INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę to ja juz nie wiem czy dobrze rozumie, zeby dostać skierowanie na IUI trzeba udać sie do jednego z lekarzy tam pracujących tak? I życie do nich do prywatnych gabinetów? A jakie sa terminy w tej klinice na polnej jeśli chce sie umówić na wizytę do lekarza?
-
Eni gma - zadzwoniłam i się dowiedziałam, że najpierw trzeba być pacjentem w poradni na polnej i lekarze z ich kliniki kierują na inseminację. Czyli nie możesz do nich przyjsc ze skierowaniem na iui od innego lekarza, dowiedziałam się również , że na ten rok nie ma już miejsc w poradni. pani kazała dzwonic w grudniu. aha zeby się dostać do poradni na polnej nalezy miec do nich skierowanie od lekarza majacego umowe z nfz.
tu masz link ze strona poradni: http://www.gpsk.am.poznan.pl/poradnie/opisy-poradni/poradnia-nieplodnosci.html6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Oto Polska własnie.
normalnie miejsc nie ma ale jak dasz w łape (czyt. pojdziesz prywatnie) to nagle miejsce jest.Eni_gma, Wojcinka lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Mysza1986 wrote:I tak wychodzi "taniej" niż leczenie w klinice niepłodności tam za IUI ok. 700-800 zł tu wizyta od 150-200zł
ale nam się to nalezy za darmo a nie za 150-200zł po prywatnej wizycie. jakby kobiety "boków" nie robiły a lekarze nie wykozystywali sytuacji to normalnie miejsce by było bez chodzenia na prywatne wizyty!6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:ale nam się to nalezy za darmo a nie za 150-200zł po prywatnej wizycie. jakby kobiety "boków" nie robiły a lekarze nie wykozystywali sytuacji to normalnie miejsce by było bez chodzenia na prywatne wizyty!
Masz rację efta, ale niestety tak to jest... Z drugiej strony jakie to ma znaczenie kto daje skierowanie na iui. Należy się na nfz iui i koniec. Jeżeli idzie się do szpitala na jakieś badania/zabiegi to przecież nie wymagają aby ktoś był pacjentem w poradni przyszpitalnej...
Ja jak chodziłam wcześniej prywatnie do mojej gin, to badania (hsg, hsc) w szpitalu w którym ona pracowała miałam "od ręki", nic nie musiałam czekać... Zawsze tak było i będzie... Większość lekarzy pracujących w szpitalach ma swoje prywatne praktyki, na których chce sporo zarobić.
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Też tak sądzę jak Ania. Jeśli zabieg jest refundowany przez NFZ to nie ma znaczenia kto da Ci skierowanie. Ja np. dostałam skierowanie w Invikcie na prywatnej wizycie na badanie hsg a zrobiłam na Karowej na NFZ.
Dziewczyny mogę Wam teraz powiedzieć obiektywnie jakie objawy daje luteina, biorę na wywołanie okresu więc nie nakręcam się ciążą bo nie jest to branie po IUI. Teraz wiem jak bardzo można się oszukać i narobić nadziei. Mam tak drażliwe brodawki, że nawet bluzka mi przeszkadza, kłucie jajników, ciągnący ból na dole brzucha, wzdęty brzuch. Gdybym była po IUI to już doszukiwała bym się w tym ciąży. Tak więc nadzieje miejcie zawsze do końca! ale nie ma co się łudzić tymi objawami, w każdym razie nie zawsze -
PolaMinka wrote:Też tak sądzę jak Ania. Jeśli zabieg jest refundowany przez NFZ to nie ma znaczenia kto da Ci skierowanie. Ja np. dostałam skierowanie w Invikcie na prywatnej wizycie na badanie hsg a zrobiłam na Karowej na NFZ.
moja droga czytaj ze zrozumieniem, pisałam o inseminacji a nie o hsg.
ja także dostałam skierowanie na hsg z prywatnej kliniki a zrobiłam je w zwykłym szpitalu (tam gdzie akurat sobie wymysliłam)
Wracając do inseminacji w poznaniu. po rozmowie telefonicznej z panią z rejestracji dowiedziałam się, że aby mieć inseminację w Poznaniu muszę mieć skierowanie z kliniki w Poznaniu. Nie mogę przyjsc ze skierowaniem od pierwszego lepszego ginekologa czy innej kliniki. Oni sami kierują do siebie i nie ma innej opcji.
I to jest oburzające.Mari123, Wojcinka lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Efta ale my ciebie zrozumiałyśmy, po prostu uważamy że zasady na jakich powinna działać iui na nfz powinny być takie same jak np hsg. Czyli dowolny lekarz daje skierowanie i można zrobić w dowolnym miejscu w pl.
efta lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
PolaMinka jeszcze nie dostałaś @? Brrr
Ja z kolei nie widzę większych różnic między cyklem z luteiną a bez. Może brałam za małe dawki
A ja i tak mam cichą nadzieję że może tobie się uda7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Hej kochane pecherzyk ryszyl do 18wczoraj i lekarz dal pregnyl i dzisiaj IUI ale najpierw monit czy pecherzyk jeszcze jest...jakos nie chcemy robic IUI na peknietym wiec wszystko sie wyjasni dzisiaj:) troche mnie stresuje ze za kazdym razem inny lekarz...ale jak narazie kazdy ok
Ania_84, MARTIII, Mysza1986, Bikini31, ania8306 lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Hej kochane pecherzyk ryszyl do 18wczoraj i lekarz dal pregnyl i dzisiaj IUI ale najpierw monit czy pecherzyk jeszcze jest...jakos nie chcemy robic IUI na peknietym wiec wszystko sie wyjasni dzisiaj:) troche mnie stresuje ze za kazdym razem inny lekarz...ale jak narazie kazdy ok
-
Kaśka28 wrote:Hej kochane pecherzyk ryszyl do 18wczoraj i lekarz dal pregnyl i dzisiaj IUI ale najpierw monit czy pecherzyk jeszcze jest...jakos nie chcemy robic IUI na peknietym wiec wszystko sie wyjasni dzisiaj:) troche mnie stresuje ze za kazdym razem inny lekarz...ale jak narazie kazdy ok
Bądź dobrej myśli:) -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny, dołączam do Was.
Od jakiegoś czasu podczytywalam sobie Wasze forum
W środę mam pierwszą wizytę związaną z IUI. O ile ten cykl zakończy się terminowo...
Będę stymulowana gonatropinami. Im bliżej tym bardziej się boję, tyle się naczytalam, że może nam nie pomóc...
Trzymam kciuki za Was, teraz postaram się regularnie udzielaćania8306 lubi tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?)