X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    Kochane moje , u mnie dziś 1 dc i zaczynam już myśleć o IUI :)
    Kurde, niech wszystko będzie ok ...

już prawie zrezygnowałam , bo co chwilę kłócę się z mężem i miałam to wszystko rzucić, ale trzyma mnie fakt,że ważność badań mija i nie ma co świrować tylko podchodzić .

U mnie też dziś 1 dc więc zaczynamy razem- i znowu wierzę- może IUI? a jak nie to jest zawsze krok bliżej do IVF i do celu...

Też mamy ciężkie chwile z mężem- a dziś spotkała mnie taka sytuacja że mąż miał wypadek samochodowy dość poważny, wylądował w szpitalu- kiedy się o tym dowiedziałam telefonicznie- zjechałam na pobocze- i włączyłam awaryjne- żeby nie prowadzić pod wpływem emocji- fakt faktem zatrzymałam się z miejscu gdzie był chodnik dla pieszych, nagle za moim autem pojawiła się mama z malutkim dzieckiem w wózku i psem na smyczy, nie mogła przez moje auto przejść- musiała mnie ominąć ulicą- nagle zaczęła walić pięściami w moją szybę i krzyczeć do mnie: "TY Kur*o, chodnik blokujesz, dzieci nie masz?" ... i już teraz nie wiem co mną bardziej wstrząsnęło... wiem że już nie chcę kłócić się z męzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:54

bv5tg9v.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka mój mąż też tak uważa... Trzeba być czujnym...

PolaMinka eh, jak już musi to niech przychodzi ta @ :-/ Chcesz badać prolaktynę tak?

Bridget mam nadzieję że wszystko będzie ok i przystąpicie do iui, która będzie udana :-D Kłótnie w związku nie są fajne, ale tak jak pisałaś, mąż ciężko pracuje i pewnie jest przemęczony... Co go nie broni, bo powinien dbać o atmosferę między wami... Ale koniec ważności badań też powinien go zmobilizować. Niech się chłopak uspokoi i wesprze ciebie w tym wszystkim <3

Mysza1986 tobie też życzę żeby wszystko poszło zgodnie z planem i odbyła się ta udana iui :-)
    Co z mężem? Wszystko ok? Przykro mi...
    Co do tej kobiety to widzisz, taka panuje znieczulica wśród nas. Nawet do głowy jej nie przyszło że coś się mogło stać, od razu atak. I te słowa - super przykład dla dziecka :-/

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza niewiarygodne jest czasem zachowanie ludzi.
    Nowy cykl, nowa szansa. Trzymam kciuki.

P.S. mam nadzieje ze M cały i zdrowy

Mysza1986 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• bizona Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza zdrowka dla meza!
    Dzis moj 10dc. .bylam na oodgladzie i okazalo sie ze iui juz w poniedzialek a nie we wtorek czy w środę...dzis endo 11mm a na prawym pecherzyk 21mm.
    Jutro kolo 15 pregnyl, a iui w poniedziałek. Bedzie 21h po pregnylu-mam nadzieje, ze bedzie ok.
    Nie nastawiam sie...bardziej ciesze sie ze blizej terminu in vitro, bo jesli sie nie uda odrazu podchodzimy. No zobaczymy jak to będzie. .dam znac w poniedziałek hak bede juz po.
    Udanego weekendu zycze!

MARTIII, Eni_gma lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    U mnie też dziś 1 dc więc zaczynamy razem- i znowu wierzę- może IUI? a jak nie to jest zawsze krok bliżej do IVF i do celu...

Też mamy ciężkie chwile z mężem- a dziś spotkała mnie taka sytuacja że mąż miał wypadek samochodowy dość poważny, wylądował w szpitalu- kiedy się o tym dowiedziałam telefonicznie- zjechałam na pobocze- i włączyłam awaryjne- żeby nie prowadzić pod wpływem emocji- fakt faktem zatrzymałam się z miejscu gdzie był chodnik dla pieszych, nagle za moim autem pojawiła się mama z malutkim dzieckiem w wózku i psem na smyczy, nie mogła przez moje auto przejść- musiała mnie ominąć ulicą- nagle zaczęła walić pięściami w moją szybę i krzyczeć do mnie: "TY Kur*o, chodnik blokujesz, dzieci nie masz?" ... i już teraz nie wiem co mną bardziej wstrząsnęło... wiem że już nie chcę kłócić się z męzem
    oooo matko... ale pipa...odpowiedzialabym jej ze wlasnie dopwiedzialam sie o powaznym wypadku meza a dzieci miec nie moge chc bardz chce wiec niech laskaiwe sie odpieprzy!!
    bizona wrote:
    Mysza zdrowka dla meza!
    Dzis moj 10dc. .bylam na oodgladzie i okazalo sie ze iui juz w poniedzialek a nie we wtorek czy w środę...dzis endo 11mm a na prawym pecherzyk 21mm.
    Jutro kolo 15 pregnyl, a iui w poniedziałek. Bedzie 21h po pregnylu-mam nadzieje, ze bedzie ok.
    Nie nastawiam sie...bardziej ciesze sie ze blizej terminu in vitro, bo jesli sie nie uda odrazu podchodzimy. No zobaczymy jak to będzie. .dam znac w poniedziałek hak bede juz po.
    Udanego weekendu zycze!
    trzymam kciuki i powodzenia:D tez bym chciala miec takie warunki przy IUI:D moze bedzie dobrze i u mnie

bizona lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) Część z Was dobrze mnie pamięta, czesc w ogole nie kojarzy. Powiedzcie mi, czy słyszalyscie i sytuacji gdzie udaje się 6-7 iui? Generalnei mowiac któraś kolejna, robiąc iui cykl w cykl.

iv09i09katk65tr1.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lunka:)
    Lekarze zalecaja robic max 6..wydaje mi sie ze jest malo przypadkow, kiedy pary decyduja sie na 8, 9 podejscie. Ale jestem pewna ze tu czy na innym forum byla para ktora wlasnie za 8 czy 9 zaskoczyla;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:27

bizona, Eni_gma, Domili, MARTIII, Wojcinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:28

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla przypomnienia napiszę ale będzie dużo.
    Druga iui udana i wczesne poronienie.
    Przyczyny brak.
    Potem 5 iui bez powodzenia.
    In vitro w marcu, brak zarodków do transferu.
    Moje wyniki ok.
    U męża morfologia 3÷, ilosc-mnóstwo, ruch-super. Fragmentacja dna 27%. Także plemniki uszkodzone.
    Maj-wizyta Bociana Białystok. Można zbadać I jeszcze tylko macice-histeroskopia. Wszystko w najlepszym porządku.
    Nie zdecydowałam się na in vitro.
    Małe kłopoty. Nie zdrowotne Ale przerwa.
    Przerwa od starań w ogóle.
    W sierpniu wysłałam męża do urologa. Diagnoza duże żylaki powrozka nasiennego z dopływem wstecznym krew z brzucha cofa się do jajek i gotuje plemniki. Lekarz stwierdzilstwierdził ze żylaki uszkadzaja dna. Wszyscy ginekolodzy zgodnie- operować. Urolodzy-operować. Nie mamy nic do stracenia. Operujemy. Zabieg 2i pół tyg temu. Laparoskopowo.
    Mąż namawia na iui
    W naszej miejskiej klinice
    Bocian Białystok jeśli chodzi o in vitro
    Inseminacja raz udała się u nas.
    Namawia żeby zrobić iui
    W cyklu listopadowym
    Spermatogeneza trwa 72 dni Ale może być już poprawa
    I ja nie wiem co zrobić.
    Mąż mówi że wszystkie wyniki mamy ok. Żebyśmy działali przez iui

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    Lunka,
    Wydaje sie mi ze kluczowe przy iui jest dobre nasienie.
    Mamy dobre nasienie.
    A za soba 2 x nieudane ivf.
    Mam corke z 7 iui, a teraz po 8 iui jestem v 6 mc.
    Pozdrawiam
    Gratuluję kochana:)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Hej Lunka:)
    Lekarze zalecaja robic max 6..wydaje mi sie ze jest malo przypadkow, kiedy pary decyduja sie na 8, 9 podejscie. Ale jestem pewna ze tu czy na innym forum byla para ktora wlasnie za 8 czy 9 zaskoczyla;)
    Witaj :*

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tak chaotycznie Ale pisze z tel i słownik zmienia pewne słowa.
    I nie wiemn jaką decyzje podjąć.
    Jakie pytania zadać samej sobie, żeby ułatwić sobie podjęcie decyzji.

A nasza kliniką miejska jest w Lbn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:25

iv09i09katk65tr1.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie jest to dla Was bardzo ciezkie finansowo, to ja bym juz byla za iui w listopadzie. Ogolnie sluchalabym sie lekarzy.
    P.s. ja zawsze pisze z tel i robie mnóstwo bledow;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, iui nie obciąży bardzo naszego budżetu.
    Lekarze tutaj niewiele mowia. Klinika na in vitro jest w Białymstoku, my mieszkamy 250km od Białegostoku. Wiec na iui jeździć tam, ciężko. Z kolei nasza klinika, naszym miescie, jeśli chodzi o iui jest ok. Mysle ze iui ciężej zepsuc jak in vitro. Do in vitro trzeba już dobrych embriologów, dobrefgo sprzętu, inseminacja jest łatwiejsza technicznie.
    Lekarze nie mogą zdecydować za nas, zawsze mowia, można probowac. Czasem iui udaje się za ktoryms kolekjnym razem-u Mari.
    Stad tak ciężko mi zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:34

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:28

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari
    u nas druga iui udała się, po prostu, ale niestety poronienie, naprawdę zadnej przyczyny lekarze nie znaleźli. Lezałam w szpitalu, miałam mnóstwo badań.
    U meza i hormony ok i badania ok. Tylko ta fragmentacja dna.
    Potem 5 iui i bez skutku.
    Przy in vitro wydaje mi się ze lekarz trochę kiepsko mnie stymulowal, za szybko zaonczyl stymulacje. było 5 jajek, zaplodnily się wszystkie, w 3 dobie naturalnie zaczely degradować.

Iui nie obciaza mnie ani psychicznie ani fizycznie, finansowo jakos tez podołamy.
    Presji wieku nie mam. Nie jestem najmłodsza, ale bez przesady.

Operacja na pewno nic nie pogorszy, może jedynie nie pomóc. A lekarze twierdzą że coś pomoże na pewno. Operować trzeba było, tak czy inaczej, dla zdrowia męża.

Nie wiem co robic, kochane poradźcie.

Moglam podejść do in vitro w maju, ale jakos widzicie nie pali mi się. Gdybym się spiela miałabym już procedurę za sobą, ale mi się bardzo nie spieszy. Stad to tak się odwleka w czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:52

iv09i09katk65tr1.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lunka, ja bym poczekała min. 2 miesiące od operacji, zrobiła badanie nasienia i jeżeli będzie OK, to poszła w IUI.
    Miło Cię tu znowu widzieć. :-)

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli iui to chciałabym wlasnie ok 7tyg po op. Badania byśmy robili,ale decyzje chciałabym podjąć już. Juz cos zdecydować :) MY kobiety chyba lubimy mieć ulozone w głowie. Na zasadzie co by nie było, spróbujemy z iui. Skoro raz się udało.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Miło Cię tu znowu widzieć. :-)

:-*

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ