Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    No wlasnie tak sobie pomyślałam ze ciężko tak czekac tyle czasu..
    Ja bym spróbowała popytać, bo jest nadzieja. A ciekawe jak bys np chciala w mieście obok, bo tam by bylo miejsce od ręki?
    Jakby było miejsce od ręki to tak
    Jedynie co, to rozmawiałam o tym w mojej obecnej klinice i jedna pani doktor zwróciła uwagę że niektóre kliniki mówią że mają miejsce, odbywa się wizyta kwalifikacyjna, a potem przez kilka miesięcy nic się nie dzieje i para czeka, a nie można zmienić kliniki po odbytej wizycie kwalifikacyjnej. Mówiła ze to zachowanie nie do końca etyczne ale zgodne z prawem
    Nie wiem co mam o tym myśleć
    Udana IUI rozwiązałaby moje wątpliwości i problemy 😂

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ⏳
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zrobiłam dziś test 12 dni po inseminacji i negatywny , jutro idę na betę ale to chyba tylko się upewnić że nic z tego

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    No ale masz to z tyłu głowy, że tak może być, więc podejdzie się do tego pozytywu z pewną rezerwą póki co 😊

ATobie którego dnia test pokazał że jest ciąża?

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    ATobie którego dnia test pokazał że jest ciąża?
    10 dni po iui pierwszy raz robiłam test i była już kreska, powtarzałam codziennie, żeby sprawdzać czy ciemnieje i rak też bylo, więc to już nie było ovi.

Przykro mi, że negatyw, w tym dniu już chyba powinno być coś widać, ale zawsze warto potwierdzić betą tak jak planujesz 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    10 dni po iui pierwszy raz robiłam test i była już kreska, powtarzałam codziennie, żeby sprawdzać czy ciemnieje i rak też bylo, więc to już nie było ovi.

Przykro mi, że negatyw, w tym dniu już chyba powinno być coś widać, ale zawsze warto potwierdzić betą tak jak planujesz 😊

No zastanawiam się wgl czy jest sens robić betę jak dziś negatywny

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    No zrobiłam dziś test 12 dni po inseminacji i negatywny , jutro idę na betę ale to chyba tylko się upewnić że nic z tego
    Nie zawczesnie jeszcze na ostateczny wynik?

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Nie zawczesnie jeszcze na ostateczny wynik?

Myślisz że jest jeszcze szansa?
    Ja się boję właśnie że nie 🥲 dziś rano się znowu spocona obudziłam 🫡 i od razu poszłam zrobić test z rana i jedna krecha jak nic , drugiej wgl nie ma i nawet nie wiem czy robić betę , jak bym miała robić to chyba jutro albo w sobotę , co myślisz?

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Myślisz że jest jeszcze szansa?
    Ja się boję właśnie że nie 🥲 dziś rano się znowu spocona obudziłam 🫡 i od razu poszłam zrobić test z rana i jedna krecha jak nic , drugiej wgl nie ma i nawet nie wiem czy robić betę , jak bym miała robić to chyba jutro albo w sobotę , co myślisz?
    U nas klinika wymaga wyniku bety więc niezależnie od wyniku testu muszę ją zrobić.
    Ale dla samej siebie poszłabym ją zrobić.

luty 2026- I IUI ❌
  • Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może z ciekawości sama zacznę od jutra testować 😉 chociaż nadal mam mieszane uczucia. Piersi bolą... Brzuch nadal mnie pobolewa, ciągnie. Trochę inaczej niż zawsze, ale nie chce sobie robić nadziei bo może to tylko moja psychika 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 10:04

luty 2026- I IUI ❌
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    No zastanawiam się wgl czy jest sens robić betę jak dziś negatywny
    Ja przy negatywnych testach bym nie robiła, ale jeśli tego potrzebujesz, żeby mieć już taką 100% jasną sytuacje to zrób 🙃

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    U nas klinika wymaga wyniku bety więc niezależnie od wyniku testu muszę ją zrobić.
    Ale dla samej siebie poszłabym ją zrobić.

No to pójdę dzięki , może jeszcze jest nadzieja 🫡

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:

A która to była twoja inseminacja? I czy po inseminacji coś robiłaś szczególnego lub jakoś zdrowiej jadłaś żeby pomóc czy nic? I jakie miałaś pierwsze objawy po których pomyślałaś że się udało?

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Ja przy negatywnych testach bym nie robiła, ale jeśli tego potrzebujesz, żeby mieć już taką 100% jasną sytuacje to zrób 🙃

Zrobię bo też lekarz prosił

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    A która to była twoja inseminacja? I czy po inseminacji coś robiłaś szczególnego lub jakoś zdrowiej jadłaś żeby pomóc czy nic? I jakie miałaś pierwsze objawy po których pomyślałaś że się udało?
    Pierwsza IUI, nie robiłam nic specjalnego, standardowo jem zdrowo, więc tutaj poprostu też wszytsko było normalnie 🙂
    Co do objawów to nie zwracałam na to uwagi, biore Duphaston od początku, więc te wszystkie bóle i samopoczucie są takie same w tym i tym przypadku 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Zrobię bo też lekarz prosił
    No jeśli takie miałaś zalecenie to jak najbardziej 😊 powodzenia w takim razie 🍀

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Pierwsza IUI, nie robiłam nic specjalnego, standardowo jem zdrowo, więc tutaj poprostu też wszytsko było normalnie 🙂
    Co do objawów to nie zwracałam na to uwagi, biore Duphaston od początku, więc te wszystkie bóle i samopoczucie są takie same w tym i tym przypadku 😊

Jasne rozumiem :) a miałaś drożność jajowodów przed ? Bo ja właśnie nie i myślę żeby sobie zrobić

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    No jeśli takie miałaś zalecenie to jak najbardziej 😊 powodzenia w takim razie 🍀

Nie dziękuję :) może za 2 się uda :)

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Jasne rozumiem :) a miałaś drożność jajowodów przed ? Bo ja właśnie nie i myślę żeby sobie zrobić
    Ja sie tak wtrące😅, mysle ze warto bylo by zrobić drożność, bo jesli okaze sie ze masz nie drożne jajowody to inseminacja nie ma sensu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 15:02

Dominika2 lubi tę wiadomość

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Może z ciekawości sama zacznę od jutra testować 😉 chociaż nadal mam mieszane uczucia. Piersi bolą... Brzuch nadal mnie pobolewa, ciągnie. Trochę inaczej niż zawsze, ale nie chce sobie robić nadziei bo może to tylko moja psychika 🙈

daj znac po tescie co wyszlo, trzymam kciuki :)

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja sie tak wtrące😅, mysle ze warto bylo by zrobić drożność, bo jesli okaze sie ze masz nie drożne jajowody to inseminacja nie ma sensu

no wlasnie wiem, ale doktor powiedzial zeby 1 zrobic bez xd ale chyba sie umowie na to, mozna to zrobic z srodkiem znieczulajacym bo slyszalam ze to dosyc bolesne jest

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ