X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ja też jestem w Artvimed w Krakowie, ale u dr Miki, może ktoś chodził do niego i coś może powiedzieć? Za pierwszą inseminacje u doktora Miki płaciłam 1350zl, wydaje mi się że taka jest ogólnie cena w klinice, chyba że każdy lekarz ma swoją cenę? Bo w wykazie cen na stronie tyle wynosi, chyba że mieliście jakieś dodatkowe rzeczy w inseminacji za które trzebabylo więcej dopłacić?
    Dziś byłam u dr Posadzki i wydaje się być bardzo w porządku

O to może też się do niej przejdę , dzięki

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ja też jestem w Artvimed w Krakowie, ale u dr Miki, może ktoś chodził do niego i coś może powiedzieć? Za pierwszą inseminacje u doktora Miki płaciłam 1350zl, wydaje mi się że taka jest ogólnie cena w klinice, chyba że każdy lekarz ma swoją cenę? Bo w wykazie cen na stronie tyle wynosi, chyba że mieliście jakieś dodatkowe rzeczy w inseminacji za które trzebabylo więcej dopłacić?
    Dziś byłam u dr Posadzki i wydaje się być bardzo w porządku
    Też tyle zapłaciliśmy za iui u Posadzkiej

• Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Daga nie rób za wcześnie testu bo moze wyjść fałszywy 😊 miałaś zastrzyk ovitrelle? Bo to on falszuje

Miałam miałam , to może poczekam do soboty kolejnej 🫡 może racja

Dominika2 lubi tę wiadomość

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    A czy miałaś jakieś wskazania do histeroskopii? Ja tego badania nie miałam i nikt nigdy tego nie zaproponował i nie wiem czy to normalna diagnostyka czy jak się ma jakieś objawy?
    Nie miałam.objawow po prostu dr Wolak mi zaleciła sprawdzić jajniki za jednym razem przy uśpieniu od razu histeroskopie z biopsja 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 21:17

• Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Nie miałam.objawow po prostu dr Wolak mi zaleciła sprawdzić jajniki za jednym razem przy uśpieniu od razu histeroskopie z biopsja 😊
    O to ciekawe , ja też chodziłam do niej i nigdy mi o tym nie mówiła żeby zrobić 🫢 ale może temu że miałam usg endometriozy i wyszło okej, bo w Krakowie jest taka Pani doktor od endo i robi USG endometriozy całe , ale wyszło Okii

• MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    O to ciekawe , ja też chodziłam do niej i nigdy mi o tym nie mówiła żeby zrobić 🫢 ale może temu że miałam usg endometriozy i wyszło okej, bo w Krakowie jest taka Pani doktor od endo i robi USG endometriozy całe , ale wyszło Okii
    A jaka to pani doktor? Ja co prawda nie mam objawów endometriozy ale zastanawiałam się czy tego nie sprawdzić, bo czytałam że ta choroba może też nie dawać objawów

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    w oczekiwaniu na drugą IUI
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorki ze pytam ale jak u was z wiekiem ? Po ile macie lat a ile partnerzy ?

• Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    A jaka to pani doktor? Ja co prawda nie mam objawów endometriozy ale zastanawiałam się czy tego nie sprawdzić, bo czytałam że ta choroba może też nie dawać objawów

Muszę sprawdzić i dam znac

MonikaMadzia lubi tę wiadomość

• Daga 654 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wgl są jakieś objawy strikte które świadczą że iui mogła się udać czy nie?

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku miałam plamienie implantacyjne.

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Dziewczyny sorki ze pytam ale jak u was z wiekiem ? Po ile macie lat a ile partnerzy ?
    Ja mam 28, mąż 26
    A Wy?

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja mam 28, mąż 26
    A Wy?
    No to zazdro 😍😁 bo my z mezem 35🫣 ja w ogóle uważam ze dla mnie na ciaze juz za późno 🫣

• Riaska98 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    No to zazdro 😍😁 bo my z mezem 35🫣 ja w ogóle uważam ze dla mnie na ciaze juz za późno 🫣
    Ale wiesz co? Mam wrażenie ze wlasnie przez nasz wiek nie kazdy traktuje poważnie tego ze chcemy mieć dziecko i ze od 2 lat nie wychodzi, bo przecież : jesteśmy jeszcze tacy młodzi..

• MonikaMadzia Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    No co Ty, nie mów tak, jeśli czujesz że chcesz mieć dziecko to znaczy że nie jest za późno. 35lat to normalny wiek na ciążę ☺️
    My mamy oboje 29, ale już 30 za pasem 🤭

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    w oczekiwaniu na drugą IUI
  • Bakallia Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Przecież to tylko liczby 😉 ja w tym roku kończę 38lat, mąż skończył już 40... Walczymy o pierwsze dziecko.

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI- czekamy na betę 🤞
  • Eliana0505 Nowa

Wysłany: 18 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:

U mnie ten sam wiek, po 35.
    Prosze tak nie myslec, bo tez zaczne. 😉
    Na ta chwile wszystkie badania dobre, u mnie i u meza. Poza torbiela endomedrialna na jednym jajniku.
    Czekamy na wynik pierwszej inseminacji.
    Zabieg byl na Polnej z Poznaniu.
    Niestety dlugo tego dnia czekalam na zabieg, ktory trwal krotko. Lezalam moze 2 minuty po mni. Po komentarzach jestem nieco spokojniejsza, bo chyba maja takie praktyki wszedzie.

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana0505 wrote:
    U mnie ten sam wiek, po 35.
    Prosze tak nie myslec, bo tez zaczne. 😉
    Na ta chwile wszystkie badania dobre, u mnie i u meza. Poza torbiela endomedrialna na jednym jajniku.
    Czekamy na wynik pierwszej inseminacji.
    Zabieg byl na Polnej z Poznaniu.
    Niestety dlugo tego dnia czekalam na zabieg, ktory trwal krotko. Lezalam moze 2 minuty po mni. Po komentarzach jestem nieco spokojniejsza, bo chyba maja takie praktyki wszedzie.
    Tak, na Polnej chyba tak to wyglada, też miałam tam iui i masa czekania, a później 1-2 minuty i kolejni 🫣 plus zalecenie posiedzieć jeszcze z 10 minut na korytarzu 🤔

Co to wieku to ja też w tym roku 35 lat i niby tylko liczba, ale dla mnie taka górna granica do zdecydowania się na drugie dziecko, nie chciałam jakoś później 🙂

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Bakallia Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie leżałam po zabiegu. Mimo, że za pierwszą i drugą robili różni lekarze, nie miałam takich zaleceń. Wręcz, żeby funkcjonować normalnie.

Eliana0505 kiedy miałaś inseminację? 🙂

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI- czekamy na betę 🤞
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam syna który ma juz 14 lat więc moze dlatego mi sie wydaje ze juz za późno i troche sie czuje staro 😅😂 haha
    Ja leżałam.10 min po iui i jak widać to też nic nie pomogło. Chciałam dziś zrobić te przeciwciała przeciwplemnikowe i mi sie nie udało bo byłam w badaj.to i pani powiedziała ze nie robią. Muszę się przejść do diagnostyki.

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ale wiesz co? Mam wrażenie ze wlasnie przez nasz wiek nie kazdy traktuje poważnie tego ze chcemy mieć dziecko i ze od 2 lat nie wychodzi, bo przecież : jesteśmy jeszcze tacy młodzi..
    Rozumiem. Współczuję i przytulam . Ale nie martw sie na nas wszyscy też dziwnie patrzą jak tylko wchodzimy do kliniki , chyba młodo wyglądamy 😁😁😂

Riaska98 lubi tę wiadomość

‹‹ 17 18 19 20 21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ