INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
asiak1985 wrote:dziewczyny jak wyglada iui na naturalnym cyklu chodzi mi o wielkość pęcherzyka czy ma duze znaczenie? Gin mi powiedział ze musi miec min 17 mm ale oczywiscie panikuje co bedzie jak nie osiągnie takich rozmiarów
A jeśli nie osiągnie znaczy ze raczej nie jest dojrzaly wiec nie masz co panikować-będzie to znaczyło ze owulacja może nie wystapic. a i tak sredni wpływ masz na to:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 21:08
asiak1985 lubi tę wiadomość
-
A jak z ovitrellem jest to nie wiem do końca sama...fakt, podany za wcześnie może wyrzadzic szkód. Ale jeśli chodzi o czas podania musze zapytać dr. Bo jakos tak zawsze wypadało 24 godz przed ale przy punkcji 36godz i pęcherzyki nie pekly. Wiec może by tak podac teraz wcześniej. Taki mam plan
-
za tydzień mamy podejść do iui i się załącza gdybanie a co będzie jak
monika9966 lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
asiak1985 wrote:za tydzień mamy podejść do iui i się załącza gdybanie a co będzie jak
-
Z tym ovitrellem to ja też nigdy nie ogarniałam i naprawdę bywa różnie. Przed IUI miałam 24 godziny wcześniej, w szczęśliwym naturalnym cyklu ovitrell o 12.00, a seks około 23 i wszystko się zgrało. Może pomogło też to, że były dwa jajka. Pozdrawiam wszystkie staraczki!
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Lunka przepraszam ze nie odpisałąm ale mam full roboty i poporstu nie raz nie wiem w co rece włożyc
chodzi o to ze juz jakis czas temu miałam problemy z zoładkiem, zgagi, odbijania, pózniej doszedł bol plecow idacy od zoladka .. jelit .. na poczatku myslalam ze to ataki woreczka z kamykami ... ale po wizycie u lekarza learz powiedzial ze owszem sa 4 kamienie w woreczku ale to nie one powoduja dolegliwosci .. zbadał mnie i powiedzial ze na 99% jest to poczatek chooroby wrzodowej a tym samym helico zapewne ae to pokaze tylko gastroskopia ..no i faktycznie zoladek odzywa sie glownie na jesen i na wiosne .. takiego bolu nie chciałabym znosic w ciazy dlatego podjelismy decyzje ze najpierw wyleczymy zoladeczek a jesli dobrze pozniej to potrawa toz miesiac .. przy okazji za ten czas przechodzimy z mezem na diete lekkostrawna i ograniczamy gluten , zaczynam jesc regularnie
takze wole byc pewna ze ejst wszytsko ok .. niz pozniej kobinowac w ciazy i zagrzac dzieciaczkowi -
W tym miesiącu chyba pierwszy raz zgadzam się z ovufriend co do terminu mojej owulacji. Miałam wrażenie, że często się myli.
Ta informacja o krótszej żywotności plemników po preparacji po prostu mnie załamała. Mi lekarz nic nie powiedział. Myslę, że u mnie nie ma szans w tym cyklu. Wkurzaja mnie ci lekarze. Skoro czas na zapłodnienie jest tak krótki powinni lepiej to wyliczac, jakoś skupić sie na tym. A ten głupi lekarz ledwo mi USG zrobił i nawet nie podał wielkości pęcherzyków. a ja za to zapłaciłam 1000 zł! Jestem taka wkurzona, że brak słów. -
nick nieaktualny
-
Ania84
Jesli ustabilizujesz zoladek to myślę ze wszystko bedzie ok. Leczenie pylori jesli bys miala 2 tyg.potem byc może pewnie odczekać cykl do iui albo i nie. Jak dr mowi?
Z żywotnościa plemników to różnie bywa. Mi lekarz mówił ze nawet 72godz. Dopytam teraz na wizycie. W pon mam usg. -
Jeszcze nei wiem jesli 20 kwietnia bedzie gastro załózmy 21 zaczne leczenie to bedzie moj 5/6 dc wiec (2 tyg) to jakis 20 dc .. takze moze juz w nastenym mozna bedzie dzialas
jak juz bede miala diagnoze to zadzownie do dr -
Ja chyba cos pokrecilam. Jak teraz z mezem rozmawialam to on mowi ze jemu lekarz mowil ze zywotnosc plemnikow preparowanych do IUI jest podobna do zywotnosci plemnikow w normalnych warunkach. A 12 godz to chyba szacowany czas dotarcia plemnika do komorki jajowej. Mozliwe to?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Może chodzi zdolność komórki jajowej do zapłodnienia bo oficjalnie to 12 godzin od owulacji (oczywiście zdarza się i 5 i 20). Dlatego lekarze wolą robić IUI na niepękniętym pęcherzyku. Ja też czytałam że preparowane nasienie ma krótszą żywotność ale tak 34 - 48 godzin.Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Nam w klinice mówili, że preparowane nasienie ma dłuższą żywotność ze względu na to, że ma specjalne podłoże i wynosi ona 72 godziny.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy po euthyroxie mogę czuć się senna?
W stycznu wynik TSH miałam 3,56 i dr zlecił najmniejszą dawkę- euthyroxN25 1x dziennie na czczo. I od stycznia tak biorę. Miesiąc temu miałam wynik na granicy 2 i niedługo znów powtórzę TSH ale zauważyłam, że bardzo wcześnie chodzę spać i pomimo że śpię więcej niz kiedyś rano mam problemy ze wstawaniem. Dopiero teraz zaczynam to łączyć z euthyroxem i chciałabym Was zapytać czy macie podobnie? A może jakiś inne skutki uboczne? Jakie są Wasze doświadczenia?
-
Monika - podpytaj na wątku tarczycowym. Co do senności - może to przesilenie wiosenne? Pogoda tak wariuje ostatnio, że jednego dnia są skoki o kilkanaście stopni, raz leje, raz świeci. Ja się czuję fatalnie przy takich zmianach pogody.
Podzielę się z Wami wieściami z dzisiejszej wizyty - otóż lekarz mówi, że z moją jedną niedrożną stroną, 4 pęcherzyki (dzisiaj po 20 mm) po jednej stronie to nie problem, także w pon. będzie IUI najprawdopodobniej. Dostałam ovitrelle na jutro.
Chciałabym, żeby zaskoczyło tym razem - obiecałam sobie 3 podejścia.04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
nick nieaktualnyStelka_mis, faktycznie wiosenne przesilenie może mieć wpływ na to że czuję się taka senna...tylko trochę to juz trwa więc równie dobrze euthyrox może na mnie tak działać. Ja niestety bardzo podatna jestem na działanie leków... poczekam jeszcze roche i jak sie nic nie zmieni to pogadam z doktorem.
A u Ciebie dobre wieści, super Lekarze wiedzą co robią, choc mój przy 4 IUI by nie robił ale ja mam dwie drożne strony.
Skoro dzis takie piękne pęcherzyki to jutro IUI? I które to podejście?