INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Eni_gma wrote:Dziewczyny chciałam się tylko pochwalić ze się udało Ogólnie trzecia IUI, dwie pierwsze prywatnie nieudane, ostatnia na NFZ zakończona sukcesem. Sikance od niedzieli pozytywne a beta robiona w czwartek 197
Gratuluję!! Bardzo się cieszę! rozsyłaj pozytywne virusy!
W którym dniu po ovu zaczęły pozytywne wychodzić?
jakie czułaś obawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 14:26
-
Mysza baaaaardzo blada (tak blada, że mój M jej nie widział) druga kreska wyszła mi 9 dni po IUI, kreska każdego dnia robiła się ciemniejsza. W dniu spodziewanej miesiączki była prawie tak wyraźna jak testowa
Oczywiście zostawiam worek ciązowych wiruskówBikini31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEni_gma wrote:Dziewczyny chciałam się tylko pochwalić ze się udało Ogólnie trzecia IUI, dwie pierwsze prywatnie nieudane, ostatnia na NFZ zakończona sukcesem. Sikance od niedzieli pozytywne a beta robiona w czwartek 197
Cudownie!ślicznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży i zdrowego maleństwa:*Eni_gma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eni_gma wrote:Dziewczyny chciałam się tylko pochwalić ze się udało Ogólnie trzecia IUI, dwie pierwsze prywatnie nieudane, ostatnia na NFZ zakończona sukcesem. Sikance od niedzieli pozytywne a beta robiona w czwartek 197
Gratuluję Spokojnej ciąży życzęEni_gma lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Eni_gma lubi tę wiadomość
majka23
-
Dziewczyny czy badania do wykonania przed IUI wszędzie i zawsze takie same czy mogą sie odrobine różnic miedzy klinikami?
Mamy podejść do naszej pierwszej IUI w nast cyklu (teraz jestem 5dpo) i jak na razie mam zrobiona cytologię, HSG i badania krwi (HBs, HCV, anty-Hbc, HIV, toxo IgG i IgM, różyczka IgG i IgM, CMV IgG i IgM). Na następna wizytę kazano nam wrócić juz w 10dc na monitoring. Nie wiem czemu ale mam wrażenie ze czegoś brakuje, a moze juz przed sama inseminacja wykonuje sie jeszcze jakies wymazy czy cos?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 18:05
-
Eni_gma wrote:Ja na NFZ nie musiałam mieć żadnych badań. Natomiast w invimedzie zapłaciliśmy za "niezbedne" badania 1400 zł
To ja juz nic nie wiem Haha wszędzie w artykułach znajduje informacje o jakiś wymazach z pochwy i szyjki macicy, ale ja oprócz cytologi nic nie miałam robionego :p na badania krwi wydaliśmy 840 zł ostatnio - MASAKRA!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 18:35
-
Eni_gma wrote:Ja na NFZ nie musiałam mieć żadnych badań. Natomiast w invimedzie zapłaciliśmy za "niezbedne" badania 1400 zł
Eni_gma, Wojcinka lubią tę wiadomość
majka23
-
nick nieaktualny
-
Dziwne, podobno ustawa nakazuje wykonanie konkretnych badań, czy nfz to nie dotyczy?
Kuchcinka u mnie wymagali jeszcze wymaz z szyjki lub biocenozę pochwy oraz chlamydię.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
IUI w invimedzie miałam listopad, grudzień 2015 i wtedy mislam robione wszystkie badania ktore invimed wymagał. Do tej na NFZ podeszłam z marszu nawet bez aktualnej cytologii (ostatnia mam z kwietnia 2015)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 20:31
-
ania8306 wrote:Dziwne, podobno ustawa nakazuje wykonanie konkretnych badań, czy nfz to nie dotyczy?
Kuchcinka u mnie wymagali jeszcze wymaz z szyjki lub biocenozę pochwy oraz chlamydię.
jak wyglada robienie takiego wymazu jesli mogę zapytać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 01:25