Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja sie tak wtrące😅, mysle ze warto bylo by zrobić drożność, bo jesli okaze sie ze masz nie drożne jajowody to inseminacja nie ma sensu
    A Ty jaak tam ?

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    no wlasnie wiem, ale doktor powiedzial zeby 1 zrobic bez xd ale chyba sie umowie na to, mozna to zrobic z srodkiem znieczulajacym bo slyszalam ze to dosyc bolesne jest
    Ja brałam tabletkę przeciwbólową,bo sie naczytałam wlasnie ze bardzo boli, ale nie jest aż tak źle, najmocniej zabolało jak ten balonik byl wkładany, ale to dosłownie trwało kilka sekund. Później bol taki rozpierajacy podbrzusza,podobny do okresowego.
    Ale mysle ze lepiej jak bys zrobila sobie to przed 2 inseminacja, warto wiedziec zawsze 😁

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Jasne rozumiem :) a miałaś drożność jajowodów przed ? Bo ja właśnie nie i myślę żeby sobie zrobić
    Miałam drożność przed pierwszą ciążą (wtedy planowaliśmy też podejście do iui) 😊 ogólnie wykonanie drożności to był warunek podejścia do iui, bo przy niedrożnych jajowodach nie ma ona sensu jakby nie patrzeć 🙂

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    A Ty jaak tam ?
    Dobrze, nie nakręcam sie jak miesiąc temu 😅 najgorszy bedzie kolejny tydzień bo sie dłuży najbardziej mi wtedy

• jaskra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 10 dni po inseminacji. Testu nie zrobiłam. Niestety w tym cyklu zdecydowanie czuję się inaczej niż w poprzednich. Piersi nie bolą prawie wcale, za to podbrzusze ciągnie jak na okres. Podobnie miałam będąc w ciąży. To niestety daje mi nadzieję że się udało. A pewnie tak nie jest. Boje się rozczarowania znów... Ogólnie jestem na co dzień bardzo zdroworozsądkową osobą a tu trudno jakoś zachować nerwy na wodzy i nie analizować 😐

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja brałam tabletkę przeciwbólową,bo sie naczytałam wlasnie ze bardzo boli, ale nie jest aż tak źle, najmocniej zabolało jak ten balonik byl wkładany, ale to dosłownie trwało kilka sekund. Później bol taki rozpierajacy podbrzusza,podobny do okresowego.
    Ale mysle ze lepiej jak bys zrobila sobie to przed 2 inseminacja, warto wiedziec zawsze 😁

dobra to zrobie sobie :) dzieki, a znieczulenia nie daja?

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Dobrze, nie nakręcam sie jak miesiąc temu 😅 najgorszy bedzie kolejny tydzień bo sie dłuży najbardziej mi wtedy

daj znac po testach , wiem wiem drugi tydzien najgorszy wlasnie bo sie mega dłuży niestety

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    U mnie dziś 10 dni po inseminacji. Testu nie zrobiłam. Niestety w tym cyklu zdecydowanie czuję się inaczej niż w poprzednich. Piersi nie bolą prawie wcale, za to podbrzusze ciągnie jak na okres. Podobnie miałam będąc w ciąży. To niestety daje mi nadzieję że się udało. A pewnie tak nie jest. Boje się rozczarowania znów... Ogólnie jestem na co dzień bardzo zdroworozsądkową osobą a tu trudno jakoś zachować nerwy na wodzy i nie analizować 😐

to zrob test sobie. , trzymam kciuki, to moze akurat sie udalo , a to przy ciazy tak jest ze podbrzusze ciągnie, ? bo mnie tez ciagla w tym tygodniu ale piersi tez czulam takie dziwne ciągnięcia

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Kochana to chyba dobry znak że czujesz sie inaczej niz w innych cyklach! 🤞

jaskra lubi tę wiadomość

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Mi powiedzieli ze nie dają, mogłam wlasnie tylko tabletki przeciwbólowe i nospe np

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    daj znac po testach , wiem wiem drugi tydzien najgorszy wlasnie bo sie mega dłuży niestety
    Dam znac napewno ❤️

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się złamałam i prosto po pracy zrobiłam test. Jest blada kreska, ale biorąc pod uwagę, że to 10 dzień po IUI a 11 po Ovitrelle to może być jeszcze zastrzyk...

jaskra lubi tę wiadomość

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Ja właśnie się złamałam i prosto po pracy zrobiłam test. Jest blada kreska, ale biorąc pod uwagę, że to 10 dzień po IUI a 11 po Ovitrelle to może być jeszcze zastrzyk...
    Może ale nie musi 😊 trzymam kciuki za jutrzejszą powtórkę 💪🍀

Bakallia lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Ja miałam robioną drożność w znieczuleniu ogólnym.

luty 2026- I IUI ❌
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:

E to dobry znak jak jest kreska , u mnie nie było nic także wiesz a które testy robisz? W sensie jakie? Macie jakies do polecenia?

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Ja miałam robioną drożność w znieczuleniu ogólnym.

Oo to też tak zrobię i to udrażnia ten zabieg jak są niedrożne?

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    E to dobry znak jak jest kreska , u mnie nie było nic także wiesz a które testy robisz? W sensie jakie? Macie jakies do polecenia?
    Facelle niebieskie Rossmanna. Dziewczyny je polecały. Więc kupiłam od razu cztery 😁

luty 2026- I IUI ❌
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopie I drożność pod narkozą przed inseminacja. Dlatego tam gdzieś wcześniej sie dziwiłam ze wam dziewczyny lekarz nie zalecił zrobic. Powiedzieli mi ze jeśli mam niedrożność to inseminacja nie ma sensu.

My wybieramy sie poza klinika do nowego lekarza. Zaczniemy pewnie od nowa wszystkie badania itd ale w końcu chce poznać przyczynę niepowodzeń bo w tej klinice mam wrażenie ze na siłę chca nas wepchac w in vitro a nie szukać przyczyny.

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Oo to też tak zrobię i to udrażnia ten zabieg jak są niedrożne?
    Hmm tego nie wiem. U mnie na szczęście wszystko było ok.

luty 2026- I IUI ❌
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Ja miałam histeroskopie I drożność pod narkozą przed inseminacja. Dlatego tam gdzieś wcześniej sie dziwiłam ze wam dziewczyny lekarz nie zalecił zrobic. Powiedzieli mi ze jeśli mam niedrożność to inseminacja nie ma sensu.

My wybieramy sie poza klinika do nowego lekarza. Zaczniemy pewnie od nowa wszystkie badania itd ale w końcu chce poznać przyczynę niepowodzeń bo w tej klinice mam wrażenie ze na siłę chca nas wepchac w in vitro a nie szukać przyczyny.
    Ja mam podobne wrażenie w mojej klinice. Od razu jak przyszliśmy to zalecili inseminacje, a potem invitro. My akurat do invitro chyba przystąpimy, ale nie ukrywam że chciałabym poznać konkretną przyczynę a nikt nie zlecał nam dodatkowych badań ponad te które już mieliśmy. Mamy lekki czynnik męski a poza tym nic nie wiadomo więcej… ja zastanawiam się nad zrobieniem usg w kierunku endometriozy (nie mam objawów, ale czytałam że ta choroba może także przebiegać bezobjawowo) oraz myślałam nad histeroskopia, ale nikt tego nie zlecał. Ale myślę że przed invitro warto to sprawdzić bo jeśli coś jest nie tak, to invitro też nie wyjdzie. Nie mam pomysłu co dalej można sprawdzać. Lekarz mówi że jak staramy się już 1,5roku i nic to nie warto tracić więcej czasu

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ⏳
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ