Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    A ja jakoś nie jestem gotowa na in vitro. Mam taką pracę, że ciężko mi wziąć wolne z dnia na dzień... Niby badania będziemy mieć jeszcze ważne i może warto byłoby od razu, ale nie wiem... Mamy tyle wydatków i jak się nie załapiemy na dofinansowanie to chyba zrobimy troszkę przerwy...
    Doskonale Cię rozumiem. U mnie z pracą też ciężko. Dni wolne najlepiej zgłaszać z miesięcznym wyprzedzeniem... A wiadomo, że w tym przypadku nie da się wszystkiego zaplanować. I właśnie chyba miedzy innymi, z tego powodu, nie chcę dłużej tracić czasu.

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test dziś 14 dzień po iui negatywny
    Ryczę 😔😭

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Zrobiłam test dziś 14 dzień po iui negatywny
    Ryczę 😔😭
    Wiem co czujesz .. ja tak ryczałam w wielkanoc 😞
    Nawet nie wiem jak mam cie pocieszyć bo wiem ze na ten moment to nic nie da

Dominika2 lubi tę wiadomość

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Czyli mamy bardzo podobny termin, dawaj znac i trzymam kciuki 🫶
    Dziś byłam na monitoringu w 12dc i jest pęcherzyk 15mm ☺️ w poniedziałek mamy się zgłosić razem i prawdopodobnie będzie druga iui. Dla porównania w zeszłym miesiącu w 12dc miałam pęcherzyk 10mm, a IUI w 17dc z pęcherzykiem 19mm. W tym cyklu brałam Miovelia NAC, może dlatego teraz szybciej.
    Podpytałam dziś panią doktor o invitro, powiedziała że w naszym przypadku nie mamy bezpośrednich wskazań do invitro, dlatego musimy mieć 3 iui i dopiero potem ivf (nawet jeśli sami będziemy opłacać).
    Riaska98 dawaj znać jutro po monitoringu jak sytuacja 🤗

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ❌
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ktos mi doradzi jakie badania warto zrobić? Ja nie mam zielonego pojęcia jak ugryźć temat. Nie chcemy podchodzić do in vitro zostaje tylko inseminacja 😐

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Wiem co czujesz .. ja tak ryczałam w wielkanoc 😞
    Nawet nie wiem jak mam cie pocieszyć bo wiem ze na ten moment to nic nie da

Tez byłas po inseminacji ? Przytulam .

Riaska98 lubi tę wiadomość

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Moze ktos mi doradzi jakie badania warto zrobić? Ja nie mam zielonego pojęcia jak ugryźć temat. Nie chcemy podchodzić do in vitro zostaje tylko inseminacja 😐
    A jakie już macie zrobione na ten moment? I jakie były wskazania do inseminacji?

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ❌
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    A jakie już macie zrobione na ten moment? I jakie były wskazania do inseminacji?

drożność - oba drożne jajowody , histeroskopia + cd138 - pokazała dziwne czerwone plamki dostałam metronidazol i tarivid ale on mi nie odpowiadał więc brałam coś innego , HPV , cytologia , wymazy i posiewy , tsh , fsh , lh , estradiol , prolaktyna ,androstendion , testosteron , AMH , mąż byl u urologa i miał badanie nasienia jakieś podstawowe chyba i wyszla morfologia 2% dlatego wskazanie do iui

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Dziś byłam na monitoringu w 12dc i jest pęcherzyk 15mm ☺️ w poniedziałek mamy się zgłosić razem i prawdopodobnie będzie druga iui. Dla porównania w zeszłym miesiącu w 12dc miałam pęcherzyk 10mm, a IUI w 17dc z pęcherzykiem 19mm. W tym cyklu brałam Miovelia NAC, może dlatego teraz szybciej.
    Podpytałam dziś panią doktor o invitro, powiedziała że w naszym przypadku nie mamy bezpośrednich wskazań do invitro, dlatego musimy mieć 3 iui i dopiero potem ivf (nawet jeśli sami będziemy opłacać).
    Riaska98 dawaj znać jutro po monitoringu jak sytuacja 🤗
    Czyli po 3 inseminacjach mozesz podejść do invitro tak?
    Dam znac ! Jutro monitoring z hormonami

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Tez byłas po inseminacji ? Przytulam .
    Tak to byla moja 1 dlatego tak mocno chyba przeżyłam porażkę, bo bylam nastawiona ze sie uda
    W następnym tygodniu bede miec 2

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    drożność - oba drożne jajowody , histeroskopia + cd138 - pokazała dziwne czerwone plamki dostałam metronidazol i tarivid ale on mi nie odpowiadał więc brałam coś innego , HPV , cytologia , wymazy i posiewy , tsh , fsh , lh , estradiol , prolaktyna ,androstendion , testosteron , AMH , mąż byl u urologa i miał badanie nasienia jakieś podstawowe chyba i wyszla morfologia 2% dlatego wskazanie do iui
    Mi jeszcze zanim trafiłam do kliniki leczenia niepłodności ginekolog kazał zrobić przeciwciała przeciwplemnikowe

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile się już staracie jesli moge zapytać? Trzymam kciuki ! oby sie udalo!!

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Mi jeszcze zanim trafiłam do kliniki leczenia niepłodności ginekolog kazał zrobić przeciwciała przeciwplemnikowe
    czyli to z krwi mam zrobić niezaleznie od dnia cyklu tak ?

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    A ile się już staracie jesli moge zapytać? Trzymam kciuki ! oby sie udalo!!
    2 lata teraz mijają, a wy?
    Ja tez trzymam za Was kciuki 🫶
    U nas wyniki z strony męża idelane, z mojej tez,jedynie od 16 roku życia mam niedoczynność tarczycy ale to juz mam unormowane, mimo to nadal sie nie udaje 🫣🤯

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    czyli to z krwi mam zrobić niezaleznie od dnia cyklu tak ?
    Tak tak to z krwi, ja robiłam w invicta, ale widziałam ze alab tez robi chyba i inne laboratorium pewnie tez ale juz nie sprawdzałam. Z tego co pamietam to nie bylo znaczenia jaki to dzień cyklu

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    2 lata teraz mijają, a wy?
    Ja tez trzymam za Was kciuki 🫶
    U nas wyniki z strony męża idelane, z mojej tez,jedynie od 16 roku życia mam niedoczynność tarczycy ale to juz mam unormowane, mimo to nadal sie nie udaje 🫣🤯

My 1,5 roku już bezskutecznie .
    Ja mam poród za sobą , sn -14 lat temu .
    Z obecnym mężem coś nie pyka dlatego szukam rozwiązania i chcę poznac przyczynę . Dziękujję za podpowiedź jutro sobie zrobie to badanie :)

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    My 1,5 roku już bezskutecznie .
    Ja mam poród za sobą , sn -14 lat temu .
    Z obecnym mężem coś nie pyka dlatego szukam rozwiązania i chcę poznac przyczynę . Dziękujję za podpowiedź jutro sobie zrobie to badanie :)
    No to juz tez sporo czasu, oby wkoncu sie udalo
    Jesli chodzi o męskie badania, to mąż mial jeszcze oprócz tych podstawowych, fragmentacje DNA, I test łączenia z hialuronianem. Dawaj znac jaki wynik u Ciebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 18:38

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    No to juz tez sporo czasu, oby wkoncu sie udalo
    Jesli chodzi o męskie badania, to mąż mial jeszcze oprócz tych podstawowych, fragmentacje DNA, I test łączenia z hialuronianem. Dawaj znac jaki wynik u Ciebie!
    Wiesz , ja podejrzewam , że nie wyleczyłam tego endometrium... dlatego chcę powtorzyc to histeroskopie zeby miec pewnosc. widziałam kiedys ktos pisał o takim badaniu KIR i się zastanawiam czy my tez musimy.
    Jasne jak dostanę wynik , napiszę :) Tymczasem za Ciebie trzymam kciuki za powodzenie. Ja niestety teraz tak szybko do drugiej inseminacji nie podejdę bo za chwilę okres a póżniej muszę powtorzyć wymazy bo już mi się ważność skończyła :(

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Wiesz , ja podejrzewam , że nie wyleczyłam tego endometrium... dlatego chcę powtorzyc to histeroskopie zeby miec pewnosc. widziałam kiedys ktos pisał o takim badaniu KIR i się zastanawiam czy my tez musimy.
    Jasne jak dostanę wynik , napiszę :) Tymczasem za Ciebie trzymam kciuki za powodzenie. Ja niestety teraz tak szybko do drugiej inseminacji nie podejdę bo za chwilę okres a póżniej muszę powtorzyć wymazy bo już mi się ważność skończyła :(
    Aaa rozumiem.. no to lepiej sprawdzić bo moze to byc przyczyną i nie trzeba by było szukac dalej.
    Dziękuję ❤️
    Najgorsze jest to jak sie przeciąga w czasie zawsze wszystko :(

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Głównie do Wolak , ale Chrostowski robil mi histeroskopie i drożność , a tą pierwszą inseminacje miałam u Posadzkiej 😊
    Daga długo juz tam chodzisz ? Jakie odczucia ?

Heej, Wiesz co ja też chodziłam do Wolak ale potem ona mi poleciła dr Chrostowskiego i do niego chodzę jakieś pół roku , odczucia okej ale strasznie drogo , na przykład słyszałam że w innych klinikach jest taniej za inseminacje a tam ponad 3 tys, no ja jestem po 1 inseminacji jutro będzie tydzień , biorę ten dufaston ale mega senna po nim jestem a Ty jak? Jak oceniasz dr Agnieszkę i dr Posadzka?

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ