INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:To tylko pco i nie wychodzi? Szkoda robic ivf przy jednej przyczynie.
pco jest ciężkie, prawy jajnik praktycznie nie pracuje, na dokładkę morfologia na poziomie 4%, no i mam 36 lat i zaczęło mi się spieszyć, bo marzy mi się co najmniej dwójka
dziękuje bardzo za wsparcie dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:04
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Vaina wrote:ja też mam jedna przyczynę, znaną, i nie uważam że szkoda robić, przecież tak naprawdę żadna z nas nie wie czy nie ma setek innych przyczyn.
Galinka, a czemu musiałaś jeden cykl przeczekać do in vitro?
invitro będę robić w Belgii, tutaj jest refundowane, ale oprócz zalecenia lekarskiego muszę mieć zgodę od ubezpieczyciela, niestety trwa to ok. 2-3 tygodni, które trzeba było jakoś zagospodarować;
u mnie lekarz obejrzał wyniki 3 inseminacji, stwierdził, że za każdym razem były idealne wyniki (moje i partnera), które powinny były dać ciążę; powiedział, że para bez problemów ma 25% na ciążę w cyklu, w związku z czym jak nie ma ciąży po 4 razach, to zaleca invitro...
może za szybko, ale ja tym razem postanowiłam temu lekarzowi zaufać, zmęczona już byłam tym swoim wiecznym powątpiewaniem...Opium lubi tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
u mnie wieści takie, że estradiol odrobinę wzróśł, więc kolejna kontrola w środę, póki co duuużo cierpliwości
Lunka, aby był już piękny, okrąglutki (albo kilka )Opium lubi tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
I u mnie cierpliwośc wskazana. Sporo drobnych pecherzykow. Endo prawie 7mm. Wg dr ten domunujacy sie wyklaruje. Póki co niewielkie ok 8mm.
W środę kolejna wizyta.
Liczę na iui w piątek to będzie 13dc albo pon 16dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:27
-
to czekamy cierpliwie do środy, wpływu na wzrost pęcherzyków nie mamy żadnego, więc zamierzam oszczędzać sobie stresu (w tym tygodniu to wykonalne) i nie jeść śmieciowego jedzenia i to wsjo!
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Hehe no tak:) dr mowi ze cykl po stymulacji jajniki sa leniwe ale pecherzyk dominujący zapewne u mnie będzie. Nie wiem tylko czy w umyśle bardziej nie nastawiac się na pon. Skoro dzis pęcherzyki niewielkie 8mm. Macie jakieś doświadczenia jak szybko rosły Wam pęcherzyki odkąd były ok 8mm?
-
Lunk_a wrote:Hehe no tak:) dr mowi ze cykl po stymulacji jajniki sa leniwe ale pecherzyk dominujący zapewne u mnie będzie. Nie wiem tylko czy w umyśle bardziej nie nastawiac się na pon. Skoro dzis pęcherzyki niewielkie 8mm. Macie jakieś doświadczenia jak szybko rosły Wam pęcherzyki odkąd były ok 8mm?
jak wszystko działa dobrze, to rosną 1-1,5 mm na dobę;
a będziesz brała coś na pęknięcie?
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Tak ovitrelle. I ampułke fostimonu-moj dr uważa ze nie zaszkodzi a "pomoze" wyklarować się pecherzykowi dominującemu. Jedna dziś jedna w śr. Stad zastanawiam się kiedy to iui, czy w ogóle będzie.
Endo ładne, zgodne z wielkością pęcherzyków, prawie 7mm.
Jeśli rosna te 1-1,5, a powiedzmy fostimon lekko da im kopa i będą rosly ok 2mm to jakby nie patrzeć-dziś maja ok 8mm. W środę mam wizyte-bedzie ok 12 mm, jeśli rosłyby równo. Wiec o iui w pt pewnie nie będzie mowy-mialyby ok 16mm. To wtedy co? Sobota 18mm, nd 20mm i zastrzyk,w pon iui.
To tak idealnie zakładając.
Macie Dziewczyny doświadczenia z tym jak pęcherzyki rosna u Was?
Często jak wyklaruje się jeden dominujący to ladnie rośnie ale więcej niż te 2 mm mysle ze rósl nie będzie.
Jak Wam się zdaje?
Jeśli nastawiać się na iui to na kiedy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:00
-
Mysle ze jak będzie dobrze to 2mm. Wiec piątek chyba mało realny. Z tego wynika ze poniedziałek.
Jak w srode USG będzie wskazywało ze pęcherzyk dominujący się wyklarowal to pewnie pobiorą mi estradiol i lh. Ale to musi mieć ponad 16mm wg mojego dr żeby był dojrzały, a nawet mowil ze 17mm.
Jest jeszcze sobota, ale mało realne, jak nie piątek to i sobota nie. Żeby nd nie wypadła bo będzie klops. Mam nadzieje ze jakos to wszytsko urośnie na odpowiednią chwile.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:42
-
My juz nie podchodzimy do iui. Wyszła NT mężowi. Wiec niech się leczy. Myślę, że nie ma co godzin juz za dzieckiem. Zrobiliśmy wszystko co mogliśmy i tyle, choć nie powiem, że bym nie chciała spróbować jeszcze iui, no ale jak jest nt no to trudno. Może w czerwcu jeszcze pójdziemy.M&M