INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAudobrandessa wrote:Już jestem po myślałam że będzie gorzej. NASIENIE też dobre. Po preparatyce 160 mln i plemniki hiperaktywowane 90% teraz tylko czekać rezultatu
Pytam z ciekawości bo wyniki bardzo dobre.
Chyba rzadko która z nas miała podaną taką ilość plemniorów -
plemników a plemników:D zazdroszczę z takimi wynikami musi się udać a jak Twoje pęcherzyki?
Audobrandessa lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAudobrandessa wrote:Czy to normalne że przed preparatyka jest mniejsza ilość plemników niż po?
Aż dziwne dla mnie ze po preparatyce masz taką ilość. Na pewno podałaś dobrą wartość po preparatyce? Bo aż wydaje mi się to niemożliwe...
U mnie przed koncentracją: 68mln
Po koncentracji: 83mln.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 12:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlisa wrote:Tak normalne.
Aż dziwne dla mnie ze po preparatyce masz taką ilość. Na pewno podałaś dobrą wartość po preparatyce? Bo aż wydaje mi się to niemożliwe...
U mnie przed koncentracją: 68mln
Po koncentracji: 83mln. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAudobrandessa wrote:Mąż ma ogólnie dobre nasienie a ja wszystkie wyniki książkowe. AV dziecka jak nie było tak nie ma od 2 lat. I co poradzić? Tyle plemników to mam nadzieję że jeden będzie walczył do końca
-
Audobrandessa, powodzenia!
EA, witaj i gratuluję imponującej ilości pęcherzy.
Wichrowe wzgórza, będzie wszystko dobrze. Bardzo często dziewczyny ronią, a potem kilka razy rodzą zdrowe dzieci, nie wkręcaj sobie, choć wiem, że to trudno tak.
Ja mam dzisiaj monitoring mający wykluczyć torbiel po niepękniętym pęcherzyku (którą u siebie podejrzewam z powodu bólu po owulacji i niskiego progesteronu). Małpę dostałam już 11. dnia po inseminacji, czy to nie jest dziwnie szybko? zazwyczaj mam cykle równo 28-dniowe, 14 do owulki i 14 do okresu. Ciekawe, czy wpływ może mieć na to niepęknięty pęcherzyk. No nic, dowiem się pewnie dzisiaj. W każdym razie doktorka powiedziała, że po takim niskim progesteronie ten cykl stymulujemy, jeśli nie będzie torbieli, więc już pewnie niedługo będę miała 3. IUI. W sumie lepiej mieć krótszy cykl, bo mniej trzeba czekać
-
EA wrote:Witaj Ja jestem tą ilością porażona przerażona i oszołomiona i tak się zastanawiam co z tego będzie
Nie dziwię ci się - tak jak dziewczyny mówiły, dużo ich i duże skubańce. Ale też nie wiadomo, ile w ogóle pęknie, a ile zostanie zapłodnionych. Na początku się zdziwiłam, że lekarz pozwolił ci się seksić przy takiej ilości, ale skoro tak zrobił, to pewnie i on uważa, że małe są szanse, żebyś zaskoczyła ze wszystkich pęcherzyków. -
lekarz kazał mi dzis badz jutro zrobic usg czy pecherzyki pękły-a ja nie mam jak dopiero ewentualnie w srodę-myslicie że za poźno i nie ma sensu robic w srode?
szkoda wydawac kasę bo co takie usg zmieni ????
ja przed preparatyką mam 33 mln a po 65 mln
-
EA wrote:Czuje ze bedzie z tego gromadka albo wcale
Gin mowil ze teoretycznie 1 pęcherzyk ma 8% szans na ciąże.
Ogólnie ten cykl mam dziwny, nie ma mojej gin wiec latam co chwila po innych ginach i juz mam dość. Jutro idę na monitoring sprawdzić ile pęklo. Wczoraj ok 17tej miałam zastrzyk na pęknięcie ovitrelle ale jajniki nie bola i nie wiem czy za wcześnie czy mi żaden nie pęknie..
kochana, po zastrzyku pekają około 36h później , a przy większej ilości nawet trwa to dłużej. Oczywiście jesli nie miałaś swojego piku lh i mówimy o sztucznym wywołanym zastrzykiem. skoro miałaś zastrzyk wczoraj około 17:00 to pęcherzyki zaczną pękać dziś w nocy, a raczej nad ranem, (o 5:00 rano bedzie 36h po zastrzyku) tak wiec seksik dziś późno wieczorem, potem długie leżenie na wznak co najmniej godzinę , a najlepiej całą noc. Rano powtórka też z długim leżeniem a za 2 tygodnie II kreski na teścieEA lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga