INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
monika9966 wrote:Ja dziś druga tabletka na stymulację (4 dc), jutro dzwonię do lekarza ale napiszcie mi proszę kiedy zazwyczaj wizyta aby sprawdzić jak się jajka mają?
Monika, ja zazwyczaj idę 9/10 dc, w moim przypadku CLO bardzo przyspiesza owulację, inseminację robię zazwyczaj 12 dc;
myślę, że za pierwszym razem, kiedy nie wiesz jeszcze jak Twój organizm reaguje na stymulację, lepiej podejść wcześniej
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
olencja moj maz tez nie jet wylewny...wrecz zamkniety ale jak nim potrzasne od czasu do cau to nastawia sie na tory:D tez czasami mam dosc i wydaje mi sie ze o nasz zwiazek walcze tylko ja no ale po burzy zawsze wychodzi slonce!!! nie wiem moze to wiosna mnie tak pozytywie nastraja:D BEDZIE DOBRZE!!!Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
jest jest jest!!!! @ przyszla wiec laparoskopia sie odbedzie!!! :D:D:D bedzie wszytko jasne:D:D:D a potem (bo wierze ze bedzie suuuuper wszytko) IUI. sama mozliwosc prob mnie pozytywnie nastraja:D aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalllllleeeeeeeee fajneieeeeeeDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny,
Z jakim nastawieniem podchodziłyście do iui ? u mnie za ok 2 tyg pierwsze podejście a psychika szaleje, raz mysle ze sie nie uda raz ze sie uda a jeszcze innego dnia jest mi obojętne, im bliżej tym gorzejniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Hej Marylka, przykro mi Jakie masz plany, podchodzisz kolejny raz?
Asia - chyba każda z nas przy pierwszym podejściu szaleje i wierzy, ze to bedzie w końcu to... Najlepiej spróbować podejść na spokojnie i miec tez jakiś plan - ile razy podejście w razie niepowodzenia, czy jeszcze jakies badania do zrobienia, ziółka do wypicia;) ja teraz będę podchodzić 3 raz i to oczywiście smutne, ale tez lepiej to znoszę
Olencja, rozumiem potrzebę odpoczynku. Może sie narażę, ale bądź wyrozumiała dla męża - kiedy pracowałam po 10- 12 godz. to ostatnia rzeczą po przyjściu do domu był dla mnie seks ;p zjeść, wykapać sie i spac :p To niestety nie jest życie, także jesli jest możliwość zmiany pracy, to chyba warto spróbować, przy czym chyba lepiej, żeby to maz sam podjął decyzje - naciskanie i suszenie głowy może pogłębić problem. U mnie to było w druga stronę - jak mnie facet przyciskał, żebym cos zmieniła, to ja sie jezylam, ze to moje życie, moje ambicje i ze dam radę itd. W końcu mi odpuścił, ale tez przestał chcieć słuchać narzekania, proponował za to wspólne spędzanie czasu- i do mnie dotarło. Jesli kochasz - walcz, może być sposobem04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
nick nieaktualny
-
Ania M wrote:Chyba dolacze do listy marcowych zonkow, bo dzis od rana bol brzucha, mimo ze @ wypada doperio w weekend....
Aniu kiedy masz robić betę?Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
asiak1985 wrote:hej dziewczyny,
Z jakim nastawieniem podchodziłyście do iui ? u mnie za ok 2 tyg pierwsze podejście a psychika szaleje, raz mysle ze sie nie uda raz ze sie uda a jeszcze innego dnia jest mi obojętne, im bliżej tym gorzejDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
asiak1985 wrote:hej dziewczyny,
Z jakim nastawieniem podchodziłyście do iui ? u mnie za ok 2 tyg pierwsze podejście a psychika szaleje, raz mysle ze sie nie uda raz ze sie uda a jeszcze innego dnia jest mi obojętne, im bliżej tym gorzej -
A no tak to-mialam niskie dawki lekow. Mało pęcherzyków. Wiec dr zarzadzil cykl przerwy od stymulacji, nie więcej. Wczoraj ze mna rozmawial. Powiedział ze jak na wizycie teraz w 9dc okaze sie ze bede miała owulacje, jajniki wygladaja ok i endometrium jest ladne zrobimy iui jak chcę. A ja chcę jasne że chce:) w pon się dowiem:-) wszystko zalezy czy jajniki będą ładnie pracować w tym cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 11:10
Opium, bajka_ lubią tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:A no tak to-mialam niskie dawki lekow. Mało pęcherzyków. Wiec dr zarzadzil cykl przerwy od stymulacji, nie więcej. Wczoraj ze mna rozmawial. Powiedział ze jak na wizycie teraz w 9dc okaze sie ze bede miała owulacje, jajniki wygladaja ok i endometrium jest ladne zrobimy iui jak chcę. A ja chcę jasne że chce:) w pon się dowiem:-) wszystko zalezy czy jajniki będą ładnie pracować w tym cyklu.
Chwalić doktora!
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Lunk_a wrote:A no tak to-mialam niskie dawki lekow. Mało pęcherzyków. Wiec dr zarzadzil cykl przerwy od stymulacji, nie więcej. Wczoraj ze mna rozmawial. Powiedział ze jak na wizycie teraz w 9dc okaze sie ze bede miała owulacje, jajniki wygladaja ok i endometrium jest ladne zrobimy iui jak chcę. A ja chcę jasne że chce:) w pon się dowiem:-) wszystko zalezy czy jajniki będą ładnie pracować w tym cyklu.
No to fajnie A kiedy masz 9 dc?
Ja mam dziś 12 dc i idę sprawdzić co tam słychaćGinka