INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyania8306, mi chyba kazał za 12 dni, ale ręki sobie nie dam obciąć , bo jakaś zakręcona byłam.
Dziwi mnie tylko to,że doktor powiedział że jeden pęcherzyk jest pęknięty, a drugi zaczyna pękać. Dziś zmierzyłam tempkę i nadal niska. Zalało mnie też płodnym śluzem z rana, a rozciągliwy przeważnie mam przed owulacją. Już się zaczęłam zastanawiać, czy na pewno ten pęcherzyk pękł wczoraj.
-
Bridget spokojnie, nawet jak dopiero dzisiaj pękły to też dobrze!
Chociaż jak lekarz widział wczoraj pęcherzyk pęknięty, to pewnie tak było
Ja czasami mimo potwierdzonej owu też zaraz po mam niską temperaturę. Ale ja mam problem z progesteronem, może przez to7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczynki, dzis mój 10 dzień od IUI i zalecone mam 3x dziennie luteine dopochwowo.. i dziś z rana jak sobie aplikowałam to zauważyłąm na tym takim "patyczku" he niteczkę jasnej krwi.. fakt faktem że bolało mnie jak wkładałam sobie ten aplikator.. myślicie że może po prostu gdzieś się zraniłam? czy może @ się już zbliża? ;/;/;/
-
Część dziewczyny! Od niedawna zaczęłam Was podglądać, ponieważ po ostatniej wizycie u ginekologa zastanawiamy się z mężem nad iui. W prawdzie wszyscy lekarze mówili nam, że u nas tylko in vitro ( mąż ma bardzo wysokie przeciwciała w nasieniu), to jednak chciałabym przemyśleć inseminację. Nie ukrywam, że zastanawiają mnie koszty. W klinice, której mielibyśmy zrobić iui podali nam, że pierwsze podejście to koszt rzędu 2,5tyś złotych na cyklu naturalnym. Moje zdziwienie pojawiło się, kiedy obejrzałam stronę internetową tej kliniki, gdzie podają w cenniku, że iui wiąże się z kwotą 500zł... Skąd ta rozbieżność? I moje drugie pytanie jakie badania musiałyście mieć wykonane by móc podejść do inseminacji?
Z góry dziękuję i samych pozytywnych testów ciążowych życzę!!!25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
nick nieaktualnyLili87, no ta kwota 2,5 tys zł jest kosmiczna. Nie wiem skąd ją wzięli. Ja płaciłam 700 zł.
Wyniki, które musiałam zrobić :
- Anty HIV
-Anty HCV
-VDRL
-Toksoplazmoza IgM/ IgG
-Chlamydia trachomatis (PCR)
-Cytologia
-Badanie czystości pochwy
-Rubella IgM/IgG
- drożność jajowodów (hsg)
prolaktyna, progresteron, tshLili87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania8306 wrote:Bridget spokojnie, nawet jak dopiero dzisiaj pękły to też dobrze!
Chociaż jak lekarz widział wczoraj pęcherzyk pęknięty, to pewnie tak było
Ja czasami mimo potwierdzonej owu też zaraz po mam niską temperaturę. Ale ja mam problem z progesteronem, może przez to
U dziś tempka nadal niska. Kurde, no już nawet miałam myśli ,że dr mnie zrobił w bambuko i że kit wcisnął z tym pękniętym pęcherzykiem. Najchętniej bym poszła usg zrobić, ale nie będę świrować . Będzie co ma być... -
Bridget wrote:Lili87, no ta kwota 2,5 tys zł jest kosmiczna. Nie wiem skąd ją wzięli. Ja płaciłam 700 zł.
Wyniki, które musiałam zrobić :
- Anty HIV
-Anty HCV
-VDRL
-Toksoplazmoza IgM/ IgG
-Chlamydia trachomatis (PCR)
-Cytologia
-Badanie czystości pochwy
-Rubella IgM/IgG
- drożność jajowodów (hsg)
prolaktyna, progresteron, tsh
Bardzo Ci dziękuję!!! Właśnie zadzwoniłam do tej kliniki z pytaniem o rozbieżności w kosztach. Pani mi wszystko wytłumaczyła, że niby te 500 zł to sama procedura, a te 2tyś to już ze wszystkim - badania wizyty itd, i niby badań nie muszę robić u nich więc zawsze można szukać gdzie najtaniej. Powiem szczerze, że kamień z serca, bo przy 3-4 próbach iui to robi się już koszt in vitro.
A powiedzcie czy lepiej robić na cyklu naturalnym czy upierać się przy stymulacji? Niby mam potwierdzoną owulację, ale może sztucznie wywołana byłaby lepsza, bo przecież więcej pęcherzyków...?25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
nick nieaktualny
-
Lili87 wrote:A powiedzcie czy lepiej robić na cyklu naturalnym czy upierać się przy stymulacji? Niby mam potwierdzoną owulację, ale może sztucznie wywołana byłaby lepsza, bo przecież więcej pęcherzyków...?
chyba lepiej na stymulowanym, bo skoro tyle czasu na naturalnym sie nie udawalo, to nie ma co ryzykowac. No i jeszcze ja uwazam ze lepiej na niepeknietym pecherzyku, chociaz na peknietym tez sie udaje -
promyczek 39 wrote:Faolko a Ty masz te luteine z aplikatorem tak? to bardzo mozliwe ze sie zadrasnełas..:(polecam Ci jedna wkladac bez aplikatora,samym palcem wtedy jest mniejsza mozliwosc zranienia
-
nick nieaktualny
-
07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
29.07 marzenie.w 1/
01.08 Landryneczka 1/
04.08 klara_bella 2/
05.08 GdzieśPoDrigiejStronieTęczy 2/
10.08 ciekawa87 1/
14.08 Lady_E 1/
17.08 zonaboba 1/
19.08 Fasolko_przyjdz 1/
20.08 KarolinaSeven 3/
20.08 promyczek 39 2/
23.08 nadziejka88 2/
26.08 Lago 1/
27.08 Bridget 1/
Trzymam kciuki za uśmiechnięte buźki
Nie wiem - zakończyć lipiec nie biorąc pod uwagę wyniku marzenie.w?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
AgnieszkaH byłaś na kontroli? Jak endometrium?
Fasolko_przyjdz dziewczyny które biorą luteinę dopochwowo często mają jakieś otarcia i ślady krwi. Mam nadzieję, że to przez to
Bridget tempka nie wzrosła, dziwne Może pójdź na monitoring jak to wygląda... No nie wiem...
Lili87 ja uważam, że lepiej robić iui na cyklu stymulowanym. Wszystko jest pod większą kontrolą i możesz mieć więcej pęcherzyków
Lili87 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Dziś już nie boli mnie nic:D he
Wczoraj miałam cichą nadzieję, że może to bylo zagnieżdżanie zarodka... ale w sumie.. gdzie tam.. gdzie by mnie takie szczęście dopadło.. mnie? a w życiu.. ja ciągle mam pod górkę a ta góra to jak ode mnie do AMeryki.. w ch** hehe:Dania8306 lubi tę wiadomość
-
Jednak nie walczymy dalej. Przynajmniej do końca roku. Muszę odpocząć psychicznie po tych 3,5 roku walki. W styczniu zaczniemy znów. W lipcu bierzemy slub więc będę miała się czym zająć. W styczniu do was wrócę Powodzenia:)
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Kochane przesyłam Wam wiruski ... trzymm nieustannie kciuki
Lily nas z badaniami I IUI wyniosł około 2500 alt to dlatego ze za samą IUI mieliśmy 1450 plus leki, dojazdy badania , wizytyLili87, bizona, ania8306 lubią tę wiadomość