INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:A czy do iui wymagają badań tarczycy?
Tak czy inaczej ja bym poszla na Twoim mcun do endokrynologa. Nadczynność prowadzi do poronien. A hashimoto tylko na początku choroby jest w fazie nadczynności. Później tarczyca jest niedoczynna a to juz może znaczyć problem z zajściem w ciążę.
Poza tym pciala-encorton sie kłania bo bez niego może być ciężko.
Ja bym szla do endo i dopytala o to wszystko co Cię nurtuje.
DO endo pójdę zaraz po usg. Nie wymagają takich badań do AID.. ale u mnie w rodzinie dużo było chorych tarczyc i zrobiłam dla siebie.. co jakiś czas robię..zresztą rok temu TSH było 1,2 w najlepszej normie... może to faktycznie początek hasimoto.. Trochę się boję, że jak się nie przyznam to potem pożałuję.. z drugiej jednak strony nie mam objawów choroby.. cykle się wydłużyły kilka dni i nic więcej.
Dzięki za odpowiedź.niedoświadczona 32 -
Ja mialam tsh na poziomie 3-4,20 i brałam leki, by zbić. Wszystkie badania tarczycowe w normie ale lekarze mówili, że do rozrodu najlepiej około 1,5. I jak się udało, to było coś koło 1,2. Moja znajoma 4 lata starała się o ciążę, lekarz nie widział sensu, by badać tarczyce, w ciąży też nie zlecał. A miała wiele problemów z utrzynaniem jej, ale to był lekarz w mieście powiatowym, nie w klinice. Czasem samemu trzeba czytać, zgłębiać temat i męczyć lekarza o badania
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
KasicaLisica wrote:Ja mialam tsh na poziomie 3-4,20 i brałam leki, by zbić. Wszystkie badania tarczycowe w normie ale lekarze mówili, że do rozrodu najlepiej około 1,5. I jak się udało, to było coś koło 1,2. Moja znajoma 4 lata starała się o ciążę, lekarz nie widział sensu, by badać tarczyce, w ciąży też nie zlecał. A miała wiele problemów z utrzynaniem jej, ale to był lekarz w mieście powiatowym, nie w klinice. Czasem samemu trzeba czytać, zgłębiać temat i męczyć lekarza o badania
Ale u mnie jest nadczynność.. czyli niskie tsh - 0,299 więc nie mam co zbijać. O nadczynności mało piszą.. bo właśnie większość ma niedoczynność i wysoki tsh.niedoświadczona 32 -
Musisz mieć dobrego endokrynologa, najlepiej takiego, który ogarnie temat płodności. Nie masz bardzo złych wyników, myślę że pójdzie szybko14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Ja jak bylam na pierwszej wizycie startowej dostalam cala liste badan do wykonania w tym tez bylo tsh. Poniewaz lecze sie juz dluzszy czas u endo, lekarz zapisal sobie jakie biore leki i jakie dawki i zasugerowal, ze lepiej jak bym miala nizsze tsh, wtedy mialam w normie 2,5 ale lepiej jest miec kolo 1,5. Takze w moim przypadku dopuszczona zostalam do iui...nie wiem co by bylo, gdybym sie nie leczyla i miala wyzsze..pewnie najpierw musialabym zbic.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Tak dr Cz. Caly czas do niego chodze. A co?
na nastpenej wizycie juz mniej milo ale IUI mega -
Rozumiem Cie w 100% ale poki co jest ok i nie bede zmieniać lekarza..mi by musial ktos bardzo zalezc za skore zebym zmieniala..a poza tym ja dopiero zaczynam przygode z iui. Poki co wierze w mojego lekarza i mu ufam 100%
Ania_84 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bajka, tak mi przykro, ale nie poddawaj się, statystyki na 1. IUI sa dość marne...
ja się z Wami podzielę wypróbowanym sposobem na cienkie endometrium;
od drugiego cyklu na CLO było u mnie bardzo cienkie, 9dc zaledwie ok. 5 mm;
w zeszłym miesiącu wyczytałam, że bardzo dobry na poprawe ukrwienia macicy jest ruch, zwłaszcza jeśli budowa macicy jest nietypowa (mam tyłozgięcie);
ponieważ ja za bardzo ruszać się nie lubię, to postawiłam na jogę i spacery (ok. 5 km dziennie) i w tym cyklu w 9dc endometrium ma już 7,8 mm! (ilość orzechów, migdałów i wina bez zmian - tony i hektolitryWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:12
Ania_84, bajka_, Opium lubią tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
bizona wrote:Rozumiem Cie w 100% ale poki co jest ok i nie bede zmieniać lekarza..mi by musial ktos bardzo zalezc za skore zebym zmieniala..a poza tym ja dopiero zaczynam przygode z iui. Poki co wierze w mojego lekarza i mu ufam 100%
pozniej jak maz zapytałsie czy moze wejsc ze mna to powiedzał ze pewnie bo przeciez robimy nasze dziecko
generlanie milo go wpsominam
no i miał szczesliwa reke 1 IUI i zaskoczyło fakt na krótko aleee..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:16
bizona, bajka_, Opium lubią tę wiadomość
-
ja za to mam zawsze mega "puszyste" endo .. az dr jet zawsze zdziwiona ..ale to ma tez minusy czesto lubi sie nie zluszczyc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny