X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Mkl moze jednak cos sie kluje...robisz test?

A ja nie wiem dziewczyny co robic teraz po tej iui.muszę to przedyskutować z moim mezem. Czy od razu ivf czy znowu iui czy co robic. Czy zostajemy u nas w klinice...chcialabym dac jej szanse. Mam okropny mętlik w głowie.

a ja mam mętlik w głowie czy podchodzic do 1 iui czy zbierac kasę na in-vitro. Z zastrzykiem statystyki są słabiutkie a co dopiero jak mi lekarz nie chce zastrzyku dac tylko mowi ze bez... a on nawet nie wie jakie ja pecherzyki duze miewam. chyba z zastrzykiem było by łatwiej, bo by była pewność ze sie trafi w owulacje?

• niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    a jeśli ja zdrowa i mąż zdrowy to ile mamy % szans na ciąze naturalna?

A w jakim wieku jesteście? Myślę że u was szansa spora jest :) widzę, że raz się udało to i kolejny się uda.. a jeśli nie ufasz lekarzowi i jego metodom to zmień go.. poszukaj kogoś komu zaufasz. To za duży stres żeby mieć dodatkowe wątpliwości.

niedoświadczona 32

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    a jeśli ja zdrowa i mąż zdrowy to ile mamy % szans na ciąze naturalna?

Nie wiem jakie badania robiłaś do tej pory.. też się nie znam żeby Ci doradzić.. ale robią jakieś histeroskopie, laparoskopie i cuda na kiju łącznie z napro, które ma dobre wyniki przy idiopatycznej niepłodności.

niedoświadczona 32
  • sylejd Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie inseminowiczki;)
    Dzisiaj mam pierwszą IUI,ale jakos nie nastawiam się na spektakularny sukces.
    Stymulacja clostibegyt, fostimon, menopur i wczoraj ovitrelle na pęknięcię kilku pięknych pęcherzyków :)
    Niepłodność idiopatyczna
    Trzymajcie kciuki i piszcie,że Wam się udało bo naprawdę dodaje to wiary.

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

32 lata
    3 lata starań
    AMH 0,80
    1 IUI 25.04 :( 2 IUI 19.05 :(
  • sylejd Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i mam jeszcze jedno
    Czy po IUI bierzecie jakąś luteinę czy duphaston? bo wcześniej miałam przepisywane w naturalnych staraniach a teraz lekarz powiedział że po tej stymulacji nie trzeba. Czy luteinka nie pomoże w ewentualnym zagniezdzeniu i podtrzymaniu?????

32 lata
    3 lata starań
    AMH 0,80
    1 IUI 25.04 :( 2 IUI 19.05 :(

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylejd wrote:
    Witam wszystkie inseminowiczki;)
    Dzisiaj mam pierwszą IUI,ale jakos nie nastawiam się na spektakularny sukces.
    Stymulacja clostibegyt, fostimon, menopur i wczoraj ovitrelle na pęknięcię kilku pięknych pęcherzyków :)
    Niepłodność idiopatyczna
    Trzymajcie kciuki i piszcie,że Wam się udało bo naprawdę dodaje to wiary.

Powodzenia :) niech będzie z tego dzidzia i żyjcie długo i szczęśliwie !

niedoświadczona 32
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, niech ktoras weżmie liste plis.
    U mnie negatyw kolejny raz także porazka. Co teraz zrobie? Nie wiem.
    Moja klinika stoi kiepsko w rankingu.
    Będę rozmawiać dziś ze znajomym ginem, on jest obeznany w kwestii klinik.
    Nie wykluczam ze z iui koniec, zegnam się z moja klinika i dr i jade do innej wlasnie na ivf.
    Nam potrzeba przede wszystkim ivf z opcja dużego powiększenia plemnika oraz badania genetycznego - plemnikow lub zarodków, wykonują to zdaje się w Novum i Bocianie.
    Jak coś postanowie pewnie dam znac.

iv09i09katk65tr1.png
  • Wife Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka trzymam kciuki daj znać która klinikę wybrałaś bo ja rozważam też te dwie ale korci mnie jeszcze iui w Lub:-) Powodzenia :-)

09.2016 IVF
    09.12.2016 crio 2 blastek
    5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, w Novum chyba nie robią PGD i twierdzą, że to niewiele dale, dopytaj zanim to u Ciebie przeważy odnośnie wyboru miejsca. Robią np. w Invikcie.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam, pierwszą, w pełni na naturalnym cyklu.
    Jak Ci pęcherzyki pękają same i nie masz stymulacji, to może to nie mieć sensu.
    gosia89 wrote:
    czy ktoras miala inseminacje bez zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka?

słomka :) lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    Płatek szkarłatny, tak mam. a nie jestem tu jedyna i Alcea ma tez dziecko z IUI. takze nie jest to tak beznadziejne :) z tym IUI

Potwierdzam :-) dlatego przy podejściu do drugiej ciąży bardziej wierzę w IUI i jestem bardziej pozytywnie nastawiona.
    Choć chyba i druga próba nie poskutkuje,bo wczoraj się rozchorowałam. Dopadło mnie i Małego jakieś wredne wirusisko... A wiadomo,że infekcje nie pomagają... Ogólnie to ledwo widzę na oczy...

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl,
    Może to było plamienie implantacyjne? :-) oby! Trzymam kciuki! :-)

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:18

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a smutam razem z tobą:'(
    Jak się nie mylę to w Invimedzie też robią właśnie to powiększenie plemników.
    Tylko się nie poddawaj!!!!!! Głowa do góry:-)

• bizona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Lunka..mam nadzieje ze wszystko teraz pojdzie po Waszej mysli. Trzymam za to kciuki!

My wlasnie wracamy z inseminacji. To nasza druga iui. U mnie na lewym pecherzyk 21mm, na prawym 20mm i 17mm a endo 12mm.
    Wariaty mojego: 50mln z hakiem i ruch 38%.
    Podobno wszystko pieknie ladnie..zobaczymy jak bedzie za 2 tyg;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj w nocy piasałam długiego posta ale mi ucieło więc nie będę się juz aż tak rozpisywać. Do mnie właśnie przyszła @ więc wszelkie nadzieje rozwiane.

Mkl, jak u Ciebie?

Lunka, bardzo mi przykro- ja wiem, że iui się udają choć widzę że bardzo rzadko więc jeśli finansowo to nie jest u Was problem może czas użyć skuteczniejszej broni w walce o maleństwo...
    Ja już postanowiłam że podchodzimy do ivf- na przełomie czerwiec/lipiec. Ale na prośbę męża zrobie jeszcze ostatni raz iui w tym cyklu jednak bez wiary jakiejkolwiek że sie uda...

gosia89, ja miałam 2 IUI na zupełnie naturalnym cyklu i teraz miałam 3 stymulowaną Lamettą. I też nie dostałam nic na peknięcie bo mi pęcherzyki naturalnie same pekaja co mam potwierdzone usg. Pytałam lekarza czy nie lepiej jednak zrobic zastrzyk- powiedział że im mniej ingerencji tym lepiej jeśli nie mam problemu z pękajacymi pęcherzykami. IUI co prawda nieudane ale mam zaufanie do mojego lekarza.

bizona- trzymam kciuki :)

Dziewczyny smutno tu u nas, niech któraś w końcu odczaruje nasz wątek...ja jak chce sie pozytywnie nastawic to wchodzę na wątek o ivf tam ostatnio sporo dobrych wieści :)

bizona, gosia89 lubią tę wiadomość

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    a jeśli ja zdrowa i mąż zdrowy to ile mamy % szans na ciaze naturalna?
    Podobno ok. 20% w każdym cyklu. Chociaz mi lekarz powiedział, że po długich staraniach szansa spada do 4% na cykl.
    A poza tym co to znaczy zdrowi. My też niby jesteśmy zdrowi ale może po prostu problem nie jest wykryty...

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylejd wrote:
    aha i mam jeszcze jedno
    Czy po IUI bierzecie jakąś luteinę czy duphaston? bo wcześniej miałam przepisywane w naturalnych staraniach a teraz lekarz powiedział że po tej stymulacji nie trzeba. Czy luteinka nie pomoże w ewentualnym zagniezdzeniu i podtrzymaniu?????
    Tak, ja zawsze biorę luteinę przez 10 dni rano i wieczorem.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    a ja mam mętlik w głowie czy podchodzic do 1 iui czy zbierac kasę na in-vitro. Z zastrzykiem statystyki są słabiutkie a co dopiero jak mi lekarz nie chce zastrzyku dac tylko mowi ze bez... a on nawet nie wie jakie ja pecherzyki duze miewam. chyba z zastrzykiem było by łatwiej, bo by była pewność ze sie trafi w owulacje?
    ja w tym podejsciu mialamwszytko na naturalnym cyklu bez zastrzyku mialam pecherzyk 23 mm i nastepnego dnia mialam iUI fakt pecherzyka juz nie bylo wiec peklo:D

gosia89 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka bardzo mi przykro :( Dobrze, że macie plan.
    Będę trzymać kciuki!

Paolala lubi tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ