INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySama nie wiem po co...I tak już po IUI więc przestane się nakręcać...To mój pierwszy cykl stymulowany więc może dlatego świruję.
Wczoraj i przedwczoraj poprawialiśmy a męża nasienie jest w porządku. Może coś jeszcze z tego będzie.
Gallina, przykro mi że w tym cyklu jednak IUI nie będzie ale jest plan, każda znas wie że skuteczność in vitro jest lepsza niż inseminacji więc teraz bądź dobrej myśli
mkl, a nie możesz recept wykupić miesiąc wczesniej przed stymulacją? Chyba dr będzie wiedział czym Cię stymulować...? Róznica w cenie leków dla Ciebie będzie spora a dla lekarza to nie ma znaczenia... -
nick nieaktualnyMkl, daj znać co lekarz powie...
Ja ciągle myślę ile tych inseminacji powinnam jeszcze zrobić więc u mnie decyzja o invitro ciągle się zmienia. Mój lekarz jeszcze nie kierowałby mnie na IVF bo mówi że warto poczekać na ten jeden właściwy zarodek.
Tak więc ciągle się waham ale w czerwcu na pewno będę go prosić o recepte jeśli chciałabym podejść w lipcu
-
Gallina, przykro mi ;/
Kurczę, przez te stymulacja to nam normalnie organizmy wariują. Byłam wczoraj na monitoringu i razem z lekarzem nie mogliśmy uwierzyć w to, co było na monitorze. W pon miałam 3 pęcherzyki, wczoraj 7, z czego 4 po drożnej stronie - wyglądały jak koniczynka. Wszystkie po 15-16 mm. Ja sama nie wiem, czy się cieszyć, czy nie, bo to chyba jednak trochę dużo. Fostimon mnie tak urządził. A dzisiaj test LH ujemny (w sensie jednak blada kreska szczytu LH nie czyni), więc jutro wizyta i zobaczymy. Może wytrzymają dranie do poniedziałku.04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Vaina wrote:u mnie dając mi gonal mówił, że jak za dużo pęcherzyków urośnie to będą musili zrobic punkcję, zeby usunąć "nadmiar". Może u Ciebie też tak będzie?
-
nick nieaktualny
-
Mari123 - stymulację miałam fostimonem po raz drugi, poprzednio było normalnie - tj. po jednym dominującym z każdej strony. Dziwnie się to wszystko układa w tym cyklu. Jadę jutro na wizytę, mam nadzieję, że mój lekarz (na szczęście będzie mój prowadzący), coś sensownego doradzi. Wątpię jednak, żeby robili mi jutro punkcję, też jeszcze jest kwestia tego, jak wybrać słabsze pęcherzyki - wszystkie po obu stronach były podobnej wielkości...04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Ewa Mewa wrote:Dzięki Lunk_a!
Dziewczyny, mam do Was pytanie odnośnie mojego wywodu w poprzednim poście: czy zastrzyk Pregnylu na minutę przed zabiegiem to według Was normalna procedura? Bede wdzięczna za Wasze opinie. -
ka_tarzyna wrote:Wg mnie i tak i nie...
Pregnyl przyśpiesza dojrzewanie i powoduję pęknięcie chyba od 12 do 36h po podaniu. Więc jeżeli pęcherzyk w dniu IUI był za mały, to pregnyl go trochę "podkarmił", a wiadomo, że nasienie preparowane do IUI jest zdolne do zapłodnienia przez 12h.
Ale praktyka jest taka, że podaje się dobę lub dwie przed planowaną IUI, żeby z podaniem plemników utrafić naj najbliżej owu.
A co do dnia IUI, to ja nie patrzę na dzień cyklu, tylko porównuję wielkość pęcherzyków z poprzednich cykli i kiedy pękły. I stąd np. wiem, ze 20mm to u mnie za mały i pękają mi takie około 23-24mm. Pierwszą IUI miałam na pęcherzyku 18mm, pękł dopiero po dwóch dniach od IUI jak miał 23mm. Kolejną IUI już tak przypilnowaliśmy, że robiliśmy na pęcherzyku 23,75mm. Pękł w nocy. No ale nam się nie poszczęściło. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W Novum tak mówią lekarze - preparowane jest krócej żywotne.
I tutaj też przy trzech pęcherzykach odstępują od IUI, ze względu na ryzyko powikłania ciążą mnogą.
Płatek szkarłatny wrote:A skąd wiesz, że nasienie jst zdolne do zapłodnienia tylko 12 godzin? To strasznie krótko. Nie miałam o tym pojęcia. no teraz to już w ogóle słabo wierzę w powodzenie mojej IUI bo chyba była dzień po zabiegu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:29
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Płatek szkarłatny wrote:nie, zupełnie nienormalne. Zastrzyk powinien być od 24 do 36 godzin. Lepiej bliżej 24. Ja zrobiłam jakieś 30 godzin przed.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 15:28
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
dziewczyny jak wyglada iui na naturalnym cyklu chodzi mi o wielkość pęcherzyka czy ma duze znaczenie? Gin mi powiedział ze musi miec min 17 mm ale oczywiscie panikuje co bedzie jak nie osiągnie takich rozmiarówniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem