INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Mkl moze jednak cos sie kluje...robisz test?
A ja nie wiem dziewczyny co robic teraz po tej iui.muszę to przedyskutować z moim mezem. Czy od razu ivf czy znowu iui czy co robic. Czy zostajemy u nas w klinice...chcialabym dac jej szanse. Mam okropny mętlik w głowie.
a ja mam mętlik w głowie czy podchodzic do 1 iui czy zbierac kasę na in-vitro. Z zastrzykiem statystyki są słabiutkie a co dopiero jak mi lekarz nie chce zastrzyku dac tylko mowi ze bez... a on nawet nie wie jakie ja pecherzyki duze miewam. chyba z zastrzykiem było by łatwiej, bo by była pewność ze sie trafi w owulacje? -
gosia89 wrote:a jeśli ja zdrowa i mąż zdrowy to ile mamy % szans na ciąze naturalna?
A w jakim wieku jesteście? Myślę że u was szansa spora jest widzę, że raz się udało to i kolejny się uda.. a jeśli nie ufasz lekarzowi i jego metodom to zmień go.. poszukaj kogoś komu zaufasz. To za duży stres żeby mieć dodatkowe wątpliwości.niedoświadczona 32 -
gosia89 wrote:a jeśli ja zdrowa i mąż zdrowy to ile mamy % szans na ciąze naturalna?
Nie wiem jakie badania robiłaś do tej pory.. też się nie znam żeby Ci doradzić.. ale robią jakieś histeroskopie, laparoskopie i cuda na kiju łącznie z napro, które ma dobre wyniki przy idiopatycznej niepłodności.niedoświadczona 32 -
Witam wszystkie inseminowiczki;)
Dzisiaj mam pierwszą IUI,ale jakos nie nastawiam się na spektakularny sukces.
Stymulacja clostibegyt, fostimon, menopur i wczoraj ovitrelle na pęknięcię kilku pięknych pęcherzyków
Niepłodność idiopatyczna
Trzymajcie kciuki i piszcie,że Wam się udało bo naprawdę dodaje to wiary.
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
32 lata
3 lata starań
AMH 0,80
1 IUI 25.04 2 IUI 19.05
-
aha i mam jeszcze jedno
Czy po IUI bierzecie jakąś luteinę czy duphaston? bo wcześniej miałam przepisywane w naturalnych staraniach a teraz lekarz powiedział że po tej stymulacji nie trzeba. Czy luteinka nie pomoże w ewentualnym zagniezdzeniu i podtrzymaniu?????
32 lata
3 lata starań
AMH 0,80
1 IUI 25.04 2 IUI 19.05
-
sylejd wrote:Witam wszystkie inseminowiczki;)
Dzisiaj mam pierwszą IUI,ale jakos nie nastawiam się na spektakularny sukces.
Stymulacja clostibegyt, fostimon, menopur i wczoraj ovitrelle na pęknięcię kilku pięknych pęcherzyków
Niepłodność idiopatyczna
Trzymajcie kciuki i piszcie,że Wam się udało bo naprawdę dodaje to wiary.
Powodzenia niech będzie z tego dzidzia i żyjcie długo i szczęśliwie !niedoświadczona 32 -
Czesc Dziewczyny, niech ktoras weżmie liste plis.
U mnie negatyw kolejny raz także porazka. Co teraz zrobie? Nie wiem.
Moja klinika stoi kiepsko w rankingu.
Będę rozmawiać dziś ze znajomym ginem, on jest obeznany w kwestii klinik.
Nie wykluczam ze z iui koniec, zegnam się z moja klinika i dr i jade do innej wlasnie na ivf.
Nam potrzeba przede wszystkim ivf z opcja dużego powiększenia plemnika oraz badania genetycznego - plemnikow lub zarodków, wykonują to zdaje się w Novum i Bocianie.
Jak coś postanowie pewnie dam znac.
-
Lunka, w Novum chyba nie robią PGD i twierdzą, że to niewiele dale, dopytaj zanim to u Ciebie przeważy odnośnie wyboru miejsca. Robią np. w Invikcie.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ja miałam, pierwszą, w pełni na naturalnym cyklu.
Jak Ci pęcherzyki pękają same i nie masz stymulacji, to może to nie mieć sensu.
gosia89 wrote:czy ktoras miala inseminacje bez zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka?słomka :) lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Mari123 wrote:Płatek szkarłatny, tak mam. a nie jestem tu jedyna i Alcea ma tez dziecko z IUI. takze nie jest to tak beznadziejne z tym IUI
Potwierdzam dlatego przy podejściu do drugiej ciąży bardziej wierzę w IUI i jestem bardziej pozytywnie nastawiona.
Choć chyba i druga próba nie poskutkuje,bo wczoraj się rozchorowałam. Dopadło mnie i Małego jakieś wredne wirusisko... A wiadomo,że infekcje nie pomagają... Ogólnie to ledwo widzę na oczy...Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
nick nieaktualny
-
Przykro mi Lunka..mam nadzieje ze wszystko teraz pojdzie po Waszej mysli. Trzymam za to kciuki!
My wlasnie wracamy z inseminacji. To nasza druga iui. U mnie na lewym pecherzyk 21mm, na prawym 20mm i 17mm a endo 12mm.
Wariaty mojego: 50mln z hakiem i ruch 38%.
Podobno wszystko pieknie ladnie..zobaczymy jak bedzie za 2 tyg;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, wczoraj w nocy piasałam długiego posta ale mi ucieło więc nie będę się juz aż tak rozpisywać. Do mnie właśnie przyszła @ więc wszelkie nadzieje rozwiane.
Mkl, jak u Ciebie?
Lunka, bardzo mi przykro- ja wiem, że iui się udają choć widzę że bardzo rzadko więc jeśli finansowo to nie jest u Was problem może czas użyć skuteczniejszej broni w walce o maleństwo...
Ja już postanowiłam że podchodzimy do ivf- na przełomie czerwiec/lipiec. Ale na prośbę męża zrobie jeszcze ostatni raz iui w tym cyklu jednak bez wiary jakiejkolwiek że sie uda...
gosia89, ja miałam 2 IUI na zupełnie naturalnym cyklu i teraz miałam 3 stymulowaną Lamettą. I też nie dostałam nic na peknięcie bo mi pęcherzyki naturalnie same pekaja co mam potwierdzone usg. Pytałam lekarza czy nie lepiej jednak zrobic zastrzyk- powiedział że im mniej ingerencji tym lepiej jeśli nie mam problemu z pękajacymi pęcherzykami. IUI co prawda nieudane ale mam zaufanie do mojego lekarza.
bizona- trzymam kciuki
Dziewczyny smutno tu u nas, niech któraś w końcu odczaruje nasz wątek...ja jak chce sie pozytywnie nastawic to wchodzę na wątek o ivf tam ostatnio sporo dobrych wieścibizona, gosia89 lubią tę wiadomość
-
gosia89 wrote:a jeśli ja zdrowa i mąż zdrowy to ile mamy % szans na ciaze naturalna?
A poza tym co to znaczy zdrowi. My też niby jesteśmy zdrowi ale może po prostu problem nie jest wykryty... -
sylejd wrote:aha i mam jeszcze jedno
Czy po IUI bierzecie jakąś luteinę czy duphaston? bo wcześniej miałam przepisywane w naturalnych staraniach a teraz lekarz powiedział że po tej stymulacji nie trzeba. Czy luteinka nie pomoże w ewentualnym zagniezdzeniu i podtrzymaniu????? -
gosia89 wrote:a ja mam mętlik w głowie czy podchodzic do 1 iui czy zbierac kasę na in-vitro. Z zastrzykiem statystyki są słabiutkie a co dopiero jak mi lekarz nie chce zastrzyku dac tylko mowi ze bez... a on nawet nie wie jakie ja pecherzyki duze miewam. chyba z zastrzykiem było by łatwiej, bo by była pewność ze sie trafi w owulacje?
gosia89 lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny