INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia M, byłam taka głupia ( nie pierwszy raz zresztą ) że bete zrobiłam już w piatek( 10 dni po IUI ). Oczywiście była negatywna.
O 23 mam wizytę i zobaczymy co dr powie.
Chciałabym żeby @ juz nie przyszła choć pod kątem objawów- poprzednia IUI bardziej wskazywałaby na ciążę niż obecna.
Jutro rano jak będę w pracy to sprwadzę betę raz jeszcze o ile nic się do jutra nie wydarzy. -
nick nieaktualny
-
Ania M różnie to bywa, u niektórych wyraźnie spada już kilka dni przed @, u innych w dzień @ a widziałam nawet wykres w którym temp nie spadła a @ i tak się pojawiła temp spadła dopiero później. Każda jest inna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 07:37
-
Hej hej
Dzis nasza pierwsza IUI juz sie doczekać nie mogę
Stresu nie ma, bo mam przeczucie ze sie nie uda (jestem pesymistka) ..najgorsze bedzie czekanie do testowania..Dam Wam znac wieczorem na jakich pecherzykach mialam. Trzymajcie kciuki;)Opium, zonaboba lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Hej hej
Dzis nasza pierwsza IUI juz sie doczekać nie mogę
Stresu nie ma, bo mam przeczucie ze sie nie uda (jestem pesymistka) ..najgorsze bedzie czekanie do testowania..Dam Wam znac wieczorem na jakich pecherzykach mialam. Trzymajcie kciuki;)
Trzymam kciuki! Powodzenia
daj znać
bizona lubi tę wiadomość
Ginka
-
U mnie chyba dupa zrobilam test 3 dni przed spodziewana @. Jedna tłusta krecha. Chce mi sie ryczeć ale nie rycze. Nie spodziewam się innego wyniku testu w poniedziałek więc szykuje się na kolejną IUI. Prawdopodobnie w maju bo kwiecień w moją owulacje mam szkolenie z Warszawie - też sobie termin wymyślili...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:54
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
olencja wrote:bajka toc u Ciebie ledwo tydzien minal, nie panikuj!!
Trzymam dziewczyny kciuki za Was!bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Hej kochane, sciskam wszystkie, ktore juz wiedza, ze z marcowej inseminacji nic nie wyszlo i bez tej nadziei beda spedzac Swieta.
Za reszte trzymam kciuki, i jako rzecze Olencja "bez paniki".
U nas w miedzyczasie byla wizyta u lekarza i decyzja, ze kwietniowa inseminacja jest ostatnia, potem ruszamy z dlugim protokolem do invitro, najpierw ok. 1 miesiac antyki, az dostane zgode na invitro z ubezpieczenia, potem doktor rozpisze dalsze leki.
Jako alternatywe doktor proponowala stymulacje do inseminacji lekami tymi samymi co do invitro.Opium lubi tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Vaina wrote:Zaciekawiłaś mnie z tą zgodą z ubezpieczenia. To jakieś specjalne ubezpieczenia masz? Pytam bo sama mam jakieś i po 3 nieudanej IUI zaczynamy z in vitro
lecze sie w Belgii, tutaj sa inne procedury i invitro co do zasady, jezeli jest uzasadnienie medyczne, jest czesciowo refundowane, ale najpierw trzeba dostac zgode (no i sa oczywiscie jakies limity)
ale moze warto zglebic temat i istnieje w polsce jakies prywatne ubezpieczenie zdrowotne, z ktorego mozna pokrywac koszty invitro?
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
zwazywszy na polskie warunki, brak dofinansowania dla wielu par oznacza de facto zabronienie in vitro;
dla wielu wyjsciem jest wziecie pozyczki i wtedy nie dosc ze zmagaja sie z problemem bezplodnosci, ktory obciaza psychicznie, to maja dodatkowy ciezar finansowy
a nawet jesli juz uzbieraja na to invitro, pozycza itd., to i tak mozna zaplodnic zaledwie 6 komorek jajowych, co znacznie zmniejsza mozliwosc mrozenia zarodkow i wykorzystywania ich w tanszej juz procedurze transferu rozmrozonych zarodkowWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 11:55
Opium, zonaboba lubią tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017