INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka, tak mi przykro
-
Ja dzis bylam u lekarza sprawdzic czy popekaly pecherzyki. J3st ok popekaly. Od dzis duphaston i mam 11.04 zatestowac..jak bedzie pozytyw to mam dzwonic do kli iki a jak negatyw mam sie zglosic do lekarza miedzy 2-4 dc na wizyte zeby podejzec czy nie porobily sie torbiele i zaczac od nowa przygotowania do iui.
Troche tego nie kumam..skoro widac na usg ze pecherzyki pekly, to z czego niby te torbiele maja sie porobic? Ale w sumie co ja tam sie znam;)

9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!
Dziewczynka i chlopiec 
-
Bajka bardzo mi przykro

Bizona mi dr powiedziała ze miedzy 2-4 dc zwsze ale do ogolnej oceny jak złuszczyło sie enodometrium czy czasem nie utwrzyły sie jakies torbielki oni chyba tak ogolnie zawsze mówia
skoro wszytskie pekły to spokojnie
bizona lubi tę wiadomość
-
Aaaa to ok:) no dobra..to teraz pozostaje tylko czekac na testowanie..znienawidzony czas;) dluzy sie niemiłosiernie..no ale ok, na te dwie kreski moge troche poczekac;)
Ania_84 lubi tę wiadomość

9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!
Dziewczynka i chlopiec 
-
teraz lecze tą przekleęta ecoli .. w poniedziałek powtórny posiew jak bedzie ok to chyba kwecienLunk_a wrote:Cześć Ania. Kiedy iui?

-
noo ale raczejj końcowka mysle ze wizyta 2-4 dc wypadnie 8 kwietniaLunk_a wrote:Kwiecień juz!

a pod koniec miesiaca IUI 
ale zobaczymy czy bakterie poszły won
i czy uzupeniły sie pałeczki kwasu mlekowego jak tak to mozemy działac
póki co studiujemy z męzem lektury o dawstwie
-
tez tak myśle ale jak jeszcze cos wyjdzie to płakac nie bedeLunk_a wrote:Ale to kwiecień
czyli tuz tuz 
Myślę ze bakteria będzie usunięta. Bądź dobrej myśli:-)
jakos jestem dziwnie spokojna
-
Kochane wszystko wskazuje na to, że w kolejnym cyklu będzie pierwsze podejście do AID... jajowody drożne... tylko jutro usg tej diabelnej tarczycy.. z wyników wyszła lekka nadczynność:
TSH -0,299 (0,55-4,0)
ft4 - 23,20 (11,5-22,70)
ft3 - 6,48 (3,5-6,5)
atpo - w normie
atg -11, 20
((((((((((((((( 0-4,11)
Na skierowaniu na usg mam podejrzenie HASHIMOTO
Czy z takimi wynikami klinika mnie dopuści do inseminacji?? Wszędzie piszą, że niedoczynność jest gorsza dla płodności..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:48
niedoświadczona 32 -
I ja jestem spokojna. Będzie co ma być. Nerwy raczej nic nie zmienia ;-Ania_84 wrote:tez tak myśle ale jak jeszcze cos wyjdzie to płakac nie bede

jakos jestem dziwnie spokojna
O temacie się mysli a jak! Ale na spokojnie.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Zależy często chca najpierw doprowadzić tarczyce zeby była pod kontrola ale to zależy od lekarza
Moja dr powiedziala ze nie dopuści mnie do iui jesli tarczyca nie bedzie unormowana -
niedoświadczona 32 wrote:Kochane wszystko wskazuje na to, że w kolejnym cyklu będzie pierwsze podejście do AID... jajowody drożne... tylko jutro usg tej diabelnej tarczycy.. z wyników wyszła lekka nadczynność:
TSH -0,299 (0,55-4,0)
ft4 - 23,20 (11,5-22,70)
ft3 - 6,48 (3,5-6,5)
atpo - w normie
atg -11, 20
((((((((((((((( 0-4,11)
Na skierowaniu na usg mam podejrzenie HASHIMOTO
Czy z takimi wynikami klinika mnie dopuści do inseminacji?? Wszędzie piszą, że niedoczynność jest gorsza dla płodności..
A czy do iui wymagają badań tarczycy?
Tak czy inaczej ja bym poszla na Twoim mcun do endokrynologa. Nadczynność prowadzi do poronien. A hashimoto tylko na początku choroby jest w fazie nadczynności. Później tarczyca jest niedoczynna a to juz może znaczyć problem z zajściem w ciążę.
Poza tym pciala-encorton sie kłania bo bez niego może być ciężko.
Ja bym szla do endo i dopytala o to wszystko co Cię nurtuje.
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie teraz mamy czas dla siebie z mezem a pozniej okaze sieLunk_a wrote:I ja jestem spokojna. Będzie co ma być. Nerwy raczej nic nie zmienia ;-
O temacie się mysli a jak! Ale na spokojnie.
Mysle ze dobrze ze podekdzuecue fp iui w przerwie
-
Hej dziewczyny. Podczytuje chociaz juz malo sie udzielam. Podeszlismy do 2 IUI 16.03. Niestety dzis dostalam @.coraz trudniej..kwiecien sobie odpuszczamy,w maju 3 i prawdopodobnie ostatnie podejscie. Kiedys musi sie udac.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -

Obecnie 26 tydz ciąży