INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEA wrote:Dziewczyny, właśnie wróciłam od gin. Wyhodowałam 6 pęcherzyków powyżej 20 mm. Dlatego nie robimy inseminacji, ale możemy starać sie sami. Jest ryzyko ciąży mnogiej ale mniejsze niż przy inseminacji. Troche sie boje ale co ma być to będzie. Dostałam też zastrzyk ovitrelle, jutro powinny pęknąć.
-
zohasamoha wrote:Wichrowe Wzgórza, będzie dobrze:) każda z nas świruje;) musisz wytrzymać do 16;) ja wtedy testuję, wiec trzymamy się razem:D ale czuję, ze u Ciebie wszystko ok:))
Trzymam kciuki! -
EA wrote:Nie mam pojęcia... ja brałam tabl Lametta, i zastrzyki na endometrium bo miałam cieniutkie 4 mm a dziś miałam 12 mm, no i zastrzyk dziś na pękniecie pęcherzyków. Tak sobie myśle, że przy IVF jednak cos wiecej sie bierze, bo wtedy właśnie trzeba jak najwięcej wyhodować pęcherzyków.
EA - ale hodowla. dawno o takiej nie słyszałam
powiedz jaką dawkę lametty brałaś?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
EA wrote:a Wasza stymulacja jak wygląda dziewczyny? i ile macie pęcherzyków zwykle? ja w tamtym cyklu 1, a teraz podwojona ilość tabletek i wyhodowałam aż 6..
ja po 20-22 tabletkach lametty (od 2dc do około 12 po 2 tab) miałam 1 pęcherzyk , przy dawce 30tab przez 10 dni udało mi się wyhodować 2 i w kolejnym cyklu przy takiej samej dawce 30tab wyhodowałam 3 i zaszłam.
łącznie za mną 10 cykli stymulowanych pod rządWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 18:42
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
EA wrote:2x2 Sama jestem zaskoczona i przerażona co to z tego będzie
przez ile dni?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualnyEA wrote:a Wasza stymulacja jak wygląda dziewczyny? i ile macie pęcherzyków zwykle? ja w tamtym cyklu 1, a teraz podwojona ilość tabletek i wyhodowałam aż 6..
Ale jeden jajnik mam nieczynny więc gdybym nawet zaczęła brać większą dawkę to niczego to nie wniesie tzn. nie zwiększy mi ilości pęcherzyków.
EA: gdyby tfu tfu nie udało się teraz to pamiętaj by swojej ginekolog powiedzieć na jakiej dawce lametty byłaś. Dawka ta uważam powinna być zredukowana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 18:46
-
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Z ciekawości - czy stymulacja do IUI jest taka sama jak to IVF, czy jakaś inna?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 18:44
-
EA wrote:No to chyba ja jestem jakaś dziwna wziełam ogólnie 20 tabletek i tyle pęcherzyków urosło..
nie jesteś dziwna po prostu super zareagowałaś na lek i miałaś dużą dawkę, standardowa to 5 tab czyli od 3 do 7dc po jednej, a ty brałaś po 4 dziennie.
to raczej można powiedzieć że ja jestem dziwna , bo bardzo słabo reaguje na stymulację. jestem na owu prawie rok i nie spotkałam nikogo kto brałby 30 tab. lametty w jednym cyklu.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualny