X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Domili Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka, a to nie czas na test jeżeli 19 miałaś IUI ?

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Hej kochane pecherzyk ryszyl do 18wczoraj i lekarz dal pregnyl i dzisiaj IUI ale najpierw monit czy pecherzyk jeszcze jest...jakos nie chcemy robic IUI na peknietym wiec wszystko sie wyjasni dzisiaj:) troche mnie stresuje ze za kazdym razem inny lekarz...ale jak narazie kazdy ok

I jak? Wszystko zgodnie z planem? :)
    Trzymam kciuki!

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka rzeczywiście długo czekasz na testowanie ;) Kiedy sprawdzasz? Delikatne plamienie podobno się zdarza, ważne żeby @ się nie rozkręciła.

Hej Domili, ty wiesz <3 <3 <3

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety dziewczyny pecherzyka juz nie bylo...lekarz mowil ze oni robia po zastzryku nastepnego dnia IUI ze taka maja w zwyczaju...ALE zaraz zapytal kiedy czulam pekanie pecherzyka pytal czy zaraz po zastrzyku bo jesli tak to faktycznie mozna sie zastanowic...trudne to dla mnie bylo...bo cykl byl bardzo dziwny ale nie zdecydowalam sie...w czechach mialam dwa podejscia na peknietym i nic z tego nie bylo wiec teraz jeszcze chce przed peknieciem...takze teraz odpoczywam czekam na @ i zobaczymy co dalej...Maz bardzo namawia na ostatnia IUI niby taki byl plan (ale znajac nasze szczes cie to podejdziemy do IUI ktora sie nie uda a w miedzyczasie wprowadza ustawe o in vitro i bedzie po ptakach)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    niestety dziewczyny pecherzyka juz nie bylo...lekarz mowil ze oni robia po zastzryku nastepnego dnia IUI ze taka maja w zwyczaju...ALE zaraz zapytal kiedy czulam pekanie pecherzyka pytal czy zaraz po zastrzyku bo jesli tak to faktycznie mozna sie zastanowic...trudne to dla mnie bylo...bo cykl byl bardzo dziwny ale nie zdecydowalam sie...w czechach mialam dwa podejscia na peknietym i nic z tego nie bylo wiec teraz jeszcze chce przed peknieciem...takze teraz odpoczywam czekam na @ i zobaczymy co dalej...Maz bardzo namawia na ostatnia IUI niby taki byl plan (ale znajac nasze szczes cie to podejdziemy do IUI ktora sie nie uda a w miedzyczasie wprowadza ustawe o in vitro i bedzie po ptakach)

własnie ją odrzucono dziś wieczorem więc spokojnie

bv5tg9v.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    własnie ją odrzucono dziś wieczorem więc spokojnie

Naprawdę? Kamień z serca.

Edit. Właśnie przeczytałam że odrzucono projekt odnośnie aborcji. O tym drugim dot. in vitro nic nie piszą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 22:10

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 może następnym razem musicie zrobić iui w dniu podania zastrzyku, skoro tobie tak szybko pękają... Ja też bym nie zrobiła przy peknietym pęcherzyku. Powodzenia!

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Domili Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że co? Chcą zakazać in vitro ??

05.2016 - hsg, drożne
  • AniaZenobia Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    Doczytaj dla pewności,ale sytuacja mniej więcej wygląda tak:
    Niby nie zakazują IN VITRO, ale przy jednym zabiegu dopuszcza się transferu jednej zapłodnionej komórki i od zapłodnienia do transferu może minąć maksymalnie 72 godziny - w ten sposób kwestia mrożenia zarodków zniknie.
    A transfer tylko jednego zarodka też nie ma wielkiego sensu, więc mówiąc krótko ustawa nie zakazuje IN VITRO, ale to co dopuszcza - nie rokuje praktycznie żadnych szans na powodzenie... :(

Wierzę w resztki zdrowego rozsądku polityków!

1989
    PCOS/IO
    Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
    22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
    21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
    28.04.2017 IUI :(
    26.05.2017 IUI
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:

Tak jak napisała AniaZenobia - ja bym tylko dodała że teraz można zapłodnić 6 komórek (a po 35 r.ż. wszystkie), a po zmianie ustawy dopuszczają tylko zapłodnienie jednej komórki. Obecnie tak jak czytam rzadko zdarza się aby większość się zapłodniła, więc to że ta jedna akurat się zapłodni to łut szczęścia. Wtedy tyle wydatków, stymulacji, stresów na marne. Po prostu będzie nikła szansa na udane in vitro.
    Mam nadzieję że to nie przejdzie...

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    moja droga czytaj ze zrozumieniem, pisałam o inseminacji a nie o hsg.
    ja także dostałam skierowanie na hsg z prywatnej kliniki a zrobiłam je w zwykłym szpitalu (tam gdzie akurat sobie wymysliłam)
    Wracając do inseminacji w poznaniu. po rozmowie telefonicznej z panią z rejestracji dowiedziałam się, że aby mieć inseminację w Poznaniu muszę mieć skierowanie z kliniki w Poznaniu. Nie mogę przyjsc ze skierowaniem od pierwszego lepszego ginekologa czy innej kliniki. Oni sami kierują do siebie i nie ma innej opcji.
    I to jest oburzające.
    A wiesz moze jak wyglada sprawa zapisów do kliniki na polnej i terminów? Cały czas sie zastanawiam czy nie spróbować inseminacji najpierw na NFZ a dopiero potem prywatnie

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm / ryzyka niskie
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    11/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Eni gma - zadzwoniłam i się dowiedziałam, że najpierw trzeba być pacjentem w poradni na polnej i lekarze z ich kliniki kierują na inseminację. Czyli nie możesz do nich przyjsc ze skierowaniem na iui od innego lekarza, dowiedziałam się również , że na ten rok nie ma już miejsc w poradni. pani kazała dzwonic w grudniu. aha zeby się dostać do poradni na polnej nalezy miec do nich skierowanie od lekarza majacego umowe z nfz.
    tu masz link ze strona poradni: http://www.gpsk.am.poznan.pl/poradnie/opisy-poradni/poradnia-nieplodnosci.html
    Ja pier... :/ CHORE!! Czyli jedyna absolutnie jedyna droga to prywatna wizyta u lekarza z polnej i przeskoczenie kilku miesięcznej kolejki... żenada

efta lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Ja pier... :/ CHORE!! Czyli jedyna absolutnie jedyna droga to prywatna wizyta u lekarza z polnej i przeskoczenie kilku miesięcznej kolejki... żenada

Taka smutna rzeczywistość :(

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaZenobia wrote:
    Doczytaj dla pewności,ale sytuacja mniej więcej wygląda tak:
    Niby nie zakazują IN VITRO, ale przy jednym zabiegu dopuszcza się transferu jednej zapłodnionej komórki i od zapłodnienia do transferu może minąć maksymalnie 72 godziny - w ten sposób kwestia mrożenia zarodków zniknie.
    A transfer tylko jednego zarodka też nie ma wielkiego sensu, więc mówiąc krótko ustawa nie zakazuje IN VITRO, ale to co dopuszcza - nie rokuje praktycznie żadnych szans na powodzenie... :(

Wierzę w resztki zdrowego rozsądku polityków!

ten "punkt" ustawy o in vitro był "podpięty" pod ustawę aborcyjną stąd nawet ludzie nie wiedzieli, że przy okazji aborcji niektórzy fanatycy chcą "załatwić" in vitro bo ludzie nie czytali całej ustawy, chieli zrobić to po cichu bo wiedzieli że ludzie skupią się na aborcji

ania8306 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Domili Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w radio słyszałam, że właśnie na dzisiejszym posiedzeniu odrzucili ten projekt.

Bikini31 lubi tę wiadomość

05.2016 - hsg, drożne
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    Dziś w radio słyszałam, że właśnie na dzisiejszym posiedzeniu odrzucili ten projekt.
    Az mi sie lzej na sercu zrobilo:) zeby nie bylo nie jestem za aborcja absolutnie i nigdy nie zrozumiem kobiet ktore usowaja ciaze tylko ze wzgledow na to ze wpadla czy to jej brzuch jej sprawa...ten kompromis jaki jest jest w porzadku

a jesli chodzi o in Vitro to az sie odstresowalam bo spokojnie moge podejsc do tej ostatniej IUI w przyszlym cyklu...no chyba ze zas pecherzyk mi zrobi psikusa;D

Eni_gma lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Az mi sie lzej na sercu zrobilo:) zeby nie bylo nie jestem za aborcja absolutnie i nigdy nie zrozumiem kobiet ktore usowaja ciaze tylko ze wzgledow na to ze wpadla czy to jej brzuch jej sprawa...ten kompromis jaki jest jest w porzadku

a jesli chodzi o in Vitro to az sie odstresowalam bo spokojnie moge podejsc do tej ostatniej IUI w przyszlym cyklu...no chyba ze zas pecherzyk mi zrobi psikusa;D
    Nie chwalcie dnia przed zachodem słońca - kaczor powiedział "trzeba zrobic krok wstecz zeby zrobic dwa do przodu" oni i tak zaostrzał prawo aborcyjne i zakażą in vitro ale po ciuchu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 23:16

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    PolaMinka jeszcze nie dostałaś @? Brrr

Ja z kolei nie widzę większych różnic między cyklem z luteiną a bez. Może brałam za małe dawki ;-)

A ja i tak mam cichą nadzieję że może tobie się uda :-P

Właśnie skończyłam 10dni brania na wywołanie. W optymistycznej wersji miałam plamić już po 8 dniach, a wersja dla mnie pewnie będzie wyglądać tak, że @ dostane dopiero w poniedziałek. Nigdy od razu po odstawieniu luteiny nie dostałam, zawsze muszę czekać. Wolałabym iść do przodu już z tymi badaniami hormonalnymi i zob. co ostatecznie z moim endo.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje , u mnie dziś 1 dc i zaczynam już myśleć o IUI :)
    Kurde, niech wszystko będzie ok ...

już prawie zrezygnowałam , bo co chwilę kłócę się z mężem i miałam to wszystko rzucić, ale trzyma mnie fakt,że ważność badań mija i nie ma co świrować tylko podchodzić .

Eni_gma lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget rozumiem cie doskonale tez mialam z mezem ciezki okres ale wydaje mi sie ze po prostu jestesmy zestresowane zakrecone nastawione na mierzenie temp na monitoringach na lekach na endo i tym wszystkim zapominamy cieszy sie zyciem...sama doszlam do tego wniosku zaliczajac po drodze ogromny dol i prawie rozstanie z mezem...niestety to co jakis czas wraca ale jakos sie trzeba trzymac wierzyc starac o to zeby bylo miedzy nami wszytko w porzadku:D
    takze glowa do gory bedze dobrze trzymam kciuki zeby wszytko sie poukladalo:*

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ