X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie dzisiaj przeczytalam w gazecie wiadomosc, ze napro ma ruszyc w lipcu, wkrotce maja opublikowac jakis program rzadowy, oby bylo w tym cos sensownego...

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl, dziekuję za trzymanie kciuków. Miesiączka zrobiła sobie ze mnie jaja i w końcu dziś się pojawiła. Mam więc recepte na lamette i w 3 dc zaczynam stymulację. Pierwsza iui na cyklu stymulowanym i zarazem ostatnia...

Vaina, Mkl, może wam @ zrobi niespodzianke i nie przyjdzie :)

bajaka, nie rób takie błędu i nie testuj tak wczesnie niz ja :) Czekamy na Twoje wieści

Galina, niestety smutna prawda z finansowaniem in vitro. Kogo nie stać to albo bierze dodatkowy problem finansowy na głowę albo jest skazany na nieposiadanie dzieci. Smutne to i niesprawiedliwe!!!!

Olencja jeśli mogę zapytać Ty nie podchodzisz do IVf ze względów poglądowych?

• olencja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    no wlasnie dzisiaj przeczytalam w gazecie wiadomosc, ze napro ma ruszyc w lipcu, wkrotce maja opublikowac jakis program rzadowy, oby bylo w tym cos sensownego...
    no mogliby dac ludziom wybor po prostu

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Mkl, dziekuję za trzymanie kciuków. Miesiączka zrobiła sobie ze mnie jaja i w końcu dziś się pojawiła. Mam więc recepte na lamette i w 3 dc zaczynam stymulację. Pierwsza iui na cyklu stymulowanym i zarazem ostatnia...

Vaina, Mkl, może wam @ zrobi niespodzianke i nie przyjdzie :)

bajaka, nie rób takie błędu i nie testuj tak wczesnie niz ja :) Czekamy na Twoje wieści

Galina, niestety smutna prawda z finansowaniem in vitro. Kogo nie stać to albo bierze dodatkowy problem finansowy na głowę albo jest skazany na nieposiadanie dzieci. Smutne to i niesprawiedliwe!!!!

Olencja jeśli mogę zapytać Ty nie podchodzisz do IVf ze względów poglądowych?
    niee, finansowych, jak beda finansowac napro- ide do napro, jak ivf- ide na ivf

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, trzymam kciuki żebyś nie musiała korzystać ani z jednej ani z drugiej metody. Ja pomimo tego że wierzę w IUI- trzeba mieć do tego dużo cierpliwości. Moja się powoli kończy.

Dziewczyny, stymulację zaczynam w 3 dc ( lametta ) ale powinnam rano czy wieczorem? nie dopytałam lekarza a może to być chyba istotne....

• Ginka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Olencja, trzymam kciuki żebyś nie musiała korzystać ani z jednej ani z drugiej metody. Ja pomimo tego że wierzę w IUI- trzeba mieć do tego dużo cierpliwości. Moja się powoli kończy.

Dziewczyny, stymulację zaczynam w 3 dc ( lametta ) ale powinnam rano czy wieczorem? nie dopytałam lekarza a może to być chyba istotne....

Ja jak pytałam to dowiedziałam się, że rao mam brać, a jeśli z jakiś przyczyn rano nie mogę to może być o innej porze ale, w kolejne dni o tej samej brać co pierwszą dawkę

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• olencja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:

heh dzieki:) ja czuje ze dzieci nie sa mi pisane

bralam lamete wieczorem

u5cvp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zgłaszam miesiączkę....7 kwietnia jadę na 4 IUI...i raczej będzie to ostatnie, chyba że mój mąż zdecyduje inaczej...troszkę już szkoda mi pieniędzy przyznam szczerze.

To będzie moje pierwsze IUI stymulowane, mam brać CLO od 3-7dnia cyklu...i będę wcinać orzechy żeby mi się endometrium nie schrzaniło

Czy będę jakoś odczuwać CLO?? Jakieś skutki uboczne??

Mnie najbardziej wkurza, że w Polsce zapładniają tylko 6 komórek:/ nie dość że muszę za in vitro płacić to jeszcze są ograniczenia, wydajesz 12 tyś i jeszcze Ci kłody rzucają

Zazdroszczę dziewczynom co podchodziły za darmo i to jeszcze z trzy razy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 13:14

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce in vitro ICSI, są większe szanse niż zwykłe in vitro:

1. Nadzór nad przebiegiem stymulacji, pobranie komórek jajowych w znieczuleniu ogólnym dożylnym- 2tyś
    2. Procedury laboratoryjne: mikroiniekcja plemnika do komórki jajowej (ICSI), Assisted Hatching (AH) obserwację rozwoju zarodków do trzeciej lub piątej doby tzw. stadium blastocysty lub ciągłe monitorowanie zarodków (PrimoVision), IVF-IMSI- 5600zł
    3. Embriotransfer - przeniesienie zarodka/zarodków do macicy- 1400zł

Zwykłe in vitro to tam gdzie koszt jest 5600zł to 3800zł

Więc suma: 9tyś ( nie wiem jak z lekami)
    Zwykłe in vitro- 7200zł

f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak patrzę że w Warszawie w novum in vitro ICSI to koszt 7520zł...kurde to w sumie spora różnica niż u mnie w Gdyni

f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina IMSI to taka cena to naprawdę tanio..

f2w3rjjge8qi32en.png

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 6 kom zasłaniają w 3 procedurze.
    Wcześniej mroza kom jajowe. Ponoć później one też się fajnie zapladaniaja, jesli ktoś ma 20 dojrzałych kom może mrozic. Wiadomo nawet jak 1 przetrwa później po rozmrozeniu.

Mkl przykro mi...ale juz za chwilkę Twoja kolejna iui. Połowa kwietnia będziesz juz czekać na tescik :-)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl ptzykro mi ;(

Dla porównania u mnie ceny wygladają następująco - Poznań, klinika na polnej:

Zapłodnienie pozaustrojowe IVF/ICSI 7 510,00
    2 Zapłodnienie pozaustrojowe IVF/ICSI bez transferu przechowywanych [rozmrożonych] zarodków 6 390,00
    3 Zwrot za niewykonany transfer 1 120,00
    4 Transfer rozmnożonych zarodków [każdorazowo] 1 300,00
    5 Przechowywanie zamrożonych zarodków [każdy następny rok] 400,00
    6 Wykorzystanie [przygotowanie] nasienia dawcy do IVF/ICSI 230,00

• mkl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka napisz mi proszę ile wizyt miałaś w procedurze in vitro? Myślę żeby robić w Warszawie te in vitro jak coś ale nie wiem jak to logistycznie wygląda..

f2w3rjjge8qi32en.png

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny sa rozne jak różne renomy klinik.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Lunka napisz mi proszę ile wizyt miałaś w procedurze in vitro? Myślę żeby robić w Warszawie te in vitro jak coś ale nie wiem jak to logistycznie wygląda..
    Tylko przed miesiaczka i potem jedna w trakcie stymulacji.

iv09i09katk65tr1.png
  • Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl - przykro mi, naprawdę :( Co do clo, ja miałam dwa cykle z nim - w pierwszym budziłam się w nocy, cała rozpalona, w dzień też mi się zdarzały uderzenia gorąca - dopiero jak przeczytałam na wątku clo, że tak może być, to skojarzyłam fakty :P Przy drugim cyklu - może raz mi się coś takiego zdarzyło, nie wiem, czy to kwestia przyzwyczajenia organizmu czy jego stanu w ogóle. No i po owulacji miałam dużo śluzo, co podobno związane jest ze wcześniejszą stymulacją, przy czym ja do clo miałam jeszcze fostimon.

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po 2 iui .Olencja proszę o wpisanie na listę:-)
    A było tak: endo 13 mm, większy pęcherzyk pęknięty ale jeszcze bez ciałka żółtego a drugi zaczął się zapadać.Lekarz był zadowolony- zobaczymy co wyjdzie za dwa tygodnie... I tak wzięłam receptę na clo i fostimon;-) Na wszelki wypadek! Teraz tylko luyeina dopochwowo 3xdziennie-uwielbiam ją:-D

• olencja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okie,wpisywam

u5cvp2.png
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja a bizona też ma chyba dopiero dzisiaj i to jakoś wieczorem czy mi dię wydaje...:O

zonaboba lubi tę wiadomość

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ