INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
swistek powodzenia Myślę że przeziębienie nie ma większego wpływu na skuteczność iui, zresztą do tego czasu może będziesz zdrowa
Lago to zrozumiałe, że po rozczarowaniu podchodzi się z większą rezerwą, ale pamiętaj że akurat może teraz wam się udać! Jaki masz pęcherzyk? Jeszcze dwa dni, endo na pewno podrośnie. A miałaś kiedyś z nim problem?
Bridget daj znać jak po wizycie Mąż ma już lepszy humor?
A ja jestem po kontroli. Z lewej strony pęcherzyk mutant i drugi pękły na szczęście - jest ciałko żółte. Ale niestety pojawił się z prawej strony pęcherzyk 24 mm. Jest to niepokojące, ponieważ 5 dni temu nic nie było z tej strony, byłam dobrze obejrzana, a nie sądzę że aż tak mógł się ukryć. Dla lekarza obecny cykl to zagadka, zaniepokoił go estradiol, nie powinien być taki duży przy takiej małej dawce clo (1x1).
Rozmawialiśmy o in vitro, przy moim niskim amh leki będę miała w jednej z najsilniejszych dawek i nie wiadomo czego można się spodziewać, skoro mój organizm wywija takie numeryswistek lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyLago wrote:tez sie nastawialam na sobote a tu dzis taki zonk. I mam kurde zagwozdke, bo maz chce baraszkowac a przeciez jesli w czwartek IUI to nie mozna. Z drugiej strony troche ostatnio zabiegani bylismy i armia troche starawa jest, maz panikuje ze chce zrzucic zdechlakow a ja sie boje ze na czwartek nie wyprodukuje odpowiednio duzo nowych hahahahhaha takie to teraz mam dylematy. Smiejemy sie ze dopadly nas problemy pierwszego swiata.....
hahaha no to my mamy taki sam problem
Jeśli IUI w sobotę, to plemniki 9 dniowe ,chyba że dziś ( w co wątpię ) to byłoby 4 dni.. a jak wyjdzie ,że IUI będzie wcześniej to też lipnie.
Postanowiłam wrzucić na luzLago lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania8306, sama nie wiem ..
Nie odzywał się cały dzień,aż w końcu zadzwoniłam do niego, to miał humor i nawet coś tam żartował. Za nim nie nadążysz
Do domu może wrócić nadąsany
a te Twoje jajca powariowały. Dobrze chociaż że tamte pękły ...
ja jestem zielona w tym temacie, więc nawet nie wiem co powiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 19:19
-
ania8306 wrote:swistek powodzenia Myślę że przeziębienie nie ma większego wpływu na skuteczność iui, zresztą do tego czasu może będziesz zdrowa
Lago to zrozumiałe, że po rozczarowaniu podchodzi się z większą rezerwą, ale pamiętaj że akurat może teraz wam się udać! Jaki masz pęcherzyk? Jeszcze dwa dni, endo na pewno podrośnie. A miałaś kiedyś z nim problem?
Bridget daj znać jak po wizycie Mąż ma już lepszy humor?
A ja jestem po kontroli. Z lewej strony pęcherzyk mutant i drugi pękły na szczęście - jest ciałko żółte. Ale niestety pojawił się z prawej strony pęcherzyk 24 mm. Jest to niepokojące, ponieważ 5 dni temu nic nie było z tej strony, byłam dobrze obejrzana, a nie sądzę że aż tak mógł się ukryć. Dla lekarza obecny cykl to zagadka, zaniepokoił go estradiol, nie powinien być taki duży przy takiej małej dawce clo (1x1).
Rozmawialiśmy o in vitro, przy moim niskim amh leki będę miała w jednej z najsilniejszych dawek i nie wiadomo czego można się spodziewać, skoro mój organizm wywija takie numery
bardzo duzo widzialam tu na ovu pieknych ciaz z pokeconych cykli
Pecherzyk ma 20mm dzis, endo zawsze mialam 10mm i wiecej, ale od 3 cykli biore clo no i to dopiero 8dc. Swoje ovu zawsze mialam 13-16 dc to i endo solidne. No nic, pewnie zaraz dostane podwojny Pregnyl zeby szybciej pekl a nie jak ostatnio... -
Bridget wrote:ania8306, sama nie wiem ..
Nie odzywał się cały dzień,aż w końcu zadzwoniłam do niego, to miał humor i nawet coś tam żartował. Za nim nie nadążysz
Do domu może wrócić nadąsany
A to podobno kobiety rzucają fochy i mają humory
Dokładnie, nie stresuj się, chociaż jakby dało radę, to lepiej plemniki 3-dniowe niż 9-dniowe. Takie moje zdanie Ale na siłę też nie ma co7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Lago wrote:bardzo duzo widzialam tu na ovu pieknych ciaz z pokeconych cykli
Pecherzyk ma 20mm dzis, endo zawsze mialam 10mm i wiecej, ale od 3 cykli biore clo no i to dopiero 8dc. Swoje ovu zawsze mialam 13-16 dc to i endo solidne. No nic, pewnie zaraz dostane podwojny Pregnyl zeby szybciej pekl a nie jak ostatnio...
Dzięki Lago, ale ja jestem realistka, chociaż ciut nadziei zawsze się tli
To ładny pęcherzyk, ja zawsze dostawałam podwójną dawkę (10 tys) czy to Pregnyl czy to Gonapeptyl. Jak ma już pęknąć, to lepiej potraktować do solidniej Myślę że za dwa dni twoje endo będzie miało lekko 10 mmLago lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyania8306 wrote:A to podobno kobiety rzucają fochy i mają humory
Dokładnie, nie stresuj się, chociaż jakby dało radę, to lepiej plemniki 3-dniowe niż 9-dniowe. Takie moje zdanie Ale na siłę też nie ma co
On ostatnio długo pracuje od 7-21 . Nie może wyłączyć myślenia o pracy, może dlatego jest taki "ciężki"
Będę milutka, to może coś zdziałam , choć wczoraj też miło go przywitałam i NICania8306 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny to ja tez mam pytanie skoro o pęcherzykach mowa. Byłam dzisiaj na usg i to jest mój 12dc a pęcherzyk ma tylko 11mm moje cykle zazwyczaj trwają od min 27 do Max 32 dni. Myślicie ze jest szansa ze ten pęcherzyk jeszcze osiągnie porządne wymiary? Myśle sobie ze moze to jest po prostu jeden z moich dłuższych cykli czyli np 31dniowy i wtedy owu bedzie te 2-3 dni pozniej... Co sądzicie?
-
ania8306 wrote:Dzięki Lago, ale ja jestem realistka, chociaż ciut nadziei zawsze się tli
To ładny pęcherzyk, ja zawsze dostawałam podwójną dawkę (10 tys) czy to Pregnyl czy to Gonapeptyl. Jak ma już pęknąć, to lepiej potraktować do solidniej Myślę że za dwa dni twoje endo będzie miało lekko 10 mm
no ja tez raczej trzezwo stapam po ziemi i zawsze realnie patrze na sytuacje, ale jak mowisz iskierka zawsze sie gdzies tam tli Taki nasz urok
U mnie lekarz chcial sprawdzic jak 5000 zadziala i chyba nie zadzialal bo zupelnie nie czulam jajnikow po jego podaniu, dopiero 2-3 dni pozniej czyli w normalnym terminie ovu. Teraz chcial mi dac 1,5 dawki ale kazalam mu wstrzyknac podwojna czyli 10 000 hahahahha lepiej zeby u mnie w tylku siedzial niz mial sie zmarnowacania8306 lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Dziewczyny to ja tez mam pytanie skoro o pęcherzykach mowa. Byłam dzisiaj na usg i to jest mój 12dc a pęcherzyk ma tylko 11mm moje cykle zazwyczaj trwają od min 27 do Max 32 dni. Myślicie ze jest szansa ze ten pęcherzyk jeszcze osiągnie porządne wymiary? Myśle sobie ze moze to jest po prostu jeden z moich dłuższych cykli czyli np 31dniowy i wtedy owu bedzie te 2-3 dni pozniej... Co sądzicie?
moze tak byc, ze po prostu ovu Ci sie przesunie o kilka dni a przez to cykl wydluzy. Ja zawsze mialam super regularne co 28 dni, ale odkad zaczelam biegac po lekarzach i starac sie o ciaze, to zdarzaly mi sie i 26 dniowe a czsem nawet 34 dniowe. Lekarz uspokajal, wiec mysle ze spokojnie czekaj i monitoruj. -
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Dziewczyny to ja tez mam pytanie skoro o pęcherzykach mowa. Byłam dzisiaj na usg i to jest mój 12dc a pęcherzyk ma tylko 11mm moje cykle zazwyczaj trwają od min 27 do Max 32 dni. Myślicie ze jest szansa ze ten pęcherzyk jeszcze osiągnie porządne wymiary? Myśle sobie ze moze to jest po prostu jeden z moich dłuższych cykli czyli np 31dniowy i wtedy owu bedzie te 2-3 dni pozniej... Co sądzicie?
U mnie w poprzednim cyklu pękł pęcherzyk, który miał 20 mm. Było to na cyklu naturalnym. Mój lekarz powiedział, że i takie pękają, wcale nie muszą osiągać większych rozmiarów. Organizm uznał że gotowy i pękł
Dodam, że u mnie cykle też nie są regularne. Mam je teraz co 25-26 dni. Raz do roku zdarza się że mam 28 dniowy. Wtedy była radość, że może jednak się udało ^^ -
nick nieaktualny
-
Kuchcinka trochę mały ten pęcherzyk hmmmm, ale może rzeczywiście to jakiś dłuższy cykl i podrośnie A brałaś jakieś leki na stymulację?
Hej Dziewczyny Mogę dołączyć?
15.09 miałam swoją trzecią inseminację (2 wykonane w 2015 w Invimedzie, teraz na NFZ)
Rozpoczęło się nieznośne czekanie. Co zrobić żeby nie zwariować? ;ania8306 lubi tę wiadomość
-
Eni_gma wrote:Hej Dziewczyny Mogę dołączyć?
15.09 miałam swoją trzecią inseminację (2 wykonane w 2015 w Invimedzie, teraz na NFZ)
Rozpoczęło się nieznośne czekanie. Co zrobić żeby nie zwariować? ;
no właśnie o to jest pytanie!!)
niby ja mam mnóstwo zajęć, ale i tak myślę cały czas...Eni_gma, asiak1985 lubią tę wiadomość
starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wczoraj też nic z tego. Z moim małżem powiedzieliśmy sobie tylko "cześć" jak wrócił z pracy i nic więcej . Tak że plemniki będą stare, leniwe i do dupy, bo wątpię żeby dzisiaj coś było.Jeśli IUI będzie w sobotę, to może właśnie lepsze 3 dniowe niż 9 i na siłę zaciągnę małża do sypialni, choć potem będę się martwić że za mało plemników będzie. Pewnie z 6 mln/ml . Najwyżej zapytam doktora dzisiaj . O Boże, jakie mam problemy.
Po usg będę płakać że pęcherzyki za małe, czy zastrzyk na pewno o tej godzinie itp
Wczoraj miałam lekkie załamanie i powiedziałam sobie że więcej do IUI nie podchodzę,ale dziś już lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:50
MARTIII, Lago lubią tę wiadomość
-
Bridget wrote:Dziewczyny, wczoraj też nic z tego. Z moim małżem powiedzieliśmy sobie tylko "cześć" jak wrócił z pracy i nic więcej . Tak że plemniki będą stare, leniwe i do dupy, bo wątpię żeby dzisiaj coś było.Jeśli IUI będzie w sobotę, to może właśnie lepsze 3 dniowe niż 9 i na siłę zaciągnę małża do sypialni, choć potem będę się martwić że za mało plemników będzie. Pewnie z 6 mln/ml . Najwyżej zapytam doktora dzisiaj . O Boże, jakie mam problemy.
Po usg będę płakać że pęcherzyki za małe, czy zastrzyk na pewno o tej godzinie itp
Wczoraj miałam lekkie załamanie i powiedziałam sobie że więcej do IUI nie podchodzę,ale dziś już lepiej
jak da rade to bzykaj dzis Ja juz nie moglam sie wczoraj oprzec i poszloooo a IUI mam wczwartek. Troche rozkminialam czy to madre z naszej trony no ale kurde! Ja teraz jecze ze co to bedzie jak mi do jutra pecherzyk nie dotrwa, hahahah. My baby to chyba nigdy nie jestesmy do konca usatysfakcjonowane Tez mam jazdy w stylu czy na pewno zastrzyk o odpowiedniej porze i czy jajko na niego zareaguje kiedy trzeba hehBridget lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo, jak IUI będzie w sobotę, to bzyknę dziś , choć naprawdę już nie chce mi się latać za małżem i na siłę bzykać bo "trzeba" . Także nawet jak będzie 9 dni, to zlewam na to i już , bo mi bania pęknie
Ja w poprzednim cyklu przyspieszyłam sobie zastrzyk o dwie godziny, bo byłam pewna że doktor chyba nie wiedział co mówi , no i jeden pęcherzyk był już pęknięty. Teraz zrobię tak jak mi doktor każe
Czuję mocne kłucie prawego jajnika. Żeby mi nie pękł zaraz pęcherzyk ,bo dopiero będzie
USG dopiero o 15:40 -
My w invimedzie mieliśmy przykaz żeby ostatni wytrysk był 3-5 dni przed IUI. Na NFZ takiego warunku nie było. IUI miałam 15.09 a 13 wieczorem poszliśmy w tango Wyniki nasienia w próbce o dziwo bardzo dobre
Bridget lubi tę wiadomość