*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika2 wrote:Zrobiłam test dziś 14 dzień po iui negatywny
Ryczę 😔😭
O niee , to trzeba badania zrobić, może niski poziom żelaza i ferrytyny , ja mam bardzo dobrą Panią Położną która sprawdza wszystko dosłownie wszystko, każde badanie analizuje i daje wypis suplementów do wyników badan . Może spróbuj poszperać w badaniach, rozszerzyć je, jak masz drożne jajowody to dziwne że się nie udało ale ściskam ! Ja np drożności nie miałam także nie wiem nawet czy się uda też , trzymaj się. ! W końcu się uda ! Trzeba wierzyć i przyciągać dobre myśli
Dominika2 lubi tę wiadomość
-
Też brałam duphaston i jestem napuchnieta więcej jadłam 🤨 Planujemy przepisać sie do pani Posadzkieej bo ta Wolak taka nijaka nic nie pomoże nic nie podpowie ciągle jej ostatnio nie ma... więc słabo. Kurcze ciekawe czy Tobie sie uda , to jeszcze tydzień czekasz zeby sie testować? Planujesz tylko sikany czy idziesz na betę? Ja tylko sikany robiłam.Daga 654 wrote:Heej, Wiesz co ja też chodziłam do Wolak ale potem ona mi poleciła dr Chrostowskiego i do niego chodzę jakieś pół roku , odczucia okej ale strasznie drogo , na przykład słyszałam że w innych klinikach jest taniej za inseminacje a tam ponad 3 tys, no ja jestem po 1 inseminacji jutro będzie tydzień , biorę ten dufaston ale mega senna po nim jestem a Ty jak? Jak oceniasz dr Agnieszkę i dr Posadzka?
Co do wyników z krwi to mam wszystko okejWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 19:20
-
Mi też pozwolili. Może dlatego, że jednak ciąża się udała, choć biochemiczna... Natomiast ja chodzę do bociana w Łodzi. Zdecydowałam się głównie z uwagi na odległość od kliniki. I widzę, że nawet inseminację da się zrobić na odpierdol... Dwie pierwsze trwały sekundę. Po inseminacji minuta leżenia, a po drugiej to nawet 15 sekund nie leżałam. Wg mnie takie małe rzeczy też mogą mieć znaczenie... Trzecia inseminacja była przez inną panią doktor robiona i była dokładniejsza. Przede wszystkim upewniła się, że mam pełny pęcherz na co w ogóle poprzednia lekarka nie patrzyła. Po zabiegu zostawiła mnie na kwadrans... Natomiast z uwagi na porażkę przy pierwszych dwóch inseminacjach teraz wierzę coraz mniej. Przy pierwszej niemal czułam, że jestem w ciąży. Byłam pewna, że pyklo. Od 10 dnia po iui codziennie z nadzieją robiłam testy. Do tego stopnia nie wierzyłam, że mogło nie wyjść, że w 14 DC mimo ujemnego testu i tak zrobiłam betę...Dominika2 wrote:Pozwolili ci podejść do iui bez drożności? 😲😲
2016 💗 Marysia
10.2025 CB -
Kurcze to mi powiedzieli ze nie mogę podejść do iui bez zrobienia drożności bo to nie ma sensu 🤷♀️ więc mówię ok i zrobiłam ale przynajmniej wiem ze mam oba drożne 😊
Mi kazali leżeć 10min ale o tym pęcherzu też nic nie wiedziałam nikt nic nie mówił, fajnie ze piszesz Jaskra ☺️ -
Tak dokładnie. U nas chodzi o to że nie spełniamy wymogów kwalifikacyjnych na ten moment do invitro (tak dziś tłumaczyła pani doktor). Bo to przykładowo musiałby być ciężki czynnik męski, niedrożne jajowody, czas starań powyżej 3lat. Ale jeśli 3 iui się nie powiodą, to wtedy już jest wskazanie do ivf, dlatego mamy zrobić 3. Mam nadzieję że to prawda a nie naciąganie na koszty… już teraz to wszystko analizuje i rozmyślam, ale cóż, zrobimy te 3 iuiRiaska98 wrote:Czyli po 3 inseminacjach mozesz podejść do invitro tak?
Dam znac ! Jutro monitoring z hormonami👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
w oczekiwaniu na drugą IUI -
Dominika2 wrote:Też brałam duphaston i jestem napuchnieta więcej jadłam 🤨 Planujemy przepisać sie do pani Posadzkieej bo ta Wolak taka nijaka nic nie pomoże nic nie podpowie ciągle jej ostatnio nie ma... więc słabo. Kurcze ciekawe czy Tobie sie uda , to jeszcze tydzień czekasz zeby sie testować? Planujesz tylko sikany czy idziesz na betę? Ja tylko sikany robiłam.
Co do wyników z krwi to mam wszystko okej
Heej, A ta Pani Posadzka spoko? Sympatyczna?
Ja u niej nigdy nie byłam
Myślę żeby we wtorek zrobić test bo minie 10 dni ale nie nastawiam się bo to moja pierwsza , na betę nie idę bo wątpię że się uda
O to jak masz wyniki okej to ciekawe czemu nie wyszło, to coś innego musi być nie okey . Może ta doktor pomoże rozszyfrować to
-
MonikaMadzia wrote:Tak dokładnie. U nas chodzi o to że nie spełniamy wymogów kwalifikacyjnych na ten moment do invitro (tak dziś tłumaczyła pani doktor). Bo to przykładowo musiałby być ciężki czynnik męski, niedrożne jajowody, czas starań powyżej 3lat. Ale jeśli 3 iui się nie powiodą, to wtedy już jest wskazanie do ivf, dlatego mamy zrobić 3. Mam nadzieję że to prawda a nie naciąganie na koszty… już teraz to wszystko analizuje i rozmyślam, ale cóż, zrobimy te 3 iui
Tak jest. U nas też tak twierdzą. Natomiast my chcemy spróbować 4 x inseminacji... I potem się zastanowimy2016 💗 Marysia
10.2025 CB -
Dominika2 wrote:Też brałam duphaston i jestem napuchnieta więcej jadłam 🤨 Planujemy przepisać sie do pani Posadzkieej bo ta Wolak taka nijaka nic nie pomoże nic nie podpowie ciągle jej ostatnio nie ma... więc słabo. Kurcze ciekawe czy Tobie sie uda , to jeszcze tydzień czekasz zeby sie testować? Planujesz tylko sikany czy idziesz na betę? Ja tylko sikany robiłam.
Ja też właśnie więcej jem🫡 i rano budzę się spocona 😰 też tak miałaś? Dramat to jest i straszne zmiany temperatur mam przez ten lek 🤯 już czekam żeby czwartek był żeby go odstawić bo do czw mi kazał brać 🫡 ale w sumie tylko 10 min leżałam po także dosyć mało
-
Ja też właśnie więcej jem🫡 i rano budzę się spocona 😰 też tak miałaś? Dramat to jest i straszne zmiany temperatur mam przez ten lek 🤯 już czekam żeby czwartek był żeby go odstawić bo do czw mi kazał brać 🫡 ale w sumie tylko 10 min leżałam po także dosyć mało
-
Ja robiłam badania hormonalne z krwi, prolaktyna, kortyzol, tarczycowe, Wit D, krzywa cukrowa i insulinowa, drożność jajowodów. Mąż miał badanie ogólne nasienia i z uwagi na to że wyszło źle to dostał suplementy na poprawę, zmiana trybu życia i badania robił: fsh, LH, testosteron, estriadol, prolaktyna, tsh, MAR test IgG, HBA, Chromatyna, kariotyp, CFTR, AZF oraz ponowne badanie nasienia i konsultacja z urologiem. Te wszystkie badania wyszły dobrze. Nastąpiła też poprawa jakości nasienia i nie są idealne ale takie w miarę okDominika2 wrote:drożność - oba drożne jajowody , histeroskopia + cd138 - pokazała dziwne czerwone plamki dostałam metronidazol i tarivid ale on mi nie odpowiadał więc brałam coś innego , HPV , cytologia , wymazy i posiewy , tsh , fsh , lh , estradiol , prolaktyna ,androstendion , testosteron , AMH , mąż byl u urologa i miał badanie nasienia jakieś podstawowe chyba i wyszla morfologia 2% dlatego wskazanie do iui
Dalej nie wiem też co moglibyśmy zrobić, ja chyba wolę przejść te iui i podejść do invitro niż ciągle szukać przyczyny, bo to też kolejne wydatki 🥺
👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
Ja miałam dreszcze w nocy bylo mi mega zimno myślałam ze jestem przeziębiona ale to chyba przez ten progesteron.Daga 654 wrote:Ja też właśnie więcej jem🫡 i rano budzę się spocona 😰 też tak miałaś? Dramat to jest i straszne zmiany temperatur mam przez ten lek 🤯 już czekam żeby czwartek był żeby go odstawić bo do czw mi kazał brać 🫡 ale w sumie tylko 10 min leżałam po także dosyć mało
-
Sympatyczna odpowiada na wszystkie pytania wydaje się taka energiczna i konkretna babka 😉Daga 654 wrote:Heej, A ta Pani Posadzka spoko? Sympatyczna?
Ja u niej nigdy nie byłam
Myślę żeby we wtorek zrobić test bo minie 10 dni ale nie nastawiam się bo to moja pierwsza , na betę nie idę bo wątpię że się uda
O to jak masz wyniki okej to ciekawe czemu nie wyszło, to coś innego musi być nie okey . Może ta doktor pomoże rozszyfrować to -
Pewnie tak, ale aż w szoku jestem że on takie objawy daje, mi też strasznie zimno i spać się chce non stop, ale to napewno przez ten progesteron 🤯Dominika2 wrote:Ja miałam dreszcze w nocy bylo mi mega zimno myślałam ze jestem przeziębiona ale to chyba przez ten progesteron.
-
Ja musze zrobić ponownie ta histeroskopie bo podejrzewam ze tam leży przyczyną niepowodzeń bo jak coś się dzieje na endometrium to lipa zarodek sie nie moze zagniezdzic. My z mezem zdecydowani na inne badania byle by wiedzieć co jest nie tak cena nie gra roli 😊MonikaMadzia wrote:Ja robiłam badania hormonalne z krwi, prolaktyna, kortyzol, tarczycowe, Wit D, krzywa cukrowa i insulinowa, drożność jajowodów. Mąż miał badanie ogólne nasienia i z uwagi na to że wyszło źle to dostał suplementy na poprawę, zmiana trybu życia i badania robił: fsh, LH, testosteron, estriadol, prolaktyna, tsh, MAR test IgG, HBA, Chromatyna, kariotyp, CFTR, AZF oraz ponowne badanie nasienia i konsultacja z urologiem. Te wszystkie badania wyszły dobrze. Nastąpiła też poprawa jakości nasienia i nie są idealne ale takie w miarę ok
Dalej nie wiem też co moglibyśmy zrobić, ja chyba wolę przejść te iui i podejść do invitro niż ciągle szukać przyczyny, bo to też kolejne wydatki 🥺 -
Ja też jestem w Artvimed w Krakowie, ale u dr Miki, może ktoś chodził do niego i coś może powiedzieć? Za pierwszą inseminacje u doktora Miki płaciłam 1350zl, wydaje mi się że taka jest ogólnie cena w klinice, chyba że każdy lekarz ma swoją cenę? Bo w wykazie cen na stronie tyle wynosi, chyba że mieliście jakieś dodatkowe rzeczy w inseminacji za które trzebabylo więcej dopłacić?Daga 654 wrote:Heej, Wiesz co ja też chodziłam do Wolak ale potem ona mi poleciła dr Chrostowskiego i do niego chodzę jakieś pół roku , odczucia okej ale strasznie drogo , na przykład słyszałam że w innych klinikach jest taniej za inseminacje a tam ponad 3 tys, no ja jestem po 1 inseminacji jutro będzie tydzień , biorę ten dufaston ale mega senna po nim jestem a Ty jak? Jak oceniasz dr Agnieszkę i dr Posadzka?
Dziś byłam u dr Posadzki i wydaje się być bardzo w porządku
👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
Daga nie rób za wcześnie testu bo moze wyjść fałszywy 😊 miałaś zastrzyk ovitrelle? Bo to on falszujeDaga 654 wrote:Pewnie tak, ale aż w szoku jestem że on takie objawy daje, mi też strasznie zimno i spać się chce non stop, ale to napewno przez ten progesteron 🤯
-
A czy miałaś jakieś wskazania do histeroskopii? Ja tego badania nie miałam i nikt nigdy tego nie zaproponował i nie wiem czy to normalna diagnostyka czy jak się ma jakieś objawy?Dominika2 wrote:Ja musze zrobić ponownie ta histeroskopie bo podejrzewam ze tam leży przyczyną niepowodzeń bo jak coś się dzieje na endometrium to lipa zarodek sie nie moze zagniezdzic. My z mezem zdecydowani na inne badania byle by wiedzieć co jest nie tak cena nie gra roli 😊👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
w oczekiwaniu na drugą IUI

Pan Dr Chrostowski to oaza spokoju z kolei