INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mysza1986 wrote:Dziewczyny ja właśnie czekam na II IUI w poczekalni, bardzo chcialbym byc ta która zapoczatkuje dobra passę.
Trzymam kciuki7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
AgnieszkaH wrote:Mnie lekarz mówił, że dwa miesiące.
Właśnie się nad tym zastanawiałam i nie wiem, ja zawsze miałam w miarę nowe badania, bo miałam z tym problem
Znalazłam:
Pacjenci przed inseminacją powinni wykonać następujące badania.
Kobieta:
stopień czystości pochwy (ważny 2 miesiące);
badanie w kierunku chlamydii metodą PCR (ważne rok);
cytologia (ważna rok);
HIV, HCV, HBS Ag, toksoplazmoza, badanie przeciwciał różyczki (ważne 6 miesięcy);
VDRL (test kiłowy, ważny 6 miesięcy).
Mężczyzna:
badanie nasienia;
HIV, HCV, HBS Ag, Anty-Hbc (ważne 6 miesięcy);
posiewa nasienia (ważny 2 miesiące);
VDRL (test kiłowy ważny 6 miesięcy).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 13:38
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
ania8306 wrote:
badanie w kierunku chlamydii metodą PCR (ważne rok);
co to znaczy metodą PCR?
bo ja dziś poszłam do lab. na wymaz w kierunku chlamydii. Nie miałam jeszcze skierowania od gin z kliniki, bo wizyte w klinice mam dopiero 4 paź . a bede wtedy miała miesiączkę to stwierdziłam , że zrobie wczesniej, bo u nas na wynik czeka się 2 tygodnie. Wiedz wyliczyłam, że moge nie zdążyć z wynikiem.
No i nie wiem czy nie wydałam kasy na nie to badanie...6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:co to znaczy metodą PCR?
bo ja dziś poszłam do lab. na wymaz w kierunku chlamydii. Nie miałam jeszcze skierowania od gin z kliniki, bo wizyte w klinice mam dopiero 4 paź . a bede wtedy miała miesiączkę to stwierdziłam , że zrobie wczesniej, bo u nas na wynik czeka się 2 tygodnie. Wiedz wyliczyłam, że moge nie zdążyć z wynikiem.
No i nie wiem czy nie wydałam kasy na nie to badanie...
Wymaz jest jak najbardziej ok. Też tak miałam robione
Może chodzi o to że nie może być badanie na chlamydię z krwi... Chyba7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
dzieki Aniu. Zadzwoniłam do lab. i zapytałam jaką metodą badają. wszytsko się zgadza. całe szczęscie. szkoda, że nie wiedziałam o tym badaniu na czystość pochwy, bo bym od razu i to zrobiła. Ale na ten wynik czeka się tylko kilka dni wiec zdążę po miesiączce.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Zaczęło się. Mam swoją pierwszą inseminację zaplanowaną na najbliższy weekend.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 10:45
Bikini31, asiak1985 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziewczyny porażka. Dowiedziałam się telefonicznie, że jest już część wyników i wykryto u mnie ureaplasmę. Nie mam żadnych objawów... Wyniki jadę odebrać dopiero 10 października, kiedy będę miała drugie pobranie krwi, i wtedy otrzymam chyba recepty... Także kolejny miesiąc na straty, kolejny na leczenie i dopiero w grudniu możliwość iui. Moje badania stracą ważność, kolejna kasa. Do dupy to wszystko7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
-
nick nieaktualnyania8306 wrote:U mnie dziewczyny porażka. Dowiedziałam się telefonicznie, że jest już część wyników i wykryto u mnie ureaplasmę. Nie mam żadnych objawów... Wyniki jadę odebrać dopiero 10 października, kiedy będę miała drugie pobranie krwi, i wtedy otrzymam chyba recepty... Także kolejny miesiąc na straty, kolejny na leczenie i dopiero w grudniu możliwość iui. Moje badania stracą ważność, kolejna kasa. Do dupy to wszystko
-
AgnieszkaH wrote:Ja też bezobjawowo przechodziłam ureaplasmę. U mnie leczenie trwało dwa i pół miesiąca. Dobrze, że Ci ją wykryto, bo mam dwie koleżanki, u których właśnie ureaplasma była przyczyną poronień. Trzeba więc wyleczyć to cholerstwo żeby dzidziuś był bezpieczny:)
O matko aż tyle to trwa?
A facet też bierze antybiotyki?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 27 września 2016, 23:04
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Zaczęłam już 49dc cyklu ale świadoma co we mnie gra...a tak na prawdę co nie gra. Byłam wczoraj na wizycie. Miałam akurat zbliżającą się owu, chyba 3 w tym cyklu. Generalnie to mój wynik prolaktyny nadal jest zły i mam prawo nie mieć okresu bez tych wszystkich wspomagaczy. Okazało się, że inną normę się przyjmuje nie biorąc leków a inną przy lekach. Do wyznaczonej wartości nie krótka droga przede mną. Ale chyba nie to mnie martwi. W 48dc moje endo ma 7mm. Porażka. Zamiast być przerosłe ono by nawet zarodkowi nie pozwoliło się zagnieździć. Zrodził się pomysł na histeroskopie i 'ponacinanie" endo żeby zaczęło się regenerować i przyrastać. Ale najpierw zacznę od kontroli podstawowych hormonów bo mam stare badania i za miesiąc przed @ skontrolujemy grubość endo. Od tego zależy decyzja.
Aniu ta ureaplasma daje wiele nadziei na przełom w walce. Trzymam ogromnie mocno kciuki o szybkie wyleczenie a później już same sukcesy!ania8306 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem po drugiej IUI, ale na nic nie liczę: ok 60 min oczekiwania z nasieniem "w ręku" + moje przeziębienie i jelitówka w nocy poprzedzającej IUI...
Poza tym w poprzedniej IUI miałam potem plamienia, teraz nic...
Macie może doświadczenia z klinik prywatnych? Ile czekałyście na inseminację po przyniesieniu nasienia?Bikini31 lubi tę wiadomość
-
Sunny wrote:Zaczęło się. Mam swoją pierwszą inseminację zaplanowaną na najbliższy weekend.
Powodzenia! Ja mam jutro, moja pierwsza IUI, 8.00 rano klinika. Co to będzie? Co to będzie?asiak1985, Sunny lubią tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy...