*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakby było miejsce od ręki to takRiaska98 wrote:No wlasnie tak sobie pomyślałam ze ciężko tak czekac tyle czasu..
Ja bym spróbowała popytać, bo jest nadzieja. A ciekawe jak bys np chciala w mieście obok, bo tam by bylo miejsce od ręki?
Jedynie co, to rozmawiałam o tym w mojej obecnej klinice i jedna pani doktor zwróciła uwagę że niektóre kliniki mówią że mają miejsce, odbywa się wizyta kwalifikacyjna, a potem przez kilka miesięcy nic się nie dzieje i para czeka, a nie można zmienić kliniki po odbytej wizycie kwalifikacyjnej. Mówiła ze to zachowanie nie do końca etyczne ale zgodne z prawem
Nie wiem co mam o tym myśleć
Udana IUI rozwiązałaby moje wątpliwości i problemy 😂👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
04.2026 IUI cykl naturalny ⏳ -
10 dni po iui pierwszy raz robiłam test i była już kreska, powtarzałam codziennie, żeby sprawdzać czy ciemnieje i rak też bylo, więc to już nie było ovi.Daga 654 wrote:ATobie którego dnia test pokazał że jest ciąża?
Przykro mi, że negatyw, w tym dniu już chyba powinno być coś widać, ale zawsze warto potwierdzić betą tak jak planujesz 😊 -
Akacjowa_ wrote:10 dni po iui pierwszy raz robiłam test i była już kreska, powtarzałam codziennie, żeby sprawdzać czy ciemnieje i rak też bylo, więc to już nie było ovi.
Przykro mi, że negatyw, w tym dniu już chyba powinno być coś widać, ale zawsze warto potwierdzić betą tak jak planujesz 😊
No zastanawiam się wgl czy jest sens robić betę jak dziś negatywny -
Nie zawczesnie jeszcze na ostateczny wynik?Daga 654 wrote:No zrobiłam dziś test 12 dni po inseminacji i negatywny , jutro idę na betę ale to chyba tylko się upewnić że nic z tegolipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️ -
Bakallia wrote:Nie zawczesnie jeszcze na ostateczny wynik?
Myślisz że jest jeszcze szansa?
Ja się boję właśnie że nie 🥲 dziś rano się znowu spocona obudziłam 🫡 i od razu poszłam zrobić test z rana i jedna krecha jak nic , drugiej wgl nie ma i nawet nie wiem czy robić betę , jak bym miała robić to chyba jutro albo w sobotę , co myślisz? -
U nas klinika wymaga wyniku bety więc niezależnie od wyniku testu muszę ją zrobić.Daga 654 wrote:Myślisz że jest jeszcze szansa?
Ja się boję właśnie że nie 🥲 dziś rano się znowu spocona obudziłam 🫡 i od razu poszłam zrobić test z rana i jedna krecha jak nic , drugiej wgl nie ma i nawet nie wiem czy robić betę , jak bym miała robić to chyba jutro albo w sobotę , co myślisz?
Ale dla samej siebie poszłabym ją zrobić.lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
Może z ciekawości sama zacznę od jutra testować 😉 chociaż nadal mam mieszane uczucia. Piersi bolą... Brzuch nadal mnie pobolewa, ciągnie. Trochę inaczej niż zawsze, ale nie chce sobie robić nadziei bo może to tylko moja psychika 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 10:04
lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
Ja przy negatywnych testach bym nie robiła, ale jeśli tego potrzebujesz, żeby mieć już taką 100% jasną sytuacje to zrób 🙃Daga 654 wrote:No zastanawiam się wgl czy jest sens robić betę jak dziś negatywny
-
Akacjowa_ wrote:10 dni po iui pierwszy raz robiłam test i była już kreska, powtarzałam codziennie, żeby sprawdzać czy ciemnieje i rak też bylo, więc to już nie było ovi.
Przykro mi, że negatyw, w tym dniu już chyba powinno być coś widać, ale zawsze warto potwierdzić betą tak jak planujesz 😊
A która to była twoja inseminacja? I czy po inseminacji coś robiłaś szczególnego lub jakoś zdrowiej jadłaś żeby pomóc czy nic? I jakie miałaś pierwsze objawy po których pomyślałaś że się udało? -
Pierwsza IUI, nie robiłam nic specjalnego, standardowo jem zdrowo, więc tutaj poprostu też wszytsko było normalnie 🙂Daga 654 wrote:A która to była twoja inseminacja? I czy po inseminacji coś robiłaś szczególnego lub jakoś zdrowiej jadłaś żeby pomóc czy nic? I jakie miałaś pierwsze objawy po których pomyślałaś że się udało?
Co do objawów to nie zwracałam na to uwagi, biore Duphaston od początku, więc te wszystkie bóle i samopoczucie są takie same w tym i tym przypadku 😊 -
Akacjowa_ wrote:Pierwsza IUI, nie robiłam nic specjalnego, standardowo jem zdrowo, więc tutaj poprostu też wszytsko było normalnie 🙂
Co do objawów to nie zwracałam na to uwagi, biore Duphaston od początku, więc te wszystkie bóle i samopoczucie są takie same w tym i tym przypadku 😊
Jasne rozumiem
a miałaś drożność jajowodów przed ? Bo ja właśnie nie i myślę żeby sobie zrobić
-
Ja sie tak wtrące😅, mysle ze warto bylo by zrobić drożność, bo jesli okaze sie ze masz nie drożne jajowody to inseminacja nie ma sensuDaga 654 wrote:Jasne rozumiem
a miałaś drożność jajowodów przed ? Bo ja właśnie nie i myślę żeby sobie zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 15:02
Dominika2 lubi tę wiadomość
-
Bakallia wrote:Może z ciekawości sama zacznę od jutra testować 😉 chociaż nadal mam mieszane uczucia. Piersi bolą... Brzuch nadal mnie pobolewa, ciągnie. Trochę inaczej niż zawsze, ale nie chce sobie robić nadziei bo może to tylko moja psychika 🙈
daj znac po tescie co wyszlo, trzymam kciuki
-
Riaska98 wrote:Ja sie tak wtrące😅, mysle ze warto bylo by zrobić drożność, bo jesli okaze sie ze masz nie drożne jajowody to inseminacja nie ma sensu
no wlasnie wiem, ale doktor powiedzial zeby 1 zrobic bez xd ale chyba sie umowie na to, mozna to zrobic z srodkiem znieczulajacym bo slyszalam ze to dosyc bolesne jest