INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:stelka skoro rosnie to zbadaj przy następnym badaniu TSH, FT4, FT3
Chciałam za to dzisiaj pójść na pobranie krwi (beta+hormony tarczycy), wstałam szybciutko i pognałam, a tu jakaś awaria w przychodni i musiałam do innej jechać. Podjeżdżam na parking - brak wolnych miejsc grrrr i musiałabym szukać po okolicy, a nic nie było widać w miarę blisko. Więc zawinęłam się do roboty. Jutro kolejne podejście... Ćwiczę się w cierpliwości.
Na razie @ nie ma, czekam sobie, mam za to hmmm...opuchliznę (?) w dolnych partiach Chyba jakieś podrażnienie mi się przyplątało, bo w tym cyklu miałam wymaz i cytologię, i wszystko grało. Ktoś coś takiego ma/miewa?
04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Lunk_a wrote:To jak ja. Lampka dziennie tak ok 150 200ml czerwone wytrawne. Polecam merlota jest delikatne. Inne cięższe sa juz mocniejsze cierpkie.
-
bizona wrote:Dziewczyny błagam pomożcie !
Powinnam zrobić badania:
*stopień czystości pochwy
* posiew z kanału szyjki macicy
*posiew ze sklepienia pochwy
* Chlamydia PCR
Powiedzcie mi proszę kto wykonuje te badanie? Chodzi mi o to, czy jak się zapiszę to robi od razu na wizycie? Czy dopiero daje skierowanie i na kolejnej wizycie robi się te badania?04.2016 Napro
3xIUI 2016
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Olencja, wit. D najlepiej z czymś tłuściutki jeść
Czyli np. z kanapką z masłem albo sałatka z sosem na oliwie
Polecam Ci Vigantoletten. Kiedyś w PL było tylko na receptę i kupowałam w DE, a teraz kupisz bez problemu w aptece. Po ich łykaniu poziom wit. D w badaniach wzrósł. Także potwierdzone działanie (przynajmniej u nas).
olencja wrote:ja biore 5 tys juz rok i mam jakies zaburzenia wchlaniania bo mam niewiele pond 30 non stop:/
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny
-
ka_tarzyna wrote:Olencja, wit. D najlepiej z czymś tłuściutki jeść
Czyli np. z kanapką z masłem albo sałatka z sosem na oliwie
Polecam Ci Vigantoletten. Kiedyś w PL było tylko na receptę i kupowałam w DE, a teraz kupisz bez problemu w aptece. Po ich łykaniu poziom wit. D w badaniach wzrósł. Także potwierdzone działanie (przynajmniej u nas).
vigantoletten bralam kiedys,myslisz ze lepiej sie wchlania?u mnie nie podniosl poziomu dlatego chyba ze problemem sa moje jelita niestety -
Aneta u mnie to wszytko trwalo jakas godzinke...od momentu wejscia do kliniki do wyjscia:-) mialam ja zaplanowanna umuwiona na godzzine 10 wiecc przzyjechalam weszlam do gabinetu lekkaarz zaprosil na fotel I sam zabieg trwal 5min pozniej kazal poczekac chwile czy cos bedzie bolalo ale nic nie bolalo nie pieklo wiec po 20min od zabiegu wrocilam do domu... pozniej miialam deelikkatne plamienie ale to monoc normalne:-)Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Aaneta wrote:Dziewczynu, a jak w ogole wyglada taki dzien w ktorym sie podchodzi do inseminacji? Ile to wszystko trwa itp.
to tak jakbys sie z mezem na seks w kiblu w knajpie umowila:D fiku miku i po krzyku:D -
ja przed inseminacją sie naczytałam, że były przeprowadzone badania w Holandii, z których wynikało, że 20 min na fotelu po bardzo poprawiało skutecznośc inseminacji; więc po pierwszej inseminacji zostałam sobie na fotelu, z którego mnie brutalnie zgoniono, mówiąc że i tak się nic nie wydostanie tempo ekspresowe
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
nick nieaktualny
-
olencja wrote:Stelka,moze to cionrza?:DD
Oczywiście,że tak się łudzę :D Nie słyszałam jednak o ekhem botoksowych wargach :P jako jednym z objawów04.2016 Napro
3xIUI 2016
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014