INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lunk_a wrote:Poza tym, mi to sie wydaje ze te 10dni po owu test wychodzi. No chyba ze uważacie inaczej.
najlepiej po prostu poczekać
ja dlatego robiłam pierwszy tes z krwi 15dni po IUI a 14 po owu
ja trzymam dalej kciuki -
Hej dziewczyny!
BYłam dzis na pierwszej wizycie w tym cyklu (8dc). Mam DWA pecherzyki po jednym w kazdym jajniku (BEZ stymulacji), az sie lekarz zdzwiił, 12 i 13 mm. Zrobiłam badania z krwi i ma do mnie oddzwonic co robimy dalej. Mam wstepnie umówioną wizytę na piątek, ale boję się, że owu wypadnie na niedziele, a oni nie pracują..także czekam na tel.
Pytałam o stymulację i mi powiedział, ze w moim przypadku, stymulacja nie ma sensu bo bym wyprodukowała za dużo jajek. Mam regularne cykle, owu na zawołanie i jestem jeszcze młoda (31!) także mam nie świrować.
Muszę go zapytać w sprawie TSH jeszcze raz bo ostatnio miałam ponad 3 i mowił, że do 4 jest norma i to jest ok, ostatnio miałam 1,8 także nie wiem o co kaman.
Czekam znowu.
Lunka, przykro mi ze negatyw, ale moze nie wszystko jeszcze stracone? -
Ovitrelle w oponke, na lewno lub prawo od pępka, tak mi powiedzieli na pogotowiu
-
Lunk_a wrote:Ania wiem wiem ze okienko implant jest do 12dni ale zawsze wydaje się ze optymalnie to ten zloty środek czyli ok 7-9 dnia. Tak sobie gadam luźne spekulacje:-D Dziś mam wizytę. Dam znać po co tam
wiem wiem.. i wiem równiez że piekne wykresy potrafią wprowadzić w błąd .. czekam na wieści z wizyty -
Ania_84 wrote:heheh Az dwa razy polubiłam
wiem wiem.. i wiem równiez że piekne wykresy potrafią wprowadzić w błąd .. czekam na wieści z wizyty
Kiedyś czytałam jakiś artykul ze niby spada ale na wykresie widac to u 15% osob a u 12% spada a ciazy nie ma. To byla jakas analiza ilus tys wykresow. -
Lunk_a wrote:Poza tym czy przy implant temp nie spada? Czy to różnie bywa?
Kiedyś czytałam jakiś artykul ze niby spada ale na wykresie widac to u 15% osob a u 12% spada a ciazy nie ma. To byla jakas analiza ilus tys wykresow. -
Galina, dzieki ale w sumie to co z tego jak ciązy nie ma i nie wiadomo dlaczego?
-
Ja zawsze rozsądnie pisze a teraz coo? ide za niedługo na wizyte. Powiem dr ze 10 i pol dnia po owu dokładnie tyle. Że test nie wyszedl. I tak chyba rozpisze mi juz wszystko. Recepty najwyżej mi nie da. Po prostu wpisze w karte co i jak i będzie kazal zgłosić sie po recepte np jak w 13dpo test bedzie ujemny. A tyle trwa moja fl.
Dziewczyny te co macie pozytywne bety, testowalyscoe 10dpo i mialyscie negatyw a potem pozytyw?
Denerwuje sie właśnie przez to ze pewnie recept nie dostanę. Ale nie moja wina, w cyklach stymulowanych owu mam 12dc. Ten byl naturalny i wyszło po prostu 15dc.
-
Lunka, u mnie owu 13 dnia cyklu, pozytywny test 26 dnia cyklu, czyli po 13 od owu. Wcześniej nie testowałam. Kreska blada, ale widoczna.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Zrobiłam wtedy test, bo od kilku dni robiło mi się słabo, brzuch bolał jak na okres. Pamiętam,że pakowałam prezenty na święta i nie mogłam znaleźć dobrej pozycji na podłodze, bo bolały mnie pachwiny. Kilka dni wcześniej miałam jeden taki dzień z mega bólem w pachwinach. Już po teście brzuch bolał i żył swoim życiem, jeszcze miałam to delikatne plamienie. Dostałam luteinę dopochwowo i jak ręką odjął wszelkie bóle.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Dziewczyny błagam pomożcie !
Powinnam zrobić badania:
*stopień czystości pochwy
* posiew z kanału szyjki macicy
*posiew ze sklepienia pochwy
* Chlamydia PCR
Powiedzcie mi proszę kto wykonuje te badanie? Chodzi mi o to, czy jak się zapiszę to robi od razu na wizycie? Czy dopiero daje skierowanie i na kolejnej wizycie robi się te badania?
Wszystkie oprócz Chlamydii PCR mam bezpłatne w pakiecie ubezpieczeniowym, i przed każdym badaniem babeczki na recepcji sprawdzają to u mojego ubezpieczyciela.czy badanie jest w pakiecie czy nie. Nie bardzo wiem, jak to by wygladalo,gdybym chciała je zrobić na jednej wizycie..lekarz odesle mnie na recepcje żeby zapłacić?
Nigdy nie robiłam wymazów i nie wiem jak to wygląda..zostało mi kilka dni na zrobienie tego.
Dzis bylam u swojej endykronolog, z która sie poklocilam ( jest przeciwna inseminacji, invitro, ipgulkom itd.) i nie chciała mi wypisac skierowan, o wyjaśnieniu jak to by wyglądało nie wspominając...
Możecie mi podpowiedzieć jak to najlepiej zalatwic? i jak to wygląda?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec