X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Ja jestem już po. IUI miałam w poniedziałek po południu. I fakt, czuję się dużo spokojniejsza niż za pierwszym razem. I staram się na tym tak nie skupiać. Chociaż łatwo nie jest. Tym bardziej, że od wczoraj męczy mnie jakaś infekcja intymna 🙈 Także zobaczymy. Trzeba czekać, innej opcji nie ma.
    Trzymam kciuki 🫶 oby ta infekcja szybko Ci przeszła. Ja wlasnie tez sobie postanowiłam ze za 2 inseminacja inaczej podejdę do tego zeby tak bardzo nie bolalo wrazie nie powodzenia. Do ilu inseminacji chcesz podejść?

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Ja właśnie w poniedziałek miałam trzecią inseminację. Jeśli nie pyknie to chyba zrobimy czwartą. A gdzie są tak duże kolejki do invito, że nie ma już miejsc? Miałam nadzieję, że jednak się załapiemy...
    A ile inseminacji chcesz zrobić zanim podejmiecie decyzję i invitro?

• Bakallia Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Trzymam kciuki 🫶 oby ta infekcja szybko Ci przeszła. Ja wlasnie tez sobie postanowiłam ze za 2 inseminacja inaczej podejdę do tego zeby tak bardzo nie bolalo wrazie nie powodzenia. Do ilu inseminacji chcesz podejść?
    Dostałam już leki więc mam nadzieję, że szybko zadziałają i nie będzie to miało wpływu na ewentualny wynik inseminacji...
    To raczej nasze ostatnie podejście. Jeśli się nie uda będziemy podchodzić do in vitro.

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI- czekamy na betę 🤞
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Dostałam już leki więc mam nadzieję, że szybko zadziałają i nie będzie to miało wpływu na ewentualny wynik inseminacji...
    To raczej nasze ostatnie podejście. Jeśli się nie uda będziemy podchodzić do in vitro.
    A jesteś po 2 ? Nam lekarz mówił ze 3 inseminacje I invitro, ale chciala bym z nim pogadać czy da rade z tej 3 zrezygnować i odrazu po 2 invitro jak by sie nie udało

• Bakallia Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, teraz czekamy na wynik drugiej 🍀 Lekarz sam sugerował, żeby nie tracić czasu bi wiadomo jakie są statystyki jeśli chodzi o skuteczność inseminacji.

luty 2026- I IUI ❌
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Tak, teraz czekamy na wynik drugiej 🍀 Lekarz sam sugerował, żeby nie tracić czasu bi wiadomo jakie są statystyki jeśli chodzi o skuteczność inseminacji.
    Powiedz mi jak to wygląda? Jak sie nie uda to jestes juz wpisana na invitro, masz jakies recepty juz aby zaczac od nowego cyklu cała procedure? Czy dopiero w kolejnym miesiącu do lekarza, kwalifikacja plan itp ?

• MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A są tu jakies dziewczyny ktore będą miały inseminacje jakos na dniach? Ja w sobotę jadę na monitoring plus badanie hormonów, to tak mysle ze inseminacja będzie w poniedziałek lub wtorek, w zeszłym cyklu tez akurat mialam tak samo ze w sobotę i poniedziałek monitoring a w wtorek inseminacja.
    Juz bede napewno podchodzić z dystansem do tej 2 inseminacji, ponieważ na 1 bylam bardzo nastawiona ze sie uda i bylo straszne rozczarowanie.
    Trzymam kciuki za każda na Was 🫶
    Ja w piątek jadę na pierwszy monitoring, mam nadzieję że będzie jakiś pęcherzyk. Jeśli tak to podejrzewam że inseminacja będzie w poniedziałek wtorek lub środę. To będzie nasza druga iui, też chciałabym podejść z dystansem… 🥺

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    w oczekiwaniu na drugą IUI
  • MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Ja właśnie w poniedziałek miałam trzecią inseminację. Jeśli nie pyknie to chyba zrobimy czwartą. A gdzie są tak duże kolejki do invito, że nie ma już miejsc? Miałam nadzieję, że jednak się załapiemy...
    W artvimed w Krk na ten rok nie ma już miejsc więc zapisują w kolejkę na kolejny rok, ale nie wiem ile par ma ta kolejka, będę w piątek to zapytam dokładnie bo chciałam wiedzieć jak to dokładnie się przedstawia

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    w oczekiwaniu na drugą IUI
  • Bakallia Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Powiedz mi jak to wygląda? Jak sie nie uda to jestes juz wpisana na invitro, masz jakies recepty juz aby zaczac od nowego cyklu cała procedure? Czy dopiero w kolejnym miesiącu do lekarza, kwalifikacja plan itp ?
    Doktor powiedział, że po prostu mam się zgłosić w 2-3 dniu cyklu i od razu zaczynam stymulację. Wtedy też dopełnimy formalnosci. W zasadzie badania wszystkie mamy więc może dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 07:26

luty 2026- I IUI ❌
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ja w piątek jadę na pierwszy monitoring, mam nadzieję że będzie jakiś pęcherzyk. Jeśli tak to podejrzewam że inseminacja będzie w poniedziałek wtorek lub środę. To będzie nasza druga iui, też chciałabym podejść z dystansem… 🥺
    Czyli mamy bardzo podobny termin, dawaj znac i trzymam kciuki 🫶

MonikaMadzia lubi tę wiadomość

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Doktor powiedział, że po prostu mam się zgłosić w 2-3 dniu cyklu i od razu zaczynam stymulację. Wtedy też dopełnimy formalnosci. W zasadzie badania wszystkie mamy więc może dlatego.
    Ooo dobra, dzięki za odpowiedź. Zobaczymy co nam powie w sobotę

• Bakallia Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ooo dobra, dzięki za odpowiedź. Zobaczymy co nam powie w sobotę
    Oby to były same dobre wiadomości ☺️

Mnie akurat dużo łatwiej jest teraz czekać na betę wiedząc, że mamy plan B 🙈

luty 2026- I IUI ❌
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Oby to były same dobre wiadomości ☺️

Mnie akurat dużo łatwiej jest teraz czekać na betę wiedząc, że mamy plan B 🙈
    No wlasnie tez tak mysle ze mając w glowie tą świadomość ze nie muszę podchodzić do 3 inseminacji tylko odrazu invitro to bedzie mi jakos łatwiej i znow bedzie nowa nadzieja 🥹

• Bakallia Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    No wlasnie tez tak mysle ze mając w glowie tą świadomość ze nie muszę podchodzić do 3 inseminacji tylko odrazu invitro to bedzie mi jakos łatwiej i znow bedzie nowa nadzieja 🥹

I tego musimy się trzymać. Myślę, że sam fakt, że walczymy o nasze marzenia, świadczy o tym, że silne z nas babeczki 💪☺️

luty 2026- I IUI ❌
  • Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    I tego musimy się trzymać. Myślę, że sam fakt, że walczymy o nasze marzenia, świadczy o tym, że silne z nas babeczki 💪☺️
    Oj tak, jesteśmy niesamowicie silne ❤️

• jaskra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś nie jestem gotowa na in vitro. Mam taką pracę, że ciężko mi wziąć wolne z dnia na dzień... Niby badania będziemy mieć jeszcze ważne i może warto byłoby od razu, ale nie wiem... Mamy tyle wydatków i jak się nie załapiemy na dofinansowanie to chyba zrobimy troszkę przerwy...

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Dominika2 Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Swoją pierwsza inseminację miałam 3 kwietnia. Biorę duphaston 2x2 , w środę z ciekawości robiłam test i negatywny... Spróbuje jeszcze jutro ale obawiam sie że nic z tego. W swojej pierwszej ciązy z byłym mężem miałam plamienie implantacyjne tutaj nic więc już czuję sie podłamana. :( Z obecnym mężem staramy się już 1,5 roku bez skutku. Chodzimy do Artvimed w Krk. Bardzo polegam na inseminacji bo do in vitro nie chcę podchodzić. Chyba szukam tu wsparcia bo psychicznie czuję się podłamana.

• Daga 654 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Swoją pierwsza inseminację miałam 3 kwietnia. Biorę duphaston 2x2 , w środę z ciekawości robiłam test i negatywny... Spróbuje jeszcze jutro ale obawiam sie że nic z tego. W swojej pierwszej ciązy z byłym mężem miałam plamienie implantacyjne tutaj nic więc już czuję sie podłamana. :( Z obecnym mężem staramy się już 1,5 roku bez skutku. Chodzimy do Artvimed w Krk. Bardzo polegam na inseminacji bo do in vitro nie chcę podchodzić. Chyba szukam tu wsparcia bo psychicznie czuję się podłamana.

A do kogo chodzisz? Też chodzę do ARTVIMED i też biorę duphaston
    Będzie dobrze!

Dominika2 lubi tę wiadomość

• Daga 654 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana0505 wrote:
    Na ta chwile dobrze. 🙂
    A Ty? Masz jakies dolegliwosci?

Hej, tak zimno mi non stop, jestem senna i głodna
    A Ty jak? Dziś mam 5 dpt

• Dominika2 Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    A do kogo chodzisz? Też chodzę do ARTVIMED i też biorę duphaston
    Będzie dobrze!

Głównie do Wolak , ale Chrostowski robil mi histeroskopie i drożność , a tą pierwszą inseminacje miałam u Posadzkiej 😊
    Daga długo juz tam chodzisz ? Jakie odczucia ?

‹‹ 13 14 15 16 17
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ