INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wymazy miałam od razu na wizycie, lekarz mi pobrał, a z krwi robiłam w kolejnych dniach. Myślę, że to kwestia dogadania.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Ja nie bede ich robic w Novum..tylko u zwyklego gina. Jesli robi je od razu na wizycie..to placi sie za nie po wizycie?
Jestem wsciekla na ta moja lekarke..specjalnie mi utrudnia wszystko..czas zmienic lekarza
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Jak robisz u zwykłego ginia to najwyżej sobie więcej policzy za wizytę. To tak jak robisz cytologię, to wizyta trochę droższa. Ja robiłam wymazy w klinice, a badania z krwi, gdzie indziej, bo o połowę tańsze.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Dziewczyny juz po wizycie. Z usg nie wynika nic nadzwyczajnego- emdo 14mm, ciałko żółte jest, nie ma torbieli, jajniki czyste.
Dr mówi ze 10/11dpo to za wcześnie na test.
Receptę dostałam, leki mam wykupić 1dc. Reszta w kolejności zdarzeńKasicaLisica, Jolcia1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny, pisze do Was bo w kwietniu podchodzimy z mezem do inseminacji pierwszej. Staramy sie od 1,5 roku. Wyniki dobre, tylko niedobor witaminy D. Maz ogolne badanie nasienia dobre. Tylko ponizej normy ma koncentracje nasienia. Kazano mi brac od 2 do 9 dc zastrzyki Merional i wizyta i zobaczymy co dallej... oczywiscie przed musimy zrobic badania typu hiv, hcv, wr przeciwciala rozyczkowe.
Postanowilam napisac bo potrzebuje Waszego wsparcia w tym. Czy slyszalyscie o tym leku, moze jakies rady mozecie mi " sprzedac" -
Jak idziesz prywatnie to płacisz przed wizytą za to co chcesz zrobić.
Zwykle to koszt wizyty + koszt badań.
bizona wrote:Ja nie bede ich robic w Novum..tylko u zwyklego gina. Jesli robi je od razu na wizycie..to placi sie za nie po wizycie?
Jestem wsciekla na ta moja lekarke..specjalnie mi utrudnia wszystko..czas zmienic lekarza
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
bizona wrote:Ja nie bede ich robic w Novum..tylko u zwyklego gina. Jesli robi je od razu na wizycie..to placi sie za nie po wizycie?
w Novum płaci sie po wizycie bo oni dodaja do wizyty kwote z tego co kojarze ja zapłacilam za posiew i biocenoze 106 zł
wymaz w kierunku chlamydii robiłąm esiebiebo w Novum kosztuje 220 zł a np w diagnostyce 105 zł tyle ze gin musi ci pobrac
na jaką lekarke jestes zła z Novum ?? -
Aniu w Novum nie jestem zła na nikogo;) Ja jestem zła na moją gin, do której chodziłam prywatnie..
Chodziło mi wlasnie o to..jak wygląda takie badanie poza kliniką...
Katarzyna..to co napisałaś, ze przed wizytą sie placi za to co chce sie zrobić wydaje sie sensowne. Boje sie teraz ze natrafię na kogos, kto może mi odmowić zrobienia takich badan.
Kochane proszę o jeszcze jedną rade...
W zeszłym tyg 23.02 trafiłam do ginekologa z infekcja ( grzyb po antybitekoterapi)..dostałam globulki dopochwowe ( Macmiror) dziś na noc ostatnia globulka.
Kiedy zrobić te wymazy?
Czy poniedziałek nie będzie za wcześnie? Boję sie robic później..bo w piątek powinnam dostać okres, a tak z 3 dnia przed zawsze mam plamienie.Musze sie wyrobić z tymi badaniami do tego czasu..robiłabym już, ale wiem, że trzeba trochę odczekać po lekach..ale ile?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:16
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Aniu w Novum nie jestem zła na nikogo;) Ja jestem zła na moją gin, do której chodziłam prywatnie..
Chodziło mi wlasnie o to..jak wygląda takie badanie poza kliniką...
Katarzyna..to co napisałaś, ze przed wizytą sie placi za to co chce sie zrobić wydaje sie sensowne. Boje sie teraz ze natrafię na kogos, kto może mi odmowić zrobienia takich badan.
moze zadzwon do ubezpieczyciela i zapytaj sie jakie placówki ich obsługuja oprocze tej ginekolog ..zadzown i sie umów na badanie ?? -
nick nieaktualnyMnie lekarz kazal zbadac. Ja mam bardzo dyzy niedobor bo norma jest od 30 a ja mam 13. Mam brac w dawce 4000 j. Ciesze sie, ze podchodzimy, ale jakos tak stresuje sie, pelne mysli itp.Mkl zbadaj sobie z krwi:) bedziesz wiedziala jak duzy jest bo racja u nas wiekszosc spoleczenstwa go ma.