INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
promyczek 39 wrote:A u mnie jaja,zrobilam bete ale wynik bede miala dopiero w poniedzialek,najgorsze jest to ze mialam dzis miec wynik i odstawic lub brac dalej lutke,w tej sytuacji to nie wiem co zrobic:(
Fasolko, a ile dni po iui jesteś?
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Czasc dziewczyny u mnie wczoraj przyszla @ co do 2 IUI to raczej damy sobie narazie dosc poniewaz testosteron mialam duzo powyzej normy... moze to jest przyczyna tylu niepowodzenTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
nick nieaktualnyDziewczyny jestem po IUI. Chyba jestem w mniejszości, bo mnie zabieg fakt nie bolał, ale za to po miałam silne bóle brzucha. Jeszcze teraz boli, ale już do wytrzymania. Jestem 4h po IUI. Dostałam niezły zestaw leków po tj. acard, kwas foliowy, encorton i luteinę. Mam nadzieję, że te bóle jednak zaowocują tym najpiękniejszym, czyli ciążą. Wszystkim testującym zaniedługo też życzę tłustych dwóch kreseczek:*
ania8306, Lago lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzonaboba wrote:Czasc dziewczyny u mnie wczoraj przyszla @ co do 2 IUI to raczej damy sobie narazie dosc poniewaz testosteron mialam duzo powyzej normy... moze to jest przyczyna tylu niepowodzen
Z pewnością testosteron może mieć na to wpływ. Warto go zbić odpowiednimi lekami. -
zonaboba wrote:Czasc dziewczyny u mnie wczoraj przyszla @ co do 2 IUI to raczej damy sobie narazie dosc poniewaz testosteron mialam duzo powyzej normy... moze to jest przyczyna tylu niepowodzen
Przykro mi A jaki masz wynik testosteronu? Wcześniej też już badałaś?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Jatoszka przykro mi Co mówi lekarz? Dojdź do siebie i działaj... Wspieram
Promyczek ja też bym chyba zatestowała... Cały czas trzymam kciuki.
AgnieszkaH oby się udało7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
AgnieszkaH wrote:Z pewnością testosteron może mieć na to wpływ. Warto go zbić odpowiednimi lekami.
Przymam kciuki kochanaTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-
ania8306 wrote:Przykro mi A jaki masz wynik testosteronu? Wcześniej też już badałaś?To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-
Mam nadzieje ze do was niedlugo powroce 13 wrzesniaide na usg i bede wiedziala jaki plan dzialania bedzie maialm 2 miesiace przestoju pojawila sie torbiel jesli sie wchlonela dzieki tabletka to sa szanse na iui we wrzesniu
ania8306 lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
zonaboba wrote:Wczesniej nie badalam ale na rekach zawsze mialam duzo wlosow i wasik ostatnio tez zauwazywam pojedyncze na brodzie a poziom mam 70.27 jakos tak norma do 42 jakos tak bo jestem na wakacjach i nie mam przy sobie ale norma na pewno do 40 to duzo za duzo i boje sie ze nawet inseminacja mi nie pomoze. Badania mam dobre wszystkie tylko ten testosteron owu tez mam normalnie moze on jakos uposledza te jajniki sama nie wiem co myslec bo sie nie znam... powiem wam szczeze ze jestem zalamana
Czyli rozumiem że PCOS na pewno nie masz?
A badałaś prolaktynę z obciążeniem?
Albo inne androgeny?
Czytałam że na obniżenie pomaga Metformina, ale to musisz ustalić z lekarzem. Nie załamuj się7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Czyli rozumiem że PCOS na pewno nie masz?
A badałaś prolaktynę z obciążeniem?
Albo inne androgeny?
Czytałam że na obniżenie pomaga Metformina, ale to musisz ustalić z lekarzem. Nie załamuj się
A Wy badalyscie przed IUI bo cos mi sie wydaje ze za malo mi kazal badan robic a i tak nie dawal mi skierowania to juz mogl mi podpowiedziec wszystko a nie ja sama mam myslec co to mozna jeszcze zrobic. Pred IUI wowinnam miec wszystko a nie kazal mi androgenow testosteronu i prolaktyny po obciazeniu zrobic a jak widac to chyba tego jest przyczyna.
Nie mam cukrzycy robilam badania bo jestem obciazona genetycznie i niewiem czy Metformina jest bezpiecznym lekiem. A to ona niby obniza testosteron?To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-
nick nieaktualny
-
A ja z kolei testosteron mam ciut poniżej normy i niskie dhea... Nie wiem co "gorsze"...
Zonaboba najważniejsze że są leki, które mogą go obniżyć, na pewno lekarz będzie wiedział co robić :-*
Ja też nie badałam prolaktyny po obciążeniu, ale tutaj właśnie któraś dziewczyna pisała, że mimo iż prolaktynę miała w normie, to po obciążeniu wyszło jej nie tak... Ja też zamierzam to zbadać.
Przymierzam się również do badań genetycznych, tylko dlaczego są tak drogie Myślę również o komórkach NK - czy któraś z was badała?zonaboba lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.