INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:A czy do iui wymagają badań tarczycy?
Tak czy inaczej ja bym poszla na Twoim mcun do endokrynologa. Nadczynność prowadzi do poronien. A hashimoto tylko na początku choroby jest w fazie nadczynności. Później tarczyca jest niedoczynna a to juz może znaczyć problem z zajściem w ciążę.
Poza tym pciala-encorton sie kłania bo bez niego może być ciężko.
Ja bym szla do endo i dopytala o to wszystko co Cię nurtuje.
DO endo pójdę zaraz po usg. Nie wymagają takich badań do AID.. ale u mnie w rodzinie dużo było chorych tarczyc i zrobiłam dla siebie.. co jakiś czas robię..zresztą rok temu TSH było 1,2 w najlepszej normie... może to faktycznie początek hasimoto.. Trochę się boję, że jak się nie przyznam to potem pożałuję.. z drugiej jednak strony nie mam objawów choroby.. cykle się wydłużyły kilka dni i nic więcej.
Dzięki za odpowiedź.niedoświadczona 32 -
Ja mialam tsh na poziomie 3-4,20 i brałam leki, by zbić. Wszystkie badania tarczycowe w normie ale lekarze mówili, że do rozrodu najlepiej około 1,5. I jak się udało, to było coś koło 1,2. Moja znajoma 4 lata starała się o ciążę, lekarz nie widział sensu, by badać tarczyce, w ciąży też nie zlecał. A miała wiele problemów z utrzynaniem jej, ale to był lekarz w mieście powiatowym, nie w klinice. Czasem samemu trzeba czytać, zgłębiać temat i męczyć lekarza o badania
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
KasicaLisica wrote:Ja mialam tsh na poziomie 3-4,20 i brałam leki, by zbić. Wszystkie badania tarczycowe w normie ale lekarze mówili, że do rozrodu najlepiej około 1,5. I jak się udało, to było coś koło 1,2. Moja znajoma 4 lata starała się o ciążę, lekarz nie widział sensu, by badać tarczyce, w ciąży też nie zlecał. A miała wiele problemów z utrzynaniem jej, ale to był lekarz w mieście powiatowym, nie w klinice. Czasem samemu trzeba czytać, zgłębiać temat i męczyć lekarza o badania
Ale u mnie jest nadczynność.. czyli niskie tsh - 0,299 więc nie mam co zbijać. O nadczynności mało piszą.. bo właśnie większość ma niedoczynność i wysoki tsh.niedoświadczona 32 -
Musisz mieć dobrego endokrynologa, najlepiej takiego, który ogarnie temat płodności. Nie masz bardzo złych wyników, myślę że pójdzie szybko14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Ja jak bylam na pierwszej wizycie startowej dostalam cala liste badan do wykonania w tym tez bylo tsh. Poniewaz lecze sie juz dluzszy czas u endo, lekarz zapisal sobie jakie biore leki i jakie dawki i zasugerowal, ze lepiej jak bym miala nizsze tsh, wtedy mialam w normie 2,5 ale lepiej jest miec kolo 1,5. Takze w moim przypadku dopuszczona zostalam do iui...nie wiem co by bylo, gdybym sie nie leczyla i miala wyzsze..pewnie najpierw musialabym zbic.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
bizona wrote:Tak dr Cz. Caly czas do niego chodze. A co?
i miło go wspominam z IUI
na nastpenej wizycie juz mniej milo ale IUI mega -
Rozumiem Cie w 100%
ale poki co jest ok i nie bede zmieniać lekarza..mi by musial ktos bardzo zalezc za skore zebym zmieniala..a poza tym ja dopiero zaczynam przygode z iui. Poki co wierze w mojego lekarza i mu ufam 100%
Ania_84 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
bajka, tak mi przykro, ale nie poddawaj się, statystyki na 1. IUI sa dość marne...
ja się z Wami podzielę wypróbowanym sposobem na cienkie endometrium;
od drugiego cyklu na CLO było u mnie bardzo cienkie, 9dc zaledwie ok. 5 mm;
w zeszłym miesiącu wyczytałam, że bardzo dobry na poprawe ukrwienia macicy jest ruch, zwłaszcza jeśli budowa macicy jest nietypowa (mam tyłozgięcie);
ponieważ ja za bardzo ruszać się nie lubię, to postawiłam na jogę i spacery (ok. 5 km dziennie) i w tym cyklu w 9dc endometrium ma już 7,8 mm! (ilość orzechów, migdałów i wina bez zmian - tony i hektolitryWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:12
Ania_84, bajka_, Opium lubią tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
bizona wrote:Rozumiem Cie w 100%
ale poki co jest ok i nie bede zmieniać lekarza..mi by musial ktos bardzo zalezc za skore zebym zmieniala..a poza tym ja dopiero zaczynam przygode z iui. Poki co wierze w mojego lekarza i mu ufam 100%
jeszcze raz wszytsko sprawdzał, badania, leki, czy moja dr dobrze dobrała dawce
pozniej jak maz zapytałsie czy moze wejsc ze mna to powiedzał ze pewnie bo przeciez robimy nasze dziecko
generlanie milo go wpsominam
no i miał szczesliwa reke 1 IUI i zaskoczyłofakt na krótko aleee..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:16
bizona, bajka_, Opium lubią tę wiadomość
-
ja za to mam zawsze mega "puszyste" endo .. az dr jet zawsze zdziwiona ..ale to ma tez minusy czesto lubi sie nie zluszczyc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny