Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Wydaje mi sie ze jest szansa, 10 dzien po to moze dojść do zagniezdzenia dopiero. Wiec nic straconego 🥰

No to uff bo aż się popłakałam jak zobaczyłam 1 kreskę 🥲

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    No już 2-3 dni , tak nie wiele ale mam , dziś tak więcej nawet
    Myślę, że powinnaś sprawdzić tego 14 dnia. A przynajmniej zrobić test. Żeby mieć pewność. Tym bardziej, jeśli bierzesz Duphaston, żeby nie odstawić za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 20:16

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️
  • Eliana0505 Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,27 to moj wynik.
    Niestety nie udalo sie 😭
    Mialam zalecenie, ze powinnam powtorzyc po 48h, ale chyba nie ma sensu? Jak myslicie? 🤔

• jaskra Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana0505 wrote:
    0,27 to moj wynik.
    Niestety nie udalo sie 😭
    Mialam zalecenie, ze powinnam powtorzyc po 48h, ale chyba nie ma sensu? Jak myslicie? 🤔
    A który to dzień po inseminacji?

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Myślę, że powinnaś sprawdzić tego 14 dnia. A przynajmniej zrobić test. Żeby mieć pewność. Tym bardziej, jeśli bierzesz Duphaston, żeby nie odstawić za wcześnie.

Duphaston mam do czwartku, okej czyli w sobotę sprawdzić, inseminacje miałam 11 kwietnia, dobra dzięki , może jeszcze jest szansa jakaś

• Eliana0505 Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    A który to dzień po inseminacji?
    Dzis 14.

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Duphaston mam do czwartku, okej czyli w sobotę sprawdzić, inseminacje miałam 11 kwietnia, dobra dzięki , może jeszcze jest szansa jakaś
    A nie kazali Ci brać do dnia wyniku? Bo ja co prawda na karcie informacyjnej, w zaleceniach mam, żeby brać przez 10 dni, ale lekarz powiedział, żeby brać do tego 14tego dnia. I jeśli będzie negatyw- odstawić, ale jeśli pozytywny to koniecznie kontynuować... 🤔

luty 2026- I IUI ❌
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    A nie kazali Ci brać do dnia wyniku? Bo ja co prawda na karcie informacyjnej, w zaleceniach mam, żeby brać przez 10 dni, ale lekarz powiedział, żeby brać do tego 14tego dnia. I jeśli będzie negatyw- odstawić, ale jeśli pozytywny to koniecznie kontynuować... 🤔

Mam tylko napisać żeby brać 10 dni

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozbolała mnie strasznie głowa , czy mogę zażyć paracetamol?

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Rozbolała mnie strasznie głowa , czy mogę zażyć paracetamol?
    Szczerze to nie wiem.. nie mialam jeszcze potrzeby brac przeciwbolowych i nie zagłębiałam sie w ten temat co mozna a co nie. Mam nadzieję ze ci przeszło

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Szczerze to nie wiem.. nie mialam jeszcze potrzeby brac przeciwbolowych i nie zagłębiałam sie w ten temat co mozna a co nie. Mam nadzieję ze ci przeszło

Czytałam na necie że paracetamol można, tak przeszło po paracetamolu😀

Riaska98 lubi tę wiadomość

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Czytałam na necie że paracetamol można, tak przeszło po paracetamolu😀
    Pamiętam, że moja siostra w ciąży czasem ratowała się Apapem więc raczej jest bezpieczny.

luty 2026- I IUI ❌
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Pamiętam, że moja siostra w ciąży czasem ratowała się Apapem więc raczej jest bezpieczny.

No to fajnie, bo wczoraj i dziś strasznie mnie głowa boli 😩

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Ja duphaston miałam brać przez 14 dni w 14 dniu zrobić test jakby był pozytyw to brać dalej jak negatyw to odstawic

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana0505 wrote:
    0,27 to moj wynik.
    Niestety nie udalo sie 😭
    Bardzo współczuję wiem co czujesz bo ostatnio przechodziłam to samo , boli . Ale nie poddawaj sie.

Eliana0505 lubi tę wiadomość

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś straszny ból głowy w 11 dpt , paracetamol słabo mi pomaga, czy można wziąć Ibuprom?

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam od lekarza, potwierdził że pęcherzyk pękł i jest ciałko żółte, mam brać Duphaston od dziś przez 10dni i testować, więc test wypada w sobotę 02.05. Ale pójdę też na betę, bo trzecia inseminacje zrobimy na cyklu stymulowanym, by sprobowac jakiejś zmiany, wiec musze miec potwierdzenie ze moge zacząć brać lamette.
    Dopytałam tez o kolejkę invitro, jesteśmy na 34 miejscu w kolejce w nowym roku i wcześniej była informacja ze kontakt dopiero w styczniu, a dziś powiedzieli ze możliwe ze w grudniu będą się kontaktować, wiec coś poszło do przodu

Jupiter lubi tę wiadomość

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ⏳
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Właśnie wracam od lekarza, potwierdził że pęcherzyk pękł i jest ciałko żółte, mam brać Duphaston od dziś przez 10dni i testować, więc test wypada w sobotę 02.05. Ale pójdę też na betę, bo trzecia inseminacje zrobimy na cyklu stymulowanym, by sprobowac jakiejś zmiany, wiec musze miec potwierdzenie ze moge zacząć brać lamette.
    Dopytałam tez o kolejkę invitro, jesteśmy na 34 miejscu w kolejce w nowym roku i wcześniej była informacja ze kontakt dopiero w styczniu, a dziś powiedzieli ze możliwe ze w grudniu będą się kontaktować, wiec coś poszło do przodu
    Super czyli dobre wiadomości z pecherzykiem.
    A nie myślałam zeby zapytać w innych klinikach czy nie ma kolejek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 20:40

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Super czyli dobre wiadomości z pecherzykiem.
    A nie myślałam zeby zapytać w innych klinikach czy nie ma kolejek?
    Poczekam na wynik tej drugiej inseminacji, jeśli się nie uda to podzwonie do innych klinik w maju i zapytam jak sytuacja. Nie wiem jak kliniki będą traktować nową pare. My też rozważamy sfinansowanie sobie invitro, bo ciężko będzie czekać kilka miesięcy jeśli nie da rady w innej klinice szybciej 😥

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ⏳
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Poczekam na wynik tej drugiej inseminacji, jeśli się nie uda to podzwonie do innych klinik w maju i zapytam jak sytuacja. Nie wiem jak kliniki będą traktować nową pare. My też rozważamy sfinansowanie sobie invitro, bo ciężko będzie czekać kilka miesięcy jeśli nie da rady w innej klinice szybciej 😥
    No wlasnie tak sobie pomyślałam ze ciężko tak czekac tyle czasu..
    Ja bym spróbowała popytać, bo jest nadzieja. A ciekawe jak bys np chciala w mieście obok, bo tam by bylo miejsce od ręki?

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ