INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie znam, podobno na mój wiek mam bardzo dobre wyniki łącznie z AMH, endometrium i śluz idealne, mąż ma wyniki w dolnej granicy normy (ilość była kiedyś trochę poniżej ale jest lepiej), ale zawsze to norma. Zdrowo się odżywiamy, jesteśmy szczupli, nie pijemy alkoholu, nie palimy (od zawsze), mąż nawet kawy i herbaty nie pije tylko wodę (tak lubi nie z powodu starań:)i ćwiczy. Ja nie ćwiczę ale w pracy jestem w ruchu i od tego roku prowadzę coś w stylu zajęć ruchowych.
Wolałabym znać wroga...Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
ja po świętach idę na ta przeciwciała przeciwplemnikowe zobaczymy jak to będzie...z jednej strony chciałabym znać przyczynę ale z drugiej zostały same najgorsze niewiadome trudne do wyleczenia, wolałabym mieć jakiś hormon nie taki albo coś...
-
Olencja tak jest dlatego pewnych rzeczy nie ma sensu badać, ja jeszcze tak się na tym nie znam. Ale też my wszyscy jako populacja mamy różne wady i pomimo nich większość kobiet w ciążę zachodzi . To jak z EEG gdyby przebadać wszystkich to okazałoby się, że wiele osób ma nieprawidłowy zapis ale nie ma objawów, podobnie jest z alergią ( w mojej działce było kiedyś modne i dalej jest robienie tych drogich badań alergenów które zaleca napro, okazało się jednak że rzadko dieta dawała jakiekolwiek efekty, badania za każdym razem wykazywały inne alergeny a ograniczenie produktów powodowało uczulenie na te dotąd obojętne) i witaminą D (generalnie większość ma niedobór i co i nic). Może to są też przyczyny ale pewnie nie główne, może to się dzieje na jakiejś krzyżowej zasadzie i głowa (myślenie) też pewnie tu odgrywa znaczącą rolę. Idę do pracy trzeba jakoś zarobić na to in vitro:)Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
Olencja nie, nie biorę, ale poczytam i może dołączę do mojego worka leków nie leków:)Novum od września 2015
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
-
Mi lekarz powiedział ze praktycznie kazdy doczeka się dziecka. Ze nawet przy slabych kom jaj i nasieniu w koncu trafi się dobry zarodek. Dlatego my się nie poddamy
Wczoraj byłam u dr. Mowi ze u nas nie ma nic tak naprawdę mocno nie tak. Fragmentacja podwyższona. Nasienia lekko pon normy. No ale to nawet na iui warunki idealne.
Ustaliliśmy juz wczoraj stymulacje jaka będzie.plan wizyt. Ile jajek byśmy chcieli. I ze jak niezależny dr nie z kliniki da mi zaświadczenie o wskazaniu do zapłodnienia wszystkich kom jaj to zapłodnia wszystkie. Co by dla nas Bylo super. -
Witajcie dziewczyny, chciałabym się Was trochę doradzić, bo nie powiem, martwię się trochę
W zeszłym miesiącu byłam stymulowana clo, niestety, w 10 dc lekarz stwierdził torbiel 37mm. Nie dał mi pregnylu, w ogóle nic nie zalecił. Olał mnie. Torbiel pękła jakieś 4 dni przed miesiączką (do tego wszystkiego okres dostałam 5 dni wcześniej, a i tak mam mega krótkie cykle). Ból był niesamowity, wyłam i zwijałam się z bólu. Jak sobie to przypomne, to mnie przechodzą ciarki. W bieżącym cyklu znowu byłam na usg w 10 dc, a tam nic, zero, jakieś mikropęcherzyki, płyn po pękniętej torbieli i do tego endo 4,8 mmm. No porażka. Owulację mam zazwyczaj 12 dc. Lekarz powiedział, że owulacji na pewno nie będę miała 12 dc, że może później coś wyrośnie i żebym przyszła do niego 15dc.Dziewczyny, czy taka bida z nędzą po pęknięciu torbieli to normalne? Ja już spać nie mogę, tak się martwię
No i nie wiem, czy iść do lekarza na to powtórne usg, bo coś mnie brzuch zaczyna boleć tak, jak przed okresem, do tego śluz niepłodny (dzisiaj 12 dc, no tragedia! czuję się, jakbym za parę dni miała dostać okres). USG u mojego lekarza 150zł. Dodam jeszcze, że przygotowywaliśmy się do inseminacji, w zeszłym cyklu dupa przez torbiel, w tym dupa, bo nie ma pęcherzyków. Mąż ma słabe nasienie, umiemy poprawić wyniki na jakieś dwa miesiące, później znowu jest kiepskie, na poprawę będziemy musieli teraz czekać jakieś 5 miesiący. Zła jestem jak nie wiem co, mieliśmy teraz szansę na dziecko, a lekarz spie....olił 2 moje cykle.
-
Marta
Nie pomoge niestety.
Torbiel u mnie kiedy była sama sie wchlonela.
Nie pekla nigdy.
Musisz zdac się na lekarza...
Wydaje się ze taka sytuacja nie powinna mieć wpływu na cykl następny ani na endo ani na nic.
Kurcze no..wiem ze jest Ci przykro...cykl szybko zleci. Oby w nast było juz w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 12:30
-
Lunk_a wrote:Marta
Nie pomoge niestety.
Torbiel u mnie kiedy była sama sie wchlonela.
Nie pekla nigdy.
Musisz zdac się na lekarza...
-
Marta - może skonsultuj to u kogoś innego? Ogólnie wydaje mi się, że chodzenie do lekarza, do którego nie masz zaufania czy pewności, tylko niepotrzebnie Cię stresuje. Też raz zmieniłam lekarza, bo mnie babka denerwowała i wydawało mi się, że kasę wyciąga, a w niczym nie pomaga ;/04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Ania_84 wrote:Mkl przykro mi
Bizona jesli w posewie nic nie wyjdzie to raczej spokojnie
Paleczki Doderlein - topałeczki kwasu mlekowe i to ze jest ich sporo to raczej dobrze bo chronia przed infekcja u mnie wogóle ich nie było no i wyszła ecoli
Z pochwy:
Wyniki badania wychodowano flore fizjologiczna pochwy
Trichomonas vaginalis nie wyhodowano
Obecnosc grzybow nie wyhodowano
Wymaz z szyjki
Wyniki badania wyhodowano flore fizjologiczna
Obecnosc grzybow nie wyhodowano
Czy tzn ze lekwrz moze zgodzic sie na IUI? Aaaa troche sie ucieszylam ale nie wiem czy nie na marne;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
MKL tak mi przykro
U mnie tez nie ma przyczyny... -
No dziewczyny, warto było się kłuć fostimonem! Wróciłam z kliniki i tak: 11 dc endo 11 mm; pęcherzyk dominujący 20 mm i dwa mniejsze 17 i 15 .Wieczorem pregnyl 10tyś. j. i w piątek na 9 do kliniki.
W końcu dobre wieści chociaż mąż stwierdził że dobre będą jak będę w ciąży.Ale ja się już cieszę że możemy w ogóle podejść do inseminacji:-Dbizona, Opium, Kaśka28 lubią tę wiadomość