X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ze mna na kwietniowkach byla dziewczyna co rozpoczynala bete od 1,94 i ciaza z serduszkuem juz wiec jest nadzieja :-)

Achhh szczerze w to wątpie:(

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jaja,zrobilam bete ale wynik bede miala dopiero w poniedzialek,najgorsze jest to ze mialam dzis miec wynik i odstawic lub brac dalej lutke,w tej sytuacji to nie wiem co zrobic:(

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    A u mnie jaja,zrobilam bete ale wynik bede miala dopiero w poniedzialek,najgorsze jest to ze mialam dzis miec wynik i odstawic lub brac dalej lutke,w tej sytuacji to nie wiem co zrobic:(

Może test z moczu?

niedoświadczona 32
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHYBA jutro sobie sikne

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Bierz lutke do poniedziałku! Sikancow nie polecam, bo po prostu w tak wczesnej fazie nie są wiarygodne. Kciuki ;)

Fasolko, a ile dni po iui jesteś?

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasc dziewczyny u mnie wczoraj przyszla @ co do 2 IUI to raczej damy sobie narazie dosc poniewaz testosteron mialam duzo powyzej normy... moze to jest przyczyna tylu niepowodzen

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po IUI. Chyba jestem w mniejszości, bo mnie zabieg fakt nie bolał, ale za to po miałam silne bóle brzucha. Jeszcze teraz boli, ale już do wytrzymania. Jestem 4h po IUI. Dostałam niezły zestaw leków po tj. acard, kwas foliowy, encorton i luteinę. Mam nadzieję, że te bóle jednak zaowocują tym najpiękniejszym, czyli ciążą. Wszystkim testującym zaniedługo też życzę tłustych dwóch kreseczek:*

ania8306, Lago lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Czasc dziewczyny u mnie wczoraj przyszla @ co do 2 IUI to raczej damy sobie narazie dosc poniewaz testosteron mialam duzo powyzej normy... moze to jest przyczyna tylu niepowodzen

Z pewnością testosteron może mieć na to wpływ. Warto go zbić odpowiednimi lekami.

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko_przyjdz wrote:
    wynik.. 2.... ehhhhh.... :( no cóż... kiedyś się uda...

Przykro mi :-( Na pewno wkrótce się uda <3

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:

Przykro mi :-( A jaki masz wynik testosteronu? Wcześniej też już badałaś?

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka przykro mi :-( Co mówi lekarz? Dojdź do siebie i działaj... Wspieram <3

Promyczek ja też bym chyba zatestowała... Cały czas trzymam kciuki.

AgnieszkaH oby się udało <3

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Z pewnością testosteron może mieć na to wpływ. Warto go zbić odpowiednimi lekami.
    Pije na razie korzen lukrecji gin jak do niego dzwonilam to cos powiedzial ze tabletki antykoncepcyjne moze mi przepisac ale powiedziaoam ze sie zastanowie. A jakimi innymi lekami mozna?

Przymam kciuki kochana :) <3

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Przykro mi :-( A jaki masz wynik testosteronu? Wcześniej też już badałaś?
    Wczesniej nie badalam ale na rekach zawsze mialam duzo wlosow i wasik ostatnio tez zauwazywam pojedyncze na brodzie :( a poziom mam 70.27 jakos tak norma do 42 jakos tak bo jestem na wakacjach i nie mam przy sobie ale norma na pewno do 40 to duzo za duzo i boje sie ze nawet inseminacja mi nie pomoze. Badania mam dobre wszystkie tylko ten testosteron owu tez mam normalnie moze on jakos uposledza te jajniki sama nie wiem co myslec bo sie nie znam... powiem wam szczeze ze jestem zalamana :(

• asiak1985 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze do was niedlugo powroce 13 wrzesniaide na usg i bede wiedziala jaki plan dzialania bedzie maialm 2 miesiace przestoju pojawila sie torbiel jesli sie wchlonela dzieki tabletka to sa szanse na iui we wrzesniu :D

ania8306 lubi tę wiadomość

niedoczynnosc tarczycy
    amh 0,68
    11.06.16 iui :(
    25.10.16 iui :(
    23.11.16 iui stymulacja :(
    30.06.17 iui stymulacja :(
    04/2019 brak komórek jajowych
    01/2020 przerwany długi protokół
    07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Wczesniej nie badalam ale na rekach zawsze mialam duzo wlosow i wasik ostatnio tez zauwazywam pojedyncze na brodzie :( a poziom mam 70.27 jakos tak norma do 42 jakos tak bo jestem na wakacjach i nie mam przy sobie ale norma na pewno do 40 to duzo za duzo i boje sie ze nawet inseminacja mi nie pomoze. Badania mam dobre wszystkie tylko ten testosteron owu tez mam normalnie moze on jakos uposledza te jajniki sama nie wiem co myslec bo sie nie znam... powiem wam szczeze ze jestem zalamana :(

Czyli rozumiem że PCOS na pewno nie masz?
    A badałaś prolaktynę z obciążeniem?
    Albo inne androgeny?
    Czytałam że na obniżenie pomaga Metformina, ale to musisz ustalić z lekarzem. Nie załamuj się <3

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk urosl mi do 18.7 i jutro IUI trzymajcie kciuki:D

zonaboba, Ania_84, Lago, nadziejka88 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Czyli rozumiem że PCOS na pewno nie masz?
    A badałaś prolaktynę z obciążeniem?
    Albo inne androgeny?
    Czytałam że na obniżenie pomaga Metformina, ale to musisz ustalić z lekarzem. Nie załamuj się <3
    Nie stwierdzil ze mam PCOS mowi ze badania sa dobre tsh mialam 2.26 ald ostatnio spadlo do 1.70 cos i nie biore nic bo mowi ze jak jest juz w normie to nie ma co. Prolaktyne robilam bez obciazenia bo mialam tylko tak pow7iedziale a jak wyszlo mi ok bez obciazenia to juz nie robilam Z.ale chyba zrobie ale kurcze nie w tym cyklu bo jestem na wakacjach :/ androgeny zrobie bo nie baalam.

A Wy badalyscie przed IUI bo cos mi sie wydaje ze za malo mi kazal badan robic a i tak nie dawal mi skierowania to juz mogl mi podpowiedziec wszystko a nie ja sama mam myslec co to mozna jeszcze zrobic. Pred IUI wowinnam miec wszystko a nie kazal mi androgenow testosteronu i prolaktyny po obciazeniu zrobic a jak widac to chyba tego jest przyczyna.

Nie mam cukrzycy robilam badania bo jestem obciazona genetycznie i niewiem czy Metformina jest bezpiecznym lekiem. A to ona niby obniza testosteron?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zonaboba
    Ja anrogeny zbijałam przez pół roku dexamethasonem ale ja miałam z kolei bardzo wysokie dhea-so4 a po leczeniu wszystko wróciło do dobrych wyników a i sam testosteron mocno spadł.

zonaboba lubi tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Pecherzyk urosl mi do 18.7 i jutro IUI trzymajcie kciuki:D

Trzymam :-D <3

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei testosteron mam ciut poniżej normy i niskie dhea... Nie wiem co "gorsze"...

Zonaboba najważniejsze że są leki, które mogą go obniżyć, na pewno lekarz będzie wiedział co robić :-*
    Ja też nie badałam prolaktyny po obciążeniu, ale tutaj właśnie któraś dziewczyna pisała, że mimo iż prolaktynę miała w normie, to po obciążeniu wyszło jej nie tak... Ja też zamierzam to zbadać.

Przymierzam się również do badań genetycznych, tylko dlaczego są tak drogie :-/ Myślę również o komórkach NK - czy któraś z was badała?

zonaboba lubi tę wiadomość

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ