*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Doskonale Cię rozumiem. U mnie z pracą też ciężko. Dni wolne najlepiej zgłaszać z miesięcznym wyprzedzeniem... A wiadomo, że w tym przypadku nie da się wszystkiego zaplanować. I właśnie chyba miedzy innymi, z tego powodu, nie chcę dłużej tracić czasu.jaskra wrote:A ja jakoś nie jestem gotowa na in vitro. Mam taką pracę, że ciężko mi wziąć wolne z dnia na dzień... Niby badania będziemy mieć jeszcze ważne i może warto byłoby od razu, ale nie wiem... Mamy tyle wydatków i jak się nie załapiemy na dofinansowanie to chyba zrobimy troszkę przerwy...lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️ -
Dziś byłam na monitoringu w 12dc i jest pęcherzyk 15mm ☺️ w poniedziałek mamy się zgłosić razem i prawdopodobnie będzie druga iui. Dla porównania w zeszłym miesiącu w 12dc miałam pęcherzyk 10mm, a IUI w 17dc z pęcherzykiem 19mm. W tym cyklu brałam Miovelia NAC, może dlatego teraz szybciej.Riaska98 wrote:Czyli mamy bardzo podobny termin, dawaj znac i trzymam kciuki 🫶
Podpytałam dziś panią doktor o invitro, powiedziała że w naszym przypadku nie mamy bezpośrednich wskazań do invitro, dlatego musimy mieć 3 iui i dopiero potem ivf (nawet jeśli sami będziemy opłacać).
Riaska98 dawaj znać jutro po monitoringu jak sytuacja 🤗👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
04.2026 IUI cykl naturalny ❌ -
A jakie już macie zrobione na ten moment? I jakie były wskazania do inseminacji?Dominika2 wrote:Moze ktos mi doradzi jakie badania warto zrobić? Ja nie mam zielonego pojęcia jak ugryźć temat. Nie chcemy podchodzić do in vitro zostaje tylko inseminacja 😐
Dominika2 lubi tę wiadomość
👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
04.2026 IUI cykl naturalny ❌ -
MonikaMadzia wrote:A jakie już macie zrobione na ten moment? I jakie były wskazania do inseminacji?
drożność - oba drożne jajowody , histeroskopia + cd138 - pokazała dziwne czerwone plamki dostałam metronidazol i tarivid ale on mi nie odpowiadał więc brałam coś innego , HPV , cytologia , wymazy i posiewy , tsh , fsh , lh , estradiol , prolaktyna ,androstendion , testosteron , AMH , mąż byl u urologa i miał badanie nasienia jakieś podstawowe chyba i wyszla morfologia 2% dlatego wskazanie do iui -
Czyli po 3 inseminacjach mozesz podejść do invitro tak?MonikaMadzia wrote:Dziś byłam na monitoringu w 12dc i jest pęcherzyk 15mm ☺️ w poniedziałek mamy się zgłosić razem i prawdopodobnie będzie druga iui. Dla porównania w zeszłym miesiącu w 12dc miałam pęcherzyk 10mm, a IUI w 17dc z pęcherzykiem 19mm. W tym cyklu brałam Miovelia NAC, może dlatego teraz szybciej.
Podpytałam dziś panią doktor o invitro, powiedziała że w naszym przypadku nie mamy bezpośrednich wskazań do invitro, dlatego musimy mieć 3 iui i dopiero potem ivf (nawet jeśli sami będziemy opłacać).
Riaska98 dawaj znać jutro po monitoringu jak sytuacja 🤗
Dam znac ! Jutro monitoring z hormonami -
Mi jeszcze zanim trafiłam do kliniki leczenia niepłodności ginekolog kazał zrobić przeciwciała przeciwplemnikoweDominika2 wrote:drożność - oba drożne jajowody , histeroskopia + cd138 - pokazała dziwne czerwone plamki dostałam metronidazol i tarivid ale on mi nie odpowiadał więc brałam coś innego , HPV , cytologia , wymazy i posiewy , tsh , fsh , lh , estradiol , prolaktyna ,androstendion , testosteron , AMH , mąż byl u urologa i miał badanie nasienia jakieś podstawowe chyba i wyszla morfologia 2% dlatego wskazanie do iui
-
2 lata teraz mijają, a wy?Dominika2 wrote:A ile się już staracie jesli moge zapytać? Trzymam kciuki ! oby sie udalo!!
Ja tez trzymam za Was kciuki 🫶
U nas wyniki z strony męża idelane, z mojej tez,jedynie od 16 roku życia mam niedoczynność tarczycy ale to juz mam unormowane, mimo to nadal sie nie udaje 🫣🤯 -
Tak tak to z krwi, ja robiłam w invicta, ale widziałam ze alab tez robi chyba i inne laboratorium pewnie tez ale juz nie sprawdzałam. Z tego co pamietam to nie bylo znaczenia jaki to dzień cykluDominika2 wrote:czyli to z krwi mam zrobić niezaleznie od dnia cyklu tak ?
-
Riaska98 wrote:2 lata teraz mijają, a wy?
Ja tez trzymam za Was kciuki 🫶
U nas wyniki z strony męża idelane, z mojej tez,jedynie od 16 roku życia mam niedoczynność tarczycy ale to juz mam unormowane, mimo to nadal sie nie udaje 🫣🤯
My 1,5 roku już bezskutecznie .
Ja mam poród za sobą , sn -14 lat temu .
Z obecnym mężem coś nie pyka dlatego szukam rozwiązania i chcę poznac przyczynę . Dziękujję za podpowiedź jutro sobie zrobie to badanie
-
No to juz tez sporo czasu, oby wkoncu sie udaloDominika2 wrote:My 1,5 roku już bezskutecznie .
Ja mam poród za sobą , sn -14 lat temu .
Z obecnym mężem coś nie pyka dlatego szukam rozwiązania i chcę poznac przyczynę . Dziękujję za podpowiedź jutro sobie zrobie to badanie
Jesli chodzi o męskie badania, to mąż mial jeszcze oprócz tych podstawowych, fragmentacje DNA, I test łączenia z hialuronianem. Dawaj znac jaki wynik u Ciebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 18:38
-
Wiesz , ja podejrzewam , że nie wyleczyłam tego endometrium... dlatego chcę powtorzyc to histeroskopie zeby miec pewnosc. widziałam kiedys ktos pisał o takim badaniu KIR i się zastanawiam czy my tez musimy.Riaska98 wrote:No to juz tez sporo czasu, oby wkoncu sie udalo
Jesli chodzi o męskie badania, to mąż mial jeszcze oprócz tych podstawowych, fragmentacje DNA, I test łączenia z hialuronianem. Dawaj znac jaki wynik u Ciebie!
Jasne jak dostanę wynik , napiszę
Tymczasem za Ciebie trzymam kciuki za powodzenie. Ja niestety teraz tak szybko do drugiej inseminacji nie podejdę bo za chwilę okres a póżniej muszę powtorzyć wymazy bo już mi się ważność skończyła
-
Aaa rozumiem.. no to lepiej sprawdzić bo moze to byc przyczyną i nie trzeba by było szukac dalej.Dominika2 wrote:Wiesz , ja podejrzewam , że nie wyleczyłam tego endometrium... dlatego chcę powtorzyc to histeroskopie zeby miec pewnosc. widziałam kiedys ktos pisał o takim badaniu KIR i się zastanawiam czy my tez musimy.
Jasne jak dostanę wynik , napiszę
Tymczasem za Ciebie trzymam kciuki za powodzenie. Ja niestety teraz tak szybko do drugiej inseminacji nie podejdę bo za chwilę okres a póżniej muszę powtorzyć wymazy bo już mi się ważność skończyła 
Dziękuję ❤️
Najgorsze jest to jak sie przeciąga w czasie zawsze wszystko
-
Dominika2 wrote:Głównie do Wolak , ale Chrostowski robil mi histeroskopie i drożność , a tą pierwszą inseminacje miałam u Posadzkiej 😊
Daga długo juz tam chodzisz ? Jakie odczucia ?
Heej, Wiesz co ja też chodziłam do Wolak ale potem ona mi poleciła dr Chrostowskiego i do niego chodzę jakieś pół roku , odczucia okej ale strasznie drogo , na przykład słyszałam że w innych klinikach jest taniej za inseminacje a tam ponad 3 tys, no ja jestem po 1 inseminacji jutro będzie tydzień , biorę ten dufaston ale mega senna po nim jestem a Ty jak? Jak oceniasz dr Agnieszkę i dr Posadzka?