INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
8 lutego badałam i 9 lutego, 9 lutego lh z 19 wzrosło mi do 40 a estradiol z 120chyba do 175 i w ten dzień miałam zastrzyk i inseminację, na drugi dzień pękł mi pęcherzyk.
Dziwne było to że lekarz w dniu zastrzyku zrobił mi inseminację, ale powiedział ze wzrost lh wskazuje na bliskość owulacji, z racji tego że nie biorę żadnych leków mierze temperaturę i skok temperatury jak do tej pory zawsze miałam dzień po pęknięciu i tak było też w tym cyklu. -
Monika, czemu tak wcześnie robiłaś betę? Myślisz ze coś ci wyjdzie?
Lunka już jutro? Miałam Pregnyl i boje sie ze mnie oszuka:/ -
MKL no a mnie nie bolą w ogóle!!!
-
Opium..jeszcze jedna rzecz jest inna w tym cyklu u mnie..mam sucho, zawsze na wkładce czy też na majtkach miałam takie białe ślady w drugiej fazie cyklu i w ogóle biały śluz, raz więcej raz mniej, a teraz jest sucho, miałam tak w poprzedniej ciąży ale nie chce się nakręcać, podchodzę do tego ze stoickim spokojem
-
Dziewczyny, czy u was wymagają do IUI wymaz z szyjki (jak długo jest ważny). Ja walczę z gronkowcem, który cały czas powraca, zresztą jako dziecko miałam go w gardle i możliwe że jestem nosicielem, więc to walka z wiatrakami bo podobno jak już raz się zagnieździ to wraca...i u mnie tak jest ciężko jest więc coś zaplanować bo na zmianę mam dobry i zły wymaz.Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Opium wrote:IUI była 8mego lutego, nie mam zadnych objawow. Jak mnie normalnie bolą piersi po owu - teraz nic. Miałam dwa napady nudnosci ale to raczej za wczesnie. Takze czekam do poniedziałku na bete.
tez tak mam... zawsze się nakręcałam troche tym bólem cycków, a teraz nic... zero objawów jakichkolwiek...2020
2023 -
anouk11 wrote:Dziewczyny, czy u was wymagają do IUI wymaz z szyjki (jak długo jest ważny). Ja walczę z gronkowcem, który cały czas powraca, zresztą jako dziecko miałam go w gardle i możliwe że jestem nosicielem, więc to walka z wiatrakami bo podobno jak już raz się zagnieździ to wraca...i u mnie tak jest ciężko jest więc coś zaplanować bo na zmianę mam dobry i zły wymaz.
-
U nas wymagają.
Wymaz z kanału szyjki jest ważny 2 miesiące.
Podobno każdy jest nosicielem gronkowca , mnie też kiedyś wyszedł w posiewach z nosa. Ale raz może być i jest OK, a raz może się patologicznie namnażać i powodować stany zapalne...
anouk11 wrote:Dziewczyny, czy u was wymagają do IUI wymaz z szyjki (jak długo jest ważny). Ja walczę z gronkowcem, który cały czas powraca, zresztą jako dziecko miałam go w gardle i możliwe że jestem nosicielem, więc to walka z wiatrakami bo podobno jak już raz się zagnieździ to wraca...i u mnie tak jest ciężko jest więc coś zaplanować bo na zmianę mam dobry i zły wymaz.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Jadę zaraz na 19.40 na monit to wieczorkiem napiszę.
Ale na 98% w tym cyklu zrezygnujemy z IUI.
A tak z ciekawości, to do kogo tam chodzisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:16
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
nick nieaktualnyOpium wrote:Monika, czemu tak wcześnie robiłaś betę? Myślisz ze coś ci wyjdzie?
Opium dlaczego tak wcześnie...
hmmm po pierwsze bo jestem niecierpliwa,
po drugie- pracuję w przychodni na rejestracji i dr trzy razy powtarzał mi że po IUI nie mogę złapać żadnej infekcji bo to nawet najlepszemu zarodkowi nie pomoże, więc jak szybciej chciałabym zrezygnować z pracy ( wszyscy wiemy jak grypa szaleje ),
po trzecie, całą ciąże będę na zastrzykach z heparyny ze wzg na moje mutacje genetyczne i chciałąbym zacząć je brać jak najwcześniej...
Wynik mam 1,2 dla norm że < 5 brak ciąży więc wszystko już jasne
Na szczęście mam jeszcze trochę mocy na 3 inseminacje a później in vitro -
No więc tak:
jeden pęcherzyk ok. 17-18mm, drugi się zatrzymał.
Endo 10,6mm
Ustaliłyśmy, że w tym cyklu nie robimy IUI.
Jeżeli nie wyjdzie teraz naturalnie, to na przyszły cykl 1/2 tab. Clo plus ewentualnie menopur 75j.m. w 7d.c. Menopur do decyzji po obejrzeniu jak rosną pęcherzyki.
Tylko, że w przyszłym miesiącu tej lekarki nie ma, bo jedzie na szkolenie z HSG i będę musiała iść do kogo innego na kontrolę. Także nie wiadomo, bo co lekarz to inne podejście.
A ogólnie to w końcu chyba trafiłam na fajnego lekarza - bardzo milusia i fajna, gaduła I przynajmniej pamięta o czym rozmawiałyśmy ostatnio i jest przygotowana do wizyty To dopiero druga wizyta, ale bardzo mi podpasowała.
Ajka wrote:novum
A w ogole, jak tam pęcherzyki ka_tarzyna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:55
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
ka_tarzyna wrote:A Dr Łukasiewicz - jest nowa
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
Monika przykro mi