X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest pierwsza wizyta startowa?

Wieczorem będę w domu, to Ci wypiszę cały zestaw, bo teraz to tylko niektóre pamiętam.

Przed IUI na pewno badania z tego rozporządzenia:

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20150001718

Oprócz HTLV-I, RhD, malarii, wirusa CMV, pierwotniaka T. cruzi, mutacji genetycznych. No chyba, że wywiad lekarski wskaże inaczej.
    bizona wrote:
    Witam Was:) czy moge doloczyc?
    Dziewczyny i tu moje pytanie do Was..przed wizyta bede szla do mojej gin zrobic cytologie, mogłaby ja od razu poprosic o skierowanie na badania, ktore na pewno zleci mi dr Czerkwinski..mam prywatne ubezpieczenie i nie chce robic wszystkich badan w Novum skoro moge gdzie indziej za darmo. Czy mozecie mi podpowiedziec...co moge zrobic juz teraz na starcie, przed wizyta?
    Pozdrawiam Was i trzymam za Was kciuki!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 09:53

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    luz- odpuszczenie z odliczaniem ? hmmm dziwny ten luz

no żeby za bardzo nie wyluzować, tzn nie za długo ;)
    a szczerze to jadę 26.02 w sprawie in vitro, raczej nie będę robić więcej IUI, za mało we mnie cierpliwości już

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak z tym luzem śmiesznie bywa. Ja nie mam takiego czegoś ze luz da ciaze. W moim przypadku to się nie sprawdza. O czym zreszta już się przekonalam. Dlatego staram się być cały czas w miarę pozytywnie nastawiona.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa mama
    Co u Ciebie słychać???

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty???

iv09i09katk65tr1.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    A to jest pierwsza wizyta startowa?

Wieczorem będę w domu, to Ci wypiszę cały zestaw, bo teraz to tylko niektóre pamiętam.
    tak startowa wizyta. Teraz chcialam zrobic badania te, ktore lekarz by chcial zobaczyc..jakies hormony?
    Te dokladne badania przed IUI zrobilabym pozniej..bo i tak mnie czeka jeszcze pewnie hsg. Teraz chcialam poprostu isc z badaniami, o ktore lekarz moze pytac, zeby sprawdzic jak to tam u mnie;)

jestem teraz w pracy, wieczorkiem zajze:) dzieki!

Przed IUI na pewno badania z tego rozporządzenia:

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20150001718

Oprócz HTLV-I, RhD, malarii, wirusa CMV, pierwotniaka T. cruzi, mutacji genetycznych. No chyba, że wywiad lekarski wskaże inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:32

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam HSG pod RTG, bez znieczulenia. Nie wiem jak to robią w PL, ale u mnie znieczuelnia się nie podaje i nie bolało. Owszem, nie jest to jakies super odczucie, ale nie ma bolu jako takiego tylko skurcze, odczucie wypelnienia. Da się przezyc. Wróciłam metrem do domu zaraz po :)

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w gamecie sono hsg, znieczulenie dożylne, lekarz mówił, że to badanie jest lepsze niż jego starsza wersja. Badanie trwało z 15 minut, nie było straszne :-)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam w gamecie sono hsg. I wlasnie dam dają ketonal dożylnie.
    Mnie trochę bolało, ale może to przez tą pozycję na fotelu, bo byłam trochę zgięta.

M&M
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    no żeby za bardzo nie wyluzować, tzn nie za długo ;)
    a szczerze to jadę 26.02 w sprawie in vitro, raczej nie będę robić więcej IUI, za mało we mnie cierpliwości już
    a ja juz bylam u skraju wytrzymalosci, ale jakos po ostatniej wizycie jak dostalam stymulacje przeszlo mi, jakos zobojetnialam zupelnie

Lunka, u mnie tez nie ma czegos takiego jak luz, nie umiem sie bzykac ot tak nie myslac o tym,ze moze to da dziecko
    a ze moj maz zeunusial zupelnie(psychnicznie zostal wykastrowany przez prace ;)) i jedynie na co ma ochote wracajac z pracy o 20 to spanie- seks moze dla nas nie istniec, tylko przed owu trzeba sie jakos mobilizowac, wiec tak czy siak u mnie luz oznaczalby zupelny brak bzyku bzyk

u5cvp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo nie miło wspominam hsg, miałam na nfz, bez znieczulenia, bolało bardzo, najgorszy ból w moim życiu, myślałam że zemdleje, byłam przekonana że mam niedrożne jajowody ( podobno jak boli to są niedrożne) lekarz jednak w trakcie badania powiedział że dawno nie widział tak książkowo drożnych...więc nie mam zielonego pojęcia skąd ten ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:36

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie tak bolą cyce...dawno mnie tak nie bolały:/

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• olencja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    a mnie tak bolą cyce...dawno mnie tak nie bolały:/
    a mnie muli podbrzusze:/ nie wiem co tam u blizniakow, jakies kiepskie sygnaly do bazy nadaja

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    ja bardzo nie miło wspominam hsg, miałam na nfz, bez znieczulenia, bolało bardzo, najgorszy ból w moim życiu, myślałam że zemdleje, byłam przekonana że mam niedrożne jajowody ( podobno jak boli to są niedrożne) lekarz jednak w trakcie badania powiedział że dawno nie widział tak książkowo drożnych...więc nie mam zielonego pojęcia skąd ten ból.
    moga byc poskrecane i dlatego bol

ja mialam pod narkoza i bardzo sie z tego cieszylabym...gdyby nie to ze jak sie spi to nie wiadomo co tak naprawde widac na rtg- nie dali mi zdjec niestety:((

u5cvp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to wtedy widac czy na usg czy hsg, jak by byly poskręcane.

M&M
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no byloby, moze zapomnial o tym wspomniec:D

u5cvp2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja ja powiem Ci ze nakrecamie się może mieć negatywny wpływ na ciążę. No ale ciężko inaczej postępować kiedy człowieka z czasem dopada frustracja i poczucie bezsilności a nie ma chyba nic gorszego jak sytuacja na którą nie masz żadnego wpływu. Bo jeśli kogoś nie stać na leczenie to jaka ma alternatywe? Jakie wyjście z sytuacji? Znam trochę ciąż""z wyluzowania". Ale takiego naprawdę-pomyśleli że po prostu nie będa juz mieć dzieci i koniec. Ja zaczne się martwić jak dojdze do ostatniego punktu mojego planu w razie niepowodzeń. Na razie jestem pozytywnie nastawiona z zalozeniem ze tak ma być po prostu tak ma być.

A Wasze objawy mogą być już ciążowe. Proponuje testa :-D

iv09i09katk65tr1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolało i zaden z 5 lekarzy, którzy mi usg robilo nie mówili, ze cos jest nie tak. A jeden z nich tez robil hsg i caly czas mowil co widac itd.

M&M
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy z iui. Doktor inny niż zwykle ale dobrze mi znany przyjechał specjalnie dla nas:-)

KasicaLisica, Opium, olencja, ka_tarzyna lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam Lunka :-)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ