*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupiter wrote:A jaka przyczyna wysokiej fragmentacji?
Macie jakas suplemenetacje lub leczenie na to?
Bedzie zastosowana metoda selekcji tych defragmentowanych plemnikow przy IUI?
Przyczyna nieznana… Brak żylaków, posiewy negatywne, hormony ok, styl życia wzorowy, regularne ćwiczenia, zero alko i papierosów. Mąż się suplementuje od 9 miesięcy (Kreatyna cytrynian, Arginina, NAC, korzeń maca, Koenzym q10, Maslan sodu, Omega 3, Kwasy ALA, Astaksatyna, Shilajit, Potas cytrynian, Magnez glukonian, Inozytol, Teanina, Selen, D3 witamina, Cynk). Podczas pierwszych badań wyszło jedynie, że ma szalejące Haszimoto (i początkowo w tym upatrywałam przyczyny, wtedy badaliśmy ogólnie nasienie bez wchodzenia w bardziej szczegółowe parametry, morfologia była wtedy na poziomie 2%), ale w tej chwili TSH w normie, a fragmentacja właśnie wyszła taka wysoka. Szczerze to przy IUI nie proponowali nam żadnej metody selekcji, zwykła preparatyka. -
Bakallia wrote:Dziewczyny, powiedzcie jak sobie radzicie z czasem oczekiwania na wynik bety? Bo ja chyba siebie nie radzę.. Głowa od nadmiaru myśli zaraz eksploduje 🤯
Jestem dwa dni po IUI, to nasze pierwsze podejście. Ale nie sądziłam, że to będzie taki rollercoaster emocji...
To czekanie jest najgorsze. Czas od początku okresu do owulacji jakoś leci.. ale potem masakra.. ja jestem 4 dni po iui. To było moje pierwsze iui. Ale wcześniej monitorowanie cyklu, choć bez iui i też czas od owulacji do testów dłużył mi się niemiłosiernie. W tym cyklu ta moja niecierpliwość jest jednak trochę mniejsza, bo chyba mniejsze mam nadzieje... Nie wiem... Miesiące mijają a ja mam poczucie, że kończy nam się czas. Nie chcemy się starać w nieskończoność- od początku to mówiłam. Jeśli w tym roku nie pyknie to chyba odpuszczamy.2016 💗 Marysia
10.2025 CB -
hej Dziewczyny!
My też zaczynamy działać z IUI. Właśnie będę zaczynać pierwszą stymulację, chociaż ten temat nie jest mi całkiem obcy ☺️ już kilka razy planowaliśmy podejść do IUI kilka lat temu, ale zawsze coś stawało na drodze...
Póki co to 'oczekiwanie' do bety jest mi obce, ale nie pokładam w IUI wielkich nadziei, więc powinno być na luzie ☺️🧑 34 🧔36
2023 🐻
2026 - powrót do starań 🩷 -
Moja inseminacja w teorii przypada na okres wielkanocy.. czy przy stymulacji owulacji mozna tym procesem troche manipulowac? Np przesunac lekami owulacje?Ona:32
AMH: 1.4-> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
konsultacja immuno ✅
konsultacja endo ✅
badania🩸 ✅ -
U mnie właśnie z uwagi na święta i zamknięte labo IUI było już odwołane, może jednak na tak wczesnym etapie jednak da się coś zaradzić 🤔Jupiter wrote:Moja inseminacja w teorii przypada na okres wielkanocy.. czy przy stymulacji owulacji mozna tym procesem troche manipulowac? Np przesunac lekami owulacje?
Też się boje, że z moim szczęściem do takich przypadków wyceluje na święta 😅
Póki co jestem na rozdrożu interesów - opóźniam Duphaston, żeby nie ruszać z cyklem, bo zawaliłam z aktualną cytologią i się boje nerwówki, że nie będzie w porę, a Diagnostyka 15 dni roboczych 🫠
Jupiter lubi tę wiadomość
🧑 34 🧔36
2023 🐻
antybiotyk i początek choroby to takAkacjowa_ wrote:czy Wasi lekarze przekładają IUI na następny cykl, jeśli wystąpiła choroba, zwłaszcza z leczeniem antybiotykiem? 🤔Przebadani - zdrowi

starania od 08.2024
plany - 03.2026 inseminacja
W końcu się uda
2026 będzie nasz... -
Cześć dziewczyny! 🥰Jesteśmy po pierwszej IUI i chciałam się was zapytać czy miałyście jakieś dolegliwości po, zapewne w związku z zastrzykiem Ovitrelle. Ja od pierwszego dnia po IUI mam co jakiś czas bóle jajników i wzdęty brzuch 🫣 i tak samo drugie pytanie, jakie mieliście wyniki nasienia po preparatyce?
-
Niestety się nie udało....😢 Dzisiejsza beta, po 14 dniach od inseminacji, 2.13Bakallia wrote:Dziewczyny, powiedzcie jak sobie radzicie z czasem oczekiwania na wynik bety? Bo ja chyba siebie nie radzę.. Głowa od nadmiaru myśli zaraz eksploduje 🤯
Jestem dwa dni po IUI, to nasze pierwsze podejście. Ale nie sądziłam, że to będzie taki rollercoaster emocji... -
Przykro mi 😢 przy pierwszej IUI napewno w ogóle ma się raczej pozytywne nastawienie na powodzenie, a jak w każdym przypadku - bywa różnie...Bakallia wrote:Niestety się nie udało....😢 Dzisiejsza beta, po 14 dniach od inseminacji, 2.13
Głowa go góry i trzymam kciuki za kolejny cykl 🍀🧑 34 🧔36
2023 🐻
Dziękuję 😊 To fakt, mimi, że wiedziałam, że może się nie udać, to jakoś nie potrafiłam przyjąć tego na chłodno... Ale dzisiaj jest lepiej. W poniedziałek mamy wizytę w klinice i mam nadzieję, działamy dalej 🙂Akacjowa_ wrote:Przykro mi 😢 przy pierwszej IUI napewno w ogóle ma się raczej pozytywne nastawienie na powodzenie, a jak w każdym przypadku - bywa różnie...
Głowa go góry i trzymam kciuki za kolejny cykl 🍀 -
No i pięknie, teraz grunt to nastawienie na nowy cykl i nie martwić się tym co było 🧡Bakallia wrote:Dziękuję 😊 To fakt, mimi, że wiedziałam, że może się nie udać, to jakoś nie potrafiłam przyjąć tego na chłodno... Ale dzisiaj jest lepiej. W poniedziałek mamy wizytę w klinice i mam nadzieję, działamy dalej 🙂
Bakallia lubi tę wiadomość
🧑 34 🧔36
2023 🐻