Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • MonikaMadzia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    No wlasnie tak sobie pomyślałam ze ciężko tak czekac tyle czasu..
    Ja bym spróbowała popytać, bo jest nadzieja. A ciekawe jak bys np chciala w mieście obok, bo tam by bylo miejsce od ręki?
    Jakby było miejsce od ręki to tak
    Jedynie co, to rozmawiałam o tym w mojej obecnej klinice i jedna pani doktor zwróciła uwagę że niektóre kliniki mówią że mają miejsce, odbywa się wizyta kwalifikacyjna, a potem przez kilka miesięcy nic się nie dzieje i para czeka, a nie można zmienić kliniki po odbytej wizycie kwalifikacyjnej. Mówiła ze to zachowanie nie do końca etyczne ale zgodne z prawem
    Nie wiem co mam o tym myśleć
    Udana IUI rozwiązałaby moje wątpliwości i problemy 😂

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    03.2026 I IUI cykl naturalny❌
    04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
    05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zrobiłam dziś test 12 dni po inseminacji i negatywny , jutro idę na betę ale to chyba tylko się upewnić że nic z tego

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    No ale masz to z tyłu głowy, że tak może być, więc podejdzie się do tego pozytywu z pewną rezerwą póki co 😊

ATobie którego dnia test pokazał że jest ciąża?

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    ATobie którego dnia test pokazał że jest ciąża?
    10 dni po iui pierwszy raz robiłam test i była już kreska, powtarzałam codziennie, żeby sprawdzać czy ciemnieje i rak też bylo, więc to już nie było ovi.

Przykro mi, że negatyw, w tym dniu już chyba powinno być coś widać, ale zawsze warto potwierdzić betą tak jak planujesz 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    10 dni po iui pierwszy raz robiłam test i była już kreska, powtarzałam codziennie, żeby sprawdzać czy ciemnieje i rak też bylo, więc to już nie było ovi.

Przykro mi, że negatyw, w tym dniu już chyba powinno być coś widać, ale zawsze warto potwierdzić betą tak jak planujesz 😊

No zastanawiam się wgl czy jest sens robić betę jak dziś negatywny

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    No zrobiłam dziś test 12 dni po inseminacji i negatywny , jutro idę na betę ale to chyba tylko się upewnić że nic z tego
    Nie zawczesnie jeszcze na ostateczny wynik?

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Nie zawczesnie jeszcze na ostateczny wynik?

Myślisz że jest jeszcze szansa?
    Ja się boję właśnie że nie 🥲 dziś rano się znowu spocona obudziłam 🫡 i od razu poszłam zrobić test z rana i jedna krecha jak nic , drugiej wgl nie ma i nawet nie wiem czy robić betę , jak bym miała robić to chyba jutro albo w sobotę , co myślisz?

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Myślisz że jest jeszcze szansa?
    Ja się boję właśnie że nie 🥲 dziś rano się znowu spocona obudziłam 🫡 i od razu poszłam zrobić test z rana i jedna krecha jak nic , drugiej wgl nie ma i nawet nie wiem czy robić betę , jak bym miała robić to chyba jutro albo w sobotę , co myślisz?
    U nas klinika wymaga wyniku bety więc niezależnie od wyniku testu muszę ją zrobić.
    Ale dla samej siebie poszłabym ją zrobić.

luty 2026- I IUI ❌
  • Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może z ciekawości sama zacznę od jutra testować 😉 chociaż nadal mam mieszane uczucia. Piersi bolą... Brzuch nadal mnie pobolewa, ciągnie. Trochę inaczej niż zawsze, ale nie chce sobie robić nadziei bo może to tylko moja psychika 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 10:04

luty 2026- I IUI ❌
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    No zastanawiam się wgl czy jest sens robić betę jak dziś negatywny
    Ja przy negatywnych testach bym nie robiła, ale jeśli tego potrzebujesz, żeby mieć już taką 100% jasną sytuacje to zrób 🙃

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹

preg.png
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    U nas klinika wymaga wyniku bety więc niezależnie od wyniku testu muszę ją zrobić.
    Ale dla samej siebie poszłabym ją zrobić.

No to pójdę dzięki , może jeszcze jest nadzieja 🫡

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:

A która to była twoja inseminacja? I czy po inseminacji coś robiłaś szczególnego lub jakoś zdrowiej jadłaś żeby pomóc czy nic? I jakie miałaś pierwsze objawy po których pomyślałaś że się udało?

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Ja przy negatywnych testach bym nie robiła, ale jeśli tego potrzebujesz, żeby mieć już taką 100% jasną sytuacje to zrób 🙃

Zrobię bo też lekarz prosił

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    A która to była twoja inseminacja? I czy po inseminacji coś robiłaś szczególnego lub jakoś zdrowiej jadłaś żeby pomóc czy nic? I jakie miałaś pierwsze objawy po których pomyślałaś że się udało?
    Pierwsza IUI, nie robiłam nic specjalnego, standardowo jem zdrowo, więc tutaj poprostu też wszytsko było normalnie 🙂
    Co do objawów to nie zwracałam na to uwagi, biore Duphaston od początku, więc te wszystkie bóle i samopoczucie są takie same w tym i tym przypadku 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹

preg.png
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Zrobię bo też lekarz prosił
    No jeśli takie miałaś zalecenie to jak najbardziej 😊 powodzenia w takim razie 🍀

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹

preg.png
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Pierwsza IUI, nie robiłam nic specjalnego, standardowo jem zdrowo, więc tutaj poprostu też wszytsko było normalnie 🙂
    Co do objawów to nie zwracałam na to uwagi, biore Duphaston od początku, więc te wszystkie bóle i samopoczucie są takie same w tym i tym przypadku 😊

Jasne rozumiem :) a miałaś drożność jajowodów przed ? Bo ja właśnie nie i myślę żeby sobie zrobić

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    No jeśli takie miałaś zalecenie to jak najbardziej 😊 powodzenia w takim razie 🍀

Nie dziękuję :) może za 2 się uda :)

• Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Jasne rozumiem :) a miałaś drożność jajowodów przed ? Bo ja właśnie nie i myślę żeby sobie zrobić
    Ja sie tak wtrące😅, mysle ze warto bylo by zrobić drożność, bo jesli okaze sie ze masz nie drożne jajowody to inseminacja nie ma sensu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 15:02

Dominika2 lubi tę wiadomość

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Może z ciekawości sama zacznę od jutra testować 😉 chociaż nadal mam mieszane uczucia. Piersi bolą... Brzuch nadal mnie pobolewa, ciągnie. Trochę inaczej niż zawsze, ale nie chce sobie robić nadziei bo może to tylko moja psychika 🙈

daj znac po tescie co wyszlo, trzymam kciuki :)

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja sie tak wtrące😅, mysle ze warto bylo by zrobić drożność, bo jesli okaze sie ze masz nie drożne jajowody to inseminacja nie ma sensu

no wlasnie wiem, ale doktor powiedzial zeby 1 zrobic bez xd ale chyba sie umowie na to, mozna to zrobic z srodkiem znieczulajacym bo slyszalam ze to dosyc bolesne jest

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ