostała część dnia biały śluz plus tego dnia był skok temperatury do 37,08 (po owulacji mam 36,8-36,9), wczoraj temp już 38,85 i tylko rano znów ten różowy śluz, później biały i dziś rano także był różowy, do tego czuję się jak przed okresem. Przy pierwszej ciąży w momencie implantacji co prawda miałam plamienia koło 3 dni, ale teraz coś nie mam dobrego przeczucia. Dziś test negatywny, jutro idę na betę bo muszę wiedzieć czy odstawić duphaston. Dziś też już awaryjnie umówiłam się na 21 kwietnia do mojego lekarza na kwalifikację do in-vitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 11:09

👧 Pierwsza ciąża 2018

12.2024 - start starań o drugie dziecko
    2026 - 2x IUI ❌❌
    21.04.26 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
    23.04.26 - biopsja endometrium
  • MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja nie bylam na becie, plamienie juz coraz ciemniejsze i mocniejsze wiec rozkręca sie okres.. mysle ze przy 2 inseminacji niepowodzenie juz nie bedzie tak bardzo bolało, teraz mialam ogromne nadzieję
    Rozumiem Cie, u mnie podobnie :( trzymam kciuki by druga okazała się ta szczęśliwa 🍀

Riaska98 lubi tę wiadomość

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    w oczekiwaniu na drugą IUI
  • MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w jakich jesteście klinikach że fundusze na invitro są na ten moment? My w artvimed i tam kończą się już miejsca praktycznie początkiem roku :( ale teraz nie wiem czy jeśli zmienimy klinikę to dla nas jako nowej pary będą dostępne tak szybko środki

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
  • Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Dziewczyny, a w jakich jesteście klinikach że fundusze na invitro są na ten moment? My w artvimed i tam kończą się już miejsca praktycznie początkiem roku :( ale teraz nie wiem czy jeśli zmienimy klinikę to dla nas jako nowej pary będą dostępne tak szybko środki

Gameta Podzmacze (świętokrzyskie), tam pracuje mój lekarz, który też mi przeprowadzał inseminację. Dziś dzwoniłam się umówić na wizytę kwalifikacyjną do in-vitro i pani mówiła, że póki co środki rządowe mają na bieżąco.

👧 Pierwsza ciąża 2018

2026 - 2x IUI ❌❌
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Gameta Podzmacze (świętokrzyskie), tam pracuje mój lekarz, który też mi przeprowadzał inseminację. Dziś dzwoniłam się umówić na wizytę kwalifikacyjną do in-vitro i pani mówiła, że póki co środki rządowe mają na bieżąco.
    Super, że są takie możliwości, bo czekać x czasu albo co gorsza do nowego roku to mega długo 🫣

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Riaska rozumiem Cię doskonale...

Ja dziś 11 dni po inseminacji. W sobotę cały dzień bolał mnie brzuch, taki był dziwnie wzdęty, a nie mam z tym problemów, w niedzielę rano i wieczorem bardzo delikatne jasnoróżowe plamienie, pozostała część dnia biały śluz plus tego dnia był skok temperatury do 37,08 (po owulacji mam 36,8-36,9), wczoraj temp już 38,85 i tylko rano znów ten różowy śluz, później biały i dziś rano także był różowy, do tego czuję się jak przed okresem. Przy pierwszej ciąży w momencie implantacji co prawda miałam plamienia koło 3 dni, ale teraz coś nie mam dobrego przeczucia. Dziś test negatywny, jutro idę na betę bo muszę wiedzieć czy odstawić duphaston. Dziś też już awaryjnie umówiłam się na 21 kwietnia do mojego lekarza na kwalifikację do in-vitro.
    A ktora to twoja inseminacja? Nam lekarz mówił ze po 3 nieudanej invitro dopiero 😭

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Invicta bydgoszcz tez ma

• Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A ktora to twoja inseminacja? Nam lekarz mówił ze po 3 nieudanej invitro dopiero 😭

Druga, wcześniej miałam ponad 10 stymulacji. Tak ustaliśmy z lekarzem, że dwie inseminacje to ostatnia szansa przed in-vitro i więcej według niego nie ma sensu w naszym przypadku.

👧 Pierwsza ciąża 2018

2026 - 2x IUI ❌❌
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Druga, wcześniej miałam ponad 10 stymulacji. Tak ustaliśmy z lekarzem, że dwie inseminacje to ostatnia szansa przed in-vitro i więcej według niego nie ma sensu w naszym przypadku.
    Rozumiem
    Ja mialam ogromne nadzieję ze ta inseminacja sie uda..
    Jeszcze troche tych rozczarowań i nie wiem jaj psychicznie dam radę.

• Bakallia Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Rozumiem

Rozumiem Cię doskonale. Też najpierw po nieudanej IUI, potem po przestymulowanym cyklu, wydawało mi się, że nic z tego nie będzie. A teraz nowy miesiąc, nowy cykl i nowa siła do działania ☺️

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI- czekamy na betę 🤞
  • Bakallia Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Widzę, że leczymy się w tej samej klinice ☺️

luty 2026- I IUI ❌
  • Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:

ooo i jak ją oceniasz? :) Ja inseminacje miałam na NFZ w Kielcach. Teraz będę dopiero zaczynać swoją przygodę w Gamecie, ale słyszałam dobre opinie.

👧 Pierwsza ciąża 2018

2026 - 2x IUI ❌❌
  • Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Rozumiem

Ja też miałam ogromne tym bardziej, że było ładne ciałko żółte po owulacji z tymi wszystkimi przepływami itd. Jeszcze mam odrobinę nadziei (jutro beta), ale czuję że się niestety nie udało. Przez te wszystkie stymulacje już się czuję psychicznie dobita, ale mam nadzieję, że in-vitro to odmieni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 19:12

👧 Pierwsza ciąża 2018

2026 - 2x IUI ❌❌
  • Bakallia Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    ooo i jak ją oceniasz? :) Ja inseminacje miałam na NFZ w Kielcach. Teraz będę dopiero zaczynać swoją przygodę w Gamecie, ale słyszałam dobre opinie.
    My leczymy się od lipca i mimo, że na razie nadal nie doczekaliśmy upragnionych dwóch kresek to jesteśmy zadowoleni. Oprócz tego, że panuje tam przyjazna atmosfera to czuję, że trafiliśmy w naprawdę dobre ręce. Doktor rozwiązuje wszystkie problemy i rozwiewa wątpliwości. Zobaczymy co przyniesie ten cykl.

luty 2026- I IUI ❌
  • Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    My leczymy się od lipca i mimo, że na razie nadal nie doczekaliśmy upragnionych dwóch kresek to jesteśmy zadowoleni. Oprócz tego, że panuje tam przyjazna atmosfera to czuję, że trafiliśmy w naprawdę dobre ręce. Doktor rozwiązuje wszystkie problemy i rozwiewa wątpliwości. Zobaczymy co przyniesie ten cykl.

Ale póki co tylko inseminacje tam robicie?

👧 Pierwsza ciąża 2018

2026 - 2x IUI ❌❌
  • Bakallia Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Ale póki co tylko inseminacje tam robicie?
    Cała diagnostykę, łącznie z drożnością jajowodów też robiłam w Gamecie. Teraz to nasza ostatnia próba z IUI. Jeśli się nie powiedzie, przechodzimy do in vitro.

luty 2026- I IUI ❌
  • MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Dziewczyny ja też ze świętokrzyskiego ale leczymy się w artvimed w Krakowie. Zobaczymy jak druga IUI, ale jeśli się nie powiedzie, to pewnie rozejrzymy się za inną kliniką skoro gdzieś indziej są jeszcze środki na in vitro. Nie wyobrażam sobie czekać kilku miesięcy czy rok na swoją kolej…

Riaska98 my tu wszystkie rozumiemy jak Ci ciężko 😥 ale musimy walczyć dalej i wierzyć że się uda 🥰 Jakie to będzie piękne zobaczyć kiedyś ⏸️

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
  • Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Dziewczyny ja też ze świętokrzyskiego ale leczymy się w artvimed w Krakowie. Zobaczymy jak druga IUI, ale jeśli się nie powiedzie, to pewnie rozejrzymy się za inną kliniką skoro gdzieś indziej są jeszcze środki na in vitro. Nie wyobrażam sobie czekać kilku miesięcy czy rok na swoją kolej…

Riaska98 my tu wszystkie rozumiemy jak Ci ciężko 😥 ale musimy walczyć dalej i wierzyć że się uda 🥰 Jakie to będzie piękne zobaczyć kiedyś ⏸️

Ja początkowo myślałam o Krakowie lub Warszawie, ale tyle słyszałam pozytywnych opinii o świętokrzyskiej Gamecie, że stwierdzam że najpierw tu spróbujemy :)

👧 Pierwsza ciąża 2018

2026 - 2x IUI ❌❌
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ