INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
olencja wrote:no wlasnie,moze zmien lekarza,nie kazdy ma podjescie do kazdego, trzeba trafic na swojego czlowieka:D
Ania, ja to pojecia nie mam czy iui z partenerm czy z dawca to az taka roznica?
z tego co widze to IUI AID nie raz po 6/8 probach nie wychodzi ..
i zazwyczaj konczy sie na IVF
dlatgeo ja zbuytnio nie pokładam nadziei i traktuje ta 2 probe troche po macoszemu bo w Novum musze miec 2 proby zeby podejsc do IVF -
mkl wrote:Proszę dopisać mnie na listę, dzisiaj moja druga inseminacja, mąż właśnie produkuje się: p estradiol i lh sporo mi wzrosło od wczoraj.
-
nick nieaktualnyJa już na jutro zamówiłam testy ULTRA CZUŁE Choć ja niewiele czuje - może odrobinę piersi mnie szczypią, ale to po leku i z początku bolało trochę podbrzusze jak na @.
W swoim przypadku zaczęłam od diety DUKANA i potem jadłam dużo mniejsze ilości po powrocie do normalnego jedzenia. Waga -10 kgaszka lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:no tak, ja poprawiam zawsze nastepnego dnia a z dawca to juz nie takie latwe
to chrzan to i rob ivf, szkoda zachodu na iui
nie no raz podejdziemy jeszcze .. juz sie nastawilam psychicznie wiec podejdziemy ..aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
olencja wrote:3 dni po kolei bez przerwy?
a jak sie nie ma orgazmu to nie trzeba? -
aszka wrote:Z tymi badaniami to jest tak, ze mozna zrobic samemu. U mnie w klinice jedni lekarze kazali a inni olewali wiec zalezy tez na jakiego lekarza sie trafi. A i u mnie w klinice normalnie w weekend robili IUI.
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:hahah nas nabardziej dr rozbawił jak powiedział ze mamy sie sexic przez 3 dni co by bylo barziej naturalnie i byly skurcze macicy
nie no raz podejdziemy jeszcze .. juz sie nastawilam psychicznie wiec podejdziemy .. -
olencja wrote:ze jakby jaa sam w brzunio tlusty mam sobie kuku zrobic? noł łej jak wyjelam toto z pudelka to mi sie slabo zrobilo, moze pielegniarka w osrodku by umiala? bez skierowania pewnie nie zrobi:/
im bardziej tłusty tym mniej boli, nawet wcale -
nick nieaktualny
-
aszka wrote:yyy
tłumacza to jako bardziej naturalne .. zarówno dla psychiki jak i fizycznie
organizm podobno lepiej wtedy przyswaja .. naturalnie nastepuja skurze macicy ...i takie tam -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:statystycznie jest róznica.. IUI AID z dawca ma mniejsze statystyki z racji teog ze to tylko jeden wlew.. wy mace mozliwosc poprawienia tak naparwde .. i nigdy nie wiadomo czy akurat da rade plemnik z IUI czy naturalski ..ale jest wieksza szansa natomiast w IUI AID .. jest tak ze mozemy liczyc tylko i wylacznie na to jedno podanie nasienia ..
z tego co widze to IUI AID nie raz po 6/8 probach nie wychodzi ..
i zazwyczaj konczy sie na IVF
dlatgeo ja zbuytnio nie pokładam nadziei i traktuje ta 2 probe troche po macoszemu bo w Novum musze miec 2 proby zeby podejsc do IVFlipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Można do was dołączyć?
Staramy się o pierwszą ciążę od listopada 2014.
Mamy niepłodność idiopatyczną, a wczoraj pierwsze IUI.
Pozdrawiam Was serdecznieDani, mkl lubią tę wiadomość