X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Zrobiłam test dziś 14 dzień po iui negatywny
    Ryczę 😔😭

O niee , to trzeba badania zrobić, może niski poziom żelaza i ferrytyny , ja mam bardzo dobrą Panią Położną która sprawdza wszystko dosłownie wszystko, każde badanie analizuje i daje wypis suplementów do wyników badan . Może spróbuj poszperać w badaniach, rozszerzyć je, jak masz drożne jajowody to dziwne że się nie udało ale ściskam ! Ja np drożności nie miałam także nie wiem nawet czy się uda też , trzymaj się. ! W końcu się uda ! Trzeba wierzyć i przyciągać dobre myśli

Dominika2 lubi tę wiadomość

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Heej, Wiesz co ja też chodziłam do Wolak ale potem ona mi poleciła dr Chrostowskiego i do niego chodzę jakieś pół roku , odczucia okej ale strasznie drogo , na przykład słyszałam że w innych klinikach jest taniej za inseminacje a tam ponad 3 tys, no ja jestem po 1 inseminacji jutro będzie tydzień , biorę ten dufaston ale mega senna po nim jestem a Ty jak? Jak oceniasz dr Agnieszkę i dr Posadzka?
    Też brałam duphaston i jestem napuchnieta więcej jadłam 🤨 Planujemy przepisać sie do pani Posadzkieej bo ta Wolak taka nijaka nic nie pomoże nic nie podpowie ciągle jej ostatnio nie ma... więc słabo. Kurcze ciekawe czy Tobie sie uda , to jeszcze tydzień czekasz zeby sie testować? Planujesz tylko sikany czy idziesz na betę? Ja tylko sikany robiłam.
    Co do wyników z krwi to mam wszystko okej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 19:20

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolili ci podejść do iui bez drożności? 😲😲

• jaskra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Mi też pozwolili. Może dlatego, że jednak ciąża się udała, choć biochemiczna... Natomiast ja chodzę do bociana w Łodzi. Zdecydowałam się głównie z uwagi na odległość od kliniki. I widzę, że nawet inseminację da się zrobić na odpierdol... Dwie pierwsze trwały sekundę. Po inseminacji minuta leżenia, a po drugiej to nawet 15 sekund nie leżałam. Wg mnie takie małe rzeczy też mogą mieć znaczenie... Trzecia inseminacja była przez inną panią doktor robiona i była dokładniejsza. Przede wszystkim upewniła się, że mam pełny pęcherz na co w ogóle poprzednia lekarka nie patrzyła. Po zabiegu zostawiła mnie na kwadrans... Natomiast z uwagi na porażkę przy pierwszych dwóch inseminacjach teraz wierzę coraz mniej. Przy pierwszej niemal czułam, że jestem w ciąży. Byłam pewna, że pyklo. Od 10 dnia po iui codziennie z nadzieją robiłam testy. Do tego stopnia nie wierzyłam, że mogło nie wyjść, że w 14 DC mimo ujemnego testu i tak zrobiłam betę...

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to mi powiedzieli ze nie mogę podejść do iui bez zrobienia drożności bo to nie ma sensu 🤷‍♀️ więc mówię ok i zrobiłam ale przynajmniej wiem ze mam oba drożne 😊
    Mi kazali leżeć 10min ale o tym pęcherzu też nic nie wiedziałam nikt nic nie mówił, fajnie ze piszesz Jaskra ☺️

• MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Czyli po 3 inseminacjach mozesz podejść do invitro tak?
    Dam znac ! Jutro monitoring z hormonami
    Tak dokładnie. U nas chodzi o to że nie spełniamy wymogów kwalifikacyjnych na ten moment do invitro (tak dziś tłumaczyła pani doktor). Bo to przykładowo musiałby być ciężki czynnik męski, niedrożne jajowody, czas starań powyżej 3lat. Ale jeśli 3 iui się nie powiodą, to wtedy już jest wskazanie do ivf, dlatego mamy zrobić 3. Mam nadzieję że to prawda a nie naciąganie na koszty… już teraz to wszystko analizuje i rozmyślam, ale cóż, zrobimy te 3 iui

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    w oczekiwaniu na drugą IUI
  • Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Tak, dr tak powiedział żeby spróbować raz bez a jak się nie uda to wtedy , także czas pokaże

• Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Też brałam duphaston i jestem napuchnieta więcej jadłam 🤨 Planujemy przepisać sie do pani Posadzkieej bo ta Wolak taka nijaka nic nie pomoże nic nie podpowie ciągle jej ostatnio nie ma... więc słabo. Kurcze ciekawe czy Tobie sie uda , to jeszcze tydzień czekasz zeby sie testować? Planujesz tylko sikany czy idziesz na betę? Ja tylko sikany robiłam.

Heej, A ta Pani Posadzka spoko? Sympatyczna?
    Ja u niej nigdy nie byłam
    Myślę żeby we wtorek zrobić test bo minie 10 dni ale nie nastawiam się bo to moja pierwsza , na betę nie idę bo wątpię że się uda
    O to jak masz wyniki okej to ciekawe czemu nie wyszło, to coś innego musi być nie okey . Może ta doktor pomoże rozszyfrować to

• jaskra Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Tak dokładnie. U nas chodzi o to że nie spełniamy wymogów kwalifikacyjnych na ten moment do invitro (tak dziś tłumaczyła pani doktor). Bo to przykładowo musiałby być ciężki czynnik męski, niedrożne jajowody, czas starań powyżej 3lat. Ale jeśli 3 iui się nie powiodą, to wtedy już jest wskazanie do ivf, dlatego mamy zrobić 3. Mam nadzieję że to prawda a nie naciąganie na koszty… już teraz to wszystko analizuje i rozmyślam, ale cóż, zrobimy te 3 iui

Tak jest. U nas też tak twierdzą. Natomiast my chcemy spróbować 4 x inseminacji... I potem się zastanowimy

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:

Ja też właśnie więcej jem🫡 i rano budzę się spocona 😰 też tak miałaś? Dramat to jest i straszne zmiany temperatur mam przez ten lek 🤯 już czekam żeby czwartek był żeby go odstawić bo do czw mi kazał brać 🫡 ale w sumie tylko 10 min leżałam po także dosyć mało

• Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:

Ja też właśnie więcej jem🫡 i rano budzę się spocona 😰 też tak miałaś? Dramat to jest i straszne zmiany temperatur mam przez ten lek 🤯 już czekam żeby czwartek był żeby go odstawić bo do czw mi kazał brać 🫡 ale w sumie tylko 10 min leżałam po także dosyć mało

• MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    drożność - oba drożne jajowody , histeroskopia + cd138 - pokazała dziwne czerwone plamki dostałam metronidazol i tarivid ale on mi nie odpowiadał więc brałam coś innego , HPV , cytologia , wymazy i posiewy , tsh , fsh , lh , estradiol , prolaktyna ,androstendion , testosteron , AMH , mąż byl u urologa i miał badanie nasienia jakieś podstawowe chyba i wyszla morfologia 2% dlatego wskazanie do iui
    Ja robiłam badania hormonalne z krwi, prolaktyna, kortyzol, tarczycowe, Wit D, krzywa cukrowa i insulinowa, drożność jajowodów. Mąż miał badanie ogólne nasienia i z uwagi na to że wyszło źle to dostał suplementy na poprawę, zmiana trybu życia i badania robił: fsh, LH, testosteron, estriadol, prolaktyna, tsh, MAR test IgG, HBA, Chromatyna, kariotyp, CFTR, AZF oraz ponowne badanie nasienia i konsultacja z urologiem. Te wszystkie badania wyszły dobrze. Nastąpiła też poprawa jakości nasienia i nie są idealne ale takie w miarę ok
    Dalej nie wiem też co moglibyśmy zrobić, ja chyba wolę przejść te iui i podejść do invitro niż ciągle szukać przyczyny, bo to też kolejne wydatki 🥺

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Ja miałam dreszcze w nocy bylo mi mega zimno myślałam ze jestem przeziębiona ale to chyba przez ten progesteron.

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Heej, A ta Pani Posadzka spoko? Sympatyczna?
    Ja u niej nigdy nie byłam
    Myślę żeby we wtorek zrobić test bo minie 10 dni ale nie nastawiam się bo to moja pierwsza , na betę nie idę bo wątpię że się uda
    O to jak masz wyniki okej to ciekawe czemu nie wyszło, to coś innego musi być nie okey . Może ta doktor pomoże rozszyfrować to
    Sympatyczna odpowiada na wszystkie pytania wydaje się taka energiczna i konkretna babka 😉

• Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Ja miałam dreszcze w nocy bylo mi mega zimno myślałam ze jestem przeziębiona ale to chyba przez ten progesteron.
    Pewnie tak, ale aż w szoku jestem że on takie objawy daje, mi też strasznie zimno i spać się chce non stop, ale to napewno przez ten progesteron 🤯

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ja robiłam badania hormonalne z krwi, prolaktyna, kortyzol, tarczycowe, Wit D, krzywa cukrowa i insulinowa, drożność jajowodów. Mąż miał badanie ogólne nasienia i z uwagi na to że wyszło źle to dostał suplementy na poprawę, zmiana trybu życia i badania robił: fsh, LH, testosteron, estriadol, prolaktyna, tsh, MAR test IgG, HBA, Chromatyna, kariotyp, CFTR, AZF oraz ponowne badanie nasienia i konsultacja z urologiem. Te wszystkie badania wyszły dobrze. Nastąpiła też poprawa jakości nasienia i nie są idealne ale takie w miarę ok
    Dalej nie wiem też co moglibyśmy zrobić, ja chyba wolę przejść te iui i podejść do invitro niż ciągle szukać przyczyny, bo to też kolejne wydatki 🥺
    Ja musze zrobić ponownie ta histeroskopie bo podejrzewam ze tam leży przyczyną niepowodzeń bo jak coś się dzieje na endometrium to lipa zarodek sie nie moze zagniezdzic. My z mezem zdecydowani na inne badania byle by wiedzieć co jest nie tak cena nie gra roli 😊

• Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Sympatyczna odpowiada na wszystkie pytania wydaje się taka energiczna i konkretna babka 😉

O to fajnie :) Pan Dr Chrostowski to oaza spokoju z kolei ;)

• MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Heej, Wiesz co ja też chodziłam do Wolak ale potem ona mi poleciła dr Chrostowskiego i do niego chodzę jakieś pół roku , odczucia okej ale strasznie drogo , na przykład słyszałam że w innych klinikach jest taniej za inseminacje a tam ponad 3 tys, no ja jestem po 1 inseminacji jutro będzie tydzień , biorę ten dufaston ale mega senna po nim jestem a Ty jak? Jak oceniasz dr Agnieszkę i dr Posadzka?
    Ja też jestem w Artvimed w Krakowie, ale u dr Miki, może ktoś chodził do niego i coś może powiedzieć? Za pierwszą inseminacje u doktora Miki płaciłam 1350zl, wydaje mi się że taka jest ogólnie cena w klinice, chyba że każdy lekarz ma swoją cenę? Bo w wykazie cen na stronie tyle wynosi, chyba że mieliście jakieś dodatkowe rzeczy w inseminacji za które trzebabylo więcej dopłacić?
    Dziś byłam u dr Posadzki i wydaje się być bardzo w porządku

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Pewnie tak, ale aż w szoku jestem że on takie objawy daje, mi też strasznie zimno i spać się chce non stop, ale to napewno przez ten progesteron 🤯
    Daga nie rób za wcześnie testu bo moze wyjść fałszywy 😊 miałaś zastrzyk ovitrelle? Bo to on falszuje

• MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Ja musze zrobić ponownie ta histeroskopie bo podejrzewam ze tam leży przyczyną niepowodzeń bo jak coś się dzieje na endometrium to lipa zarodek sie nie moze zagniezdzic. My z mezem zdecydowani na inne badania byle by wiedzieć co jest nie tak cena nie gra roli 😊
    A czy miałaś jakieś wskazania do histeroskopii? Ja tego badania nie miałam i nikt nigdy tego nie zaproponował i nie wiem czy to normalna diagnostyka czy jak się ma jakieś objawy?

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ