INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufffffff jestem po wizycie w Novum.
Wyniki sa bardzo dobre i te posiewy tez ok.
Bralam clo 5-9 dc dzis moj 11 dc i z tego co zapamietalam to mam endometrium 9,6 na prawym jajniku pecherzyk mniejszy 16 z hakiem a na lewym 20 z hakiem.
jutro o 17 zastrzyk z ovitrelle a w piatek o 17 nasza pierwsza inseminacja:)
Dziewczyny czy Wy ten ovitrelle trzymacie w lodowce???
Ania_84 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Mała Mi 80 wrote:No dziewczyny, warto było się kłuć fostimonem! Wróciłam z kliniki i tak: 11 dc endo 11 mm; pęcherzyk dominujący 20 mm i dwa mniejsze 17 i 15 .Wieczorem pregnyl 10tyś. j. i w piątek na 9 do kliniki.
W końcu dobre wieści chociaż mąż stwierdził że dobre będą jak będę w ciąży.Ale ja się już cieszę że możemy w ogóle podejść do inseminacji:-D -
bizona wrote:Ufffffff jestem po wizycie w Novum.
Wyniki sa bardzo dobre i te posiewy tez ok.
Bralam clo 5-9 dc dzis moj 11 dc i z tego co zapamietalam to mam endometrium 9,6 na prawym jajniku pecherzyk mniejszy 16 z hakiem a na lewym 20 z hakiem.
jutro o 17 zastrzyk z ovitrelle a w piatek o 17 nasza pierwsza inseminacja:)
Dziewczyny czy Wy ten ovitrelle trzymacie w lodowce???bizona lubi tę wiadomość
-
U nas też nie ma przyczyny. Mąż wyniki ma dobre, ja dobre więc nie wiadomo czemu z tej miłości jeszcze dzieci nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 22:03
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
właśnie mam zamiar się wybrać na laparoskopie, u mnie też wskazań nie ma, nigdy nie boli mnie brzuch nawet w czasie @, i w ogóle nie mam niepokojących objawów, powiedziałam mężowi by mi załatwił skierowanie od jednego ze swoich klientów lekarzy
Vaina czy coś zrobili z tą endometrioza I stopnia? -
Kurczę, mi gin odradzał laparoskopię ;/ Mówił, że ryzyko uszkodzenia jajowodu jest spore i że robi się ten zabieg tylko w określonych przypadkach.I chyba przed zabiegiem podpisuje się zgodę na usunięcie obu jeśli coś poszłoby nie tak.04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Cześć dziewczyny,
pisałyście wcześnie o szukaniu przyczyn niepowodzeń, powiem Wam ze swojego doświadczenia, że jak nam się udało zajść w ciążę, to pytałam o to lekarza. Jak to się dzieje, że się udaje, a czasem nie. Usłyszałam, że do końca nie jesteśmy w stanie wszystkiego sprawdzić, a działanie organizmu jest złożone. Poza tym "do tanga trzeba dwojga", czyli dwa organizmu muszą w dobrym momencie się spotkać, wszystko musi zaskoczyć. Kiedyś ludzie szybciej zachodzili w ciąże, ale zdaniem lekarzy żyjemy w stresie, jemy chemię, pęd, zmęczenie, gonitwa - że to też ma wpływ na płodność.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Cześć Dziewczyny :*
Jestem szczęśliwą (jeszcze) ciężarówką z lipcowego IUI.
Przyszłam Wam zostawić ogrom fluidow!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&**********************%%%%%%%%%%%%%%%%%%$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki!!!bizona, bajka_, Stelka_mis, Kaśka28 lubią tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
nick nieaktualny
Dziewczyny- nie mam jeszcze miesiączki.
Powinna byc wczoraj i nic, co chwilę chodzę sprawdzać...
Rano robiłam test- negatywny.
Objawy mam tylko takie że od wczoraj co chwilę czuję że dosłownie zaraz dostanę @ a poźniej to uczucie znika. I tak co jakiś czas...
Na 23 umówiłam sie do lekarza bo jak @ przyjdzie to ten cykl bedzie stymulowany a jesli jakim cudem by nie przyszła to recepta na clexane.
Wiem, że dzieczyny sprawdzają szyjke macicy ale ja komletnie się na tym nie znam...
Przeryczałam już piątek więc drugi raz chyba płakać nie będę- choć nie wiem dlaczego organizm płata mi takiego figla Nawet mnie cycki nie bolą!
Mkl, ja laparo nie miałam ale lekarz przed in vitro zrobi mi histeroskopie -
Hej dziewczyny. Proszę o radę
Dziś byłam u lekarza.13 dzień naturalnego cyklu. Spisałam bo na straty ze względu na święta i fakt, że nie brałam clo. A gry dziś pecherzyk 16 mm i to po droznej stronie. Lekarz proponuje zastrzyk na pęknięcie w sobotę o 22 i poniedziałek wielkanocny o godz. 8:00 inseminacja.co myślicie? To nie będzie za późno? To nasza piąta inseminacja. Piersza była udana, ale poronilam.Marysia
36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.
-
monika9966 wrote:Dziewczyny- nie mam jeszcze miesiączki.
Powinna byc wczoraj i nic, co chwilę chodzę sprawdzać...
Rano robiłam test- negatywny.
Objawy mam tylko takie że od wczoraj co chwilę czuję że dosłownie zaraz dostanę @ a poźniej to uczucie znika. I tak co jakiś czas...
Na 23 umówiłam sie do lekarza bo jak @ przyjdzie to ten cykl bedzie stymulowany a jesli jakim cudem by nie przyszła to recepta na clexane.
Wiem, że dzieczyny sprawdzają szyjke macicy ale ja komletnie się na tym nie znam...
Przeryczałam już piątek więc drugi raz chyba płakać nie będę- choć nie wiem dlaczego organizm płata mi takiego figla Nawet mnie cycki nie bolą!
Mkl, ja laparo nie miałam ale lekarz przed in vitro zrobi mi histeroskopie
Monika, brałaś duphaston? Który masz dzień cyklu?Ginka
-
J82 wrote:Hej dziewczyny. Proszę o radę
Dziś byłam u lekarza.13 dzień naturalnego cyklu. Spisałam bo na straty ze względu na święta i fakt, że nie brałam clo. A gry dziś pecherzyk 16 mm i to po droznej stronie. Lekarz proponuje zastrzyk na pęknięcie w sobotę o 22 i poniedziałek wielkanocny o godz. 8:00 inseminacja.co myślicie? To nie będzie za późno? To nasza piąta inseminacja. Piersza była udana, ale poronilam.
Ja przy ostatniej inseminacji pęcherzyk 16 mm miałam w poniedziałek, we wtorek o 22 dostałam zastrzyk, a w czwartek była inseminacja. Niestety iui nieudana. trudno powiedzieć czy to nie za późno,Ginka
-
Ginka wrote:Ja przy ostatniej inseminacji pęcherzyk 16 mm miałam w poniedziałek, we wtorek o 22 dostałam zastrzyk, a w czwartek była inseminacja. Niestety iui nieudana. trudno powiedzieć czy to nie za późno,
Bije się z myślami. Poprzednie inseminacja byly we wcześniejszych dniach cyklu, ale to efekt działania clo. Dodam że udana inseminacja była na peknietym pecherzykuMarysia
36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.
-
nick nieaktualny