INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka, tak mi przykro
-
Ja dzis bylam u lekarza sprawdzic czy popekaly pecherzyki. J3st ok popekaly. Od dzis duphaston i mam 11.04 zatestowac..jak bedzie pozytyw to mam dzwonic do kli iki a jak negatyw mam sie zglosic do lekarza miedzy 2-4 dc na wizyte zeby podejzec czy nie porobily sie torbiele i zaczac od nowa przygotowania do iui.
Troche tego nie kumam..skoro widac na usg ze pecherzyki pekly, to z czego niby te torbiele maja sie porobic? Ale w sumie co ja tam sie znam;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Bajka bardzo mi przykro
Bizona mi dr powiedziała ze miedzy 2-4 dc zwsze ale do ogolnej oceny jak złuszczyło sie enodometrium czy czasem nie utwrzyły sie jakies torbielki oni chyba tak ogolnie zawsze mówia
skoro wszytskie pekły to spokojniebizona lubi tę wiadomość
-
Aaaa to ok:) no dobra..to teraz pozostaje tylko czekac na testowanie..znienawidzony czas;) dluzy sie niemiłosiernie..no ale ok, na te dwie kreski moge troche poczekac;)
Ania_84 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Lunk_a wrote:Cześć Ania. Kiedy iui?
-
Lunk_a wrote:Kwiecień juz!
ale zobaczymy czy bakterie poszły won
i czy uzupeniły sie pałeczki kwasu mlekowego jak tak to mozemy działac
póki co studiujemy z męzem lektury o dawstwie -
Lunk_a wrote:Ale to kwiecień czyli tuz tuz
Myślę ze bakteria będzie usunięta. Bądź dobrej myśli:-)
jakos jestem dziwnie spokojna -
Kochane wszystko wskazuje na to, że w kolejnym cyklu będzie pierwsze podejście do AID... jajowody drożne... tylko jutro usg tej diabelnej tarczycy.. z wyników wyszła lekka nadczynność:
TSH -0,299 (0,55-4,0)
ft4 - 23,20 (11,5-22,70)
ft3 - 6,48 (3,5-6,5)
atpo - w normie
atg -11, 20 ((((((((((((((( 0-4,11)
Na skierowaniu na usg mam podejrzenie HASHIMOTO
Czy z takimi wynikami klinika mnie dopuści do inseminacji?? Wszędzie piszą, że niedoczynność jest gorsza dla płodności..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:48
niedoświadczona 32 -
Ania_84 wrote:tez tak myśle ale jak jeszcze cos wyjdzie to płakac nie bede
jakos jestem dziwnie spokojna
O temacie się mysli a jak! Ale na spokojnie.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Zależy często chca najpierw doprowadzić tarczyce zeby była pod kontrola ale to zależy od lekarza
Moja dr powiedziala ze nie dopuści mnie do iui jesli tarczyca nie bedzie unormowana -
niedoświadczona 32 wrote:Kochane wszystko wskazuje na to, że w kolejnym cyklu będzie pierwsze podejście do AID... jajowody drożne... tylko jutro usg tej diabelnej tarczycy.. z wyników wyszła lekka nadczynność:
TSH -0,299 (0,55-4,0)
ft4 - 23,20 (11,5-22,70)
ft3 - 6,48 (3,5-6,5)
atpo - w normie
atg -11, 20 ((((((((((((((( 0-4,11)
Na skierowaniu na usg mam podejrzenie HASHIMOTO
Czy z takimi wynikami klinika mnie dopuści do inseminacji?? Wszędzie piszą, że niedoczynność jest gorsza dla płodności..
A czy do iui wymagają badań tarczycy?
Tak czy inaczej ja bym poszla na Twoim mcun do endokrynologa. Nadczynność prowadzi do poronien. A hashimoto tylko na początku choroby jest w fazie nadczynności. Później tarczyca jest niedoczynna a to juz może znaczyć problem z zajściem w ciążę.
Poza tym pciala-encorton sie kłania bo bez niego może być ciężko.
Ja bym szla do endo i dopytala o to wszystko co Cię nurtuje.
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:I ja jestem spokojna. Będzie co ma być. Nerwy raczej nic nie zmienia ;-
O temacie się mysli a jak! Ale na spokojnie.
Mysle ze dobrze ze podekdzuecue fp iui w przerwie -
Hej dziewczyny. Podczytuje chociaz juz malo sie udzielam. Podeszlismy do 2 IUI 16.03. Niestety dzis dostalam @.coraz trudniej..kwiecien sobie odpuszczamy,w maju 3 i prawdopodobnie ostatnie podejscie. Kiedys musi sie udac.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży