INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuchcinka wrote:No właśnie tez mi sie wydawało ze to ustawa reguluje, nawet od lekarza spoza invimedh dostałam taka informacje. Dlatego zastanawia mnie brak wymazow i brak badań na chlamydie...
jak wyglada robienie takiego wymazu jesli mogę zapytać?
Chlamydia u mnie to wymaz z pochwy, ale czas oczekiwania na wynik to kilka dni. Mój mąż nie miał obowiązku robić, ale lekarz zalecał i miał zrobione z krwi.
Wymaz z szyjki to też jak wszystko ok 3 dni oczekiwania, biocenoza po kilku godzinach. Tak jest u mnie.
A twój mąż też ma zrobione te badania wirusowe z krwi?
Dziwne że twój lekarz nie kazał ci zrobić tych wymazów, jak widać kliniki różnie do tego podchodzą...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Fasolko_przyjdz wrote:Dziewczyny mialal 2iui.. i niestety znowu dupa:-( daje sobie jeszcze jedna szansę... Jak nie wyjdzie to rzucam wszystko i niech się dzieje wola nieba...
Bardzo mi przykro
Trzymam kciuki za udane trzecie podejście7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
02.09 AgnieszkaH 1/
03.09 Kaśka28 3/
09.09 Monika*** 1/
09.09 Agupsica 2/
11.09 MARTIII 3/
11.09 natia 1/
12.09 bizona 4/
15.09 Eni_gma 3/
19.09 Viszka 1/
22.09 Lago
22.09 GdzieśPoDrigiejStronieTęczy 3/
26.09 Mysza1986 2/
28.09 Bikini31 1/
Życzę już samych uśmiechniętych buziekEni_gma lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ENI wielkie gratulacje!! jakbym chciala miszckac blizej Poznania...zeby podchodzic na NFZ bo juz sie wyplukalismy z kasy...a dzidzi ciagle brak i jakiejkolwiek nadzieji...
ja sie wcziraj podlamalam...pecherzyk w 13dc tyko 14mm w niedziele mamy jechac na kontrol zeby ewentualnie robic nastepna iui...naszego lekarza nie bedzie wiec ktos inny sie nami zajmie...
wczraj lekarz powiedzial ze jesli jeszcze w dwa razy sie nie uda to chce zrobic jeszcze raz laparo...dal skierowanie do szpitala beda do mnie dzwonic zeby na NFZ ustalac termin luty marzec...pffff za normalna krotka wizyte nieplodnosci placilam zawsze 80 zl a tym razem 180 bo ponoc ustalenia w sprawie laparo byly...troche mnie zaskoczyla cena...bo wychodzi na to e skierowanie nas 100kosztowalo...boje sie ze klinika bedzie z nas doila jak ta w czechach...wiec ogolnie jestem podlamana...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 10:37
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wiem ze koszty prywatne nie są małe, również to doświadczyłam. Gdy ją byłam na IUI na Polnej przede mną na IUI byka dziewczyna która przyjeżdża aż spod Opola. Takie poświęcenie.
Dziewczyny beta po trzech dobach 839. Uff -
majka23 wrote:Wychodzi mi na pazdziernik 4 jade po skierowanie
-
Eni_gma wrote:Co do cen wizyt to profesor który mnie skierował na IUI na NFZ liczy sobie za wizyte 250-300 zł
-
Eni_gma wrote:Kaśka28 wiem ze koszty prywatne nie sa małe, również to doświadczyłam. Gdy ją byłam na IUI na Polnej przede mną na IUI byka dziewczyna która przyjeżdża aż spod Opola. Takie poświęcenie.
Dziewczyny beta po trzech dobach 839. Uff
WiruskiEni_gma lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Eni_gma wrote:Kaśka28 wiem ze koszty prywatne nie są małe, również to doświadczyłam. Gdy ją byłam na IUI na Polnej przede mną na IUI byka dziewczyna która przyjeżdża aż spod Opola. Takie poświęcenie.
Dziewczyny beta po trzech dobach 839. Uff
a tobie gratulacje iiii zdrowyh i spokojnych 9mscDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 my też już myśleliśmy o in vitro. Bałam się ze nie zdążymy uzbierać kasy zanim PIS przepchnie swoje chore ustawy. Ehh jakbyśmy mało miały problemów to jeszcze rząd nam robi pod górkę
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Eni_gma wrote:Majka bedr zaciska kciuki z całych sił. Szczęśliwe IUI miałam robione przez Panią Dr która chyba ma nazwisko na O. Wysoka dość, proste włosy do ramion,troszkę większą w biodrach,przemiła i baaaardzo delikatna. Życzę Ci żebyś na nią trafiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 20:49
majka23
-
dziewczyny czy możecie dać mi namiary na tą klinikę w Poznaniu gdzie robicie inseminację na NFZ? poproszę o nazwę i adres. długo się czeka w kolejce?
edit. pytanie nieaktualne już znalazłam ich stronę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 13:23
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
majka23 - do Poznania mam 260km.
zastanawiam się jak by to miało się odbyć np. jakbym dostała skierowanie na IUI od swojego ginekologa z mojej miejscowości do którego chodzę na nfz i chciała je zrobić w Poznaniu. Czy to tak jest że trzeba chodzić do nich do kliniki i to oni zdecydują czy dostanę skierowanie na IUI.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
bylam dzisiaj w klinice...niestety pecherzyk stoi nie rosnie...miala ktoras cos takiego? jade we wtorek jeszcze sprawdzic ale cos czuje ze w tym cyklu nie bedzie IUI...mialam podejsc do IUI ostatni raz pozniej in vitro...hmmm zobacze co lekarz powie...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Efta wydaje mi się ze powinnaś mieć raczej skierowanie na IUI od lekarza pracującego na Polnej, ale zadzwoń na oddział (leczenia niepłodności i endokrynologia rozrodu) i zapytaj. Z tego co mówiła mi dziewczyna z Opola to ona ocenę cyklu ma u siebie i tylko na samą IUI przyjeżdża do Poznania