INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyefta wrote:nie jesteś dziwna po prostu super zareagowałaś na lek i miałaś dużą dawkę, standardowa to 5 tab czyli od 3 do 7dc po jednej, a ty brałaś po 4 dziennie.
to raczej można powiedzieć że ja jestem dziwna , bo bardzo słabo reaguje na stymulację. jestem na owu prawie rok i nie spotkałam nikogo kto brałby 30 tab. lametty w jednym cyklu.
Ja najpierw miałam po 1 tabsie= nie zareagowałam. Kolejny cykl: 2 tabsy = 2 pęcherzyki i zostaje dawka.
Metoda prób i błędów a nie z grubej rury. -
Alisa wrote:Tylko Efta nie rozumiem po co gin EA włączyła jej od razu taką koński dawkę leku?!
Ja najpierw miałam po 1 tabsie= nie zareagowałam. Kolejny cykl: 2 tabsy = 2 pęcherzyki i zostaje dawka.
Metoda prób i błędów a nie z grubej rury.
no raczej zaczyna się od małych dawek. po 1 przez 5 dni jak nie ma reakcji to albo dodaje się w tym samym cyklu jeszcze kilka tabletek albo od nowego cyklu po 2 tab. przez 5 dni. A tu od razu bach, 10 tab dało efekt 1 pęcherzyka to w kolejnym cyklu 20 tab. szok dla organizmu.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
EA wrote:po 1x1 dziennie przez 5 dni czyli 10 tabletek ogólnie miałam 1 pęcherzyk. A teraz 2x2. Sama nie wiem co o tym myśleć, może gin bała sie że stracimy cykl? Chociaż u mnie problem raczej byl w niskim progesteronie i myśle że stąd poronienie. Bo nawet na tym 1 pęcherzyku zaskoczyła ciąża. Ale ja dopiero w tym raczkuje bo to nasz drugi cykl starań tak na powaznie z monitoringiem, stymulowaniem i konkretnymi instrukcjami.
takie pytanko 1x1 to znaczy 1 tab raz dziennie, to przez 5 dni wychodzi 5 tab.
a 2x2 znaczy dwa razy dziennie po 2 czyli 4 tab. dziennie.
dobrze zrozumiałaś lekarza , bo może skoro chciał podwoić dawke to miał na myśli 2 tab. dziennie a nie 4. i dlatego taką liczbę wyhodowałaśAlisa lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
ewidentnie 2x2 znaczy 2 tabletki 2 raz dziennie czyli 4tab. ale na wszelki wypadek (jakby się teraz nie udało - w co wątpię ) to zapytaj na kolejnej wizycie czy dobrze ją zrozumiałaś. bedziesz szła na usg po owulacji aby upewniś csię ile pęcherzyków pękło?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
EA wrote:tak, mam wizyte w środe
Troche sie boje dziewczyny tych trojaczków tudzież czworaczków
dostałaś 1 zastrzyk ovitrelle na pękniecie czy wiecej?
nie powiedziane że wszytkie pękną i że wszytkie się zapłodnią. ja miałam 3 pecherzyki przy IUI a ciąze mam pojedynczą.
tak ogólnie to od dawna się staracie(nie pytam o staranie pod kontrolą lekarza).Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 19:35
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
EA a powiedz jeszcze skąd decyzja o IUI skoro mąż ma dobre nasienie i to wasze pierwsze starania pod kontrolą lekarza. czemu tak od razu "z grubej rury" miałaś jakieś badania które wskazywałyby na pomoc w zapłodnieniu. Najcześciej na początku leczenia jest dużo badań i naturalne starania przy pomocy stymulacji jajników , a u was od razu IUI.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
dziękuje. moja pierwsza iui to też ciąża biochemiczna, a 3 IUI to obecna ciąża. u mnie powodem podejscia do inseminacji był śluz. po badaniu po stosunku PCT okazało się że zabijam całą armię męża. diagnoza jak najbardziej prawidłowa , bo przez 7 cykli na stymulacjach się nie udało, potem test PCT decyzja o iui i w 8 czyli podczas pierwszej iui zaskoczyłam.
jesli chodzi o twoje podejscie do IUI to jak najbardziej cie rozumiem i popieram sama mam 34 lata i wiem że to czas najwyzszy na ciąże.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
EA wrote:a Wy dziewczyny? czemu podjelyście decyzje o IUI?
Ja mam stwierdzone hashimoto ale wg mnie do końca nie byłabym pewna czy je mam:) maż delikatnie obniżony ruch żołnierzy dlatego podeszliśmy do IUI:) -
EA jak długo starasz sie o ta ciaze ? Przepraszam jeśli niez zauważyłam Twojej odpowiedzi i pytam drugi raz ale czasami jest tu tak dużo nowych postów ze nie nadazam:)