INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy któraś z was była stymulowana do iui lekiem Puregon?
MARTIII lubi tę wiadomość
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Dziewczyny ja dzisiaj po pierwszej iui jestem, Boże tyle stresu...
Niestety na pękniętych pęcherzykach, które tak na prawdę nie wiadomo kiedy pękły, no ale... jakiś tam krok do przodu mamy już za sobąania8306 lubi tę wiadomość
Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania8306 wrote:AgnieszkaH byłaś na kontroli? Jak endometrium?
Moja inseminacja stoi pod znakiem zapytania właśnie przez endometrium bo 13dc a one ma 7mm jajnik już szykuje się do owu a tu taki cyrk. Lekarz powiedział że nie zrobi IUI jeśli endo nie będzie miało 10mm także zwiększył dawkę estrofemu i jutro znowu na USG i zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 20:20
-
migotkaaa_83 wrote:Dziewczyny, czy któraś z was była stymulowana do iui lekiem Puregon?
ja byłam stymulowana..2 cykle naturalne przed iui oraz dwa razy do dwóch iui... niestety nieudane...czeka mnie kolejne podejście. Po puregonie pęcherzyki ładnie rosły i miałam dobre samopoczucie:)migotka_83 lubi tę wiadomość
starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
MARTIII wrote:ja byłam stymulowana..2 cykle naturalne przed iui oraz dwa razy do dwóch iui... niestety nieudane...czeka mnie kolejne podejście. Po puregonie pęcherzyki ładnie rosły i miałam dobre samopoczucie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 07:40
5 lat walki...
05.2019 Naturalsik ❤ -
Mam puregon 300, kosztuje bez refundacji 349 zł, więc droga impreza. Dawkowanie mam bardzo małe, bo od 4dc po 50.
Tak się zastanawiam, dlaczego nie mogę mieć go refundowanego? Na refundację kosztuje tylko 25 zł...
5 lat walki...
05.2019 Naturalsik ❤ -
Dzieki za odpowiedz. Ja tez mam brac teraz zastrzyki..totalnie nie wiedzialam o jaka kase moze chodzic. Co do refundacji to nie lapie o co chodzi, ale z drugiej strony nie sledzilam sprawy. Chyba trzeba spełniać jakies warunki i mozna tylko 3 cykle...ale moge mowic straszne glupoty, wiec lepiej podpytaj lekarza;)
Ja jutro w 3dc ide na usg i jak bedzie wszystko ok, zaczynam stymulacje:) oby!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Hej dziewczyny!
Wczoraj miałam kolejne USG.
Torbiel mi się rozmnożyła, teraz są dwie.
W ostatni piątek była tylko jedna...
Mam odłożyć tabletki antykoncepcyjne (kontracept) i zmiana leczenia, teraz Otrivelle..
Bizona jakie Ty brałaś leki na Twoją torbiel?
Trzymam kciuki za Ciebie, oby wszystko się udało!
04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami.. -
Zapalka ja mialam Marvelon. A czemu mialas tak wczesnie usg? Zeby zobaczyc czy sie zmniejsza? Ja mialam dopiero przyjsc na usg na koniec opakowania, zeby zobaczyc czy mam brac kolejne.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Wiesz, zmieniliśmy z mężem klinikę i nowy doktor chciał sprawdzić co i jak..
Więc tak przez przypadek wyszło żeby zrobić wczoraj to USG no i dwie są.
Teraz mam brać 3xdziennie ten Otrivelle i przyjść na wizytę za 2 tygodnie.
Boje się strasznie że trzeba będzie operować, skoro tabletki zamiast pomóc jeszcze pogorszyły wszystko..04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami.. -
Wiecie co - męczy mnie ta moja inseminacja wykonana wczoraj i w ogóle ten cały proces od początku cyklu... Byłam tylko na jednym monitoringu w 8 dc i na tej wizycie dr przepisał mi ovitrelle który miałam wziąć w 10dc a 12 dc przyjechałam na inseminację. Od razu kazali oddać mojemu mężowi nasienie i dopiero później lekarz zrobił mi usg, powiedział, że pęcherzyki pękły i zapytał kiedy bolał mnie brzuch najbardziej na co odpowiedziałam, że dwa dni temu. i tyle, przystąpił do zabiegu i po wszystkim kazał mi poleżeć 10 minut i już ruszył do wyjścia. Gdybym go ie zatrzymała pytaniem co mam dalej robić (w sensie jak długo brać luteinę, encorton itp) to zostawił by mnie bez słowa. Szok!
Jestem ciekawa jak wyglądały wasze inseminacje? Czy też taka znieczulica i obojętność ze strony lekarza was spotkała?Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
ewela88 wrote:Wiecie co - męczy mnie ta moja inseminacja wykonana wczoraj i w ogóle ten cały proces od początku cyklu... Byłam tylko na jednym monitoringu w 8 dc i na tej wizycie dr przepisał mi ovitrelle który miałam wziąć w 10dc a 12 dc przyjechałam na inseminację. Od razu kazali oddać mojemu mężowi nasienie i dopiero później lekarz zrobił mi usg, powiedział, że pęcherzyki pękły i zapytał kiedy bolał mnie brzuch najbardziej na co odpowiedziałam, że dwa dni temu. i tyle, przystąpił do zabiegu i po wszystkim kazał mi poleżeć 10 minut i już ruszył do wyjścia. Gdybym go ie zatrzymała pytaniem co mam dalej robić (w sensie jak długo brać luteinę, encorton itp) to zostawił by mnie bez słowa. Szok!
Jestem ciekawa jak wyglądały wasze inseminacje? Czy też taka znieczulica i obojętność ze strony lekarza was spotkała?
ja tez jestem swiezynka w kwestii IUI, ale u mnie to wygladalo zupelnie inaczej. Tylko ja sie z moim lekarzem znam juz jakis czas, bo u niego sie lecze. Ja po stymulacji Clo poszlam na monitoring 9dc, a poniewaz pecherzyk mial juz 20mm a endo 8mm to lekarz od razu podal mi Pregnyl i kazal przyjsc nastepnego dnia na inseminacje. Od razu zastrzegl, ze jak pecherzyk peknie to nie bedzie zabiegu, poniewaz komorka jest zdolna do zaplodnienia tylko 10 godzin i on nie chce naciagac mnie na kase. Na szczescie pecherzyk poczekal na armie i zabieg sie powiodl. Po 4 dniach bylam znow na monitoringu, zeby potwierdzic czy pekl. Teraz luteina i najgorszy czas oczekiwania.
A Ty mialas zabieg w klinice? Lekarz wczesniej Cie nie znal? Kurcze wspolczuje, bo to jednak przezycie dla kobiety i wsparcie lekarza jest bardzo wazne -
nick nieaktualnyewela88, ja też miałam tylko jedno usg w 12 dc. Dostałam do domu ovitrelle, który miałam zrobić następnego dnia (piątek), a w sobotę IUI. Najpierw mąż poszedł oddać nasienie,a po ok godzinie zawołali mnie na zabieg. Doktor zrobił usg ,powiedział co i jak, pokazał ten cewnik do iui i zaczął . Po zabiegu leżałam ok 15 min w innym pokoju. Doktor przyszedł,zapytał się czy dostałam jakieś leki od lekarza prowadzącego,a że nie dostałam to wypisał duphaston, powiedział jak brać. Na koniec życzył powodzenia i tyle . Byłam mile zaskoczona. Doktor zagadywał, żartował, wszystko dokładnie wyjaśniał,a potem sprawdzał czy pamiętam od kiedy mam brać duphaston itp
-
nick nieaktualny
-
A Ty mialas zabieg w klinice? Lekarz wczesniej Cie nie znal? Kurcze wspolczuje, bo to jednak przezycie dla kobiety i wsparcie lekarza jest bardzo wazne[/QUOTE]
Tak w klinice. Lekarz mnie znał, bo to on zlecał mi wszystkie badania, robił mi hsg a tu taki zonk.
Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
Bridget wrote:ania8306, byłam u gina na nfz . Nie zrobił usg, bo nie ma to sensu. Powiedział,że jeśli się udało, usg może zaszkodzić.
Kazał się uzbroić w cierpliwość i czekać.
Czyli nadal jestem w ciemnej dupie
Już nie wiem co myśleć.
Hmmm a jak sprawdzają po iui czy pęcherzyki pękły to to może zaszkodzić? Chyba nie, skoro to robią...
Tak sobie myślę że ty owu mogłaś mieć dzień przed iui i wtedy był wzrost tempki (nie masz zmierzonej wcześniej)
Jakie miałaś tempki zazwyczaj po owu?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Zapałka no kurcze, co za świństwo Mam nadzieję że te nowe leki zlikwidują torbiele. Trzymaj się
Ewela88 trochę mało miałaś tej obserwacji... Nie badałaś też hormonów... Tak właściwie nie wiadomo kiedy ci pękły i przy jakiej wielkości... Pewnie takie podejście mają w twojej klinice, ja jednak wolę większą kontrolę...
AgnieszkaH super! Jak ładnie endo urosło Już trzymam kciuki
Lady do zobaczenia! Może do tego czasu zaskoczycie naturalnie I życzę wszystkiego najlepszego już jako żona
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyania8306 wrote:Hmmm a jak sprawdzają po iui czy pęcherzyki pękły to to może zaszkodzić? Chyba nie, skoro to robią...
Tak sobie myślę że ty owu mogłaś mieć dzień przed iui i wtedy był wzrost tempki (nie masz zmierzonej wcześniej)
Jakie miałaś tempki zazwyczaj po owu?
dokładnie. Ja lekarzowi uwierzyłam, a potem właśnie buszowałam w necie żeby znaleźć jakieś informacje. Jemu chyba się już nie chciało robić usg. Byłam ostatnią pacjentką, pewnie myślami był w domu ..ehh
Po owu mam zazwyczaj 36,70 -,36,80 ,a bywa i więcej/
w dzień iui też właśnie nie zmierzyłam, bo wstalam o 5:30 ,a mierzę o 7 .
No niską mam tą tempkę, ale no nic. Może to efekt stymulacji i zastrzyku , tak sobie tłumaczę żeby nie zwariować .
To mój pierwszy cykl z clo i ovitrelle więc nowość dla mnie.Zobaczymy jak będzie w następnym