*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
A czemu IUI na cyklu naturalnym? Nie mialas podawanego letrozolu, Ovitrelle i progesteronu w 2 fazie?MonikaMadzia wrote:a w Artvimed dowiedzieliśmy się że z takimi wynikami nasienia plus to że staramy się półtora roku, to od razu powinniśmy przystąpić do inseminacji, a po 3 nieudanych próbach do invitro
Czyli jestescie juz wpisani do Artvimedu na invitro mimo ze macie jeszcze IUI?
Pytam, bo nie wiem czy by mnie zapisali skoro nadal podchodze do IUI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 19:22
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
IUI 04.2026 -
Na cyklu naturalnym miałam na myśli że nie miałam stymulowanej owulacji, nie brałam letrozolu. Miałam potwierdzoną owulację w styczniu i w lutym i lekarz uznał że dwie iui spróbujemy bez stymulacji, a trzecią zrobimy stymulowaną, w marcu na iui miałam nawet dwa pęcherzyki. Ovitrelle miałam, brałam zastrzyk po inseminacji i progesteron w drugiej fazie też bralamJupiter wrote:A czemu IUI na cyklu naturalnym? Nie mialas podawanego letrozolu, Ovitrelle i progesteronu w 2 fazie?
Czyli jestescie juz wpisani do Artvimedu na invitro mimo ze macie jeszcze IUI?
Pytam, bo nie wiem czy by mnie zapisali skoro nadal podchodze do IUI.
Lekarz sam zaproponował żebyśmy zapisali się do kolejki invitro, bo na ten rok nie ma już miejsc, 3 razy iui może potrwać do 6mscy, jeśli jakieś cykle wypadną, powiedziałam to w recepcji i mnie zapisali. Ale to jest kolejka do invitro a nie wizyta kwalifikacyjna do invitro. Będę w klinice w drugiej połowie kwietnia na monitoringu to podpytam ile może trwać taka kolejka, ale z tego co słyszę te panie w recepcji mówią że zależy jak będzie z finansowaniem w nowym roku
A u jakiego lekarza jesteś w artvimed? Ja u doktora MikiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 23:14
👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
w oczekiwaniu na drugą IUI -
Po dzisiejszym monitoringu mamy zielone światło.
W poniedziałek nasza druga IUI ☺️☺️☺️
Jupiter, MonikaMadzia, Akacjowa_, Choinka123 lubią tę wiadomość
lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
kwiecień 2026- II IUI- czekamy na betę 🤞 -
Witajcie🙂
Jestem chwile po inseminacji (7.04.26), zaraz po zabiegu dostalam zastrzyk ovitrelle. A od 9.04.26 przyjmuje Duphaston. Bete mam zrobic dwa tygodnie po zabiegu.
Wiem, ze na ta chwile nie mozna przewidziec efektu zabiegu. 😉
Pozdawiam. 🙂🙃
Jupiter lubi tę wiadomość
-
Eliana0505 wrote:Witajcie🙂
Jestem chwile po inseminacji (7.04.26), zaraz po zabiegu dostalam zastrzyk ovitrelle. A od 9.04.26 przyjmuje Duphaston. Bete mam zrobic dwa tygodnie po zabiegu.
Pozdawiam. 🙂🙃
Czemu dostałaś zastrzyk po zabiegu ?Ja 37 on 36
I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
Maj starania naturalne: aromek + ovrutell💉❌
V IUI -????? -
Eliana0505 wrote:Bo mi sie o nim przypomnialo po zabiegu i zapytalam kiedy ma byc zrobiony?
Rozumiem. A lekarz nie powiedział, kiedy masz go brać?Ja 37 on 36
I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
Maj starania naturalne: aromek + ovrutell💉❌
V IUI -????? -
11 dzień po inseminacji, widzę delikatny cień… Dzień przed inseminacja miałam podany zastrzyk Zivafert, możliwe że to pozostałości po zastrzyku ? Miała któraś podobną sytuację ? Wrzuciłabym tu zdjęcie ale nie widzę żeby była taka opcja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 17:16
-
Hej, powinnam zrobić betę z krwiKajix wrote:11 dzień po inseminacji, widzę delikatny cień… Dzień przed inseminacja miałam podany zastrzyk Zivafert, możliwe że to pozostałości po zastrzyku ? Miała któraś podobną sytuację ? Wrzuciłabym tu zdjęcie ale nie widzę żeby była taka opcja
Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 4.40 ng/ml
2025
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤
2026
31.03 - IUI 🤞🏻 -
Hej, u mnie cień pojawiał do 12 dnia po zastrzyku, czy pozniej byl to nie wiem bo dostalam plamienia i pozniej okres wiec nie robiłam testu dalejKajix wrote:11 dzień po inseminacji, widzę delikatny cień… Dzień przed inseminacja miałam podany zastrzyk Zivafert, możliwe że to pozostałości po zastrzyku ? Miała któraś podobną sytuację ? Wrzuciłabym tu zdjęcie ale nie widzę żeby była taka opcja
-
Eliana0505 wrote:Witajcie🙂
Pozdawiam. 🙂🙃[/QUOTE
Trzymam kciuki
Eliana0505 lubi tę wiadomość
-
Daga 654 wrote:Eliana0505 wrote:Witajcie🙂
Pozdawiam. 🙂🙃[/QUOTE
Też biorę duphaston i jak się czujesz po nim? -
Daga 654 wrote:Daga 654 wrote:Na ta chwile dobrze. 🙂Eliana0505 wrote:Witajcie🙂
Pozdawiam. 🙂🙃[/QUOTE
Też biorę duphaston i jak się czujesz po nim?
A Ty? Masz jakies dolegliwosci? -
Ja po Duphastonje byłam okropnie senna. W zasadzie wracałam z pracy o do razu musiałam się położyć. Zobaczymy jak będzie tym razem, od jutra zaczynam ☺️lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
kwiecień 2026- II IUI- czekamy na betę 🤞 -
A są tu jakies dziewczyny ktore będą miały inseminacje jakos na dniach? Ja w sobotę jadę na monitoring plus badanie hormonów, to tak mysle ze inseminacja będzie w poniedziałek lub wtorek, w zeszłym cyklu tez akurat mialam tak samo ze w sobotę i poniedziałek monitoring a w wtorek inseminacja.
Juz bede napewno podchodzić z dystansem do tej 2 inseminacji, ponieważ na 1 bylam bardzo nastawiona ze sie uda i bylo straszne rozczarowanie.
Trzymam kciuki za każda na Was 🫶 -
Ja jestem już po. IUI miałam w poniedziałek po południu. I fakt, czuję się dużo spokojniejsza niż za pierwszym razem. I staram się na tym tak nie skupiać. Chociaż łatwo nie jest. Tym bardziej, że od wczoraj męczy mnie jakaś infekcja intymna 🙈 Także zobaczymy. Trzeba czekać, innej opcji nie ma.Riaska98 wrote:A są tu jakies dziewczyny ktore będą miały inseminacje jakos na dniach? Ja w sobotę jadę na monitoring plus badanie hormonów, to tak mysle ze inseminacja będzie w poniedziałek lub wtorek, w zeszłym cyklu tez akurat mialam tak samo ze w sobotę i poniedziałek monitoring a w wtorek inseminacja.
Juz bede napewno podchodzić z dystansem do tej 2 inseminacji, ponieważ na 1 bylam bardzo nastawiona ze sie uda i bylo straszne rozczarowanie.
Trzymam kciuki za każda na Was 🫶lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
kwiecień 2026- II IUI- czekamy na betę 🤞